» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
201 / 270
»»

Looooooka ::

49106 je izjavil:

dominuspro je izjavil:

Jst ti tega ne znam boljše narisat...

To potem pomeni, da lahko bitcoin na borzi prodaš za samo 1 cent, če hočeš.

Seveda. Zakaj pa ne? :D

MrStein ::

Rok Woot je izjavil:

MrStein je izjavil:

Rok Woot je izjavil:

Izključno za profit?

Za kaj pa bi drugega?

Zato ker ti gre na živce fiat?

Ciljal sem na racionalne razloge.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

D3m0r4l1z3d ::

To niso borze, ampak menjalnice.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

gruntfürmich ::

hamez66 je izjavil:

Bolj realna razlaga bi bila, da v resnici nihče ni kupil bitcoinov pod 7125 in da graf narobe kaže.
čisto možno. ko pa se je pričel buy trenutek ki je tiščal tečaj gor pa se je začel nad 7125€ in je bila ta ponudba takrat neugodna.
ali pa da boti izključno med sabo trgujejo
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

dominuspro ::

49106 je izjavil:

dominuspro je izjavil:

To ni borza, to je menjalnica.
Ni važno kaj hočeš ampak kakšna je ponudba/povpraševanje v tistem časovnem obdobju.

hamez66 je izjavil:

Ne, ni normalen, pa nehajte sanjat. Če je imel order na 7125, cena pa je padla na 7120, bi moral on kupiti bitcoine po 7125. Pa ker si ravno risal primer, si ga tudi narobe narisal. V tvojem ilustriranem primeru je nekdo kupil jabolko za 4 eur, on, ki je ponujal 5, je pa ostal praznih rok.

Bolj realna razlaga bi bila, da v resnici nihče ni kupil bitcoinov pod 7125 in da graf narobe kaže.

Nisem razumel, kaj je narobe narisano, ker si ponovil moje besede.
V tvojem ilustriranem primeru je nekdo kupil jabolko za 4 eur, on, ki je ponujal 5, je pa ostal praznih rok. - Točno to se je zgodilo.

Če ne razumete, vam ne morem in nimam cajta pomagat. IQ-ja se pač ne da kupit. Res pa se da marsikaj naučit, čeprav nekateri potrebujete več cajta.

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Ni važno kaj hočeš ampak kakšna je ponudba/povpraševanje v tistem časovnem obdobju.

V tem trenutku.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

To niso borze, ampak menjalnice.

A ni to isto?

An exchange, or bourse /b??rs/ also known as a trading exchange, is an organized market where (especially) tradable securities, commodities, foreign exchange, futures, and options contracts are sold and bought.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

sarma832 ::

dominuspro je izjavil:

49106 je izjavil:

dominuspro je izjavil:

To ni borza, to je menjalnica.

hamez66 je izjavil:

Ne, ni normalen, pa nehajte sanjat. Če je imel order na 7125, cena pa je padla na 7120, bi moral on kupiti bitcoine po 7125. Pa ker si ravno risal primer, si ga tudi narobe narisal. V tvojem ilustriranem primeru je nekdo kupil jabolko za 4 eur, on, ki je ponujal 5, je pa ostal praznih rok.

V tvojem ilustriranem primeru je nekdo kupil jabolko za 4 eur, on, ki je ponujal 5, je pa ostal praznih rok. - Točno to se je zgodilo.

Če ne razumete, vam ne morem in nimam cajta pomagat. IQ-ja se pač ne da kupit. Res pa se da marsikaj naučit, čeprav nekateri potrebujete več cajta.

Potemtakem prodajalec dobi ceno kot jo je navedel, kupec pa kupi po najnizji ceni.

A ne bi bilo Bolj smiselno da ko prodas pobere orderje od najvisjega ponudnika navzdol in ce prodas 3 jabolka dobis 5.5eur+5eur+4eur. (to je verjetno 'market order', zgornja situacija pa limit order?)
?

hamez66 ::

dominuspro je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Napisal si, da je normalen pojav to, kar se je njemu zgodilo, ampak ni normalen pojav. Jabolko bi moralo biti prodano človeku za 5.5 eur, ne pa tistemu za 4 eur. Tudi na menjalnicah ni normalno, da se preskakujejo orderju, ampak se proda tistemu, ki je do coinov upravičen.

Take stvari so se občasno dogajale na Cryptsiju, ki je veljal za poden od podna, na ostalih exchangih pa pač ne. A drugače kaj trejdaš po teh menjalnicah, al to mal tko v tri dni pišeš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

hamez66 ::

*Napisal si, da je to, kar se je njemu zgodilo, normalen pojav, ampak ni.*

Vazelin ::

Za vse fiat holderje:

Alright, alright everything's gonna be alright:D

kiFni ::

all is well :D

kakob ::

Looooooka je izjavil:

49106 je izjavil:

dominuspro je izjavil:

Seveda. Zakaj pa ne? :D

Noben normalen exchange ti tega ne bo dovolil, ampak bo matchal tvoj sell order z najvišjim bidom.

Nehajte faking sanjat idioti.

::

hamez66 je izjavil:

Povejte mi datum in časovni intervel, kdaj naj bi se to zgodilo.

gruntfürmich ::

siva špička 29.11. 20:40 na bitstampu; izgleda da so imeli neke težave
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Mato989 ::

dronyx je izjavil:

Samuel je izjavil:

Aja, ti ne veš kako Bitpay deluje.. zdaj štekam..

Saj ni važno, kako bitpay deluje. Če jaz za 10000 evrov lahko poleti kupim avto, čez 4 mesece pa že štiri taka avtomobila verjemi, da tega ne bom uporabil za nakupe, ampak lepo držal v denarnici. Plačilno sredstvo mora držati vrednost čim bolj stabilno, sicer ne boš zapravljal, ali pa boš takoj spremenil v nekaj drugega, če preveč hitro izgublja na vrednosti. Tu ni neke velike znanosti.

Razloži to Nacistični Nemčiji ko so celo košaro denarja nesli za kruh... pa Venezueli.

Če nekaj RABIŠ kupit, boš kupil, ne glede na to kar se dogaja z denarjem oz. valuto. Naj si bo deflacija ali inflacija...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

D3m0r4l1z3d ::

Kupiš, ampak ne s deflatorno valuto.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

perci ::

Razloži to Nacistični Nemčiji ko so celo košaro denarja nesli za kruh... pa Venezueli.

Mimogrede, hiperinflacija ni bila v nacistični Nemčiji ampak je bila pred Hitlerjem, v Weimarski republiki. Je bila tudi eden izmed razlogov za njegov vzpon.

b0k0 ::

Kaj mislite bo pomenilo za bitcoin to trgovanje z terminskimi pogodbami 10.12 in trgovanje na cme 18.12. Bodo zbil ceno? Lp

Zakaj govorijo da bi naj zbili ceno s tem bitcoinu? A bi bilo pametno zamenjat v fiat valuto da vidimo kaj se bo zgodilo? In potem nazaj?

Baja ::

kaj pa vem. letos je že marsikaj "zbilo" ceno btc-ju.

pred kratkim so nekateri prodali pod $10k, da vidijo kaj se bo zgodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

Noben ne ve.

Kolikor razumem to neposredno ne vpliva na ceno. V smislu da oni ne kupujejo/prodajajo dejanskih kojnov, ampak le stavijo na ceno.

Baja je izjavil:

Jap - nismo upoštevali, da bo folk kar nasedal ponzi Tethru. Ampak v kritpo sceni je idiotizem vlagateljev neomejen, tako da je res težko predvideti, kam tole lahko gre.

neposredno naj nebi vplivalo, lahko pa do so se bodoči vlagatelji spopajdašali s kiti. ali pa so sami postali kiti pa bodo kaj probali.

perci je izjavil:

Baja je izjavil:

Jap - nismo upoštevali, da bo folk kar nasedal ponzi Tethru. Ampak v kritpo sceni je idiotizem vlagateljev neomejen, tako da je res težko predvideti, kam tole lahko gre.

Tako pameten, pa vseeno tako precenjuješ sposobnost raje :)

Sc0ut ::

Malo je ze bedno cakat kdaj bo orng dip, ce ne drugo zarat tetra, hkrati pa te ma da bi sel not ker bo slo do 20k (ce bo vse po best scenariju)...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Sc0ut je izjavil:

Malo je ze bedno cakat kdaj bo orng dip, ce ne drugo zarat tetra, hkrati pa te ma da bi sel not ker bo slo do 20k (ce bo vse po best scenariju)...

Čakanje na dip je res neumno ja, dejansko škodoželjno, kot pravim, če skoz raste dobivamo vsi, tudi tisti ki kupite nazaj, če pa pada, pa vedno eni zgubljajo :)

Mato989 je izjavil:

perci je izjavil:

Baja je izjavil:

Tako pameten, pa vseeno tako precenjuješ sposobnost raje :)

Nikjer nisem napisal, da sem pameten. Morda malo manj neumen.

Čakanje na dip je res neumno ja, dejansko škodoželjno, kot pravim, če skoz raste dobivamo vsi, tudi tisti ki kupite nazaj, če pa pada, pa vedno eni zgubljajo :)

Hočeš rečt - vlagajte, da bo vrednost tvoje investicije rasla?

Izjava vredna pravega ponzi kralja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

sarma832 je izjavil:

Noben ne ve.

Kolikor razumem to neposredno ne vpliva na ceno. V smislu da oni ne kupujejo/prodajajo dejanskih kojnov, ampak le stavijo na ceno.

In potem lahko stavijo na ceno da bo padla in to nebo vplivalo na ceno btc?

Sc0ut ::

Verjetno se ne da nikjet videt stevilo novih raconov po borzah? Me zanima kaka rast je to.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Da. Tudi če oni shortajo da bo šel Bitcoin na 0$, se dejanska cena ne spremeni. Samo je pa možno da shortajo futures, nato se pojavijo televiziji in pravijo da bo Bitcoin propadel(mislim da je to legalno), ljudje zapaničarijo in prodajo svoje prave Bitcoine in to posredno povzroči padec.
Ali pa nasploh če se futures za bitcoin trejdajo za 5k$, bodo morda ljudje začeli prodajat svoje Bitcoine in bo posledično tudi cena Bitcoina padla.

Nemogoče je napovedati kako bo.

Qcube ::

Kolikor sem gledal graf smo pri 9000 prešli v višjo prestavo, kar pomeni da prvič ko prebije navzdol prjšnji vrh bo downward spiral. Trenutno bi se to zgodilo če bi šel pod 9500. Sicer je več možnih scenarijev, amapak definitvno hodimo po tankem ledu. Še vedno gre lahko tudi vse do 20, 33, 54... 140000.

Lahko pa da mu to da dodaten zagon... ane..

PlayTheGame ::

Je tu kdo kupil/prodal bitcoine preko bankomatov od bitnika? Vem, da je visoka provizija... je pa verjetno zadeva varna, sploh če operiraš s papirnato denarnico ali pač?
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

Zakaj bi kdo to hotel? V čem je zadeva boljša/ugodnejša od drugih rešitev. V varnosti gotovo ne. V praktičnosti jo pa tudi prekašata petrol in moneta.

PlayTheGame ::

Ne vem, saj zato pa vprašam... Tole za petrol pa niti nisem vedel, hvala za info. :)
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

Bitcoinomat je brezveze za kupovat. Eventuelno za dvigovat, če res ne gre drugače.

bitstamp je mrkno. error 503: unavailable. kam smo skočli, $10k al $12k :)

Tody ::

11.660 je :)

sumi666 ::

Zdaj so dodal BTC CASH ... ne vem kaj ga serjejo zadne čase ... jaz mam dosti robe pri njih na acc ...

from BS (hmm) twitter: TUNE IN FREE TRADING: $BCH trading is now LIVE

zgleda je počepnil pod BCH-jem

edit: stamp is back, korejci so nad $13k, cmc kaze $11980 in 200mrd marcet capa. manj kot 50e do 10kEUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

dronyx ::

Kot opažam, so se sedaj tudi veliki igralci na finančnem trgu odločili, da bi radi del zaslužka od trenutne kripto manije, tako da zna tole rast še nekaj časa preden gre vse skupaj v maloro. Nenazadnje, zakaj bi dobro služile samo razne menjalnice, ko pa lahko tudi oni pobirajo provizije za ta finančni toxic waste. Bo zabavno za pogledat kakšen bo konec te zgodbe (ja vem, papirnat denar in klasične banke bodo izginile in vsi bomo imeli na pametnih telefonih kripto denarnice).

Tody ::

Dronys boš končno vložil? :D

dronyx ::

Tody je izjavil:

Dronyxs boš končno vložil? :D

Ni govora. Z dnem, ko jaz investiram je naslednji dan vsega konec. Lahko pa poskusimo če to drži. Izberite datum in bom kupil za neko manjšo vsoto - recimo 10,000 € bitcoinov. Potem pa opazujte tečajnice. :D

Samuel ::

:D

Dajta skupi z Okapijem. Da vse prodamo en dan prej.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

MaterVola ::

Hahaha! Samo eni res vztrajajo v temah, ki naj jih ne bi zanimale.

the end is near :p

Vazelin je izjavil:

Ajd btc gremo na 15 jurjev.

janezvalva ::

meni je transakcija obstala, in sicer sem prenesel btc-je iz ene denarnice v drugo,
gre se za 600€ v btc protivrednosti, plačal sem 1.9$ fee.
transakcija stoji že 36ur
me zanima koliko bom moral še čakati na 3 potrditve, trenutno imam 0 potrditev

dokler je nebo nekdo vpisal v blok. če po določonem času nebo potrjena (nisem ziher kolko) se bo vrnila v wallet.
««
201 / 270
»»