» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
38 / 270
»»

Mipe ::

Padaaaaaaaaaa!

Ne, čakaj, raste.... ne, ne, pada! Ne, spet raste...

marS ::

mislim da pada...ma do kje? aja pa še ena koristna, mogoče, stran Bitcoinscammers ...ma ful hitro pada, zdej k to pišem iz 930 na 915 na bitstampu... le do kje bo šel? evo na 890
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: marS ()

t7ank ::

Če koga zanima gamblanje. primedice.com počasi spravljajo k sebi. omogočen je tudi free kapital v višini 0.00001BTC.
Meni se drugače bolj dopade http://freebitco.in/?r=15133 (če koga moti ref ga lahko izbriše, ne povzroča pa mu nobene škode, če se vpiše z ref-om).
Na Freebitcoin lahko vsako uro probate srečo in zadanete tudi do 0.19BTC (trenutno). višina nagrade variira.
Je kdo tako pogumen kot so nekateri na primedice, ki več kot 30x zapored stavijo 10BTC? =D (zadnji končen viden izid je bil 20 dobljenih in 10 izgubljenih stav )

DeeJay ::

Crypto danes

Crypto danes

pegasus ::

wild wild west + cca 200 let = wild wild web :D

marS ::

hehe, spet je gor :)
...no more heroes...
https://ilbis.com/

psickolog ::

Če prejšni teden ni bil preveč očiten weekend dip, je ta vikend zagotovo bil.

Ste pokupili poceni coine, da jih boste čez teden prodali? :)

umexteacher ::

in posledica česa je to vikendaško nihanje?

Posledica tega, da nakazila čez vikend ne prihajajo, ker banke čez vikend ne delajo. :D

Poleg tega ob petkih ponavadi pride do enega malo večjega dumpa BTC. Špekuliram, da gre za eno firmo, ki ima tak poslovni načrt, da dumpne v petek. In ko pride do tega dumpa, včasih pride do panične reakcije.

Truga ::

psickolog je izjavil:

Posledica tega, da nakazila čez vikend ne prihajajo, ker banke čez vikend ne delajo. :D

To je tak smeh. Jaz mam spletno bancnistvo, nakazujem lahko pa samo pon-pet 7-17. Samo cakam da folk opazi da tele spletne valute delajo 24/7, pol bo game over za banke. Al pa se bojo mogoce zresnile...

Slooki ::

Kateri miner program priporočate ? (GUIminer, BFGminer, CGMiner)

Lep pozdrav, Matic

Cgminer, sam verzija ne sme bit vecja od 3.5
Je sicer mal tezja konfiguracija, sam lahko pa dost vec izk kartice izmolzes kot pri ostalih.

psickolog je izjavil:

Toliko o decentralizirani valuti.

Mipe je izjavil:

psickolog je izjavil:

Toliko o decentralizirani valuti.

Ne razumem, kaj si želel povedati s tem.

Zgodovina sprememb…

Ker še vedno potrebujemo banke, da je BTC sploh uporaben.

DeeJay je izjavil:

Je sicer mal tezja konfiguracija, sam lahko pa dost vec izk kartice izmolzes kot pri ostalih.

Hvala. Sam a se še sploh splača rudarit v pool-ih ?

Truga je izjavil:

psickolog je izjavil:

To je tak smeh. Jaz mam spletno bancnistvo, nakazujem lahko pa samo pon-pet 7-17. Samo cakam da folk opazi da tele spletne valute delajo 24/7, pol bo game over za banke. Al pa se bojo mogoce zresnile...

Ja. Smešno je tudi, da čakaš par dni za nakazilo v tujino. Pa da ni nobenega trackinga, kaj se dogaja. Pa ni transparentnosti take, kot je pri bitcoinu. Američani imajo pa baje še slabši sistem, kot je naš SEPA. Samo wire transfer, če prav razumem?!

Mipe je izjavil:

Ker še vedno potrebujemo banke, da je BTC sploh uporaben.

Načeloma jih ne rabimo. Samo vrednost bitcoina bi bila potem skladna s tem, kako uporaben bi bil. To, da je možno dobivati denar iz banke, samo povečuje njegovo uporabno vrednost. Uporabna vrednost pa vpliva na trenutno tržno ceno, ki pa ni enaka uporabni vrednosti. Bitcoin ti lahko odkupi nekdo tudi osebno. Lahko ti ga odkupi tudi v naturalijah, ni nujno, da gre za denar.

Da si boš lažje predstavljal. Bitcoin bi bil potem namesto 1000$ vreden npr. 0.1$ ali 1$ ali kaj podobnega.

Ampak ne vem, kaj ima to veze z "decentralizacijo"?

Zgodovina sprememb…

Slooki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

V poolih se edino splača. Trenutno se splača rudarit skoraj vse kovance razen BTC in njegove izpeljanke.

DeeJay je izjavil:

Slooki je izjavil:

DeeJay je izjavil:

V poolih se edino splača. Trenutno se splača rudarit skoraj vse kovance razen BTC in njegove izpeljanke.

Rudaril sem pred 2 letom in se je kar izplačalo. Potem pa leto premora in zdaj spet. Opazil sm da je veliko več LTC kot BTC-jev. Kakšna je ubistvu trenutna situacija? Konkretno katere se splača rudarit?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Slooki ()

Machete ::

Slooki je izjavil:

Konkretno katere se splača rudarit?

ltc 26.9335
ftc 27.7321
nvc 27.7909
mnc 24.2802
wdc 31.5014
dgc 34.5734
arg 22.5425
lky 22.2459
pxc 25.6153
mec 32.9625
cap 44.8239
cgb 33.8482

Tole so vednosti profitabilnosti. Višja cifra - bolj se splača. Seveda se spreminjajo časovno. Torej splača se rudarit ne samo v poolu ampak v 'multiport' načinu. Torej da pool preusmeri rudarje na valuto ki je hipno najbolj profitabilna. To sicer pomeni da imaš celo vrsto valut, ampak na koncu jh še vedno lahko malo potrejdaš, če ne želiš operirati z preveč valutami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

gforce ::

Ker potrebujem denar, sem pripravljen prodati 5LTCjev za okoli 199EUR oz. ponudbe na zs. Naj omenim, da je LTC že imel vrednost 40EUR+ in bo po moje čez čas šel na vsaj 100EUR+ na LTC. Vendar zagotovila ni, jasno. Kot sem omenil ponudbe na ZS... lahko tudi manjše količine...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gforce ()

Machete je izjavil:

Slooki je izjavil:

Konkretno katere se splača rudarit?

ltc 26.9335
ftc 27.7321
nvc 27.7909
mnc 24.2802
wdc 31.5014
dgc 34.5734
arg 22.5425
lky 22.2459
pxc 25.6153
mec 32.9625
cap 44.8239
cgb 33.8482

Tole so vednosti profitabilnosti. Višja cifra - bolj se splača. Seveda se spreminjajo časovno. Torej splača se rudarit ne samo v poolu ampak v 'multiport' načinu. Torej da pool preusmeri rudarje na valuto ki je hipno najbolj profitabilna. To sicer pomeni da imaš celo vrsto valut, ampak na koncu jh še vedno lahko malo potrejdaš, če ne želiš operirati z preveč valutami.

Huh samo slabo leto odsoten pa že toliko različnih valut haha. CAP zgleda zelo profitabilen.

lambda ::

No offense, ampak 5 LTC se da dobit ta trenutek za $147 oz. 109 € plus par eur provizij max. Ne bodi smešen ...

frudi ::

gforce je izjavil:

Ker potrebujem denar, sem pripravljen prodati 5LTCjev za okoli 199EUR oz. ponudbe na zs. Naj omenim, da je LTC že imel vrednost 40EUR+ in bo po moje čez čas šel na vsaj 100EUR+ na LTC. Vendar zagotovila ni, jasno. Kot sem omenil ponudbe na ZS...

Saj se šališ, a ne? Prodajaš jih z 80%+ maržo, hkrati pa po oglasih iščeš kartice za rudarjenje novih... :|
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

lambda je izjavil:

No offense, ampak 5 LTC se da dobit ta trenutek za $147 oz. 109 EUR plus par eur provizij max. Ne bodi smešen ...

Na ebay.com se prodajajo za okoli 35EUR. Keč teh valut je tudi v tem, da jih je kar težko dobiti na teh trgih. Imaš Mastercard? Lahko preko Liqpay.com nakazuješ denar ali komplicirajo? Si pripravljen na btc-e.com nakazati 2000EUR SEPA? Provizije pri nakazilih so pa tudi velike.. Ne moraš kar vzeti vrednosti iz strani za trgovanje in tkole od oka oceniti vrednost. Sicer pa moja ponudba še velja. Če je kak interesen se lahko dogovorimo... Če bo pa preveč kritike (tipično za slo-tech... da slučajno ja ne bi kdo kak cent zaslužil) bom pa umaknil ponudbo. Itak jih pa ne bi prodal, če ne bi potreboval denarja, ker pričakujem vrednost nad 100EUR.

Zgodovina sprememb…

Tetraz ::

ti si resen? :O

Smurf ::

gforce je izjavil:

lambda je izjavil:

No offense, ampak 5 LTC se da dobit ta trenutek za $147 oz. 109 EUR plus par eur provizij max. Ne bodi smešen ...

Na ebay.com se prodajajo za okoli 35EUR. Keč teh valut je tudi v tem, da jih je kar težko dobiti na teh trgih. Imaš Mastercard? Lahko preko Liqpay.com nakazuješ denar ali komplicirajo? Si pripravljen na btc-e.com nakazati 2000EUR SEPA? Provizije pri nakazilih so pa tudi velike.. Ne moraš kar vzeti vrednosti iz strani za trgovanje in tkole od oka oceniti vrednost. Sicer pa moja ponudba še velja. Če je kak interesen se lahko dogovorimo... Če bo pa preveč kritike (tipično za slo-tech... da slučajno ja ne bi kdo kak cent zaslužil) bom pa umaknil ponudbo. Itak jih pa ne bi prodal, če ne bi potreboval denarja, ker pričakujem vrednost nad 100EUR.

Do LTCjev lahko prides tudi s poljubno veliko denarja (in ne 2000EUR) z bistveno manjso provizijo.

Na ebayu pa se lahko prodajajo tudi po 100€ pa to nic ne pomeni glede realne cene.

Truga ::

gforce je izjavil:

Na ebay.com se prodajajo za okoli 35EUR.

Prodajajo se, ja. A se tudi prodajo? Hihi.

SkyNet ::

Realne cene kriptovalut ni, to vam je menda jasno :)
@gforce: Vsa čast, tvoj post o prodaji LTCjev mi je polepšal dan! :) Najlepša hvala :D
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Umikam ponudbo. Moderatorje sem že prosil za izbris... tema se bo preveč zasmetila, če bo (povsem realna) ponudba še gor. Na ebayu se po tej ceni prodajajo in PRODAJO (dražbe) ampak ne da se mi ukvarjat z nevoščljivci, res ne... umikam ponudbo... sicer sem pa itak dal okvirno ceno in sem rekel, da se bomo dogovorili oz. mi pošljite svoje ponudbe ampak to niti ni več važno. LTCjev ne prodam več tako da se bodo (upam) sporočila izbrisala...

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Dobrodošel v Sloveniji :D

Sem preveril na ebayu, kupis jih lahko za 32$ (so pa vmes tudi saljivci tvojega tipa).

link za 32$ .. ? Or it didn't happen. :P

mAXTER ::

Vmes pa se je cena spremenila in jih dobiš na btc-e po 28 usd na komad..torej za 200 eur skoraj 10 komadov :) Je pa res kar je rekel gforce, da je problem denar gor spravit oz je na to treba čakati celo večnost:D

genesiss ::

Saj lahko kupiš btc npr. na bistamp in pošlješ na btc-e.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

Smurf je izjavil:

Sem preveril na ebayu, kupis jih lahko za 32$ (so pa vmes tudi saljivci tvojega tipa).

Sam ti si pa res en težek karakter... ravnokar je bil 1LTC PRODAN za 46.8$

1 x Litecoin (LTC) transfer to your Litecoin wallet. Cryptocurrency like Bitcoin

Time left:EndedToday 12:52PM
$46.80
14 bids
Free shipping

ampak saj ni važ, moja ponudba več ne velja. Si bolj papeški od papeža na TRR imaš pa verjetno 0EUR in prav toliko v BTC/LTC... samo pametovat je pa potrebno... bi rad videl tvoje modrovanje, če bi LTC narastel na 100EUR... no, tebi to nič ne bi spremenilo, še vedno boš imel 0EUR...

Zgodovina sprememb…

Ja cestitke, da si nekje nasel, kako je bil nek coin prodan bistveno nad ceno (ce je sploh res).

Ne spremeni dejstva, da je mozno dobiti na ebayu litcoine bistveno cenejo kot si ti pisal tukaj.

Kaj ima pa veze moj TRR in namisljena vrednost LTCjev v prihodnosti s tem pa ves le ti.

Coini na ebayu grejo skoraj vsi z praktično dvojno vrednostjo ali več. No lie.

Machete je izjavil:

Coini na ebayu grejo skoraj vsi z praktično dvojno vrednostjo ali več. No lie.

Res je, ko so bile še nižje vrednosti so se prodajali tudi po 3x vrednosti. Pa večina tko al tko slovencem niti noče prodajat tudi če bi bli pripravljeni plačati 3x več :P

lmorgh ::

Se mi je kr zdel, da se bo kdo česa takega lotil. Če kreša bitcoin ste safe, dokler ne kreša zlato.
http://www.mining.com/uk-royal-mint-mul...

StarMafijec ::

Ali kdo pozna tole http://bitmine.ch/ ? Se da uporabljati tudi za druge valute?

Tetraz ::

gforce je izjavil:

Smurf je izjavil:

Sam ti si pa res en težek karakter... ravnokar je bil 1LTC PRODAN za 46.8$

1 x Litecoin (LTC) transfer to your Litecoin wallet. Cryptocurrency like Bitcoin

Time left:EndedToday 12:52PM
$46.80
14 bids
Free shipping

ampak saj ni važ, moja ponudba več ne velja. Si bolj papeški od papeža na TRR imaš pa verjetno 0EUR in prav toliko v BTC/LTC... samo pametovat je pa potrebno... bi rad videl tvoje modrovanje, če bi LTC narastel na 100EUR... no, tebi to nič ne bi spremenilo, še vedno boš imel 0EUR...

bi rad videl tvoje modrovanje če LTC crashne in pade na 1EUR.

Zanimivo tole ... v statistiki za 24 ur tut enga kovanca trenutno ni na zeleni veji :)
http://coinmarketcap.com/

It's Black Friday for crypto... All Coins 50% OFF! :)

gslo ::

gforce ne spemaj nitke z oglasi. če prodajaš, odpri svojo temo v namenski rubriki. in res debilno, da na tehničnem forumu litecoine prodajaš po ceni, ki je morda LTC ne bo dosegel naslednjega pol leta. kakšne so to obljube o 100e po coinu, pa to je neverjetno!? jaz ti lahk zatrdim, da je tvoja cena do januarja 2014 popolna utopija.

pač probaš nategnit ljudi, ker si si preračunal, da lahko na tak način v easy prideš do grafičnih. ampak probavaj to na zadovoljna.si al pa konoplja.org.

pa da bo jasno, zakaj se veliko coinov proda nad ceno na ebayu. kekci kar pejte prodajat, po možnosti kakšnim kitajcem ali podobnim eksotom. oni ti nakažejo prek paypala keš, ti jim pošlješ bitcoin/litecoin, oni spet skenslajo plačilo in zahtevajo vračilo denarja, tebi paypal vzame denar in ga vrne kupcu. ostaneš brez keša in brez kovancev. kako jih boš dobil nazaj? NIKAKOR. koliko si jih že prodal preko ebaya? verjetno nobenega.

mal boljš se prodajajo cold walleti, ki so prednaloženi z določenimi vrednostmi. za to moraš pa že neki nardit, pa potem še poslat po klasični pošti.

sej kakšen transfer gre včasih čez tudi na ebayu (recimo da je na 1000 nategunov 1 debil, ki kupi za dvojno vrednost), ampak igra tle vlogo še paypal in njihova debilna politika okoli trejdanja kriptovalut, zaradi katerega ti lahko za nedoločen čas zamrznejo sredstva na računu.

tko da go ahead stari, dej mi tvoj ebay oglas pokaž, da ti poberem kovance. naivni noobi, pol pa še pametni nazaj.. pfff.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gslo ()

technolog ::

gforce, če bi mel podjetje bi te prec zaposlil za marketing.

Ampak šalo na stran. Jst sm mislu, da so ljudje z bitcoini utopični. Pa vidim, da to ni še nč.

Litecoin nikol nč ne bo. Je sam orodje za manipulacijo. Nima startupov, kot npr. Coinbase & Bitpay, noben jih ne jemlje kot plačilno sredstvo, medijske pokritosti ni, nobenih novic. Ko bi mel vsaj eno samcato prednost! Pa nima nobene, je čista kopija. Krneki. Nehte si že lagat.

Litecoin ima limito 0. Ne morem verjet kok človk rata deluzoren, ko se gre za zaslužek. Ni čudn, da so se nigerijski scami prjel.

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

Technolog, nakažeš bitcoine in traja pol ure da pridejo potrditve, nakažeš litecoine in imaš že v par sekundah dovolj potrditev, da lahko robo odneseš, če si jo v trgovini kupil.

Ima Litecoin svoje prednosti, če jih sam ne poznaš, verjetno ne veš niti na kaj moraš biti pozoren. ;)

Sam se zdaj bolj nagibam k temu, da bi dodal plačevanje z Litecoinom, katerega vrednost načeloma precej manj niha kot to velja za BTC. Krajši čas potrjevanja transakcij je tudi precejšen plus, na katerega bi kot stranka gotovo gledal. V času, ko so se začele pojavljati nove in nove kriptovalute sem bil skeptičen in sem si mislil, kaj hudiča se grejo. Zdaj sem mnenja, da se komot uveljavijo tri, štiri, deset teh valut in zasedejo nišo, za katero so bile namenjene.

gslo ::

technolog, ti pa trollaš v drugo smer. Litecoin ŠE NIMA tako veliko startupov, kot jih ima bitcoin, je pa prva in edina omembe vredna valuta, ki ima velik community in velik potencial, da gre po poti Bitcoina. prav tako bo obstoječim merchantom in servisom, ki poslujejo s kriptovalutami brez problema dodat še en način plačevanja več. in to se že forsira s strani uporabnikov, ki bi radi zapravili svoj cash.

Litecoin ima prihodnost. Sam čas rabmo, tko kot pri BTC. le manj, verjetno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gslo ()

@Tarzan: Bitcoin traja do prve potrditve 10 minut, litecoin pa 4x manj. Samo je taka potrditev tudi 4x manj vredna, oz. jo je 4x lažje double spendat. Da ne rečem o tem, da sta oba enako hitra, če ti je 0-conf transakcija dovolj.

Litecoin več niha, ker ima nižji market cap. Pozanimaj se, ker je prva vrstica totalna bučka, tako kot si jo napisal.

@gslo: Kakor hočeš. Napovem, da bo proti koncu tega tedna že pod $20.

p.s.: Ne trollam. Nimam v posesti niti bitcoinov, niti litecoinov, tako da sem popolnoma unbiased. Kar me vodi, so osnove marketinga in določene izkušnje.

Loh greš pa z mano stavit za pir, da bo litecoin čez pol leta vreden manj kot $50.
««
38 / 270
»»