Forum » Konzole » < xbox ali ps3 >
< xbox ali ps3 >
gr33k3_ ::
Pozdravljeni !
Zanima me kaj se bolj splača kupiti ... xbox 360 ali PS 3 ??
http://www.goblin.si/xbox-360/xbox-360-...
http://www.goblin.si/playstation-3/sony...
in če se plača MOVE (ps3) in Kinect (xbox)
Zanima me kaj se bolj splača kupiti ... xbox 360 ali PS 3 ??
http://www.goblin.si/xbox-360/xbox-360-...
http://www.goblin.si/playstation-3/sony...
in če se plača MOVE (ps3) in Kinect (xbox)
opeter ::
Težko povedat.
1.) Odvisno, kakšne igre te zanimajo. Namreč, obe konzoli imata svoje ekskluzive (Xbox = Halo serija, Gears of War, dirkačina Forza itn.; PS3 = Killzone, Infamous, Resistance, Heavy Rain, Uncharted itn.). Seveda pa je ogromno iger multiplatform. Tudi večina iger, ki se pojavi na Xbox Live, se čez čas predela za PSN.
2.) trenutno PSN mreža ne obratuje v celoti. Je pa igranje preko PSN brezplačno, kar ne velja za Xbox360. Samo za razmislek.
3.) v kolikor ti v PS3 crkne disk, ga lahko enostavno zamenjaš, pri Xboxu 360 pa to ne gre (oz. vsaj pri starih modelih ni šlo, za novejši svetleči Slim nisem prepričan), pri slednjem rabiš točno določene modele oz. že vnaprej pripravljene "pakete diskov".
4.) Kinect in PS3 Move sta dve popolnoma različni tehnologiji. PS3 Move je podoben sistemu in igranju kot je na Nintendo Wii (zato pa je ogromno portanih iger za Move, npr. Swords & Soldiers, EA-jev Dead Space: Extraction, razne predelave z avtomatov ...). ČE si kdaj videl oz. imel priložnost igrati Nintendo Wii, potem verjetno veš, kako to deluje. Je pa PS3 Move baje bolj precizen (skratka, nekako na nivoju Wiimote z dodatkom Wii Motion Plus. Mogoče je celo bolj precizen). Kinect pa je nekaj drugega. Počakaj na druge odgovore, ker osebno Kinecta še nisem utegnil preizkusiti.
5.) Goblinova ponudba, če gledaš ceno, je vsekakor v prid Xboxu 360. Cena je navsezadnje odločilen faktor.
Vse pa je odvisno od tega, kakšne igre te zanimajo (v primeru ekskluziv). Drugače pa je, kot sem že napisal, za obe platformi na voljo nešteto različnih iger.
Torej še enkrat: počakaj še na druge odgovore.
1.) Odvisno, kakšne igre te zanimajo. Namreč, obe konzoli imata svoje ekskluzive (Xbox = Halo serija, Gears of War, dirkačina Forza itn.; PS3 = Killzone, Infamous, Resistance, Heavy Rain, Uncharted itn.). Seveda pa je ogromno iger multiplatform. Tudi večina iger, ki se pojavi na Xbox Live, se čez čas predela za PSN.
2.) trenutno PSN mreža ne obratuje v celoti. Je pa igranje preko PSN brezplačno, kar ne velja za Xbox360. Samo za razmislek.
3.) v kolikor ti v PS3 crkne disk, ga lahko enostavno zamenjaš, pri Xboxu 360 pa to ne gre (oz. vsaj pri starih modelih ni šlo, za novejši svetleči Slim nisem prepričan), pri slednjem rabiš točno določene modele oz. že vnaprej pripravljene "pakete diskov".
4.) Kinect in PS3 Move sta dve popolnoma različni tehnologiji. PS3 Move je podoben sistemu in igranju kot je na Nintendo Wii (zato pa je ogromno portanih iger za Move, npr. Swords & Soldiers, EA-jev Dead Space: Extraction, razne predelave z avtomatov ...). ČE si kdaj videl oz. imel priložnost igrati Nintendo Wii, potem verjetno veš, kako to deluje. Je pa PS3 Move baje bolj precizen (skratka, nekako na nivoju Wiimote z dodatkom Wii Motion Plus. Mogoče je celo bolj precizen). Kinect pa je nekaj drugega. Počakaj na druge odgovore, ker osebno Kinecta še nisem utegnil preizkusiti.
5.) Goblinova ponudba, če gledaš ceno, je vsekakor v prid Xboxu 360. Cena je navsezadnje odločilen faktor.
Vse pa je odvisno od tega, kakšne igre te zanimajo (v primeru ekskluziv). Drugače pa je, kot sem že napisal, za obe platformi na voljo nešteto različnih iger.
Torej še enkrat: počakaj še na druge odgovore.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
XsenO ::
PRVA IN EDINA REČ, KI JE RES POMEMBNA PRI IZBIRI(CAPS INTENDED): POGLEJ KATERE IGRE TE ZANIMAJO IN BI SI JIH RES ŽELEL IGRATI IN SE GLEDE TEGA ODLOČI.
Nekaj podrobnosti:
- Move in kinect sta za zdej za resnejše igranje in za karkoli, ki ni party igranje le odvečna plastika.
- Igre kupuj v Angliji saj so 50 do 70% cenejši kot pri nas. Sam načeloma kupuje pri zavvi.com, toda so še druge zelo dobre trgovine
- Online multiplayer ima PS3 zastonj, Xboxov te bo pa stal približno 3 eure na mesec. Večina je mnenja, da je xboxov multiplayer rahlo kvalitetnejši. Pri odklenjenih konzolah pričakuj, da boš prej ali slej dobil ban iz vseh online vsebin
- Nakupovanje spletnih vsebin poteka preko predplačljivih kartic. Xbox je ta teden dodal možnost nakupa preko paypala
- multimedijsko gledano, dam prednost PS3 (blu ray+boljši vmesnik)
- prve generacije obeh konzol sta več ali manj isto pokvarljivi, slim različici naj bi bile precej bolj stabilni.
Nekaj podrobnosti:
- Move in kinect sta za zdej za resnejše igranje in za karkoli, ki ni party igranje le odvečna plastika.
- Igre kupuj v Angliji saj so 50 do 70% cenejši kot pri nas. Sam načeloma kupuje pri zavvi.com, toda so še druge zelo dobre trgovine
- Online multiplayer ima PS3 zastonj, Xboxov te bo pa stal približno 3 eure na mesec. Večina je mnenja, da je xboxov multiplayer rahlo kvalitetnejši. Pri odklenjenih konzolah pričakuj, da boš prej ali slej dobil ban iz vseh online vsebin
- Nakupovanje spletnih vsebin poteka preko predplačljivih kartic. Xbox je ta teden dodal možnost nakupa preko paypala
- multimedijsko gledano, dam prednost PS3 (blu ray+boljši vmesnik)
- prve generacije obeh konzol sta več ali manj isto pokvarljivi, slim različici naj bi bile precej bolj stabilni.
1 + 1 = 1
Dr_Andy ::
Xboxov kinect sem mimogrede sprobal v Big Bangu. Kar fajn stvarca, ampak se po 10 minutah celotne stvari navelicas. Doma imam ps3 + move (starter pack)-. Moram reči, da sem z ps3-jem zelo zadovoljen. Si pa ne predstavljam plačevanja online storitev. Tudi playstation network ni v taki zaostalosti za xbox live, mislim da je celo boljsi. Meni osebno je tudi zelo pri srcu Playstation Home. To je kot nek ''wannabe'' second life, kjer se dobivas z ostalimi souporabniki playstation networka, menjas obleke, kupuhes hise, in prirejas party-je! Plus pri ps3 pa je tudi blu-ray predvajalnik in pa internet browser. Vzemi ps3, ne bos se zajebal. Se enkrat o move vs. kinect: na mojem move-u se nabira prah. Čakam na kakšne boljše igre, kinect pa ima prav tako igre za 5 letne otroke. Če pa bi celotno zadevo kupoval se enkrat, bi verjetno kupil http://www.goblin.si/xbox-360/xbox-360-... !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_Andy ()
Berserker ::
Kako lahko rečeš da je boljši PSN če nimaš xbox360 Andy ? Po aktualnih PSN težavah si ravno nebi upal oglaševat te storitve. Je še daleč za xbox live. Vsekakor dam tistih 50 € za letno naročnino ter dobim boljšo online izkušnjo ( zakaj kljub plačevanju naročnine, več igralcev igra MP na xboxu).
Bananovec ::
No no, tako hudo pa spet ni. Če bi imel jaz neomejene finance, bi si kupil vse tri konzole (zraven še WII) in preigral vse ekskluzive. Vsaj po ekskluzivah za PS3 menim, da je že zaradi tega konzola vredna nakupa. Ne moreš pa z nobeno izmed teh dveh zgrešiti.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
Dr_Andy ::
Po mojem mnenju tu ekskluzive ne igrajo bistvene vloge! Najboljse igre delajo tako ali tako za oboje. Sicer pa tudi npr. Halo 4 ne bos igral vecno.
@Tr33k zame je dovolj velik plus ze ta, da na rabim na leto zmetat 60 eurou za to, kar imam na ps3 zastonj!
@Tr33k zame je dovolj velik plus ze ta, da na rabim na leto zmetat 60 eurou za to, kar imam na ps3 zastonj!
Ja ampak če si kupil PS3 za več kot 300 € in potem še kupuješ igre ki so nad 50 € potem tistih 60 € ni več tako očitnih. Kot da bi kupil nov avto in potem pričakoval da ne boš imel stroškov z njim. Lahko se pritožuješ, ampak tudi na pc imaš plačljive MMO igre pa še vedno dosti folka igra. Zavedaj se tudi da konzolo imeti je še zaenkrat luksuz. Zaradi eksluziv kupovat konzolo je nesmisel, obe konzoli imata podobne igre. Tako da se osredotoči na to kjer multi naslovi najbolje delajo.
puginho ::
No naj ti povem, da s tem jailbraikanim ps3 niti ne boš mogel igrat online (vsaj do predkratkim ni blo možno), vse novejše igre bodo delovale samo z najnovejšim firmwirem tak da s tem piratiziranjem bo jeba skoz. Drugače pa mislim da je pred ps3 še lepa prihodnost vsaj nekaj let, poleg tega pa je to trenutno vodilna platforma za razvoj multi naslovov tak da bo nekoliko lepša grafika kot na xbox 360.
No ja naj te popravim,kakšna prihodnost za ps3 je to, če je napovedana nove konzola(od napovedi do prodaje je minimalno pol leta ali eno leto, tudi igre za novo konzolo kot eksluzive so danes takoj zunaj), kot drugo je vodilna platforma je zaenkrat xbox360, zato večina iger lepše teče na njem.
Nova konzola sploh ni bila uradno napovedana ampak je bilo to pojasnilo investitorjem, da se dela na razvoju nove konzole. Razvoj nove konzole traja več let zato menda to ja ni nobeno presenečenje. Če jo slučajno komaj uradno napovejo drugo leto, bo izdana ne prej kot 2013. Tudi ko nova konzola izide bo Sony sigurno še podpiral PS3, če ne druga zaradi velike baze uporabnikov. Do takrat bo še kar nekaj ekskluziv in sigurno je kot pravim še par let pred PS3.
Pa verjetno tako MS kot Sony želita videti, kaj bo Nintendo skup spravil, ne?
Project Cafe bo uradno predstavljen junija na E3.
Project Cafe bo uradno predstavljen junija na E3.
Naročnino z minimalno iskanja se, da dobiti že za zelo ugodnih 38 EUR (če se ne motim to je trenutno manj kot stane škatlica cigaret na mesec)
http://gamecards.eu/games/good/224
Drugače pa mislim da je pred ps3 še lepa prihodnost vsaj nekaj let, poleg tega pa je to trenutno vodilna platforma za razvoj multi naslovov tak da bo nekoliko lepša grafika kot na xbox 360.
Če ne grejo simultani razvoj, je še vedno v večini primerov primarna konzola za razvoj Xbox. Drži, da trenutno na fronti ekskluziv se lepše smeji PS3
1 + 1 = 1
Novi Nintendo bo naprodaj komaj 2012 tako da MS in Sony skoraj 100% ne bosta pred 2013. Poleg tega sta trenutno na vrhuncu prodaje in imata v rokavu še znižanje cene zato ni nobene potrebe po novi konzoli.
v rokavu še znižanje cene zato ni nobene potrebe po novi konzoli.
Kakšen vir glede tega?
1 + 1 = 1
St235 ::
Po mojem mnenju tu ekskluzive ne igrajo bistvene vloge! Najboljse igre delajo tako ali tako za oboje..
Napaka, ker večino iger delajo za oba sistema in na obeh sistemih tečejo rpaktično enako, naredijo edino razliko ekskluzive.
kot drugo je vodilna platforma je zaenkrat xbox360, zato večina iger lepše teče na njem.
Vodilna platforma v čem? kakšen vir. Enako velja za to kako tečejo igre, po možnosti naj bo star manj kot dve leti. Samo primer Final fantasy je bil delan za obe platforme pa imaš na xbox občutek da se ti je televizija pokvarla.
Ja ampak če si kupil PS3 za več kot 300 € in potem še kupuješ igre ki so nad 50 € potem tistih 60 € ni več tako očitnih.
Xbox in ps3 staneta približno enako, igre stanejo približno enako. kaj torej hočeš povedat?
Po aktualnih PSN težavah si ravno nebi upal oglaševat te storitve.
edina aktualna težava je da je bil psn offline en mesec, po direktnem napadu tretjih oseb.
Ključno vodilo pri nakupu naj bodo ekskluzive in pa dejstvo kar imajo kolegi. Slednje zato, ker multiplayer ne deluje križno in boš lahko igral igre z kolegi samo če iamte isto konzolo.
Multiplatform igre delujejo približno enako na obeh sistemih. Določeni naslovi pridejo slabše optimizirani za enega od sistemov ampak ponavadi gre za zanemraljive razlike. V somin mi pride Bayonetta kjer so se hoteli raztrgat ampak edina dokazljiva razlika je bila, da je PS3 malce dlje loaadl prvič ko si pobral item (govorimo o razlikah ranga 1-2s). Obratno naprimer FF 13 na ps3 zgleda dosti lepše kot na xbox, ker je bil že v osnovi delan za ps3 in je bil na xbox slabo prenešen.
V začetku bi se z izjavo, da je xbox v manjši prednosti še celo strinjal. Zadnje leto pa je ta izjava samo še fanboyevsko napihovanje. Igre na obeh sistemih tečejo tako, da končni uporabnik praktično ne opazi razlike.
Sam sem se odločil za ps3, ker je imel preprosto več ekskluziv, ki so me prepričale. Igre kot so Heavy Rain, Uncharted 1/2, Metal gear Solid, God of War 1,2,3, Gran turismo zame na xboxu niso imele ustreznega nadomestila. Edino kar bi pogrešal je gears of war, ki pa sem ga lahko preigral na PC.
Ja nekaj se govori o padcu cene vsaj za 50€, če ne bo napovedi na letošnjem E3 pa skoraj ziher septembra pred glavno nakupovalno sezono. Nazadnje je cena padla 2009 in pada nekje na 2 leti.
Lakotnik, neke vrste zanimiva alternativa za Gears of War je Vanquish.
Če ne drugo, je bolj dinamična in ti dvigne adrenalin.
Če ne drugo, je bolj dinamična in ti dvigne adrenalin.
Vanquish je definitivno na mojem to do list. sam kaj ko sem začel igrat GT5 in je preprosto zamnjkalo časa za vse ostalo. Pa sem mislil, da je bit GT4 gromozanski.
"Ja ampak če si kupil PS3 za več kot 300 € in potem še kupuješ igre ki so nad 50 € potem tistih 60 € ni več tako očitnih.
Xbox in ps3 staneta približno enako, igre stanejo približno enako. kaj torej hočeš povedat?"
Tu želim povedat, da ob takšnih stroških je tistih 50 € ali manj popolnoma nepomembnih za tisto letno naročnino. Neki stroški pač so, kot z avtom. Konzola ti bo vedno luksuz.
Zakaj dajem prednost muli naslovom ? Zato ker so multi naslovi za vse platforme in enako oglaševani. Vprašanje je, kje se je oglaševanje oz. prodaja najbolje prijela ?
Za primer si podaj COD in GTA4.
PSN nima samo enomesečnih izpadov, naj omenim cheatanje v aktualnem COD, še vedno nedelujoč Store, sam se srečujem z stalnim izpadi iz matchov v BFBC2 ter včasih(kot včeraj) se sploh ne uspem vpisat v psn.
Nevem zakaj mi mečeš pod noge FF13 (sicer sem ga preigral na ps3, no niti ne sem nekje na 3/4,), zakaj še ne omeniš L.A Noir ? Na roke ti prištejem igre portane iz ps3 na xbox360.
Zakaj nebi omenil še GTA4, Fallout 3, Lost Planet ki komaj kaj delajo na ps3.
Zadnje leto na ps3 prihajajo povprečni ps3 naslovi, ker jih multiči totalno zasenčijo.
Xbox in ps3 staneta približno enako, igre stanejo približno enako. kaj torej hočeš povedat?"
Tu želim povedat, da ob takšnih stroških je tistih 50 € ali manj popolnoma nepomembnih za tisto letno naročnino. Neki stroški pač so, kot z avtom. Konzola ti bo vedno luksuz.
Zakaj dajem prednost muli naslovom ? Zato ker so multi naslovi za vse platforme in enako oglaševani. Vprašanje je, kje se je oglaševanje oz. prodaja najbolje prijela ?
Za primer si podaj COD in GTA4.
PSN nima samo enomesečnih izpadov, naj omenim cheatanje v aktualnem COD, še vedno nedelujoč Store, sam se srečujem z stalnim izpadi iz matchov v BFBC2 ter včasih(kot včeraj) se sploh ne uspem vpisat v psn.
Nevem zakaj mi mečeš pod noge FF13 (sicer sem ga preigral na ps3, no niti ne sem nekje na 3/4,), zakaj še ne omeniš L.A Noir ? Na roke ti prištejem igre portane iz ps3 na xbox360.
Zadnje leto na ps3 prihajajo povprečni ps3 naslovi, ker jih multiči totalno zasenčijo.
tr33k, nisem še imel možnosti, da bi preizkusil Killzone 3, ali je slab?
tr33k, najboljše da prodaš PS3 in uživaš v obeh ekskluzivah za xbox 360, ki letos izideta in sploh v multičih na 8 dvd-jih, ki izgledajo svetlobna leta pred PS3, mi bomo pač v povprečnih 10+ PS3 ekskluzivah, ki izidejo letos.
tr33k, nisem še imel možnosti, da bi preizkusil Killzone 3, ali je slab?
Dokler kopirajo od najboljših bo igra "solidna". Sicer še nisem videl bolj prekopiranega AAA naslova. Pa tudi bolj zabluranega še ne, senčenje ter art naredita svoje, pa nekateri skačejo da boljše grafike še ni bilo.
"Lakotnik, neke vrste zanimiva alternativa za Gears of War je Vanquish.
Če ne drugo, je bolj dinamična in ti dvigne adrenalin."
Vanquish je poslastica v gameplayu ter zahteva kar nekaj spretnosti, vendar ga po globini in zgodbi Geow vsekakor poseče. Govoriš o paradnem konju M$ konzole.
"tr33k, najboljše da prodaš PS3 in uživaš v obeh ekskluzivah za xbox 360, ki letos izideta in sploh v multičih na 8 dvd-jih, ki izgledajo svetlobna leta pred PS3, mi bomo pač v povprečnih 10+ PS3 ekskluzivah, ki izidejo letos."
Multiče sem omenjal da nekaterim nakažem kako se gleda uspeh konzole. Na koncu bom seveda tudi jaz veselo igral eksluzive obeh konzol. Imeti obe konzoli je kar lep denarni zalogaj (jaz sem kar lepo poceni prišel skozi).
Še vedno čakam kak konkreten dokaz, da je multi naslove igrat na ps3 slabše kot xbox.
Konkretno mam in Fallout3 in GTA IV pa nisem na ps3 imel nobenih problemov. MP mi dela brez težav (z izjemo napada), nobenih sesipanj in zgubljanja povezave (Uncharted 2, RDR, MAG, GT5).
50€ naročnine ni zanemarljiv strošek, to sta dva špila letno (v najslabšem priemru en špil če kupuješ v BB)
A to govorimo o isti konzoli????
Odlične ekskluzive za ps3 2010 in 2011:
MotorStorm: Apocalypse, marec 2011
Yakuza 4, marec 2011
Killzone 3, februar 2011
Littlebigplanet 2, januar 2011
Gran turismo 5, november 2010
Sports Champions, september 2010
Thumble, september 2010
Demon souls, junij 2010
Yakuza 3, marec 2010
Heavy Rain, februar 2010
Vse od naštetih so za moj okus odlične igre, ki jih lastnik xboxa zamudi. A mi znaš ti za isto obdobje naštet 10 dobrih iger, ki si jih lahko igral samo na xboxu?
Ideja,da imaš obe konzole ni slaba, če denar ni prbolem, sam vprašanje v prvem postu je ali ps3 ali xbox.
Konkretno mam in Fallout3 in GTA IV pa nisem na ps3 imel nobenih problemov. MP mi dela brez težav (z izjemo napada), nobenih sesipanj in zgubljanja povezave (Uncharted 2, RDR, MAG, GT5).
50€ naročnine ni zanemarljiv strošek, to sta dva špila letno (v najslabšem priemru en špil če kupuješ v BB)
A to govorimo o isti konzoli????
Odlične ekskluzive za ps3 2010 in 2011:
MotorStorm: Apocalypse, marec 2011
Yakuza 4, marec 2011
Killzone 3, februar 2011
Littlebigplanet 2, januar 2011
Gran turismo 5, november 2010
Sports Champions, september 2010
Thumble, september 2010
Demon souls, junij 2010
Yakuza 3, marec 2010
Heavy Rain, februar 2010
Vse od naštetih so za moj okus odlične igre, ki jih lastnik xboxa zamudi. A mi znaš ti za isto obdobje naštet 10 dobrih iger, ki si jih lahko igral samo na xboxu?
Ideja,da imaš obe konzole ni slaba, če denar ni prbolem, sam vprašanje v prvem postu je ali ps3 ali xbox.
Če kupuješ takrat, ko so akcije in sploh rabljeno (recimo game.co.uk), je to lahko celo 7-8 iger (ob predpostavki, da je cena okoli 5 funtov, občasno celo manj). Seveda pa to niso najnovejši naslovi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Lakotnik saj sem ti podal dokaze. Tudi na internetu je veliko jamranja o tem. Naslove ki si jih podal so povečini zelo dobri ,vendar v nobeni od teh ps3 ekskluziv nisem dobil tistega feelinga, da je to res tista ta prava eksluziva in edinstven naslov. Povečini je to zato ker naslovi niso slabi in so eksluzive, ker je igra po ukazu narejena le za sony konzolo, vendar je koncept igranja že viden. Ni več isto kot je bilo to na PS2. Tu bi le dodal izjeme kot so Uncharted 1,2 , Gow 3 ter Gt5.
Razlog zakaj precej bolj cenim X360 ekluzive je ta, ker so precej bolj edinstvene. Še vedno nisem videl alternative za Gears of war (igra ki je dobesedno uvedla cover system) ter Halo z epskim vsemirskim sondtrackom in vrhunsko AI, ter Mass Effect in svobodna klavščina Dead Rising 1 ter svobodna igralnica z fiziko Crackdown.
Evo danes sem dobil L.A.Noir za xbox360, krasno..... trije DL dvd-ji. Občutek, kot leta 1998. V predhodni dobi oblačnega igranja in hitrih povezav.
Kasneje pa še malce GT5, me je spet zamikalo nabiranje cekinov za F1 2007.
Razlog zakaj precej bolj cenim X360 ekluzive je ta, ker so precej bolj edinstvene. Še vedno nisem videl alternative za Gears of war (igra ki je dobesedno uvedla cover system) ter Halo z epskim vsemirskim sondtrackom in vrhunsko AI, ter Mass Effect in svobodna klavščina Dead Rising 1 ter svobodna igralnica z fiziko Crackdown.
Evo danes sem dobil L.A.Noir za xbox360, krasno..... trije DL dvd-ji. Občutek, kot leta 1998. V predhodni dobi oblačnega igranja in hitrih povezav.
Kasneje pa še malce GT5, me je spet zamikalo nabiranje cekinov za F1 2007.
Si kar predstavljam, udobno sedim na kavču.(No ni ravno udobnok ker imam ožičen kontroler, ki je prišel zraven konzole), spremljam napeto zgodb, kejer se bo zdaj zdaj nekaj prelomnega zgodilo. in potem mi napiše INSERT NEXT DISC.
Neprecenljivo, za vse ostalo pa je tu Ps3
Evo danes sem dobil L.A.Noir za PS3, krasno..... en Blueray. Občutek, kot leta 2011.
Neprecenljivo, za vse ostalo pa je tu Ps3
Evo danes sem dobil L.A.Noir za PS3, krasno..... en Blueray. Občutek, kot leta 2011.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Lakotnik saj sem ti podal dokaze. Tudi na internetu je veliko jamranja o tem.
ZELO ZELO veliko jamranja, ZELO ZELO malo konkretnih razlik. dokazov od tebe nisem slišal nič. Razen trditve, da je naprimer fallout 3 na ps3 neigralen. Kar vem da je neumnost, ker sem ga igral.
Naslove ki si jih podal so povečini zelo dobri ,vendar v nobeni od teh ps3 ekskluziv nisem dobil tistega feelinga, da je to res tista ta prava eksluziva in edinstven naslov.
Lahko rečem samo LOL. Sam priznavaš, da sta te Uncharted 2, GoW in GT5 prepričala. Heavy rain je po večinskem mnenju ena najboljših in najbolj izvirnuih iger v azdnjih letih. Demons souls je redifeniral kaj pomeni hardcore FRP. Ostale navedene pa sam priznavaš da niso slabe, čeprav ne ravno prelomne iger.
Kaj pa Xbox?
Gear of war 1 ni ekskluziva ampak je na voljo na PC. GoW 2 in 3 je pogrevanje iste župce. Ne rečem dobre igre ampak nič prelomnega. Halo še ena dobra igra z odličnim AI. ampak jo spet lahko igram na PC. Potem je pa z ekskluzivami KONEC, ker ostalo našteto je na voljo tudi drugje:
Dear rising - mam na ps3, sicer dvojko ampak o pogrevanju tople vode smo že razpravljali.
Mass effect - a moram sploh omenit, da je na voljo tako za PC kot PS3
Crackdown je simpatičen, vendar nikakor oh in sploh špil.
Torej na ps3 imamo v zadnjem letu 10 dobrih do odličnih ekslkuziv.
Na xbox v istem času TRI.
Zgodovina sprememb…
Pusti ti, ni vredno tvojega časa.
hojnikb ::
Ka se kregate kaj je bolš....Nima smisla...
So še bolj važne stvari kot konzole..
So še bolj važne stvari kot konzole..
#brezpodpisa
Fanboy ali ne 2010 sta si bili konzoli tam tam, čeprav sam dam rahlo prednost PS3. Leto 2011 pa je absolutno PS3 leto. Tako pravi lastnik obeh sistemov :P
1 + 1 = 1
Definitvino je naboljše če sprejmeš odločitev na podlagi sledečega:
a. Kaj imajo kolegi/sosedi/sošolci
b. Katere ekskluzive te bolj rajcajo.
Vse ostalo je nabijanje fanboyev.
a. Kaj imajo kolegi/sosedi/sošolci
b. Katere ekskluzive te bolj rajcajo.
Vse ostalo je nabijanje fanboyev.
Jaz se absolutno nočem kregat. Za fanboy-izem bi najprej prodajne številke pokazal. Vendar nimam volje zato. SIcer pa so zato forumi da se folk razpiše ter poda mnenje.
Rad bi samo še končal tole. Ne leti na konzole ampak igre.
No ja res je veliko xbox eksluziv za pc, ampak po eni strani je bil pc bolj M$ platforma, kot nakazuje že z operacijskim sistemom ter Live for pc.
Heavy Rain me je na trenutke navdušil, ampak ni to igra zame, kar pa ne pomeni da je slaba, ravno nasprotno bi ji dal isto oceno : 90. Ampak kot mediteranski tip človeka me moti neprestano deževje in depresivnost v igri, pač ni to zame.
Demons souls je baje hardcore rpg, takšne igre zahtevajo čas in učenje v igri, nikakor ne maram da mi igra takoj servira preveč podatkov. Imam preveč dela pa vedno manj časa za takšne igre.
Skratka razen tistih omenjenih ps3 iger, sem svoj stil igranja našel ravno v teh xbox eksluzivah. Se zgodi.
V bistvu sem naredil točno to kar si napisal: 6 dobro poznanih ( + 1 samo da on igra samo fifo) znancev ima xbox od tega 4 halo reach ter vsi Geow. PS3 ima samo en. Kaj se splača.
Raje kakšno rečem na račun L.A.Noir , zanimiva ideja igre, če bi hotel pretiravat kot nekateri z the witcher 2, bi lahko bil celo goty naslov ali pa kandidat.
Igra prav nič ne izpade neumno konzolaško kot so napovedovali pc igralci. Že za preproste primere imaš več možnosti iskanja sledi, prič ter lokacij. Marsikdo bo razočaran saj bo pričakoval GTA v povojnem obdobju kot nadomestilo za Mafia 2. Zgodba in misije se sproti dogajajo, tako da ni slepega lutanja v mestu. Močno je potrebno pohvalit obrazne animacije, pa razbijalci model vozil ki je boljši kot v marsikateri dirkačini.
Rad bi samo še končal tole. Ne leti na konzole ampak igre.
No ja res je veliko xbox eksluziv za pc, ampak po eni strani je bil pc bolj M$ platforma, kot nakazuje že z operacijskim sistemom ter Live for pc.
Heavy Rain me je na trenutke navdušil, ampak ni to igra zame, kar pa ne pomeni da je slaba, ravno nasprotno bi ji dal isto oceno : 90. Ampak kot mediteranski tip človeka me moti neprestano deževje in depresivnost v igri, pač ni to zame.
Demons souls je baje hardcore rpg, takšne igre zahtevajo čas in učenje v igri, nikakor ne maram da mi igra takoj servira preveč podatkov. Imam preveč dela pa vedno manj časa za takšne igre.
Skratka razen tistih omenjenih ps3 iger, sem svoj stil igranja našel ravno v teh xbox eksluzivah. Se zgodi.
V bistvu sem naredil točno to kar si napisal: 6 dobro poznanih ( + 1 samo da on igra samo fifo) znancev ima xbox od tega 4 halo reach ter vsi Geow. PS3 ima samo en. Kaj se splača.
Raje kakšno rečem na račun L.A.Noir , zanimiva ideja igre, če bi hotel pretiravat kot nekateri z the witcher 2, bi lahko bil celo goty naslov ali pa kandidat.
Igra prav nič ne izpade neumno konzolaško kot so napovedovali pc igralci. Že za preproste primere imaš več možnosti iskanja sledi, prič ter lokacij. Marsikdo bo razočaran saj bo pričakoval GTA v povojnem obdobju kot nadomestilo za Mafia 2. Zgodba in misije se sproti dogajajo, tako da ni slepega lutanja v mestu. Močno je potrebno pohvalit obrazne animacije, pa razbijalci model vozil ki je boljši kot v marsikateri dirkačini.
kako se la LA Noir obnese glede nelinearnost? bral sem komentarje, da določeni dogodki se morajo zgodit kot igra predvidi ne glede na to kaj ti počneš. Zanima me koliko se to čuti posiljeno? Pri Heavy rain me je potegnilo ravno tako, da je šla zgodba naprej odvisno tvojih uspehov/odločitev. Karkoli is naredil se je dogajanje razvijalo naprej in praktično nisi mogel prit do naslova GAME OVER. Če si bil še tako štorast si prišel do enega od možnih zaključkov, verjetno ne najbolj srečnega ampak vseeno si prišel do nekega zaključka.
Zgodovina sprememb…
No ja tu se meri vse v primerih. Na koncu primera ti pokaže kako uspešen si bil, koliko si zajebal ali opravil. V enem primeru sem bil delno neuspešen, uspel sem ugotovit da laže ampak potem imaš v dnevniku kup dokaznih gradiv in če katero narobe prikažeš potem vprašanje ali sum kar črta. Ni tistega ponavljanja kot v Mass Effect kjer preprosto kljub slabih vprašanjam ponovno postavljaš vprašanje.
Pa je možnih več končnih rešitev primera? Recimo, da popolnoma zajebeš a po lnekdo ostane izven zapora in sepojavi drugje v zgodbi? oziroma obratno spraviš za zapaeh nedolžno osebo in je zato konec iger drugačen?
Ne vem če je konec drugačen, ker sem komaj v četrtem primeru, lahko pa prideš do sledi na več načinov. Je pa tudi od obnašanja in vprašanj ter tvojega načina odvisno koliko imformacij ti bo osumljenec ali priča podala, po obrazni mimiki ugotavljaš če govori resnico, nekaj vmes ali laže.
Verjetno pa je tako da kljub zajebanju, primer rešiš pač na težji na način, lahko je tudi več žrtev. Bolje kot rešiš primer več XP dobiš in posledično višji level (še ugotavljam čemu služiji levanje - vrjetno višjemu ranku in ugodnosti mogoče).
Verjetno pa je tako da kljub zajebanju, primer rešiš pač na težji na način, lahko je tudi več žrtev. Bolje kot rešiš primer več XP dobiš in posledično višji level (še ugotavljam čemu služiji levanje - vrjetno višjemu ranku in ugodnosti mogoče).