Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
gruntfürmich ::
lahko da sem v izgubi. ker sem se igral z dnevnim trgovanjem pri 600 in opekel.
zakaj pa bi moral ceno časa za to upoštevat?
zakaj pa bi moral ceno časa za to upoštevat?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Tilen ::
Za približno referenco v primerjavi s tem, če bi recimo pobiral jabolka.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
kdo bi pobiral jabolka?
StarMafijec ::
Trenutno nič ne trgujem. Včasih sem, a ne več, ker s tem delam le izgubo poleg tega me pa še živcira.
pegasus ::
Danes se obetajo rezultati stresnega testa bank. Me zanima, kako se bo to na bitcoin grafkih poznalo ;)
tomaz88 ::
najboljši so lopovi s sr2
najprej pokradejo kovance v escrowu, potem pa sedaj ko je vrednost čist padla pa kao na izi vračajo
res upam da pridejo pod roke komu, ki je zgubil dejanski denar ne pa neki 20e
najprej pokradejo kovance v escrowu, potem pa sedaj ko je vrednost čist padla pa kao na izi vračajo
res upam da pridejo pod roke komu, ki je zgubil dejanski denar ne pa neki 20e
Duncaneo ::
Koliko imate profita v zadnjem letu od trgovanja? Več kot 5 eur na uro, če ves čas seštejete, ki ga za to porabite? Gruntfürmich, StarMafijec, itd.
Vse je laufalo kolko tolko solidno, dokler nisem 2x naredil usodno napako (da 2x- kaj čem, Junija in Septembra, stisne te ko pomisliš da je to vseeno tvoj denar, ki si ga prislužil in ga izgubljaš z neverjetno hitrostjo, tu pa nastane težava) in pridelal minus da glava peče. Sem pa probal srečo, nič ne rizkiraš nič ne profitiraš, pa tudi ne zgubiš. Ko gledaš tako graf nazaj je v teoriji lepo videt kaj bi se dalo iztržiti in kako bi moral trgovati, v praksi je pa to vse drugače, potrebno je kar nekaj znanja s področja trgovanja in tehnične analize malo pa moraš imeti tudi sreče za pravo odločitev.
Od trgovanja so tudi odvisne takoimenovane menjalnice, ki pobirajo provizijo od poslov, se pravi no trading no money, katerim zelo ugaja, če se malo strese trg in se trguje na veliko. Je velika razlika, če je dnevni profit od provizij 10k € ali je to 150k € oziroma še več.
Lahko rečem da je bil biznis za vas, ki ste kupovali v času začetka te teme, po 2,5,10, 20$. Tudi rudarjenje je bil posel,z dobro grafo 1BTC na 4dni. Največji carji so pa tisti, ki so kupili leta 2009 ko je dobil vrednost 1300BTC za 1$.
Se pa je vmes zgodilo marsikaj, tudi MtGox je veliko odnesel, od takrat BTC ni več to kar je bil...
Lahko rečem da je bil biznis za vas, ki ste kupovali v času začetka te teme, po 2,5,10, 20$. Tudi rudarjenje je bil posel,z dobro grafo 1BTC na 4dni. Največji carji so pa tisti, ki so kupili leta 2009 ko je dobil vrednost 1300BTC za 1$.
Se pa je vmes zgodilo marsikaj, tudi MtGox je veliko odnesel, od takrat BTC ni več to kar je bil...
nobeden velik biznis, ker smo nespametno prodajali. tisti btc/3 dni tudi ni bil velik dosežek, ker je bila takšna nizka cena takrat da si jedva prišel z elektriko skozi, in je bilo na trenutke ceneje kupovati btc kot laufati grafo...
hamez66 ::
Jaz sem začel lani aprila s približno 5000$ vrednosti v minerski opremi. Večinoma s trgovanjem in nenormalno rastjo vrednosti sem lani končal pri približno 60000$ dobička. Letos sem kljub padanju vrednosti btcja pritrgoval še približno 50000$. S trgovanjem btcjev sem sicer imel profit, vendar sem večji del letošnjega profita ustvaril z dogecoini.
Z rezultati sem zadovoljen. Komot bi namesto dobička ustvaril tudi veliko izgubo. Na srečo sem se zavedal, da je bila vrednost btcja tako visoka predvsem zaradi goljufanja z insider boti na mtgox, tako, da sem večino časa držal dolarje in poskušal delati profit na "dead-cat-bounce"-ih ter z arbitražo.
Moram pa še omenit, da me je kar malo strah glede trenutne situacije v bitcoin svetu, in da resno razmišljam, da bi si večino denarja prenesel na banko. Pred kratkim sem namreč zasledil novico, da ne vem točno katera ameriška agencija raziskuje 11 podjetij v svetu bitcoina v zvezi s sumom pranja denarja, neregistrirano dejavnostjo prenosa denarja in tako naprej. Vsi ti tisočaki mi ne bodo pomagali dosti, če bodo ostale samo številke na kakšni borzi, kot se je zgodilo npr. z mtgox in še marsikje drugje.
Kar se tiče prihodnosti, se mi zdi, da bitcoin v trenutni obliki nekako ne bo mogel živeti dolgo. Miniranje namreč stane ogromno denarja in resoursov, in dvomim, da je korist bitcoina primerljiva s stroški, ki so zahtevani za delovanje bitcoin networka. Največ koristi od bitcoina imamo predvsem špekulantje in mafija, za preproste ljudi pa nekih velikih koristi ni. Pri bitcoin miniranju gre za moje pojme za Tragedy of the commons @ Wikipedia , in to ne pomeni nič dobrega.
Z rezultati sem zadovoljen. Komot bi namesto dobička ustvaril tudi veliko izgubo. Na srečo sem se zavedal, da je bila vrednost btcja tako visoka predvsem zaradi goljufanja z insider boti na mtgox, tako, da sem večino časa držal dolarje in poskušal delati profit na "dead-cat-bounce"-ih ter z arbitražo.
Moram pa še omenit, da me je kar malo strah glede trenutne situacije v bitcoin svetu, in da resno razmišljam, da bi si večino denarja prenesel na banko. Pred kratkim sem namreč zasledil novico, da ne vem točno katera ameriška agencija raziskuje 11 podjetij v svetu bitcoina v zvezi s sumom pranja denarja, neregistrirano dejavnostjo prenosa denarja in tako naprej. Vsi ti tisočaki mi ne bodo pomagali dosti, če bodo ostale samo številke na kakšni borzi, kot se je zgodilo npr. z mtgox in še marsikje drugje.
Kar se tiče prihodnosti, se mi zdi, da bitcoin v trenutni obliki nekako ne bo mogel živeti dolgo. Miniranje namreč stane ogromno denarja in resoursov, in dvomim, da je korist bitcoina primerljiva s stroški, ki so zahtevani za delovanje bitcoin networka. Največ koristi od bitcoina imamo predvsem špekulantje in mafija, za preproste ljudi pa nekih velikih koristi ni. Pri bitcoin miniranju gre za moje pojme za Tragedy of the commons @ Wikipedia , in to ne pomeni nič dobrega.
Pošteno. Pravi čas si bil na pravem mestu in pravi odločitvi. Pri idealni rasti kot je bila lansko leto, se je dalo lepo zaslužiti, nikakor pa ne z danes na jutri. Tudi sam sem držal dolarje, pa poskusil ujeti padec, ki pa je bil kasneje še 10x večji in temu primerna izguba, nikoli pa ni prišlo nazaj do kupljene vrednosti.
Z arbitražo se glede na trenutne minimalne razlike ne splača prenašati, imaš kvečjemu večje stroške kot profit, pa pri nakazovanju in prenašanju se lahko pojavijo tudi težave.
Ne vemo pa, kaj lahko še pričakujemo na tem področju.
Z arbitražo se glede na trenutne minimalne razlike ne splača prenašati, imaš kvečjemu večje stroške kot profit, pa pri nakazovanju in prenašanju se lahko pojavijo tudi težave.
Ne vemo pa, kaj lahko še pričakujemo na tem področju.
krneki0001 ::
Sam sem vse umaknil že marca, ko se je začel padec. Pustil sem nekaj bitcoinov in nekaj evrov na kraken računu in sedaj občasno še malo "potrejdam", drugače pa vse skupaj čaka na boljše čase.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
gledam malo grafe in se mi zdi da smo letos dejansko imeli balon, junija, ampak stvar se ni nadaljevala ampak se je hitro končala. izgleda pa dejansko kot začetek balona.
zanimivo glede tega je tudi zdajšnja vrednost btc...
zanimivo glede tega je tudi zdajšnja vrednost btc...
Tarzan ::
To junija letos ni bil balon, samo mali pospešek po padcu, ki je zvodenel. Enakega smo videli po predhodnjem kolapsu, ko se je vrednost nekako stabilizirala in potem kasneje še enkrat eksplodirala. Prejšnjič je potem skoraj celo leto vrednost ostala praktično nespremenjena, mogoče bo podoben scenarij mogoče pričakovati tudi tokrat, vendar bi znal bit čas za to potreben daljši. Ali bo Bitcoin v tej obliki obstal ali ne pa ne bi špekuliral, kot btctrader, definitivno je sledljivost bri bitcoinu dosti boljša kot pri gotovini in ko se vpelje samo za mišjo dlako več regulative nad posredniki te valute (borze in menjalnice), bo zadeva postala popolnoma neuporabna za kriminalne združbe, ki že zdaj precej raje uporablja gotovino.
če gledaš v kontekstu časa in posledice se komodt junijski skos interpretira kot začetek balona. vendar s to razliko da je sedaj že vrednost tako visoka in nič kaj več špekulantov & entuzijastov, da bi vrednost izstrelili v nove višave.
seveda pa je tudi možno interpretirat kot čisto navadno korekcijo padajočega enoletnega tečaja.
pač vsak po svoje.
seveda pa je tudi možno interpretirat kot čisto navadno korekcijo padajočega enoletnega tečaja.
pač vsak po svoje.
je kdo z jeklenimi živci da bo zdaj prodal in na recimo 300 kupil?
Jaoo, en teden se je drek mešal pa se ni "znalo" bo šel gor al dol. Zdaj se pa ne more ustaviti. Kaj je zdaj bistven vzrok?
Vprašanje je pa zdaj tudi pri kateri številki bo začelo tak padati, kot raste?
Vprašanje je pa zdaj tudi pri kateri številki bo začelo tak padati, kot raste?
V tem momentu se recimo splača kupovat na bitstamp ali btc-e in prodajat na huobi ali OKcoin. Ko se pa cene izravnajo, pa kupiš nazaj in pošlješ na bitstamp oz btc-e. Če imaš v fiat, ti je čisto vseeno, a se btc giba gor ali dol. So pa kitajske borze še zato fajn, ker nimajo trading feeja, torej lahko kupuješ in prodajaš, kolikor ti paše. Bitstamp z začetnim 0.5% feejem je prav nesramno drag v primerjavi s Kitajsko.
V tem momentu se recimo splača kupovat na bitstamp ali btc-e in prodajat na huobi ali OKcoin. Ko se pa cene izravnajo, pa kupiš nazaj in pošlješ na bitstamp oz btc-e. Če imaš v fiat, ti je čisto vseeno, a se btc giba gor ali dol. So pa kitajske borze še zato fajn, ker nimajo trading feeja, torej lahko kupuješ in prodajaš, kolikor ti paše. Bitstamp z začetnim 0.5% feejem je prav nesramno drag v primerjavi s Kitajsko.
Arbitraža je kar zanimiva opcija. Kako je pa s prenosom na BTC-e sem enkrat probal pa sem raje preklical, ker je kar dolgo trajalo. Ta btc-e mi nekak ni všeč, nakazilo mi je trajalo 14 dni pa nihče ni imel pojma kje je denar, sem porabil kar nekaj časa in pisarjenja, da sem dobil denar gor pa še provizijo so vzeli. Mogoče kdo ve, če obstaja kakšna hitrejša rešitev?
Prenos na bitstamp gre še kar hitro, na OKcoin pa ultrahitro
Btc-e je uredu, če za nakazila in withdrawal uporabljaš samo coine. Če hočeš nakazati dolarje ali evre iy btc-e na banko, te čaka fee najmanj 100 eur oz 100$, ali pa 1% transakcije, to se pa človeku ne splača. Pri depositanju in withdrawanju coinov pa ni težav. Bojim se samo, da bo kakšna agencija proti pranju denarja nekoč zaprla btc-e, saj se je preko te strani prekanaliziralo že precej denarja sumljivega izvora..
Kar se tiče pa arbitraže.. Par dni nazaj je bila cena med btc-e in okcoin izenačena, v tem momentu je 17$ razlike, občasno pa je bila razlika celo 22$. 22$ pri trenutni ceni predstavlja več kot 5%. Prej ko slej se bo cena izenačila, ali vsaj približala. Ko skleneš en tak krog, si naredu 4-5% plusa. Sicer je redko kdaj razlika tako ekstremna, 1%-2% nihanja so pa že bolj pogosta. Če izzvzameš tveganje, ki si ga deležen ob prepošiljanju iz ene borze na drugo ter tveganje, da coinov "zaradi višje sile" ne boš več videl (~mtgox), gre tako rekoč za garantiran profit.
Kar se tiče pa arbitraže.. Par dni nazaj je bila cena med btc-e in okcoin izenačena, v tem momentu je 17$ razlike, občasno pa je bila razlika celo 22$. 22$ pri trenutni ceni predstavlja več kot 5%. Prej ko slej se bo cena izenačila, ali vsaj približala. Ko skleneš en tak krog, si naredu 4-5% plusa. Sicer je redko kdaj razlika tako ekstremna, 1%-2% nihanja so pa že bolj pogosta. Če izzvzameš tveganje, ki si ga deležen ob prepošiljanju iz ene borze na drugo ter tveganje, da coinov "zaradi višje sile" ne boš več videl (~mtgox), gre tako rekoč za garantiran profit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
Lahko še prosim poveš kolko približno časovno traja da pride od bitstampa do BTC-e do OKcoin in obratno. Koliko se spomnim je bilo med OKc in bitstamp nekje do 2 uri kontra pa tudi 10 minut.
Ja pa vprašanje je tudi število BTC... hmm
Ja pa vprašanje je tudi število BTC... hmm
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Duncaneo ()
Od bitstampa do btc-e traja okoli 40 minut. 10 minut rabi bitstamp od takrat, ko potrdiš withdrawal po emailu, in na btc-e se nakaže po 3 confirmationih. 1 confirmation = 10 min v popvrčeju, torej ~40min iz bitstamp na btc-e. Bitstamp -> Okcoin je okoli 20 minut, 10 za bitstamp in 10 za 1 confirmation. Na bitstamp pa po novem traja lahko tudi več kot 1 uro, saj zahtevajo 6 confirmationov, pa še potem traja nekaj časa, preden oni to še ročno potrdijo.
frudi ::
Ko želim danes odpreti Bitstamp, me pričaka:
Ima še kdo probleme? Kakšna ideja?
Naveden Proxy IP je krneki in je neodvisen od tega, kateri browser ali napravo uporabim (pc, laptop ali tablico) :/
Preko telefonove povezave sicer deluje normalno.
Ima še kdo probleme? Kakšna ideja?
Naveden Proxy IP je krneki in je neodvisen od tega, kateri browser ali napravo uporabim (pc, laptop ali tablico) :/
Preko telefonove povezave sicer deluje normalno.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
frudi ::
Ah, pozabil omeniti prej: Telemach, Maribor.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Verjetno bo preobremenitev. Danes jim teče biznis v 24 urah nekje v povprečju 80.000$ profita od provizije.
Drugače pa danes pušiona, zdaj se spušča po strmini.
Drugače pa danes pušiona, zdaj se spušča po strmini.
se samo meni zdi ali je res postala btc čajna daleč največja borza?
Po volumnu so si Huobi, BtcChina in OKcoin precej podobni. Bi bilo pa zanimivo vedeti, katera stran ima največ sredstev.
shadow1975 ::
Končno, da sem zadel coin, katerega sem minal - DIGITALPRICE (DP) +900 % v 1 dnevu, trenutno ima vrednost 0,15 $ in baje naj bi bil to novi Darkcoin. Pa tudi razvijalci se zelo trudijo s tem coinom. Trenutno imam 710 coinov. Zanimivo je, da ima zelo nizko skupno število žetonov - cca. 408k. Mislim, da ima velik potencial. Končno, ker do zdaj sem minal samo takšne coine, ki so nato propadli ali pa je bil scam. Dobro POTCOIN je še bil soliden, ampak na žalost nisem prodal, ko je bil 5x trenutne vrednosti. Mam jih pa cca. 30k.
McClane ::
Kaj se pa kaj dogaja z prej tako opevanim Litecoinom? Vrednost je popolnoma na dnu...Umrl?
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer
Vikking ::
zdufs ::
rad bi kupu majhen znesek BTC (50€) pa me zanima kakšen je najbolši način da bi imel minimalne stroške
3man ::
rad bi kupu majhen znesek BTC (50€) pa me zanima kakšen je najbolši način da bi imel minimalne stroške
Jaz ti za to svetujem bitcoin.de
Če pa boš trgoval tudi v prihodnje pa enako oz. kakšno EU menjalnico (Bitstamp, Kraken -ampak je zelo nelikviden, ipd) in kasneje na eno izmed kitajskih borz.
lp
kiFni ::
Ali bo XRP-ripple prehitel bitcoin..... Zadnjih 10 dni je močno zaživelo trgovanje na vseh menjalnicah.
Po volumnu se mu že počasi približuje... bo kdo btc zamenjal za xrp in čakal na vrtiljak...mh?
Po volumnu se mu že počasi približuje... bo kdo btc zamenjal za xrp in čakal na vrtiljak...mh?
ne sanjaj
amacar ::
Kraken prevzel mtGox in celo vračal bitcoine nazaj?
http://altcoinpress.com/2014/11/kraken-...
https://bitcointalk.org/index.php?topic...
mat xxl ::
??????????? Kakšen interes pa bi nekdo lahko imel, da pušiono prevzame ???? nelogično povsem ???
Vikking ::
Kraken prevzel mtGox in celo vračal bitcoine nazaj?
Ne, pomagal bo pri preiskavi. Novica: http://www.coindesk.com/kraken-assist-s...
očitno da se kupcu že zdi, da se bo na nek način dalo zaslužiti
mogoče meni, da bo na dolgi rok ime lahko pridobilo zaupanje
mogoče je pod pokrovom kaj, s čimer misli, da lahko zasluži
sigurno ga pa ni kupil da naredi izgubo (če je, naj naslednjič rarje meni podari odvečni denar, garantiram da bom poskrbel za ustrezno uničenje)
mogoče meni, da bo na dolgi rok ime lahko pridobilo zaupanje
mogoče je pod pokrovom kaj, s čimer misli, da lahko zasluži
sigurno ga pa ni kupil da naredi izgubo (če je, naj naslednjič rarje meni podari odvečni denar, garantiram da bom poskrbel za ustrezno uničenje)