» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
33 / 270
»»

Truga ::

GPU ti obremeni na 100%

Nejcolin ::

Katera vrsta poola pa je najboljša?
Zdaj sem našel enega pay per share. Je to OK?
www.ltcrabbit.com

Ja. Pay per share pomeni da dobis coine za vsak hash ki si ga sharal, afaik. Dobivas coine vedno z isto hitrostjo.

StarMafijec ::

In je kje kaka stran, ki pove katere kovance se sploh splača še minirati?

gslo ::

vse razen BTC se "splača" minat. vsekakor je dobrodošel zastonj štrom (IT-jevci laufajo v službah :D).

drgač pa fantje, bitcoin je za začetnike. ALT coins are the name of the game. jaz sem včeraj klel, ko sem zgrešil NVC in nabavil le NMC-je.. danes se mi že smeje. :-)

bbf ::

kupuješ alte z BTCji ali direktno z $?

krucymucy ::

Gregor P je izjavil:

Kaku rudeče je "danes":P

Super je blo, 7% v enem dnevu.

DMouse ::

gslo je izjavil:

drgač pa fantje, bitcoin je za začetnike. ALT coins are the name of the game.

Alt coini so fenomenalno rasli že aprila, sedaj pa spet... ravno takrat ko je največji dotok začetnikov. Zato se men zdi, da je ravno obratno, lahko se pa tut motim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DMouse ()

bbf je izjavil:

kupuješ alte z BTCji ali direktno z $?

z BTC-ji. je blo lažje preposlat iz drugih exchangeov, dolar potuje prepočasi. bitcoini pridejo v pol ure.

mAXTER ::

Je že kdo ugotovil katera je najbolj zanesljiva in hitra pot spraviti nekaj USD na BTC-E?

Kje se pa kupijo ALT?

@gslo - pa meniš ,da je to ustaljena praksa? Ker tako se trg altov ne more obdržati, ker ne dobivajo sveže fiat valute, temveč se samo prerazporeja BTCje. S tem se pa drži trdnost BTCja. imho.

StarMafijec: ALT ni valuta, je kratica za alternativne kriptovalute (NMC, LTC, FTC...)

mAXTER je izjavil:

Je že kdo ugotovil katera je najbolj zanesljiva in hitra pot spraviti nekaj USD na BTC-E?

Mastercard mogoče?

bbf je izjavil:

StarMafijec: ALT ni valuta, je kratica za alternativne kriptovalute (NMC, LTC, FTC...)

Nisem vedel :). Sicer pa alternativne kriptovalute so le modfikacije bitcoina. So pravzaprav verzija 1.1 bitcoina. Verzijo 2 še čakamo.

Zgodovina sprememb…

mAXTER ::

StarMafijec je izjavil:

mAXTER je izjavil:

Mastercard mogoče?

bbf je izjavil:

Nisem vedel :). Sicer pa alternativne kriptovalute so le modfikacije bitcoina. So pravzaprav verzija 1.1 bitcoina. Verzijo 2 še čakamo.

Ja Mastercard kot plačilno sredstvo že...samo se razen preko SEPA naloga na BTC-E direktno ne da nakazati ampak gre vse preko posredniških voda...Bi nakazal preko SEPA samo piše minimum payment 2.000 USD, toliko pa ne bi šlo tvegat z moje strani.

BTC-E sploh omogoča 2-step verification? Nikjer nisem zasledil. Kaj pa verifikacija računa? In ja, brez teh dveh zadev tudi jaz ne grem tja dajat toliko keša.

MrX ::

imajo 2 step ver

dons fontas spet organizira pump, bo povedu kater coin čez cca 2 ure na twitterju

tle je fajn pregled vseh valut http://coinmarketcap.com/

PPC pa XPM bi bila primerna..

če štekam hint, bo XPM :)

mater mej nategnu :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bbf ()

TRC pumpajo, svašta. sem izpustil, stavim na NMC.

nč ne pumpajo več. fontas je nategnu - predpumpal na XPM in TRC, rekel navalite na TRC , pobral dol, potem pa še iston na XPM. Folk je pušil big time. sem šel s 50$ not, ven sem zbežal s 17$ in kupil en LTC, zdej pa še ta pada... eh.. zmer sem mel plan za 50 kupit ltcjev, ampak ta eden je bil mal drag, haha!

7student7 ::

Preko wire transfer sem nakazal na BTCe.
- Mi lahko kdo iz izkušen pove koliko časa traja transakcija.
- Pri Details of Payment sem pozabil vpisati številko :(, vendar sem vnesel svoje uporabniško ime od BTCe računa (ali bo transakcija šla skozi).
- Kaj se zgodi če ne gre skozi ali vrnejo denar.
- Skratka pizdarija ....

psickolog ::

TRCja se izogibam, ker ga bodo kmalu vrgli iz borze, in je tudi trenutna cena previsoka za to, kar bo ponujal po 1. decembru.

XPM je pomoje kul, ker jih je samo malo več kot 3 miljone, je nova tehnologija in stane malo več kot 4$. Za primerjavo ima LTC čez 20 miljonov coinov in stane 17$.

Samo to, da je ena stvar kul, še ne pomeni, da bo šla cena gor. Velikokrat je šla cena določenih coinov gor celo pri slabih novicah ali dejanjih, oz. dol, ko bi načeloma morala iti gor.

Drugače sem pa kljub uspešnemu tednu precej razočaran nad lastnikom mcxnow, ker je zaprl trgovanje zato, ker ne more shandlati supporta (uraden razlog). Smrdi po scamu.

Aja, pa ko se bo enkrat začela BTC panika, bodo tudi kovančki padali. Vsaj ponavadi je tako.

Zgodovina sprememb…

do jurja je treba prrinit, da spet malo publicitete faše.
TRC je itak kaput, ampak smo probal pump'n'dump, pa je bil sam pump, edini ki je dumpal je bil fontas, prasc!

Tarzan ::

bbf je izjavil:

do jurja je treba prrinit, da spet malo publicitete faše.
TRC je itak kaput, ampak smo probal pump'n'dump, pa je bil sam pump, edini ki je dumpal je bil fontas, prasc!

Lol, kaj pa ste pričakovali, da bo skupaj z vami popušil, ko se en pametnejši odloči, da ne bo samo pumpal v nedogled, ampak se po visoki ceni znebil svojih kovancev? Fontas je že cel čas BTC-e baraba ki ravno toliko spumpa eno od marginalnih valut, da le ta začne rasti, ko na vabo pocepajo vsi, počaka na ugoden trenutek in začne na veliko prodajat, ovce iz trollboxa pa mu vse pokupijo po ostudno visoki ceni.

Ne fontasu in ne komu drugemu ni za verjet, da bo pomagal s kako pump'n'dump taktiko. Edino sodelovanje z njimi je, da si najdejo kupca precenjenih kovancev.

Balaton ::

Pametni so imeli 300% profita pri dumpu, ker so že poznali njegove fore. Ostali pa... hja. Neki se govori da mu bodo slabo publiciteto pumpali, ampak so si itak sami krivi če so mu verjeli.

Loocas ::

Bitstamp
Matev - najslabši troll vseh časov

fightfight4 ::

Zaradi fontasa oz. svoje naivnosti sem izgubil dobre 7 LTC-je torej skupaj 130$. J*j*e bi mu odrezal, če bi ga dobil! Prevaranta! Ampak dobro, vsaka lekcija nekaj stane. Lahko bi izgubil znesek s še eno nulo zraven!

Zgodovina sprememb…

Kako si izgubil 7 LTCjev, če gre cena samo gor gor gor??? Ja fontas je troll. Na chatu ljudje trollajo in pač želijo druge prepričati, da je ravno njihov coin najboljši.

Nekako se ne sme človek ozirati na to, kaj drugi pišejo v chatbox, temveč je treba razbrati, kaj bodo drugi naredili :D Ne jim verjet na besedo.

Samo, če so vsi evforični glede enega coina, potem bo šel verjetno gor. Ko se rast enkrat ustavi in malo predolgo čaka, je treba pričakovati, da bo prišlo tudi do dumpov.

Balaton ::

1. pravilo trollboxa: Delejte nasprotno od tega kar oni hočejo. ;)

ob tem streamu trollanja istočasno dobiš "buy NVC, NVC to the moon!" in "NVC is a SCAM, cash out!". zdej se pa odloči. :-)

pegasus ::

Orderbook is telling, trollbox je irrelevant.

DeeJay ::

/disable chat :)

Gregor P ::

Ta chat je za kokice in zabavo:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

pegasus je izjavil:

Orderbook is telling, trollbox je irrelevant.

exactly.

me pa zanima ali kdo verjame v teorijo dumpanja pred prazniki, da bo za darila? jaz bi podarjal bitcoine letos, tko da ne vem.. :-)

Vsaka, še tako neumna ideja, ki jo vcepiš v glave traderjev, je lahko profitabilna ;D

ja trolbox, kdo pa to resno jemlje. dejansko je pa fontas v preteklosti dost uspešnih pump'n'dumpov naredil - če greš na njegov twiter in primerjaš markete takrat, ko je najavljal. Ponavadi je raslo nekaj časa in si imel čas kaj narest, tole včeraj je bilo pa v pol minute vse fertik. s takimi samo škoduje kriptocoinom. bogi oni, ki so napadli z velikimi keši, tistih je najbl škoda. jest sm šel za foro zraven, s predpostavko, da spet kak minus potegnem, zato mi ni žal za izgubljenimi 35$. Nej jih ima, prasc, naj si z iglo žilo zreže..

Pizzicato ::

To kar se je včeraj ob 20:30 začelo z BTC na mtgox, je pa res preveč. Še posebej če si v živo gledal preboj $900 in potem skokovito na $950. Vsak najmanjši poskus prodaje in znižanja vrednosti je bil v trenutku preprečen z dvigom. Posledično seveda veliko "choo choojev", "to the moon", ...

Me prav zanima kakšen scenarij se odvija v ozadju oz. kako dolgo bodo še "umetno" držali tako vrednost...
Bogo

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

To ima vsaka borza svojo ceno?

Pizzicato je izjavil:

Me prav zanima kakšen scenarij se odvija v ozadju oz. kako dolgo bodo še "umetno" držali tako vrednost...

Za lahkoto se vzdržuje to vrednost, saj je tržna kapitalizacija Bitcoina še vedno smešno majhna.

A so na Bitstampu priprave na velik skok?
Bogo

fightfight4 ::

psickolog je izjavil:

Kako si izgubil 7 LTCjev, če gre cena samo gor gor gor??? Ja fontas je troll.

Ja reku je naj kupmo TRCje, da jim bo dvignu ceno. Ker nism mel keša na računu sm spremenu 13LTCjev v TRCje in jih žal naivno kupu, ko je TRCje prevarant že predhodno max. dvignu. Par sekund za tem, je pa TRC strmoglavil in izgubil vrednost za več kot 1x. Ni mi preostalo drugega kot, da sem ta crap TRC pretvoril nazaj v LTC, vendar sem dobil namesto 13LTCjev samo dobrih 5. V 10min sem izgubil veliko. Ne grem se več tega trgovanja. Od zdaj naprej valuto samo kupim in jo držim. Še zdaj sm slabe volje... ta ciganski fontas! Nisem pa edini zgubu, na trollboxu je eden zgubu 400$, drugi baje čez 2000$...

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

Eni znajo od pohlepa drugih dobro živet :)

Smurf ::

Je se kdo tako pogumen, da sedaj kupuje bitcoine :) (sprasujem, ker mi ni jasno kdo pri zdravi pameti bi to sedaj pocel)?

Kot je dolgoročno videti bo cena šla (vsaj še nekaj časa) le gor (če seveda živčno vzdržiš vmesne tobogane). Ker druga opcija je samo še, da gre na nulo (kar pa bi se zgodilo le ob kakšni katastrofi, varnostni luknji).

Ker če ljudje prodajajo, kupujejo virtualne "dobrine" (npr. nabildan meč ipd.) iz video iger, sedaj boš npr. v SC imel neke UEC (ki ga bodo ljudje kupovali s pravim denarjem), potem ni razloga, zakaj se ne bi tudi kriptovalute obdržale.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Zakaj si tako preprican, da bo sla navzgor? Meni se ne zdi nemogoce, da sedaj pade na 100$ in tam ostane nekaj let (se s kaksnimi skoki gor in dol). Trenutno so bitcoini popularni zato ker vsak misli, da bo z njimi nekaj zasluzil in ne zato ker predstavljajo alternativno valuto. Po mojem je zelo malo kupcev, ki sedaj kupuje bitcoine kot vecletno investicijo.

Skratka, pomoje je vecja moznost, da sedaj padejo za polovico, kot da se njihova vrednost se podvoji.

edit: pac tole me spominja na podobno situacijo v Sloveniji tam leta 2007, ko so se babice zacele kupovati delnice. Ne zato, ker bi poznala podjetja in mislila, da bodo uspela, ampak zato ker so slisale, da gre itak lahko samo se navzgor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

50/50 je.

Lahko da bo cez 10 let bitcoin vreden miljardo. Lahko da bo vreden 1 cent.

Jaz bom gamblal.

Smurf je izjavil:

edit: pac tole me spominja na podobno situacijo v Sloveniji tam leta 2007, ko so se babice zacele kupovati delnice. Ne zato, ker bi poznala podjetja in mislila, da bodo uspela, ampak zato ker so slisale, da gre itak lahko samo se navzgor.
... če smo že tam, potem se strinjam, da je padec blizu. Pa smo že tam?:D

No sej mogoce ti bo ratalo. Jaz sicer verjamem v bitcoine, ampak tole se mi zdi prenapihnjeno (jaz sem jih prodal pri 350$), je pa res, da sem pri investicijah rad nekoliko konzervativen (ne maram gemblat), enkrat (leta 2007) se je to ze izkazalo kot pametno, mogoce se tokrat ne bo.

@Gregor_P good question, samo jaz osebno nikoli nisem poskusal loviti vrha. Je pa zame en tak dober znak, da je cas za prodajo takrat, ko ze vsak slisi, da tole se pa res splaca kupiti.

Kdo je rekel, da ne gremo gor? :D
Bogo

Roadkill ::

Folk je prepričan, da je cena napihnjena zato, ker je 1 BTC 900 USD.

Če bi se pa pogovarjali o tem, da je 1 mBTC 8,99 USD, pa noben ne bi imel problema.

Da je trenutna rast nevzdržna je jasno, kakšna je pa realna cena pa ne, tko da ne vemo kje se bo stabilizirala.

Pa načeloma nima veze kje se stabilizira, če ti uspe prodat pred padcem.
Ü

še vsaka rast na Bitcoinu je bila vzržna.. vključno z uno iz 1 USD na 20 USD.
««
33 / 270
»»