» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
189 / 213
»»

bambam20 ::

MihaK3 je izjavil:

Serija je bila bestseller že dolgo, res pa ni bil on osebno ravno household name...

Med tistimi, ki berejo knjige. To ni enako. V SLoveniji je bil slabo znan. Če bi pred 2011 povprševal naokoli, če ljudje poznajo Martina bi ti 99% vse odvrnilo, da ne. Ko je HBo začel snemat serijo je postala zadeva hit tudi med ljudmi, ki ne bodo nikoli šli brat kjig. To je velika razlika.

O, pa res. Sem bil prepričan, da ne piše nič več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

the_monster ::

jst sem tudi malo razočaran.
kaj je bila vloga Brana sploh? da stoji tam in čaka? zakaj ga je hotu Nk sploh pokončat? nič več ne razumem...zakaj je mogu postat triokivran da potem sploh ni uporabu tega? a mi lahko kdo kaj razloži jst ne razumem nič več :D vse kar je anredu je "sedaj moram it" in je šel z tistimi vrani do Nkja in potem čakal in to je to...

MihaK3 ::

Vaba pač - iz nekega razloga ga je hotel NK fentat osebno, če ga ne bi bilo, potem se NK sploh ne bi prikazal, morda še WW ne, bi pustili da vse delo opravijo wighti...

oo7 ::

Kurzweil je izjavil:

Pa kako ti to ne potegne? Mislil sem na to, da si navajen na super heroje, ki so strah in trepet do konca in se stvar reši šele 10 pred koncem filma... tudi pričakoval nekaj podobnega, a žal tega nisi dobil, se pa spomnim, kako si prektično na začetku ves čas pisal, da navijaš za NKja, kot da bi poslušal kakšnega otroka in tudi tu je vzpordenica s super heroji tipa DC/Marvel, katere imaš tako rad. Žal ni zmagal NK in žal je zahvalil 3. dele pred koncem. Kot rečeno, če bi zmagal v tej bitki in, bi pač umrli vsi in potem bi dobil fight NK vs. Cersei, ampak kot kaže tega pač ne bo, ti pa si pač sedaj užavljen in razočaran. Glede na to, da je celotna zgodba sfokusirana na par starodavnih družin, borbo, hipokrizo in odnose med njimi, ne vem kaj si pričakoval. Daj si dopovedati, da gre za boj med temi družinami in, da je NK bil mišljen, samo kot nek šum, če hočeš da poveže sever z Dany, da oslabi premoč severa in še kaj bi se našlo. Ne vem kako ti ni jasno to? Če danes ne bi umrl NK, bi umrli vsi ostali...

Žal še vedno ne vidim povezave med GOT in filmi.
Gledam vsak film zase gledam Game of thrones kot samostojno TV serijo tega ne mešam med seboj tako, da ne ne vidim nobene povezave ali vzporednice kot ti praviš.
Če pa boš ti našel še kakšno vzporednico z filmi kot so Alien, Save private Ryan ali Terminator pa le poročaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Besna Glista ::

Eno vprašanje: Po koncu serije bi rad prebral knjige. Izbrati angleško ali slovensko verzijo? Koliko knjige izgubijo s prevodom? Hvala.

Borba z NK-jem bi morala biti epska in končna se preveč normalno. osebno sem pričakoval, da se bosta mano e mano udarila JOn in NK, medtem ko ostali stojijo v krogu in navijajo. :))

Kurzweil ::

@M-Power, brez zamere, ampak si res kratek in malce otročji. Kako ti naj razložim, da ni direktne povezave med GoT in filmi DC/Marvel. Govorim o tem, da je tvoje razumevanje in želja na ravni DC/Marvel filmov in da si si želel konec oz. epilog z NKjem, kot bi ga videli v katerem od filmov od DCja/Marvela. Pač je padel v enem dnevi, DC in Marvel pa bi naredila še 5 nadaljevanj, kamor bi priskočili še ostali super heroji to bi delali oz. to počnejo, dokler folk hodi v kino in dokler folk nosi dovolj denarja, pa četudi se na koncu zavozi celotne franšize, vse zavoljo denarja. Po zgledu DCja in Marvela, bi tale serija imela 15 sezon in NK bi živel do konca 15. sezone, če pa bi umrl 3 epizode pred koncem, pa bi ti spet jokal. Še enkrat govorim o tem kakšna imaš ti pričakovanja, kot kaže takšna, kot jih imaš običajno iz DV/Marvel filmov in tega tu nisi dobil, poanta je da se potolčejo med sabo velike družine, ne pa da tvoj bad ass villain straši po Westerosu. Malce si otročji in malce imaš probleme z razumevanjem sem opazil. Pa brez zamere, ampak če tokrat ne razumeš, jaz ne zmorem več... preberi še jutri enkrat.

Besna Glista je izjavil:

Eno vprašanje: Po koncu serije bi rad prebral knjige. Izbrati angleško ali slovensko verzijo? Koliko knjige izgubijo s prevodom? Hvala.

PO meglenem spominu se ne spomnim več točno, ali je bil prevod prve knjige v slovenski jezik narejen leta 1998 ali 1999.. V spominu imam, da mi martinov slog pisanja ni sedel, morda je krivec slovenski prevod in je v angleščini zadeva boljša.

Drevesce ::

Si predstavljate zaključek te epizode, ko se NK ter Bran pogledata, ter Bran reče: "We have won".
Je pa Danny v napovedniku kar srečna, predvidevam, da bo Jon opustil težnjo po prestolu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Drevesce ()

Ciklamen ::

Kaj pa če je bilo tisto videnje Dany, ko je "zima" v KL, da bo zmagala "the last war" in sedla na prestol, vendar ne bo nikomur imela "vladat"?
- End of the Post ->

Ciklamen je izjavil:

Kaj pa če je bilo tisto videnje Dany, ko je "zima" v KL, da bo zmagala "the last war" in sedla na prestol, vendar ne bo nikomur imela "vladat"?

Tudi jaz sem si ta prophecy predstavljam vse te sezone... glede Cersei se sprašujem samo še dvoje... ali jo bo Jaime z zlato roko (še malo simbolike) kresnil po glavi, ali bo obdržala tista od Melisandre, da jo bo Arya.

Osebno bi mi veliko zadovoljstvo prinesla smrt Sama Tarlyja, ampak je žal ne bom dočakal...

Kurzweil je izjavil:

@M-Power, brez zamere, ampak si res kratek in malce otročji. Kako ti naj razložim, da ni direktne povezave med GoT in filmi DC/Marvel. Govorim o tem, da je tvoje razumevanje in želja na ravni DC/Marvel filmov in da si si želel konec oz. epilog z NKjem, kot bi ga videli v katerem od filmov od DCja/Marvela. Pač je padel v enem dnevi, DC in Marvel pa bi naredila še 5 nadaljevanj, kamor bi priskočili še ostali super heroji to bi delali oz. to počnejo, dokler folk hodi v kino in dokler folk nosi dovolj denarja, pa četudi se na koncu zavozi celotne franšize, vse zavoljo denarja. Po zgledu DCja in Marvela, bi tale serija imela 15 sezon in NK bi živel do konca 15. sezone, če pa bi umrl 3 epizode pred koncem, pa bi ti spet jokal. Še enkrat govorim o tem kakšna imaš ti pričakovanja, kot kaže takšna, kot jih imaš običajno iz DV/Marvel filmov in tega tu nisi dobil, poanta je da se potolčejo med sabo velike družine, ne pa da tvoj bad ass villain straši po Westerosu. Malce si otročji in malce imaš probleme z razumevanjem sem opazil. Pa brez zamere, ampak če tokrat ne razumeš, jaz ne zmorem več... preberi še jutri enkrat.

Kako naj mi razložiš ? Ja ne vem kako saj si ti začel z temi brezveznimi primerjavami. Sploh pa kako jaz doživljam to TV serijo kaj si psiholog ?

Besna Glista ::

Meh, po tihem sem upal, da bo Jamie upravičil naziv Kingslayer in lastnoročno fental Night KINGA ...

Kurzweil je izjavil:

Ciklamen je izjavil:

Tudi jaz sem si ta prophecy predstavljam vse te sezone... glede Cersei se sprašujem samo še dvoje... ali jo bo Jaime z zlato roko (še malo simbolike) kresnil po glavi, ali bo obdržala tista od Melisandre, da jo bo Arya.

Osebno bi mi veliko zadovoljstvo prinesla smrt Sama Tarlyja, ampak je žal ne bom dočakal...

Vsi ne borci bodo sedaj verjetno res preživeli, razen, če bo kakšna diverzija ter bo del vojske še enkrat napadel porušen Winterfell ampak v to dvomim.

Zgodovina sprememb…

Drevesce je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Ciklamen je izjavil:

Vsi ne borci bodo sedaj verjetno res preživeli, razen, če bo kakšna diverzija ter bo del vojske še enkrat napadel razrušen Winterfell ampak v to dvomim.

Sploh ne bi bil presenečn, da sedaj ko so res weak, da bi jih Cersei napadla z golden company... čakam tudi to, kaj bo Bronn s tistim samostrelom, mu bo dejansko uspelo pridet blizu Jaimeja in Tyriona. Pa kot rečeno, še Daario Naharis je na poti (verjetno). Za Eurona se še samo sprašujem, ali se bo boril in padel, ali bo zbežal, ko ne bo šlo, kot je insinuiral, ne bi bil pa presenečen, če bi se srečale ladje Eurona in tiste, na katerih je bo hipotetično Daario Naharis.

Koliko vojske pa je sploh ostalo z Naharisom ?

Ciklamen je izjavil:

Dvorana z železnim prestolom je še lahko uničena kar se pa tiče snega pa mislim, da ni več podlage za to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

scipascapa ::

@M-Power, kolikor vem nima zima nobene veze z NKjem. Če se ne motim je zima povsem običajen pojav in spomnim se reka "The longer the summer, the longer the winter"... zime pa so trajale vse od par mesecev pa tudi takšno smo že imeli, ki je trajala celotno generacijo. Tole možno, da se motim, ampak sem precej prepričan, da NK ni noben faktor, le dodaten blizzard v tej zimi je.

Kings Landing bo sesipan... in tudi sneg bo padal... žal so vsi ti prophecyji bili čisto navadni spoilerji... škoda, upam da se motim, ampak je kar velika možnost, da bomo videli nekaj takega.

@M-Power mislil sem, da je metafora, kao "prazen, sesut, brezljuden in hladen Kings Landing"
- End of the Post ->

Ko je Jamie Lanister odpotoval z Kraljevega pristana so padale snežinke.
Ko pa gledam zdaj promo za 4 epizodo.....................................pa ni nobenega snega v KL.

Ne vemo koliko časa je preteklo od Jaimejevega odhoda iz KL do Severa, ali pač? (pozabimo tisto kvazi teleportiranje po mapi, kot se je v nekaterih epizodah zgodilo)
- End of the Post ->

Kurzweil je izjavil:

kolikor vem nima zima nobene veze z NKjem.

NE vem, če imaš prav. Winter is Coming je bila vedno asocijacija povezana s prihodom NK-ja in njegovih.

Okapi ::

Kurzweil je izjavil:

Vsega je bilo v tem delu... preveč hollywoodskega, nekaj odličnih scen,...
Nekaj so se hvalili, da bo najboljša bitka v zgodovini televizije. Ampak če mene kdo vpraša, je bil napad na Pariz v Vikingih precej boljša bitka.

Phantomeye ::

Ne vem, zakaj ste nekateri presenečeni, da je bila Arya tista, ki je ubila ice-kinga. I mean, razen teh namigov v zvezi z rdečo čarovnico je cel point arca z aryo bil, da postaja človek s posebnim namenom. Ker do te točke je bil to njen EDINI vpliv na zgodbo.

Besna Glista je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

In prav nikogar nisem videl tukaj, da bi napovedal, da bo Arya ubila NKja, pa še bi se kaj našlo.

Potem pa slabo spremljaš temo...

Besna Glista je izjavil:

Ceprav ta prizor - vizualno sliči bolj na situacijo z Mormontovo in mrzlim velikanom.

Zgodovina sprememb…

bambam20 je izjavil:

@nny je izjavil:

Še zdaleč ni konec, mojih 5 centov...nekje v 5 epizodi je tretji WTF trenutek.

Daj ti meni tisti link, od kje jemlješ napovedi za vnaprej. :).

Pomoje je logično samo po sebi. Četrti del bo pomoje tak vmesni čas, nekaj kar sta bila prvi in drugih del (ampak s perspektive KL-ja). Peti del bo bitka. Šesti pa potem zaključek.

MihaK3 ::

Phantomeye je izjavil:

Ceprav ta prizor - vizualno sliči bolj na situacijo z Mormontovo in mrzlim velikanom.

Samo glede eye-stabbinga, sicer pa pomensko povsem enako kot se je zgodilo: NK s smug-face-om prestreže njen primarni napad, nato pa ga štihne s sekundarnim.

Master_Yoda ::

Drevesce je izjavil:

Si predstavljate zaključek te epizode, ko se NK ter Bran pogledata, ter Bran reče: "We have won".
Je pa Danny v napovedniku kar srečna, predvidevam, da bo Jon opustil težnjo po prestolu.

Jon nikoli ni imel teznje po prestolu. Se za krono severa so ga mukoma prepricali.

BTW ta bitka me ni ravno prepricala, edina stvar ki mi kaj emocij vzpodbudila je bilo to ko je giant malo mormontko stisnil. Sta bili Helms deep in bitka za Minas Tirith dosti boljsi.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

fishstick ::

Uglavnm tole je blo zdele eno sranje...

Taktika glupa, une Dothorakije so jim dobesedno podaril...uno z Melisandro in gorećimi orožji itaq nobenga haska.Pa jebemo mater dej postav une baliste za vojake/ognjen obroc oz za Winterfell..Uno da so splezal na zid en cez druzga dej ne me jebat..spomnte se k je Theon resu Sanso kako visoko je blo! Tut obramba na zidu katastrofa..oz preprehitro konec. Pol una tamala Mormontka stoji tam ko drvena Marija hjao..Scena z velikanom brezveze..Uno z Aryo k gre vn iz tiste sobe a prej sta gledala okol in vidla da sta fucked up. Itaq na koncu skoči ko Spiderman iz ne vem kje s ponovljenim movom od boja z Brienne. Pa da ne govorim o Theonu, trese jih kot za salo in potem se zaleti v NK ko največji retard..men je zgledal k iz ene butaste risanke. V kripto so pršli skos steno ? Prvo sm mislu, da so se prebudil spodej pokopani kralji ampak očitno imajo tudi to sposobnost. Edo pade tko hitr k da so mu meč v roke dal 2 ure pred bitko. Jon(my favorite)...majko mila..tok so palili boj z NKjem ze v prejsnjih sezonah in namesto da se pokaze boj in vsaj NK uporabi tisti usrani mec, ne Spiderman saves the day.

Vse knjige sem prebral 2x, pozna se da Martina ni bilo zraven, ampak tole je eno pocensko sranje.
In pol so po YT kokodakal kaka bitka( snemal 2 mesca) bo kao boljsa od LOTR Helms Deep..my ass

Krneki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fishstick ()

karafeka ::

Heheh, podpis.

No razen tega:
uno z Melisandro in gorećimi orožji itaq nobenga haska

Ko je prižgala une meče, se je vsaj slika malo popravila, da se je sploh kaj videlo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

Okapi ::

Z "indijanci" je bilo res čisto mimo. Saj so res bitke s konjenico zahtevne za snemanje, ampak hebiga, lahko bi se malo bolj potrudili.

Pri teh zadevah me ne motijo zombiji, ki kršijo osnovne fizikalne zakone, in čarovnije, ker to pač vzameš v zakup. Moti pa me, če se ljudje obnašajo "nenaravno", počnejo stvari, ki jih ljudje v resničnem življenju ne bi počeli. Noben poveljnik pri zdravi pameti se te bitke ne bi lotil tako amatersko. Ena salva iz katapultov in artilerija je opravila svoje. Pa nekje na sredi kar panika, umik, umik, odprite vrata, in se vojska vrača v grad.

Pa bitka v Helms deepu se je tudi dogajala ponoci, in v dezju in se je vse super videlo, ne pa tako kot tu ko nisi skoro nic videl ce nisi mel brightness na 100% in bil v temni sobi z oled ekranom.

fishstick ::

A Jamie jih je Cersie hvalu kako se bojujeo in they do it for sport..a teli jih utamanijo v 30 sekundah.
Nared večji ognjen obroč okol Winterfella, nej jih z zmaji požgejo, kar gre skozi lahko vojska sproti fašira.
Js sm kle na šihtu naterov vse, da se ugasnejo luči, da mam normalno sliko in zdej se folk rezi k sm vs razocaran.

drvo ::

Ni drugih besed, samo bolano lahko rečem.

Ni bila ravno najboljša epizoda, vendar vas večina vseeno močno pretirava s kritikami.

FireSnake ::

Naj ne gledajo, ane - pa je rešeno :D
Koliko so pa plačali?

Ne mi rečt, da nič ...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Placujem narocnino na TV storitve in med njimi je HBO.

Zakaj se je bran tam vargal v tiste vrane?
Aja, mene močno zanima, glede na to, da so golden company ustanovil targaryani, če je možno, da so "trojanski konj"(ne mislim, da jih je prepričala deny, ampak, da je to njihova odločitev) in se bodo obrnili proti cersey.

ziga1990 ::

Master_Yoda je izjavil:

Pa bitka v Helms deepu se je tudi dogajala ponoci, in v dezju in se je vse super videlo, ne pa tako kot tu ko nisi skoro nic videl ce nisi mel brightness na 100% in bil v temni sobi z oled ekranom.

vsaj Helms Deep bitka je dejansko imela taktiko samo tastar lokostrelc je vse zasral:)).

GoT me je presenetila z to zadnjo bitko kjer je bila taktika mankajoča plus so imeli Tyrion-a ki zna taktizirat plus Jamie bi lahko pomagal.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

drvo je izjavil:

Zakaj se je bran tam vargal v tiste vrane?
Aja, mene močno zanima, glede na to, da so golden company ustanovil targaryani, če je možno, da so "trojanski konj"(ne mislim, da jih je prepričala deny, ampak, da je to njihova odločitev) in se bodo obrnili proti cersey.

Zagotovo je možno. Mene bolj zanima, kakšnega asa ima v rokavu Cersei, ker Danny ima še vedno dva zmaja, ki lahko praktično sama dva razmontirata njeno vojsko (samo, da ne bo kakšnega sranja v obliki "zmaja se nočeta boriti, ker sta utrujena od bitk). Škorpijoni smo že videli, da ne učinkujejo najbolj. Glede na to, da je Melisandre tudi Varysu napovedala smrt in zagotovo ne bo umrl v kakšni bitki, se zagotovo obeta še kakšen nepričakovan zaplet, ki bi lahko vplival tudi na karakterje za katere se zdi, da so trenutno varni (Tyrion, Varys, Sansa,...).

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Zgleda je bil NBK Targeryan ;)
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

scipascapa ::

Katere knjige se mora prebrati? Naslove ipd, hvala.

Gregor5816 ::

Ni bilo tako slabo, ampak je bilo pa pod pričakovanji, vsaj zame.

Izid bi bil popolnoma v redu, če bi bila bitka bolj enakovredna. Mrtvi so imeli masivno premoč, ko je NK oživel mrtve, glavni karakterji pa so kot po čudežu vsi preživeli. Pričakoval sem tudi, da bo Bran vargal v kakšnega zmaja in mogoče rešil Jona ali Daenerys, ko sta bila obkrožena z wighti. Videli pa smo le nekaj sekund letenja s 3 eyed raven.

Ko je Melisandre omenila modre oči, je bilo jasno, da bo Arya ubila NK. Ampak način, kako je prišla do njega, je čisto mimo. Glede smrti Melisandre si tudi jaz razlagam, da je sedaj njeno poslanstvo končano, ko je army of the dead premagana.

Zanimivo je tudi, da je NK preživel dragonfire - so WW imuni na to? V prejšnjih sezonah je bilo sicer videti, da jim (navaden) ogenj ne more škodovati.

Tole obeta bolj Hollywoodski konec serije.

karafeka ::

Kaj pa veš, mogoče se bojo pa skregali med sabo in jih bo Cersei enega po enega potamanila.

Čeprav logično je, če so premagali NK, ki je praktično imel neomejeno vojsko, da bodo z lahkoto premagali Cersei, ki ima kaj?

1. Jaz mislim, da je namen tega, da so Dothorakiji dobili ognjeno orožje, ta da smo mi kot gledalci lahko videli, kako jih je zmanjkalo kot šop gorečih vžigalic. S tega vidika je bilo dobro izpeljano. Z vidika taktične uporabe Dothorakijev, pa bolj slabo ...

2. Stalno sem imel občutek, da so imeli neko strategijo, taktike nobene. Niti enkrat nisem imel občutka, da jih kdo vodi, razen občasnega dretja nekih ukazov, se je zdelo, da vsaka skupina ljude dela po svoje. In kot je nekdo umenil, si dejansko imel taktičarje, ki so se bodisi skrivali v kriptah ali pa so skupaj z ostalimi sekali v front line (Jamie, Tyrion).

3. Glavni liki so praktično nesmrtni. Imaš trenutke, kjer mrtvi samo koljejo, in imaš trenutke, kjer praktično stojijo ali pa se pomikajo proti junakom izredno počasi (primer je prizor z Night Kingom in Jonom, kjer Night King uživi mrtve, pa ti kar stojijo nekaj časa in se potem počasi premikajo proti Jonu-u).

4. Še tisti, ki so umrli, je trajalo 100 let. Recimo Mormont ali pa tisti z ognjenim mečem, k bi ga mrtvi lahko povozili, pa so ga rajši štihali v čisto nepomembne točke telesa.

5. Vse skupaj je bilo čisto preveč temno. Sej vem, cenejši je tak pristop, manj realistično lahko zgleda, če prekrijejo s temo ali meglo. Ampak bilo je toliko temne, damonitorji niso shendali. Vse kar sem videl so bili GROBI gradienti v obliki artefaktov med različnimi črnimi.

V splošnem sem pa zadovoljen.

Ganon ::

Dolgočasna bitka in predvidljiv, slabo zamišljen konec. Arya skoči iz teleporta in ga ubije. Resno? G r e z n i c a.

Ganon je izjavil:

Dolgočasna bitka in predvidljiv, slabo zamišljen konec. Arya skoči iz teleporta in ga ubije. Resno? G r e z n i c a.

Morali bi pokazati njeno pot do NK-ja. Ampak so ciljali na šok faktor. Itak.

S kakšnim namenom se je Bran vargal v vrane?

fishstick je izjavil:

Uglavnm tole je blo zdele eno sranje...

Prvo sm mislu, da so se prebudil spodej pokopani kralji ampak očitno imajo tudi to sposobnost.

Sej so vstali od mrtvih. Skopali so se iz grobnic, ko je bil Night King blizu (nad kriptami).

Gregor5816 ::

>Čeprav logično je, če so premagali NK, ki je praktično imel neomejeno vojsko, da bodo z lahkoto premagali Cersei, ki ima kaj?

Na koncu je bilo videti, kot da so preživeli le glavni liki in nihče drug.

d_DJ ::

Če ne uporabljaš preveč logike je bil del še kar vredu :))
Ni bil presežek, ni pa bil tudi tok zanič kot nekateri pravijo.

Drugače pa taktiko so imeli, dokler ni dany zajebala vsaj tako razložijo v insidu.
««
189 / 213
»»