Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
Vikking ::
Zgleda da so ga našli, "Bitcoin Founder Satoshi Nakamoto Arrested; Identity Revealed": http://nationalreport.net/bitcoin-satos...
Grožnja nacionalni varnosti?
omg, nisem vedel da je natonal report scam.
omg, nisem vedel da je natonal report scam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
mat xxl ::
Tale USA žalost, to je prava teroristična država, očitno kmalu ne bo smel nihče več nič razmišljati in ustvarjati z svojo glavo, bomo mogli postati ofce in blejati, kakor bo USA želela.
Sam ne vidim problema, da je ustvaril Bitcoin, v očeh neumnih Američanov pa je verjetno terorist, ker lahko le ti tudi uporabljajo njegovo valuto.
Čakam, da aretirajo še brata Wright, ki sta izumila letalo in ja terorista, saj ste ja videli, kako so izrabili teroristi ta izum..... :(
Američani bi radi imeli vse niti v rokah in bili še svetovni policaj, kmalu nam bodo prepovedali svobodne misli ... :(
Sam ne vidim problema, da je ustvaril Bitcoin, v očeh neumnih Američanov pa je verjetno terorist, ker lahko le ti tudi uporabljajo njegovo valuto.
Čakam, da aretirajo še brata Wright, ki sta izumila letalo in ja terorista, saj ste ja videli, kako so izrabili teroristi ta izum..... :(
Američani bi radi imeli vse niti v rokah in bili še svetovni policaj, kmalu nam bodo prepovedali svobodne misli ... :(
Truga ::
Come on people.
Kako lahko tole preberes, pa se vedno ne porajtas da je fake?
Police apprehended the famous Bitcoin founder while in the middle of seminar he was conducting for Stop Masturbation Now, a Christian anti-masturbation organization.
Kako lahko tole preberes, pa se vedno ne porajtas da je fake?
Lepo da se je Microsoft pridružil bitcoin druščini: http://www.coindesk.com/microsoft-adds-...
odgovor na Apple?
odgovor na Apple?
popster ::
Lepo da se je Microsoft pridružil bitcoin druščini: http://www.coindesk.com/microsoft-adds-...
Dell, microsoft, zdaj imamo že lep nabor možnosti za potrošit bitcoine.
Duncaneo ::
Kar je tudi res. V samo zadnjih 8 dneh je padel za 45$. Zaslužili so špekulantje, ki so ujeli pravi val.
Kaj se lahko pričakuje je vprašanje.
jest10 ::
Kar je tudi res. V samo zadnjih 8 dneh je padel za 45$. Zaslužili so špekulantje, ki so ujeli pravi val.
Ja 10000$ v kratkem ane. Kar vprašaj gruntfürmich.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
krneki0001 ::
Tudi jaz pričakujem 10.000$ vreden bitcoin in še eno valuto iz bitcoina - recimo mikrobitcoin, ki bo 1 miljoninka bitcoina, da se bo dalo normalno plačevat.
Ampak vse to pričakujem šele v roku par let, ko se bodo zadeve malo uredile.
(zato imam par btc-jev kupljenih in čakajo na boljše čase.)
Ampak vse to pričakujem šele v roku par let, ko se bodo zadeve malo uredile.
(zato imam par btc-jev kupljenih in čakajo na boljše čase.)
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
lambda ::
nebivedu > čakajo na boljše čase
Zakaj jih ne bi preprosto uporabljal, kjer jih lahko?
Duncaneo > Zaslužili so špekulantje
Heh. Če špekuliraš imaš zakupljene BTC. Če jih pa uporabljaš imaš pa nekje na borzi nekaj zaloge $/€ in po potrebi kupiš BTC in jih uporabiš. Slednji niso od teh padcev prav nič prizadeti.
Heh. Če špekuliraš imaš zakupljene BTC. Če jih pa uporabljaš imaš pa nekje na borzi nekaj zaloge $/€ in po potrebi kupiš BTC in jih uporabiš. Slednji niso od teh padcev prav nič prizadeti.
jest10 ::
krneki0001 ::
nebivedu > čakajo na boljše čase
Saj jih, samo tistih par je v denarnici. Večji kup pa čaka na boljše čase.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Če ne moreš niti pričakovati kako visoko bo skočil, kaj ti podatek kako nizko lahko pade sploh pove?
Če pričakuješ da bo v doglednem obdobju skočil vsaj za kratek čas nazaj na 350$, potem samo računaš s kakšnim % profita boš zadovoljen.
Če pričakuješ da bo v doglednem obdobju skočil vsaj za kratek čas nazaj na 350$, potem samo računaš s kakšnim % profita boš zadovoljen.
Če ne moreš niti pričakovati kako visoko bo skočil, kaj ti podatek kako nizko lahko pade sploh pove?
Recimo, kdaj kupiti...
Če pa že imaš kupljeno, ne moreš računati na profit.
MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Recimo, kdaj kupiti...
Če pa že imaš kupljeno, ne moreš računati na profit.
Torej v obeh primerh te še vedno samozanima kako visoko lahko skoči, tudi če samo za kratek čas. Kako nizko lahko pade je zate popolnoma nepomemben podatek.
Če pa domnevaš da ne more več skočiti tako visoko kot si kupil, potem verjetno je najbolje da takoj prodaš, saj ob takšni špekulaciji lahko računaš še na večji zdrs cene.
Ko si kupoval BTC, z željo da trguješ z BTC-jem, pomeni da si ob nakupu pričakoval skok cene. Čemu se je mnenje spremenilo? zato ker je spet malo bolj zdrsnil? kar je že stroil in padel celo na 280$ pa nato skočil za kratek česa celo na 450$. Verjetno si ob takšnem dogajanju takrat si želel da bi kupil pri 330$ in prodal pri 400$.
Čemu takšna nihanja v razpoloženju?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()
Ko si kupoval BTC, z željo da trguješ z BTC-jem, pomeni da si ob nakupu pričakoval skok cene. Čemu se je mnenje spremenilo? zato ker je spet malo bolj zdrsnil? kar je že stroil in padel celo na 280$ pa nato skočil za kratek česa celo na 450$. Verjetno si ob takšnem dogajanju takrat si želel da bi kupil pri 330$ in prodal pri 400$.
Čemu takšna nihanja v razpoloženju?
Mnenje spremenilo, sprašuješ? Mogoče zato, ker sem kupil pri 639$ (pa žal ne samo enega) in od takrat pada ko fuknjen.
In za mene je; Bitcoin the worst investment of 2014
Res pa je, da me podatek, kako visoko nazaj lahko skoči, tudi zelo zanima, posebej pomembno je pa v kakšnem času.
Ali dnevnoi trguješ z BTC-ji ter probaš nazaj dobiti izgubljeno. Ali pa čakaš naprej. Imaš še tretjo možnost da vložiš v P&D kovance in upaš da se ti userje pri enemu.
Duncaneo > In za mene je; Bitcoin the worst investment of 2014
Pri BTC med 'investicijo' in 'špekulacijo' ni velike razlike, če si priznamo.
Duncaneo > In za mene je; Bitcoin the worst investment of 2014
Pri BTC med 'investicijo' in 'špekulacijo' ni velike razlike, če si priznamo.
mat xxl ::
Pravijo, da gre tokrat precej na dol pod 200 ali še nižje , no opazujmo, morda bo potem priložnost za nakup, ker menim, da na 300 nazaj bo potem prilezel, zneskov o katerih nekateri sanjate pa jaz ne vidim....
mat_xxl > Pravijo ...
V resnici nimajo pojma. Morda gre res in se bodo ponašali s preroštvom, če pa ne gre, se bo pa to izgubilo v gmoti ugibanj. Vse skupaj je ena velika špekulacija.
V resnici nimajo pojma. Morda gre res in se bodo ponašali s preroštvom, če pa ne gre, se bo pa to izgubilo v gmoti ugibanj. Vse skupaj je ena velika špekulacija.
McClane ::
Tudi moje mišljenje je da z Bitcoinom še dolgo ne bo nič. Val in ves hype je minil, sedaj pa se samo sedi na ostankih in čaka na boljše čase.
Članek se mi drugače zdi čisto korekten, pač, ko je začela vrednost padati so špekulanti množično zapuščali valuto in zato je sedaj Bitcoin tam, kjer je pristal. Sicer tudi sam upam na dvig ampak ker tudi ob takih novicah kot je npr. da je Microsoft podprl Bitcoin vrednost ne narašča...sem kar precej skeptičen.
Članek se mi drugače zdi čisto korekten, pač, ko je začela vrednost padati so špekulanti množično zapuščali valuto in zato je sedaj Bitcoin tam, kjer je pristal. Sicer tudi sam upam na dvig ampak ker tudi ob takih novicah kot je npr. da je Microsoft podprl Bitcoin vrednost ne narašča...sem kar precej skeptičen.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Karton4 ::
Itak, se zdej veliki igrajo.
Treba počakat dokler se ne bo spet razpolovilo (2017), potem bomo videli kako pa kaj.
Treba počakat dokler se ne bo spet razpolovilo (2017), potem bomo videli kako pa kaj.
hamez66 ::
Itak, se zdej veliki igrajo.
Od tega razpolavljanja ni veliko za pričakovati, razen kakšen hype in po možnosti kratkoročni pump. Smo videli že pri drugih alt coinih, kako je s tem.
Drugače je bilo pa takšnole padanje vrednosti btcja za pričakovat. Na 1000+$ je cena skočila predvsem zaradi goljufivosti botov na mtgox, ki so kupovali bitcoine po nenormalno visoki ceni z neobstoječimi MtGox dolarji. Pa tudi tehnologija v ozadju je precej vprašljiva. Vsak mesec dajati miljone evrov za elektriko za delovanje tega "denarnega" sistema je malo prehuda. Sistem delovanja je že v osnovi zgrešen, je pa iz različnih, predvsem psiholoških razlogov, dober poligon za špekuliranje. Trenutno sam sicer računam na kakšen dip na ~260, pa potem nazaj rast na 300+. Je pa res, da na ta dip čakam že nekaj časa, vrednost 260 je pa čisto po "feelingu".
gobice ::
Bitcoin "sedi na ostankih in čaka"?
Pri vsem kar se dogaja, je to res neprimeren opis. Menjalna cena je samo en vidik, s katerim se največ ukvarjajo tisti, ki bi radi obogateli čez noč, po možnosti brez da bi s prstom mignili.
Sicer pa, ste se kdaj vprašali, kaj bi se zgodilo, če v svetu ne bi bilo špekulantov? Kako bi zgledalo trgovanje?
Pri vsem kar se dogaja, je to res neprimeren opis. Menjalna cena je samo en vidik, s katerim se največ ukvarjajo tisti, ki bi radi obogateli čez noč, po možnosti brez da bi s prstom mignili.
Sicer pa, ste se kdaj vprašali, kaj bi se zgodilo, če v svetu ne bi bilo špekulantov? Kako bi zgledalo trgovanje?
McClane ::
Seveda folk sedi na ostankih in čaka..kaj pa bi ti predlagal tistim ki so kupili coin pri reciva, 600$, 700$ ali celo več? Če nujno ne potrebujejo denarja jim drugega kot čakanje niti ne preostane.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Matako ::
Seveda folk sedi na ostankih in čaka..kaj pa bi ti predlagal tistim ki so kupili coin pri reciva, 600$, 700$ ali celo več? Če nujno ne potrebujejo denarja jim drugega kot čakanje niti ne preostane.
Zakaj. Vedno lahko prodaš - pač sam pri sebi oceni višino izgube (v tem primeru), ni konec sveta.
Kadar je "baka sa kolačima" že šla mimo so pravila pač taka. Mogoče pa še pride nazaj, tudi to je čisto možno. Vsak se odloči sam, ali jo bo čakal.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Machete ::
Rubelj vs $ je tudi izgubil polovico vrednosti. Pa je prava valuta in to velesile. Torej real money le ni tako varen kot ga kritiki btcja radi orišejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Matako ::
Rubelj vs $ je tudi izgubil polovico vrednosti. Pa je prava valuta in to velesile.
Rusija enkonomsko gledano ni velesila. Imajo dokaj šibko gospodarstvo, ki temelji skoraj izključno na izvozu peščice osnovnih surovin, ki jih proizvajajo tudi drugi. Brez dodane vrednosti.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
kiFni ::
Meni se je zgodilo, da sem tako kupil, še celo višje pri 800$. Ni pa mi bilo sprejemljivo da bi menjal nazaj v $ z izgubo ali pa da bi mi btc čakali kaj vem kako dolgo. Investiral sem drugam in tako imam zdaj že nazaj in celo 40 - 50% profita.
kiFni ::
Spajky ::
Rubelj vs $ je tudi izgubil polovico vrednosti. Pa je prava valuta ... Torej real money ...Rubelj je valuta (Fiat Money) in ne real money (Zlato!) Velja toliko, kolikor financarji smartvajo, da je trenutno vreden glede na okoliščine ... si je pa Rusija v zadnjih letih debelih krav nabavila precej zlata za rezerve ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
MrStein ::
Velja toliko, kolikor financarji smartvajo, da je trenutno vreden glede na okoliščine ...
A tako kot zlato, torej?
Motiti se je človeško.
Spajky ::
Zlato ima VEDNO dejansko vrednost, potiskan papir (valuta) pa je v bistvu blagajniški zapis na vpogled (BankNote); če ta "banka"-država propade (ala stara ex-YU centralna banka), se lahko obrišeš pod nosom za vrednost !!! .. še pomnite tovariši, YU dinar, Iraški dinar, Nemška marka po 1st WW etc ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Spajky ()
phuntaox ::
in kakšna je DEJANSKA vrednost zlata? ajd, druge kovine so še dejansko uporabne v industriji, zlato sicer tudi nekaj malega - ampak kaj sploh je dejanska vrednost česarkoli? mogoče se sliši nihilistino, ampak...
ka pa je dejanska vrednost venca česna, desetih sadik paradajza?
Machete ::
Saj zlata gre največ v industrijo. Zlate palice so manjši delež, kjer konča. Enkrat sem gledal dokus, da ga je bilo v vsej zgodovini človeka nakopanega za volumen slavoloka zmage v Washingtonu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
StarMafijec ::
in kakšna je DEJANSKA vrednost zlata? ajd, druge kovine so še dejansko uporabne v industriji, zlato sicer tudi nekaj malega - ampak kaj sploh je dejanska vrednost česarkoli? mogoče se sliši nihilistino, ampak...
Vrednost določata ponudba in povpraševanje. Tako kot za česen, paradajz, zlato, bankovec, itd.
phuntaox ::
ja, ampak vrednost glede na kaj?
ne vem, če je res vedno ponudba in povpraševanje tista sila, ki naj bi uravnovešala.
Kaj je naprimer Roosevelt leta 1934 naredil z Gold Reserve Actom? Prepovedal privatno lastnino zlata, vse je moralo v zvezne rezerve in zakladnico ter hkrati dvignil ceno unče iz $20 na 35$...fora hA?
ne vem, če je res vedno ponudba in povpraševanje tista sila, ki naj bi uravnovešala.
Kaj je naprimer Roosevelt leta 1934 naredil z Gold Reserve Actom? Prepovedal privatno lastnino zlata, vse je moralo v zvezne rezerve in zakladnico ter hkrati dvignil ceno unče iz $20 na 35$...fora hA?