» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
67 / 270
»»

sirov_burek ::

katero stran za premešat bitcoine uporabljate?

Loocas ::

Dobesedno ste dosadni z enimi in istimi vprašanji...
Matev - najslabši troll vseh časov

psickolog ::

Mipe je izjavil:

Očitno BTC-jev namen je ratal prekupčevanje in mešetarjenje, ne več kot alternativna anonimna valuta za spletne nakupe.

Ne, Bitcoin je orodje za mešetarjenje in prekupčevanje. Ko bodo na voljo storitve in stabilnost za spletne nakupe, se bo pa bitcoine uporabljalo tudi za to.

Bitcoin je mini palček proti temu, na kakšen način se legalno gambla z delnicami na različnih borzah. Pa bi nekateri na polno zagovarjali "prosti trg" pri gamblanju z delnicami, ki ima mnogo večji vpliv na veliko več ljudi.

Ja ja, fovšija boli.

V kategorijo mešetarjev z delnicami spadajo razni Šroti pa Bavčarji pa Jankoviči pa Todoroviči in podobni.

Pa housing bubble pa quantintative easing pa kriza v Evropi pa tko naprej.

Ampak neeeeee, dejmo se kregat čez bitcoin. Za razliko od delnic pri bitcoinu vsaj obstaja tehnologija, s katero se da kaj več kot samo mešetariti :D

gruntfürmich ::

matej_jack je izjavil:

Noro, zamudil za 1 uro vse skupaj ;((
Last Price: 645 USD
Low: 102 USD
High: 730 USD

res hecno da na tako veliki borzi zleti tako navzdol.
očitno ni veliko spečih uporabnikov...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

-mojster- ::

http://cheezburger.com/8053417216 malo za šalo
kaj menite bo slo se dol...trenutno je 665 $ ?

MeGreat ::

Dvomim da bo šlo dol. Je šlo že prevečkrat in folk zgleda *spet* dobiva zaupanje

StarMafijec ::

A res dvomiš? Dejstvo pa je, da bitcoin že slaba dva meseca pada.

Bomo videli :).

Loocas ::

Ne pada zaradi dolgčasa, temveč zaradi konkretnih zadev ... po mojem okusu precej premalo glede na težo negativnih informacij.
Sam da se losajo tega Goxa, pa piči zadeva nazaj gor.
Matev - najslabši troll vseh časov

Kakšne so pa zadnje novice od goxa?

od kot je prišel tale dump? od fbi-ja?
ker nekdo je naenkrat zafilal vse večje borze... pametna poteza to sigurno ni bila, ker ga je stalo veliko denarja.

bbf ::

lahko da gre za test stabilnosti. tole na 102$ je nemogoče narest, brez tweakanja aplikacije borze ali iskanja kakega exploita: take razlike v ponudbi ne moreš niti oddat, to je blo pa instantno narejeno. Je sicer možno za vtomatiko, ampak lahko naredita recimo dva velika playerja z medsebojno usklajeno ponudbo. lohk je tudi dump and pump and dump igra. bo kmalu jasno.

niti ne. to je lahko naredil en posameznik z veliko količino, ki jih je razdelil po borzah in naenkrat prodal. in manjše borze so klonile (2), ker pač nimajo veliko spečih naročil in online pleyerjev, kar tisti dve nekako so.
tko da govorit o nadnaravnih pojavih glede tega dumpa je malo mimo, ker je naravna pot čisto mogoča.

sej do 100 je šlo samo na BTC-e, in v dveh minutah je bilo tam vsega konec, ostale so panično sledile. kar je dokaj prebrisan plan, če dobr premislim! Ja, tudi en sam bi lahko to naredil - seveda, z dvema acountima na BTCe. Ampak, nisem ziher, kako je (nekomu pač)ratalo tako razliko v ceni postavit?

krneki0001 ::

Na coinexu ni šlo tako nizko. Samo do 494€.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

sem opazil, da je na bitfinex tudi šlo na 100 - enak vzorec. ostale borze pa največ do 400.
11:54 na BTCE in
12.00 na Bitfinex.

shadow1975 ::

Kupil prve delčke BTC-ja za 614$ pred par dnevi na krakenu. Sedaj sem tudi sam del coin scene :).

gslo ::

mihco je izjavil:

gslo je izjavil:

na btc-e so bili fillani vsi buy orderji do 102$. eno konkretno plačo sem zaslužu dans, čist nevede. :-D OLE!

pri kaki ceni si kupil?

po $300, star buy order za par kovancev sem pustil notri. zdaj vem, da ne spim več brez res nizkih orderjev. :-)

mihco ::

Tak dogodek je samo dokaz vec kako stabilna valuta je postal BTC. Tudi, ce je bil namen porusenje sistema je trg sam zadevo normaliziral v par minutah. Enormna kolicina(vec kot polovica vseh) ponujenih btc po recimo 1usd bi lahko spravila sistem na kolena. Taki ekcesi so pa samo priloznost za zasluzek. Me pa se vedno zanima kdo je dejansko kupil pod 300usd?
Sam pred spanjem probam vse alt-coine spravit v btc in mirno spim.

Utk ::

psickolog je izjavil:

Mipe je izjavil:

Očitno BTC-jev namen je ratal prekupčevanje in mešetarjenje, ne več kot alternativna anonimna valuta za spletne nakupe.

Ne, Bitcoin je orodje za mešetarjenje in prekupčevanje. Ko bodo na voljo storitve in stabilnost za spletne nakupe, se bo pa bitcoine uporabljalo tudi za to.

Bitcoin je mini palček proti temu, na kakšen način se legalno gambla z delnicami na različnih borzah. Pa bi nekateri na polno zagovarjali "prosti trg" pri gamblanju z delnicami, ki ima mnogo večji vpliv na veliko več ljudi.

Ja ja, fovšija boli.

Delnice imajo neko realno vrednost za sabo, pa tudi če je vrednost delnice še tako napihnjena, če imaš eno delnico neke firme ti pripada en majhen delček te firme. Bitcoin je samo neko bitno zaporedje, za katerega nihče nič ne garantira. Ko bo panika, bo bolelo.

Tarzan ::

Delnice imajo vrednost, ja. V teh časih se ravno kaže, da si na koncu kot delničar lahko še srečen, če ti ni treba dokapitalizirat in reševat podjetij s svojim lastnim denarjem. Da boš pa kot lastnik delnic upravičen do lastništva zemljišča, premičnin ali nepremičnin je pa tudi utopično pričakovati - vse to bo prej pobrala banka in zavarovani upniki, tebi ostane pa dolg nos. Enako dolg, če ne daljši, kot pri bitcoinu.

ProGo ::

Delnice imajo neko realno vrednost za sabo... NKBM lol.

Utk je izjavil:

psickolog je izjavil:

Mipe je izjavil:

Ja ja, fovšija boli.

Delnice imajo neko realno vrednost za sabo, pa tudi če je vrednost delnice še tako napihnjena, če imaš eno delnico neke firme ti pripada en majhen delček te firme. Bitcoin je samo neko bitno zaporedje, za katerega nihče nič ne garantira. Ko bo panika, bo bolelo.

Hvala za mnenje. Zaradi padca bitcoina bo svetovna globalna kriza še 12x hujša od krize leta 2008.

jest10 ::

Hvala za mnenje. Zaradi padca bitcoina bo svetovna globalna kriza še 12x hujša od krize leta 2008.

Se pravi je BTC totalno nepomemben mišji prdec.

Goody ::

gslo je izjavil:

na btc-e so bili fillani vsi buy orderji do 102$. eno konkretno plačo sem zaslužu dans, čist nevede. :-D OLE!

Če še nisi prodal si zaslužu k....

umexteacher ::

67 strani ugibanja :) pomemben je pa lih toliko, kolikor je vreden. dokler bo tako zelo nihal, bo bol slabo plačilno sredstvo

bbf je izjavil:

sej do 100 je šlo samo na BTC-e, in v dveh minutah je bilo tam vsega konec, ostale so panično sledile. kar je dokaj prebrisan plan, če dobr premislim! Ja, tudi en sam bi lahko to naredil - seveda, z dvema acountima na BTCe. Ampak, nisem ziher, kako je (nekomu pač)ratalo tako razliko v ceni postavit?

kako dva računa? in kako bi ratalo razliko v ceni narediti?
daš ponudbo da trenutno prodaš vse btcje. in če ni dovolj prometna borza, bo začela upoštevat vse buy orderje do kot boš pač še imel btcje. in na onih dveh malih je te buy orderje odneslo do 100$.
ni tu neke znanosti...

Utk je izjavil:

to je res kar praviš, vendar zdaj poglej še čez tvoje oči na delnico. ker si mali hlapec, imaš torej kaj od delnice? odločanje o prihodnosti tovarne? prisustvovanje na sestanku? košček tovarne? en stroj? delček zidu? lahko natepavaš tajnico?
nič od tega. lahko samo upaš da bo zrastla in špekuliraš z njo. pa prosiš vse po vrsti da je ne bo treba dokapitalizirati in da se na eni od sej ne odločijo za odstranitev malih delničarjev iz firme.

torej, kakšna je dejanska prednost tvoje delnice neke 'fizične' firme napram kriptovaluti?

Jst ::

Za tiste, ki bi radi trgovali, obenem pa ne bi radi sedeli 24/7 za računalnikom, obstaja elegantna rešitev: če imaš ene 5 BTC, se že splača kupiti Trader Bot, Advanced verzijo za 0.9 BTC.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

SasoS ::

Tole že nekaj časa tuhtam, pa priznam da mi ni čisto jasno kaj se dogaja v ozadju. Primer, recimo da je cena BTC (zadnji realiziran posel) enaka $700. Order book ima sellerje, ki želijo prodajati od $701 navzgor in buyerje, ki želijo kupovati po ceni $699 in dol. Prideš z 5000 BTC in nastaviš prodajo po recimo $1. Borza začne zapirati tvoj order po vrsti in prodaš prvi BTC po $699, naslednjega po $698...dokler pri $102 ne prodaš vseh BTCjev za katere si nastavil order. V tem trenutku je na borzi ogromen spread...sell po $701 in buy po $101. Kako potem cena zraste nazaj? Ne vidiš zadnjega posla in kupiš za $701, čeprav je order book do $102 prazen?

umexteacher je izjavil:

67 strani ugibanja :) pomemben je pa lih toliko, kolikor je vreden. dokler bo tako zelo nihal, bo bol slabo plačilno sredstvo

Bitcoin je najboljše plačilno sredstvo za nakup alt coinov.

Nobena stvar na svetu ni boljša ..

Pa ne gre se za nobena ugibanja. Zate je ugibanje, ker ga ne uporabljaš ali pa ga bolj površno uporabljaš. Zame v zvezi z bitcoinem ni nobenih ugibanj.

Potem se pa hitro najde en škrat, ki bo ob naslednjem padcu cene bitcoina rekel "no a sem vam povedal".. Stvari so jasne kot beli dan, meni je pa tudi jasno, da marsikomu te stvari niso jasne. :D

Zgodovina sprememb…

kanida ::

Pozdravljeni
Zanima me na kateri borzi izplačujete Bitcoine?
Poznam BitStamp katere druge še?

amacar ::

kraken.com

Pa je treba ravno pri vsakem poslikati osebno in npr položnico ki je napisano tvoje ime in naslov?

SasoS je izjavil:

Tole že nekaj časa tuhtam, pa priznam da mi ni čisto jasno kaj se dogaja v ozadju. Primer, recimo da je cena BTC (zadnji realiziran posel) enaka $700. Order book ima sellerje, ki želijo prodajati od $701 navzgor in buyerje, ki želijo kupovati po ceni $699 in dol. Prideš z 5000 BTC in nastaviš prodajo po recimo $1. Borza začne zapirati tvoj order po vrsti in prodaš prvi BTC po $699, naslednjega po $698...dokler pri $102 ne prodaš vseh BTCjev za katere si nastavil order. V tem trenutku je na borzi ogromen spread...sell po $701 in buy po $101. Kako potem cena zraste nazaj? Ne vidiš zadnjega posla in kupiš za $701, čeprav je order book do $102 prazen?

zakaj bi nastavil 1$? a lahko še prideš z bolj butasto ven, prosim?
nastaviš pač instant sell. in zafilaš vse ponudbe do 100$. kako cena zraste nazaj? ker ni nobenega sella za 100. niti ga ni za 600. ampak vse je več kot 700. kdor hoče kupit bo za 700, dokler folk ne bi spustil malce nižje.
pri tem se seveda predvideva da ni panike, kar se je učiraj definitivno zgodilo; instant sell pač ne bo dosegel panike pri množici, sploh če pogledaš da je večina amerike takrat še spala, eu pa bila na šihtu.
skratka ali se je zgodil nepremišljen sell ali pa naiven poiskus zamajanja trga.

Zgodovina sprememb…

amacar ::

kanida je izjavil:

Pa je treba ravno pri vsakem poslikati osebno in npr položnico ki je napisano tvoje ime in naslov?

Na krakenu ni potrebno za izplačila do 2500$.

Jst je izjavil:

Za tiste, ki bi radi trgovali, obenem pa ne bi radi sedeli 24/7 za računalnikom, obstaja elegantna rešitev: če imaš ene 5 BTC, se že splača kupiti Trader Bot, Advanced verzijo za 0.9 BTC.

jst sem ga kupil :D
takoj ko se prebijem čez 66 strani foruma grem v akcijo 8-)

dottor ::

Imam vprašanje, si bo kdo nakazoval iz cryptsy.com kej BTCjev v wallet? Imam 0.00388BTCja, pa za si poslat moreš imet vsaj 0.01. Zdej ne vem v kiro valuto pretočit te BTCje in pol počakat da 3x zraste cena in prodat. Razmišljal sem, če ima kdo namen, bi mu poslalpreko cryptsy.com in mi bi on poslal iz walleta na wallet.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

hyunday ::

Pozdravljeni

potrebujem eno informacijo namrec rudarim ze nekaj casa
pa registriram sem na strani bitstamp in cryptsy

in me zanima koliko casa traja da zacne kazati koliko btc/ltc si na rudaril

se vam v naprej zahvaljujem za odgovor

gslo ::

Goody je izjavil:

gslo je izjavil:

Če še nisi prodal si zaslužu k....

wow o rly? hvala za razsvetljenje. :-D verjetn so dokaj redki tisti, ki niso prodali pri 100% profitu.

edit: kupil pri 300$, prodal pri 600$+, se mi ni dal (nisem upal) čakat na $700. :-P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gslo ()

Balaton ::

gruntfürmich je izjavil:

Jst je izjavil:

jst sem ga kupil :D
takoj ko se prebijem čez 66 strani foruma grem v akcijo 8-)

Poročaj kako ti funkcionira :D

Pozdravljeni imam problem in sicer z minanjem.
Minam z 327 Kh/s ampak mi Pool zazna samo od 100-200 Kh/s in tudi se mi zdi da premalo minam kot bi moral....

A mogoče znate kaj je narobe?

Vikking ::

Pozabi na podatke iz pool-a ker lahko izredno varirajo in niso pravi pokazatelj.
Sam prikaz hitrosti v pool-u pa odvisen od mnogih faktorjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vikking ()

Ja ampak problem je v temu ker na tele spletni strani sem si izračunal koliko bi približno dobil jaz pa sem 24 ur minal in sem naminal samo polovico zato mislim da morda pool ne zazna polen hitrosti in mi zato manj mina?

http://www.coinwarz.com/calculators

A je pa morda to narobe da meni v CMD oknu kaže da minam z 327Kh/s na poolu pa 40-50 KH/S (Veliki H)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanida ()

Lej podatki kako izračunava pool so lahko zelo različni. NAj ne bodo nikoli merodajni. Važno tudi je kako dober je pool, kako lovi bloke, kako močan je, moč rudarjev na pool-u, število le-teh... mnogo mnogo faktorjev vpliva.

Raje si izračunaj če na prispevano moč rudarjena (323kh/s, dobiš pravi % od bloka.

Poleg tega so lahko nastavitve v cgminer-ju kot je "expiry" in "scan-time", preslabo nastavljene. Za dobro rudarjenje na pool-ih je to za mene najbolj pomembna nastavitev. Žal teh podatku ne dobiš kar tako. Kako nastavit, pa takorekoč nihče ne pove. Nekateri pool-i objavijo kakšna nastavitev je najbolj primerna. Kar sem ugotovil je da takorekoč nihče ne da točnih podatkov, ter so vsi "skrivnosti" glede dajanja točnih navodil in podatkov (za expiry in scantime).
Najslabše pa je da ravno ta dva pustiš na "default" v cgminerju, sta pa izredno izredno pomebna. Default pa pomeni da sigurno dobiš manj kot bi lahko, na kratek čas se verjetno ne bo poznalo, a če rudariš na istem pool-u dan za dnem, si sigurn ob kakšen % manj kot bi lahko.

Ker recimo če pri mojem kovancu je trenutno 745kh/s kartica, WU: 700m/s, na pool-u grafični prikaz pa mi niha od 800/1200kh/s.
Si v slabem pool-u slaba nastavitev, je lahko situacija ravno obratna. Oziroma je lahko tudi tukaj vprašanje osveževanja, lahko tudi specifikacija in čas najdbe bloka, težavnost, kako hitro bloki letijo, količina tvojih share-ov na blok...

Recimo moj primer:

Zgodovina sprememb…

Aha se pravi da moram samo dober pool poiskat da bo normalno oziroma vsaj približno kazalo?
No zanima me še če imam več grafičnih kartic v računalniku ali lahko potem naštimam da ena kartica mina na en pool druga pa na drugi pool tako da bi bilo boljše...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanida ()

jest10 ::

Vikking je izjavil:

Pozabi na podatke iz pool-a ker lahko izredno varirajo in niso pravi pokazatelj.
Sam prikaz hitrosti v pool-u pa odvisen od mnogih faktorjev.

Pa ravno podatki iz poola so edini, ki so pomembni, saj glede na te podatke dobiš "plačilo"

Sej zato mi je bilo čudno ker mi je grafična minala z 327 Kh/s na poolu ka kazalo da minam z 48Kh/s redko kdaj 100 Kh/s in že po zasluženem delu kovanca sem videl da ni to to kar sem izračunal...

A ima mogoče kdo kakšno rešitev morda spletno stran na kateri bi našel za BTC,DGB in doge pool ki pokazuje pravilno

Ni nujno, da bo boljši pool več kazal, žal je odvisno od preveč faktorjev, ne samo do pool-a mapa tudi od kovanca do kovanca, trenutne težavnosti, hitrosti blokov.... Raje glej % ki ga dobiš od najdenega bloka, najbolj merodajen podatek v pool-u. Pool lahko izplačuje na višino najdenih shareov, ali pa na višino prispevane rudarske moči.
Lahko najdeš za en konkreketen blok 2x shareov kot nekdo z enkrat višjo prispevano močjo. Pa če pool obračuna share's % na blok, boš dobil več kot tisti ki prispeva 2x višjo rudarsko moč.
In obratno seveda, če se obračuna po prispevani rudarksi moči, ti nič ne nuca če najdeš za nek konkreten blok 2x več share-ov, ker ti bo pool obračunal %od bloka, glede na prispevano rudarsko moč.
Kar precej faktorejv je, grafični prikaz ni merodajen. Glej raje pod statistiko POOL in statistiko ROUND.

Če gre za nepreveč popularen kovanec, majhna skupen NETHASHRATE in če pool presega več kot 51% skupnega NETHASHRATE se mu pridružiš in tukaj ni več kaj za razmišljati.

Ne oziraj se na grafični prikaz.

V cgminerju z "-d" določiš s tem katera kartica kaj počne. Najlažje da kar ustvariš za kartico ki bo na drugem pool-u novo bat datoteko.

recimo imaš gpu 0 in gpu 1
potem imaš npr -d 0 ...pool.1.com ...
v drugi bat datototeki pa -d 1 ...pool.2.com ...

Če imaš pet grafičnih. Pa naprimer da bodo 2 na enem pool-u 3 na drugem pool-u:
potem imaš npr -d 0,1 ...pool.1.com ...
v drugi bat datototeki pa -d 2,3,4 ...pool.2.com ...

Zgodovina sprememb…

««
67 / 270
»»