» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
43 / 270
»»

frudi ::

Za rudarjenje bitcoinov z GPUji je daleč prepozno. Ob trenutni težavnosti bi z R9 290x trajalo leta, da nageneriraš en sam bitcoin, v resnici pa bo težavnost skozi vsa ta leta še naraščala.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Spock83 ::

Kako to da težavnost narašča? Namreč ne razumem popolnoma te stvari. Kako veš da ni nekdo že zgeneriral kar si tudi sam. Nič moram začet temo od začetka brat, Uf bo to čitiva za ponoč. :) Zdaj verjetno lahko dobiš samo če kupiš preko Bitstampa? Imam idejo da bi starejšo PC robo prodajal v zameno za bitcoine. Se to da? Je kakšen portal? Tudi slovenski?

psickolog ::

Z GPUji pač ne miniraš bitcoinov, ampak njegove izpeljanke (LTC, WDC, ...), ki jih potem prodaš in kupiš bitcoine. Da se to ne splača, je bilo sicer rečeno že po aprilskem poku balona, pa se je izkazalo, da je to daleč od resnice.

black ice ::

https://en.bitcoin.it/wiki/Difficulty
Prodaš za evre in jih menjaš za BTC.

psickolog je izjavil:

Da se to ne splača, je bilo sicer rečeno že po aprilskem poku balona, pa se je izkazalo, da je to daleč od resnice.

Torej - odvisno od cene. Če elektriko "kradeš" ti je načeloma vseeno, vendar si, logično, vsi želimo maksimizirati profitabilnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: black ice ()

kiFni ::

A račun od mobilne telefonije pol ni uredu al je? Dons sem še enkrat poslal obe strani os dokumenta in po račun sem šel na simobil. NE položnico.

Roadkill ::

Spock83 je izjavil:

Dajte mi en link kako od a do ž. Kako narediti da se računa preko GPUja? Koliko časa rabi da najde 1 bitcoin. Torej popolni lajik... Ne se smejat :D

To napišemo vsakih 5 postov, pa dejmo še enkrat:
Minanje se ne splača več.

Za lažjo predstavo: Če imaš grafično kartico ati5850, ki dela 300 Mhash/s, boš porabil pribljižno dve leti za en bitcoin. Realno gledano pa bitcoina ne boš nikoli dobil, ker jih bo prej že zmanjkalo in še težavnost se bo povečala.
Ü

StarMafijec ::

Sedaj je vprašanje le, ali se splača kupiti kak namensi miner (ASIC ipd.) ali ne. Če ga kupiš in ga dobiš TA moment, potem se zagotovo splača. Ampak žal ali na srečo je tako, da moraš plačati sedaj, nato se postaviš v čakalno vrstno in ga dobiš šele nekje konec februarja (če te firma ne nategne). Tudi če vrednost bitcoina ne pade, bo takrat težavnost že gromozanska, profiti pa temu primerno mnogo mnogo manjši.

black ice ::

Preveč ČE-jev.

blackbfm ::

za naprej je vedno preveč če-jev, ko gledaš nazaj je blo pa itak vse logično:))

Nikec3 ::

kiFni je izjavil:

A račun od mobilne telefonije pol ni uredu al je? Dons sem še enkrat poslal obe strani os dokumenta in po račun sem šel na simobil. NE položnico.

Meni so na Bitstamp položnico zavrnili, sprejeli pa so mi bančni izpisek.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Pizzicato ::

Kaj komplicirate? Pošljite scan osebne, ter rojstni list, ki ga zastonj dobite TAKOJ na upravni enoti (lahko celo podate elektronsko vlogo in vam ga pošljejo domov).
Bogo

Loocas ::

In kako rojstni list definira tvojo trenutno lokacijo bivanja??
Matev - najslabši troll vseh časov

Popravljam, sem prehitro natipkal.

Pošljite scan osebne in scan POTRDILO O STALNEM PREBIVALIŠČU, ki ga zastonj dobite TAKOJ na upravni enoti (lahko celo podate elektronsko vlogo in vam ga pošljejo domov).
Bogo

Zgodovina sprememb…

bbf ::

OK, eno tehnično vprašanje oziroma pomislek:
Ko pošiljamo neko količino bitkoina, se ta "odšteje" od neke celote (recimo da je bilo še celo število), oziroma se neke vmesne adrese zgenerira, in te potem pridejo nazaj na originalno adreso (če prav razumem).
Po tem principu se ta bitkoin preko toliko in toliko transakcijah razdrobi na zanemarljivo majhne delce, ki poleg tega da bašejo blockchain niso več izvlečljivi iz walleta zaradi višjih provizij minerjem kot je sama vrednost tega prahu. recimo na tejle adresi https://blockchain.info/address/1JwSSub... je 4 BTCje gor, tako hudo zdrobljenih, da se ne da dol potegnt. bdw, ta adresa je javna in je brainwallet zgeneriran iz "correct horse battery staple" fraze, tako da lahko vsakdo doda v svoj wallet to adreso (ampak ni priporočljivo, ker ima toliko transakcij, da ti zabije aplikacijo) in manipulira z njo.
To me skrbi, da v končni fazi zdrobimo vse na tolk drobne delce, da niso več uporabni. Am I missing something?

gruntfürmich ::

nč. prodal in računam na wikend dep do recimo 600. še kdo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Aston_11 ::

A da bo padlo, računaš? Grafi so obrnjeni navzgor, trenutno in morda bo to še nekaj časa trajalo.

Truga ::

Cez vikend vedno mal pade.

No, ali pa se vsaj rast upocasni. Skratka, jaz ne bom reskiral nic. :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

gruntfürmich ::

malo pade? zadnje čase se mi zdi da vedno bolj in vedno bolj se mi zdi da se balonček počasi neha napihovat in se bo krčil.
ampak vseeno poceni (< 300) btc-jev ne bo (nikoli) več, imho.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

lambda ::

Prodal vse $5 pod današnjim peakom. IMO preveč krhki dnevi za nami, da bi stvar šla dosegala kake rekorde čez vikend.

Ta veliki imajo še premalo, če zdaj krešnejo, tako da bo sigurno še zraslo, šele potem se jim bo računica izšla in bo cena "nenapovedano" padla vsaj za $150,00 (jih opazujem in analiziram že nekaj časa :D)
Bogo

Pizzicato je izjavil:

Pošljite scan osebne in scan POTRDILO O STALNEM PREBIVALIŠČU, ki ga zastonj dobite TAKOJ na upravni enoti (lahko celo podate elektronsko vlogo in vam ga pošljejo domov).

Mimogrede, meni so pri Netellerju zavrnili potrdilo o stalnem prebivališču.

Pri BITSTAMPU gre "skozi".
Bogo

ameba ::

Živjo,

ima kdo kej uporabnih spletnih strani, da bi si malo več prebral o Bitcoinih ?
Zelo zanimiva tema.

Machete ::

Opa 10 sekunda omemba bitcoina v novicah na val202.
Go RTV!

Dzuro10 ::

Lonsarg ::

bbf je izjavil:

OK, eno tehnično vprašanje oziroma pomislek:
Ko pošiljamo neko količino bitkoina, se ta "odšteje" od neke celote (recimo da je bilo še celo število), oziroma se neke vmesne adrese zgenerira, in te potem pridejo nazaj na originalno adreso (če prav razumem).
Po tem principu se ta bitkoin preko toliko in toliko transakcijah razdrobi na zanemarljivo majhne delce, ki poleg tega da bašejo blockchain niso več izvlečljivi iz walleta zaradi višjih provizij minerjem kot je sama vrednost tega prahu. recimo na tejle adresi https://blockchain.info/address/1JwSSub... je 4 BTCje gor, tako hudo zdrobljenih, da se ne da dol potegnt. bdw, ta adresa je javna in je brainwallet zgeneriran iz "correct horse battery staple" fraze, tako da lahko vsakdo doda v svoj wallet to adreso (ampak ni priporočljivo, ker ima toliko transakcij, da ti zabije aplikacijo) in manipulira z njo.
To me skrbi, da v končni fazi zdrobimo vse na tolk drobne delce, da niso več uporabni. Am I missing something?

Ja, par malenkosti si pa res zagrešil:) Nima vsak bitcoin(drobiž) svoje adrese, pač pa ima bitcoin naslov gor zapisano neko vrednost. Bitcoin naslov je pač podobno kot v našem svetu številka bančne kartice. In iz enga naslova lahko direktno nakažeš poljubno majhen znesek, ker ta znesek ni nič drugega kot številka. Torej nobenih komplikacij, ki jih opisuješ, generiranje novih adresov za drobiž itd. Prenos se zgodi tako, da se na enem naslovu prišteje neka številka, na drugem pa zmanjša, čisto preprosto, enako kot bančno nakazilo. Sam da pri bančnem nakazilu je banka tista, ki spremeni te številke, pri bitcoinu je pa omrežje tisto, ki potrdi to transakcijo in spremeni te dve številki.

Jinto ::

Lonsarg je izjavil:

Ja, par malenkosti si pa res zagrešil:) Nima vsak bitcoin(drobiž) svoje adrese, pač pa ima bitcoin naslov gor zapisano neko vrednost. Bitcoin naslov je pač podobno kot v našem svetu številka bančne kartice. In iz enga naslova lahko direktno nakažeš poljubno majhen znesek, ker ta znesek ni nič drugega kot številka. Torej nobenih komplikacij, ki jih opisuješ, generiranje novih adresov za drobiž itd. Prenos se zgodi tako, da se na enem naslovu prišteje neka številka, na drugem pa zmanjša, čisto preprosto, enako kot bančno nakazilo. Sam da pri bančnem nakazilu je banka tista, ki spremeni te številke, pri bitcoinu je pa omrežje tisto, ki potrdi to transakcijo in spremeni te dve številki.

Ne, ima kar prav.
Blockchain ne shranjuje stanja na računih, to je potrebno izračunati glede na zgodovino transakcij.

Tu piše nekaj o stroških transakcije, ampak so morda kaj spremenili od takrat.
http://bitcoinfees.com/

Jinto je izjavil:

Ne, ima kar prav.
Blockchain ne shranjuje stanja na računih, to je potrebno izračunati glede na zgodovino transakcij.

Blockchain = zgodovina transakcij... Je pa res da niso v blockchain zapisane direktno, ampak je potrebno malce računati, ampak to sploh ni bil point, če bi bral njegovo. Point je bil v tem, kako se bitcoini drobijo in sem pač laično razložil, da ne potrebuješ nobenega posebnega "drobljenja", ker je znesek na bitcoin adresu samo številka, ta pa je lahko toliko majhna, kolikor majhno podpirajo bitcoin klienti.

umexteacher ::

Torej so minerji tudi nekakšno torrent omrežje oziroma "banka" v oblaku (pomagajo, da je mreža hitrejša). Denarnica pa nek program, ki zakodira "denar" da ti ga pač kdo ne ukrade, oziroma, če ga, ni uporaben (do odkodiranja).

SasoS ::

Minerji ne samo da pomagajo ampak dejansko izvajajo "plačilni promet". Coini tudi niso nikoli v walletu (v smislu da je tam zakodiran denar), ampak so vedno na naslovih v blokchainu. Zato tudi funkcionira paper wallet ko lahko coine "pošlješ" na naslov ki ga maš stiskanega na papiru. Tvoj wallet je dejansko samo ključ, ki odklene naslov v blokchainu.

Bassicly z uspešnim brute force napadom na blockchain se lahko polastiš vseh obstoječih bitcoinov. V teoriji:) Tak da dolgoročo, ko pridejo kaki hudi kvantni računalniki ali kaj podobnega bo potrebno nadomestiti kodiranje z čim močnejšim. Kar načeloma ni težko, samo updajte klientov z vkodiranim datumom spremembe in z legacy podporo za stare račune.

V bistvu tisti, ki ima v oblasti kodo klientov ima v oblasti omrežje, zato je treba pazit, da je ta oblast nad odprto kodo vedno družbena.

JamesQ ::

Živjo

Samo ideja: da si sam narediš bitcoin minerja s pomočjo SoCa(CPU+FPGA)?

LDŽ

49106 ::

Kakšna stabilnost.... V 3 dneh sem zaslužil le nekaj procentov :/

Lonsarg je izjavil:

Bassicly z uspešnim brute force napadom na blockchain se lahko polastiš vseh obstoječih bitcoinov. V teoriji:)

Kak napad to misliš?

jype ::

StarMafijec> Kak napad to misliš?

Tak, da potrdiš blok, v katerem piše, da so ti vsi nakazali svoje bitcoine.

(Precej računsko zahteven napad, skratka.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Sam za tako izvedbo potrebuješ najmanj polovico rudarske moči?

umexteacher ::

Neki berem da gre notri denar iz wallstreeta (kar je dobro za btc predvidevam)

http://finance.yahoo.com/news/secondmar...

MrX ::

StarMafijec je izjavil:

Sam za tako izvedbo potrebuješ najmanj polovico rudarske moči?

51%

precej miren vikend, tud volumna ni skor nč... a vsi čakamo kdaj bo breakout... gor al dol? :)

Looooooka ::

+500 in podobne fore pa lepo denar vlozite v padce in dvige.
Sej dvige in padce tko al tko ze vsi gledate...ce ste tok zihr zgubit ne morete prakticno nic :)

miskoslo ::

A kdo uporablja CEX.io za rudarjenje?

Deluje zelo "borzno" kar pomeni da kupuješ in prodajaš procesno moč direkt z BTC. Cena procesne moči niha in v večini se gre samo za trgovanje. Ko procesno moč kupiš pa ti začne takoj tudi z rudarjenjem in se izkupiček v BTC nalaga na tvoj račun.

Če kdo želi probat naj klikne na moj referral link. Tebe nič ne stane, mene pa tud ne :)
CEX.io - Bitcoin Commodity Exchange" target

Crypto signal: https://discord.gg/ZfSyNNk
SwissBorg ICO: https://ico.swissborg.com/#/register?sb=162439

precej miren vikend, tud volumna ni skor nč... a vsi čakamo kdaj bo breakout... gor al dol? :)

Nenormalno miren. Na Bitstampu imam buy nastavljen na 830 $.

MrX ::

če jutr ne pade konkretno bo u pondelk breakout navzgor imo

49106 ::

Iz mojih opazovanj sem prišel do naslednjega. Več kot je naročil za nakup, večja je možnost za (velik) dump.

49106 je izjavil:

Iz mojih opazovanj sem prišel do naslednjega. Več kot je naročil za nakup, večja je možnost za (velik) dump.

Tudi sam se to ugotovil po par tednih študiranja grafov... tako, da nas lahko ponedeljek še zelo preseneti...
Bogo

Aston_11 ::

Torej napovedujete pot navzdol?

Pizzicato je izjavil:

49106 je izjavil:

Tudi sam se to ugotovil po par tednih študiranja grafov... tako, da nas lahko ponedeljek še zelo preseneti...

Iz zgornjih razlogov ni mogoče sklepati, da bi nas v ponedeljek kaj presenetilo. Razen tega, da ponavadi v ponedeljek navzgor. Sicer pa logično, več kot je naročil večja je možnost večje spremembe in obratno. Če gre v ponedeljek navzgor sem z 830 $ skoraj zadel dno. :)

Tako je... skoraj si zadel dno, ali pa bo dno v ponedeljek zjutraj pri 700. :D BTC je trenutno zelo špekulativna zadeva, ki te lahko v vsakem trenutku še kako preseneti, tako pozitivno kot tudi negativno. Kitajci so že kar lepo "naravnani" na izstrelitveni rampi >:D
Bogo

Pizzicato je izjavil:

Tako je... skoraj si zadel dno, ali pa bo dno v ponedeljek zjutraj pri 700. :D BTC je trenutno zelo špekulativna zadeva, ki te lahko v vsakem trenutku še kako preseneti, tako pozitivno kot tudi negativno. Kitajci so že kar lepo "naravnani" na izstrelitveni rampi >:D

Čez vikend so bile spet skoraj vse kripto valute v rdečem. Pravim, da je 80% možnost, da gre v ponedeljek vsaj za 10% gor. Pa da vidimo. 8-)

Od kod tebi 80% možnost? Kako si to izračunal? :D
Bogo

umexteacher je izjavil:

Neki berem da gre notri denar iz wallstreeta (kar je dobro za btc predvidevam)

http://finance.yahoo.com/news/secondmar...

Kaj to resno? Torej se BTC-je sedaj zelo splača kupititi dokler so še pod 10 kUSD.
««
43 / 270
»»