» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
42 / 270
»»

Nikec3 ::

Danes pa gre vse skupaj lepo, počasi gor. Pred dnevi mi je končno uspelo usposobiti svoj Bitstamp račun, tako da sem si naložil svojo "poskusno" vsoto 30 €. Da bi bilo malo bolj zanimivo in da sprobam čim več možnosti crypto borz, sem del poslal na BTC-E, ter kupil Litecoine. Trenutno so moji Litecoini in Bitcoini skupaj vredni 38 € 8-). Juhej!

Nastavil sem si, da se moji Bitcoini prodajo pri 1200 €, upam da ni preoptimistično.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

SasoS ::

Pri teh avtomatskih tradih moraš paziti samo to, da te ne preseneti kam gre gor. Kolega je optimistično nastavil prodajo LTC za $5 (cena je bila $2 pa še nekaj), kje je bil potem peak pa vemo...

StarMafijec ::

Nikec3 je izjavil:

Nastavil sem si, da se moji Bitcoini prodajo pri 1200 €, upam da ni preoptimistično.

In kaj potem, ko boš prodal pri 1200$?

Malo počakal in kupil pri 1500$? :))

deleted ::

Kdor z malim zadovoljen ni ...

StarMafijec je izjavil:

Nikec3 je izjavil:

Nastavil sem si, da se moji Bitcoini prodajo pri 1200 EUR, upam da ni preoptimistično.

In kaj potem, ko boš prodal pri 1200$?

Malo počakal in kupil pri 1500$? :))

Idealen scenarij je, da pride malo preko 1200 EUR, prodam, čez vikend pade na 700 EUR, spet kupim. Easy money :))

Glede na trend zadnja 2 tedna, ne pričakujem neke konstantne rasti v tem mesecu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

Balaton ::

Nikec3 je izjavil:

pade na 700 EUR

lel, bo še dosti časa preteklo preden bo spet taka kriza ;)

Tetraz ::

Balaton je izjavil:

Nikec3 je izjavil:

pade na 700 EUR

lel, bo še dosti časa preteklo preden bo spet taka kriza ;)

zakaj? dovolj je ena slaba novica da malo panike zažene :)

Te kriptovalute so lahko precej zabavna zadeva, dokler v njih ne zmečeš preveč denarja. So kot nekakšen gromozanski forum (pretežno) geek populacije. Nihanja so velika, nekateri coini so naravnost smešni... Tole piše na glavni strani od sexcoinov:

SXC aims to provide adult content consumers, performers and producers a fast, stable and secure method of accepting micro transactions...

Genialno. :))

Kateri market uporabljate za SXC-je? Cryptsy?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

MrX ::

teli sexcoini so mel učer 1300% rast :O

Pizzicato ::

ALAAARMMM!!!
Bogo

gruntfürmich ::

kratkoročen :D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

fightfight4 ::

Da se ne bo tema spremenila v "trollbox" :))

gslo ::

bemu sunce, panic hold! :-D

Loocas ::

naj že pade, da kupm nazaj :P
Matev - najslabši troll vseh časov

Totalna špekulacija, ni kaj oz. OK, dokler se peljem zraven :-)
Bogo

innerspace ::

Koliko izkoriscate tele "random" nihanja cene?
Meni nekako uspeva obracati nulo, si buildam usd volume, bom vsaj imel nizji fee:)

I know, not so comforting.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Kolikor se le da :-)

Mislim, da bo v naslednje pol ure še malce padlo...
Bogo

Zgodovina sprememb…

MrX ::

to pada zarad JPM patenta?

Danes razmišljam čisto klasično. Zakaj nisem včeraj prodal? ;((

Vidim, da je to spremljanje grafov 24 urni "job"...
Bogo

sash69 ::

Tu ne razmišljat preveč -> vodi v neumnosti. :)

Pač...če enkrat kupiš, kupiš in čakaš da bo cena večja od nabavne. Vse ostalo je izguba, v najboljšem primeru si blizu 0. :)

Tudi jaz sem včeraj kupil in držal, misleč da bo splezalo do 1030 do jutra...a ni šlo. Jebiga...zdej pač čakam in se s tem sploh ne obremenjujem. :P
So, Eclipse and Xdebug walk into a bar, and then my Apache server dies.

Jaz pa sem ponoči dežural in čakal da Kitajci pridejo do 6000. Kmalu zatem, pa pričakovano velik padec... še dobro, da sem pravi čas prodal... :D
Bogo

Smilee ::

Kje kupujete BTC?

Prek bitstampa? Nakažete prek banke in potem tam kupujete/prodajate?

Se da iz bitstampa prenest na kako drugo platformo? npr BTC-e?

genesiss ::

Se da

49106 ::

traks ::

Ali kdo namerava oz je že naročil ASIC minerje od Black Arrow?

lambda ::

Kako konsistentno ...

estons ::

Hm, a je kdo podobno paranoičen, ko gleda zahteve za verifikacijo pri Bitstamp? Ker v zamenjavo za verificiran račun oni dobijo high-quality sliko mojega obraza (z osebnega dokumenta), vse osebne podatke, pa še sliko mojega podpisa. To kar kliče po zlorabah.

Rias Gremory ::

Priročno za NSA. 8-)
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

1. bitstamp watermark čez vse dokumente.
2. vsi resni exchangei to delajo (ali bodo moral delat v prihodnje) zaradi upoštevanja zakonov
3. raje imam to, da bitstamp igra po zakonih, kot da eno jutro doživim 404 error.

za NSA je priročno vedt kaj točno delaš ta trenutek. podatke iz tvoje osebne izkaznice dobijo lahko povsem legalno, prek drugih baz. no worries. problem nastane, če bitstamp doživi kak vdor in krajo vseh teh podatkov.

potem greš pač v Kranj k modelu na dom in mu prešteješ zobe. :-P

Saj me ravno vdor in kraja podatkov najbolj skrbi. Štetje zob ne pomaga, ko so enkrat moji podatki že "in the wild".

Nobeden te ne sili, da namesto podajanja kakšnih koristnih informacij raje samo žališ ljudi.

Evo, če koga zanima kaj pravi Bitstamp kako poskrbijo za varnost:
These security measures include: password protected directories and databases to safeguard your information, SSL (Secure Sockets Layered) technology to ensure that your information is fully encrypted and sent across the Internet securely or PCI Scanning to actively protect our servers from hackers and other vulnerabilities. We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our Database to be only accessed by those authorized with special access rights to our systems, and are required to keep the information confidential.

Kaj pa vem, raje bi videl še kaj več na seznamu. Razen, če je PCI Scanning (preverjanje po standardih za kartično poslovanje) že dovolj temeljito.

se strinjam s sogovorniki! brezvezne enovrstičnice ne koristijo nikomur.

jaz imam s temi podatki drugačne izkušnje. sicer sem alergičen na pošiljanja skeniranih dokumentov, ampak takšna je praksa poker strani, spletnih stavnic in še kup strani, kjer se obračajo gore denarja. resne firme se pač nočejo zajebavat z zajebanimi režimi ala USA, prav tako je Kitajska z zadnjo novico (prepoved trgovanja z BTC bankam) vsem cryptoexchangeom zabičala, da striktno identificirajo vsak account, ki deposita/withdrawa.

strani ala bwin in pokerstars v varnost svojih sistemov zmečejo abnormalne vsote denarja. nič manj ne pričakujem od bitstampa. če so šalabajzarji, bo pa tudi štetje zob boljša alternativa, kot biti nategnjen s strani btc-e.com. :-D

pa sej je logično. če želijo omejit pranje denarja in onemogočit vsem kriminalcem tega sveta, da svoj finančni tok preusmerijo čez anonimne accounte, kjer topijo denar v random kriptokovance, je to edina logična opcija.

če želiš na neki točki bitcoin kupiti in uporabiti v anonimni denarnici, pa to vseeno ni ravno problem. le malce pomisliš na možne opcije. kdo pa rabi exchange?

Lonsarg ::

Obstaja sicer veliko bolj pomembna digitalna verzija kazanja dokumentov kot je skeniranje, reče se ji certifikat. Kot prvo je dosti bolj ziher, kot drugo pa ni bojazni o kopijah dokumentov da bi kam zašli.

Seveda vsi tega nimajo, ampak res bi lahko ponudili kot opcijo.

P.S.: Po pol leta bom očitno dobil 72% denarja ujetega na Bitcoin-24 po zasegu računa nazaj jej:) Na ostalih 28% pa bo treba še čakat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

StarMafijec ::

estons je izjavil:

Hm, a je kdo podobno paranoičen, ko gleda zahteve za verifikacijo pri Bitstamp? Ker v zamenjavo za verificiran račun oni dobijo high-quality sliko mojega obraza (z osebnega dokumenta), vse osebne podatke, pa še sliko mojega podpisa. To kar kliče po zlorabah.

Kdor bi se šel rad zlorabe, ne rabi skena dokumenta. Lahko sam naredi sken.

gruntfürmich ::

gslo je izjavil:

se strinjam s sogovorniki! brezvezne enovrstičnice ne koristijo nikomur.

glej. kot prvo se enovrstičnicam ne moremo izogniti, ker ta forum vedno bolj tone in tudi tema je takšna da je veliko stvari noter ki se ponavljajo.
kot drugo ne rabimo nekih elaboratov in dolgovezij, kot jih ti stresaš tule gor. če ne moreš na kratko in enostavno odgovoriti na določena uprašanja je verjetno v tebi problem.
tudi odkrivanja tople vode ki se ga ti greš nobenemu ne koristijo; vsako stvar ki si jo ti zapisal v prejšnjem postu smo že 100× premleli, tako da je tvoje dojemanje dolžine posta kot merilo za kvaliteto totalno zgrešeno; ker ti se greš eno samo dolgovezenje in mlatenje prazne slame.
pa dobro branje in pisanje še naprej!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Tetraz ::

kraken.com je down. ve kdo kaj več?

amacar ::

Iz twitterja: Hi everyone. Our site is currently unavailable, but will be back up and running soon! (https://twitter.com/krakenfx)

Tarzan ::

Tole gibanje BTC je pa zdaj precej netipično, mi je žal, da sem nabavil pri 900, zdaj je po mojem vrednost najnižja, zdaj bo šla verjetno spet gor. Folk je začel tudi z masovnimi nakupi.

Aston_11 ::

Pa kdaj bi nabavil - ko bo najvišja? Če si nabavil, ti rine gor. BTW - na kateri borzi ali kar na btstampu?

kiFni ::

Kako na bitstampu vstaviš dve sliki, sprednjo in zadnjo stran dokumeta, če je samo eno polje???
Tadrug je za potrdilo - račun....

Machete ::

Sestavi v eno sliko.. Ali skeniraj v en file, ali združi v dva pdfja.. možnosti je kar veliko..

Aston_11 ::

Naredi pdf - sceniraj in spravi kot pdf. Ti pa menda pusti tudi več jpgov naložiti.

Aja lahko "šivaš". Sem mislu da ne sme bit nic editiran. Ok thank.

bond007 ::

Pa poročaj, če ti bo šla verifikacija skozi, ker meni so do sedaj zavrnili že 3 dokumente: sprintan in skeniran izpisek Mastercard prometa, mesečni račun za časopis (naročnina), račun za avto zavarovanje. Vse je bilo sveže (iz zadnjih 3 mesecev) in skenirano v 300dpi.

XIIT ::

Sam sem poslal samo prvo stran osebne izkaznice pa niso nič komplicirali in so kar potrdili račun :)

XIIT je izjavil:

Sam sem poslal samo prvo stran osebne izkaznice pa niso nič komplicirali in so kar potrdili račun :)

Kdaj?

Men so zavrnl , tud je bla sa sprednja.

Spock83 ::

Dajte mi en link kako od a do ž. Kako narediti da se računa preko GPUja? Koliko časa rabi da najde 1 bitcoin. Torej popolni lajik... Ne se smejat :D

frudi ::

kiFni je izjavil:

XIIT je izjavil:

Kdaj?

Men so zavrnl , tud je bla sa sprednja.

Meni so pred par tedni zavrnili samo sprednjo stran osebne, v drugem poskusu pa sprejeli zlepljen jpeg z obema stranema. Za dokazilo o prebivališču pa so sprejeli UPN nalog dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Mimogrede, dokumentov nisem skeniral, ampak kar slikal s kamero na telefonu.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

black ice ::

Spock83 je izjavil:

Dajte mi en link kako od a do ž. Kako narediti da se računa preko GPUja? Koliko časa rabi da najde 1 bitcoin. Torej popolni lajik... Ne se smejat :D

Za začetek si poglej tole: https://www.weusecoins.com/en/mining-gu...
Koliko časa rabiš je odvisno od težavnosti (difficulty). Ne škodi, če si prebereš temo od začetka, nekatere stvari se žnj-krat ponavljajo.
««
42 / 270
»»