» »

Game of Thrones - serija

Game of Thrones - serija

Temo vidijo: vsi
««
22 / 213
»»

Lion29 ::

sry
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Nikec3 ::

Odlična epizoda. Bitke je bilo veliko več kot sem upal in še enkrat več je bila Cersei kul.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

_Dormage_ ::

Okapi ::

Torej je Imp samo malce zadremal?
On tako zgleda vse velike bitke konča.:))

Bitka je bila pa res amaterska. Če nimajo denarja, bi bilo bolje, če bi jo spremljali iz one kleti z babami, kamor bi vsake toliko kdo prišel povedat, kaj dogaja.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

martincek1 ::

Okapi je izjavil:



Bitka je bila pa res amaterska. Če nimajo denarja, bi bilo bolje, če bi jo spremljali iz one kleti z babami, kamor bi vsake toliko kdo prišel povedat, kaj dogaja.

O.


Kaj bi ti rad? Da se pokaže eno ogromno bojno polje in 30.000 vojakov na vsaki strani, ki si sekajo glave, trgajo notranje organe in kričijo... ta kader bi seveda moral trajati tako dolgo, da od ene strani ne bi ostalo nikogar.

Je pa tudi mene motilo, kako Stanislas spleza po lojtri in nato pobije vse levo in desno... :) Morate pa razumet, da to ni ena tistih serij, katere vrhunec je bitka, tu so v ospredju spletke ter uprizorjeni dialogi. Tudi ko bodo zmaji zrasli, predvidevam da ne bodo pobili vseh nasprotnikov, Denerys se bo vsedla na Iron Throne in happy end. :) Je bolj verjeten zaključek da je Xaro Xhoan Daxos s premoženjem izdelal atomsko bombo in bo eksplodirala ob stiku z zmejevim ognjem. 8-)

jizzer ::

Nevem men se razen Stanisa, v rambo stilu in malo preveč dogodkov iz one kabine z babami, zdelo vse legendarno, ampak ja jaz sem bol na izi občinstvo in nimam teh problemov z kritiziranjem :)

Okapi ::

Kaj bi ti rad? Da se pokaže eno ogromno bojno polje in 30.000 vojakov na vsaki strani,
Recimo. Potrebovali bi 100 statistov in copy paste z računalnikom, če že vseh ne bi narisali;)

Predvsem pa me ni najbolj motilo samo to, kako je bila bitka prikazana, ampak da je bilo vsega konec tako hitro, kar je čisto nerealistično. Če bi bil jaz režiser (ali pisatelj), bi najprej naredil tisti pomorski debakel, potem bi se napadalci izkrcali in utaborili na obali, nato bi vsaj kakšen teden oblegali grad, vmes bi lahko branilci naredili en ali dva neuspešna izpada, in potem, ko bi obzidje začelo padati, bi prišla konjenica. Bi se dalo vse skupaj prikazati v 20 minutah in bi izpadlo veliko bolj dramatično, kot pa ena brezvezna nočna bitka.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

bluefish ::

Vidiš, tukaj pa spet pride na plan knjiga. No, ne bom pisal, da ne bo vroče krvi.

Steinkauz ::

Eksplozija je bla zakon, ostalo pa res bolj meh. Kdo pri bogu gre izven ozidja se tepst ven :\
Vedno se zabarikadira vrata do fula(nameče miljon stvari pred njih da ne uniči oven tko hitro, na zid pa lokostrelce pa folk k uničuje lojtre pa poliva z oljem.
Mal tko no...

oo7 ::

Ognjemet je bil super.
Ta bitka kar nekaj.
Sem upal,da Stanis zasede prestol.
Prihod Lanisterja brezveze.
Razočaran nad tem delom brezvezna bitka.
Bolš,da bi kazalo kaj od Severja in preko zidu uglavnem BREZVEZE.
Kaj je s tisto senco pa neki gospodar luči ali ognja vse skupaj NIČ.

Nikec3 ::

jizzer je izjavil:

Nevem men se razen Stanisa, v rambo stilu in malo preveč dogodkov iz one kabine z babami, zdelo vse legendarno, ampak ja jaz sem bol na izi občinstvo in nimam teh problemov z kritiziranjem :)


Glede na to, da je to serija, je bila bitka vrhunska.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Keyser Soze ::

Tistle LOTR je tud men prišel na misel. Kolk me je pokvaru pri mojih zahtevah, kako morajo zgledat konkretne bitke. Ampak pol sem pomislil na Spartacusa in se potolažil, da imajo v GOTu vsaj ene desetkrat več statistov. =]

Imp srčno upam, in mal tud verjamem, da bo preživel. Pač, tipu je edina rekreacija fuk. Logično da ga ves excitement in mahanje s sekiro zmatrata in mora prespat tak stres.

Kar se tiče pa ostalih karakterjev v Kraljevem pristanu, mi je pa všečno to, da so se vsaj mal skristaliziral v odnosu en do drugega, sploh Hound, ki je vsem poje*bal vse po spisku in stegnil. LOL moment.

P.S.: lahko bi bla daljša bitka oz. bolje uprizorjena. Ampak velka al pa mala, niti ni važno, važen je outcome in kaj ta pomeni za naprej.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

avani ::

lepa epizoda...

Edino, a kdo ve zakaj je flower power princ tako hitro prestopil k Lannisterjem? A nima tudi on nekaj neporavnanih računov z njimi?

Pa tudi, a ni zdaj celotna rečnjava prepuščena Starkom/Tullyjem ko se je Tywin umaknil? Lahko pričskujemo napad na Casterly rock?

@nny ::

Pričakovala sem, da bodo nekaj ognjene vode prišparali za lokostrelce, jo navezali na puščice in razsuli čolne za vkrcanje. Pa nič. Očitno je bila ideja prenevarna.

black ice ::

Ognjena voda uniči vse. Vseeno bi lahko uporabili katran ali kaj podobnega kot je že nekdo prej zapisal.
Če odmislimo katran, bi lahko uporabili vrelo vodo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: black ice ()

garamond ::

Današnja epizoda mi je bila res kul. Pa barva wildfire-ja me je spomnila na nekaj :P

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

darkolord ::

Kaj bi ti rad? Da se pokaže eno ogromno bojno polje in 30.000 vojakov na vsaki strani,
Jah tole je izgledalo tako nekako kot bitka med Spodnjim in Zgornjim Logom, na koncu pa so prišli na pomoč iz Brezovice in pomendrali napadalno vojsko.

Preden so se izkrcali, je šefe rekel, da jih bo tisoče umrlo, izgledalo pa je, da jih je vse skupaj bilo kakih sto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Nikec3 ::

Game of Thrones: Saving Private Tyrion
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nikec3 ()

imagodei ::

Sem mislil napisat spet kak sofisticiran komentar, pa se bom vzdržal. Skratka, serija je razočaranje in ne seže do kolen knjigi. Vse pozitivne točke, ki so jih ustvarjalci nabrali v prvi sezoni, so po temle delu kompletno zapravljene. There is much to be told, ustvarjalci pa so, v želji, da bi zadovoljili gledalčevo željo po krvi, eno celo epizodo posvetili bitki v King's Landingu. In še to se jim je klavrno ponesrečilo.

Porazno - je edini primerni komentar. Moram preverit, ali sta režiser in scenarist sploh ista kot v prvi sezoni, ker to, kar gledamo sedaj, je pod vsakim nivojem; ustvarjalcem se je popolnoma ponesrečilo prikazati spletke, kovanje (krhkih) zavezništev, Impovo inteligenco in zvitost, pa zametke nadnaravnih elementov zgodbe... itd. Če odštejemo zmaje in direwoolfe, ki smo jih v 2. sezoni videli, hja, ene 3x, bi bila druga sezona lahko ena slaba zgodovinska drama v stilu Tudorji (s tem, da je prikazano do sedaj žalitev za Tudorje).

Živa groza, kaj so naredili iz zelo obetajoče serije. V prvi sezoni so z manjšim proračunom in praktično brez akcijskih elementov uspeli držati gledalce v napetosti. Druga sezona je razočaranje.

Razumem, da je knjiga nekaj, serija pa spet nekaj drugega. Ampak, če mi prodajaš neko sadje kot pomarančo, potem naj bo to vsaj grenivka ali pa mandarina. Ne pa, da na koncu dobim banano al pa celo kumaro. Tudi vse lepo in prav - če bi že v prvi sezoni pokazali, da bodo delali nekaj, kar bo zgolj približek Song of Ice and Fire. Tako pa smo bili bralci original knjižne verzije zavedeni, da bo GoT serija zelo veren posnetek knjig in smo pač razočarani nad tem, kam je zaplavala 2. sezona.

Nič hujšega, razočaranje bomo preživeli, bomo pa seveda pljuvali po izvedbi 2. sezone.


> "Edino, a kdo ve zakaj je flower power princ tako hitro prestopil k Lannisterjem? A nima tudi on nekaj neporavnanih računov z njimi?"

To, kar sledi spodaj, sicer ni pravi SPOILER, ker bi serija pač to morala že davno prikazat, pa ji nekako ni uspelo. In ja, je nujno za razumevanje tega, zakaj so Tyrelli prestopili k Lannisterjem:

Poleg tega, da je Imp poslal princeso Myrcello v Dorne (Dornijo), da bi se poročila z dornijskim princem, je Tyrellom obljubil poroko med Joffreyem in vdovo Renlyja Baratheona, torej Margaery Tyrell. Škoda, da si ustvarjalci serije izmišljajo neko romanco med neobstoječo žensko in Robbom Starkom, medtem ko gledalcem pozabijo podati takšne ključne podatke.

Skratka, scenarij za drugo sezono je FUČ.
- Hoc est qui sumus -

Jst ::

Nasploh vsi karakterji v seriji delujejo butasti, če primerjamo z knjigo. A v bistvu je pri skoraj vseh backstory, ki gre zraven, in tako so eni zelo nerazumljeni v njihovem svetu, drugi pametni in prebrisani bolj kot smo videli,...

Amazing, res!

Kot sem že napisal: serija bo šla downhill.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

oo7 ::

Ja prva sezona je bila dosti boljša.

Gregor P ::

Samo zanima me, ali je bila to vaša prva knjiga oz. celo zbirka knjig, ki ste jo/jih prebrali v življenju?:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

cebelar123 ::

Za mene tudi totalno razočaranje tale 2 sezona. Upam da tretja sezona nebo enak šmoren, glede na to da od petih knjig, je meni osebno trejta knjiga bila najbolj huda.

P.s.
Napad z ladjami je bil čisto drugačen kot v knjigi, nevem zakaj bi orginalen napad iz knjige stal kaj več ko to skropucalo.

imagodei ::

Gregor P je izjavil:

Samo zanima me, ali je bila to vaša prva knjiga oz. celo zbirka knjig, ki ste jo/jih prebrali v življenju?:D

Ne, zakaj vprašaš?

Ena ekranizacija knjige v mini serijo, ki sem se jo ravnokar spomnil in je povsem solidna, je Stephen King's IT. V seriji so izpustili cel kup elementov zgodbe iz knjige, pa serija vseeno dokaj sledi zgodbi in si ne dovoli izmišljanja alternativnih dogodkov. Edini minus je pošast na koncu serije, ki nikakor ne deluje strašljivo - tako kot delujejo Kingove pošasti, dokler so zgolj plod naše domišljije.

Poleg tega kritika v primeru GoT ne gre toliko na račun sprememb plota, kot pa na to, da so se v prvi sezoni lahko original zgodbe držali skoraj do pike, v drugi pa sezoni pa so s to dobro prakso prekinili in zato dajejo vtis škrtežev, ki delajo bizarne poenostavitve, ker nočejo posneti 2-3 dodatnih delov.

Dodatno k temu vtisu dodajo še bizarno uprizorjene bitke in skoraj popolna odsotnost CGI-jev (direwolves, dragons), ter povsem neracionalno izmišljanje delov zgodbe tam, kjer je to popolnoma odveč (romanca med Robbom Starkom in neko X deklino, kraja zmajev, itd.) na račun izgube časa, da bi npr. jasno prikazali, zakaj so Tyrelli prestopili k Lannisterjem.
- Hoc est qui sumus -

Keyser Soze ::

In zato, ker ne sledi knjižni predlogi je slaba?

Se mi zdi, da je serija delo zase. Čeprav ima knjižno predlogo ima še en kup drugih ljudi, ki sodelujejo pri njenem ustvarjanju in dodajajo svoj del k celoti. Meni se ne zdi slaba. Kaj pa vem, morda bi se mi zdela pa knjiga za en škrt, če bi jo bral sedaj. Ker te morda celo preveč vodi skozi celotno zgodbo in ti ne pusti dovolj manevrskega prostora za razmišljanje.

Dejmo rajši tule ocenjevat serijo kot serijo. Ne pa rantat, češ da je klinc ker je v knjigi drugače.
OM, F, G!

oo7 ::

Jaz nisem bral knjige pa mi je vsen 2 sezona ni preveč dobra.Dobro je bilo tam,do 4ali 5 dela potem se mi zdi pa vse skupaj na hitro narejeno sploh ta zadnji del je bil pa čisti poden.
1 sezona 10/10
2 sezona 6/10

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

Keyser Soze ::

Ma, se je treba tud zaveda, da se po 19 delih serije že malce navadiš na stil režiserja. Zadeva pač ni več tako zanimiva oz. postane bolj predvidljiva. Ne poznam serije, ki ne bi trpela za tem sindromom.

Maš pa tudi take ja, ki na koncu nekaj na hitro spacajo, ker je budget omejen in se začnejo roki iztekat.
OM, F, G!

imagodei ::

> "In zato, ker ne sledi knjižni predlogi je slaba?"

Funkcionalna pismenost res orenk pada.

Mislim, da sem že vsaj 3x napisal, da ni problem v tem, da se knjižna predloga in serija razlikujeta. Problem je, da so v prvi sezoni sami sebi postavili standarde. Bralci knjige smo bili navdušeni, da je serija praktično v vsem sledila knjigi do zadnje vejice. V drugi sezoni so ustvarjalci serije sami podrli lastne standarde, zato je pač edini logični zaključek, da je kvaliteta padla. Kvaliteta česa, je stvar razprave: a je problem budget, a je zanič scenarij, a je režiser pokleknil pod težo naloge...

Kot sem tudi že rekel: če mi obljubljaš pomarančo, potem mi daj vsaj mandarino, ne pa, da namesto tega dobim korenje. Če bi serija že v začetku štartala z zgodo, ki bi bila zgolj približno po knjigi, se jaz ne bi prav nič pritoževal. Imamo serijo Walking Dead, ki stripu še zdaleč ne sledi do pičice, pa zato nihče ne skače v luft - ampak, je bilo takoj jasno, da bo serija zgolj "Based on comic book". Da o kakih ekranizacijah Supermana ne govorimo. Ali pa Dexter, kjer je ravno tako jasno, da se knjižna predloga in ekranizacija precej razlikujeta, ampak to je jasno že od štarta. Problem GoT je v tem, da so si ustvarjalci v prvi sezoni postavili standarde, ki jih v nadaljevanju niso sposobni enforcat.

Niti pa ni edini problem v tem, da se serija in knjiga razlikujeta. Ekranizacija prve knjige je bolj tekoča, zgodba je napeta kljub temu, da množičnega klanja in spektakularnih bitk ni videti na vsakem koraku. Druga sezona nekako ne uspe prikazati razsežnosti morije, ki se dogajajo v delželah nad King's Landingom. Zelo slabo jim je uspelo prikazati tudi Impovo pretkanost oz. feeling za politične igrice. Še najbolj pa so do tega trenutka failali pri Branu Starku, kar imajo sicer še čas popraviti, ter pri CGI scenah - vključno z bitko v King's landingu, ter očitnim izogibanjem prikazu Krvovolkov in zmajev.

Meni postaja vse bolj jasno, da je HBO tukaj zagrizel v prevelik zalogaj in da mu niso dorasli. V prvi sezoni, kjer je bilo jako malo akcije, potrebe po CGI in kjer je bila zgodba dokaj straightforward, so dramski del zelo lepo prikazali. Tole zdajle pa je... Poraz. :)
- Hoc est qui sumus -

Lion29 ::

meni je serija tudi v drugi sezoni MEGA, razen zadnjega dela seveda...kot gledalec serije mi nic ne manjka, ne opazam, da bi producenti posegli v prevelik zalogaj... vse spletke in vsi dogodki in vsi liki so mi jasni, ne pogresam nicesar
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

imagodei ::

Lion29 je izjavil:

meni je serija tudi v drugi sezoni MEGA, razen zadnjega dela seveda...kot gledalec serije mi nic ne manjka, ne opazam, da bi producenti posegli v prevelik zalogaj... vse spletke in vsi dogodki in vsi liki so mi jasni, ne pogresam nicesar

Jasno, ko pa ne veš, za kaj se zares gre v knjigi. Jaz nočem dajat nobenih spoilerjev, ampak recimo, da vsaj glede Brana Starka gledalci serije malce zamujate :). Res pa je, da imajo ustvarjalci še "cela dva dela", da to popravijo.
- Hoc est qui sumus -

IvoJan ::

imagodei je izjavil:

Lion29 je izjavil:

meni je serija tudi v drugi sezoni MEGA, razen zadnjega dela seveda...kot gledalec serije mi nic ne manjka, ne opazam, da bi producenti posegli v prevelik zalogaj... vse spletke in vsi dogodki in vsi liki so mi jasni, ne pogresam nicesar

Jasno, ko pa ne veš, za kaj se zares gre v knjigi. Jaz nočem dajat nobenih spoilerjev, ampak recimo, da vsaj glede Brana Starka gledalci serije malce zamujate :). Res pa je, da imajo ustvarjalci še "cela dva dela", da to popravijo.


mislim da imajo samo se 1 del :/

Keyser Soze ::

@imagodei
Nisi edini, ki piše o knjižni predlogi in seriji. Tudi tebe zgleda malce je** funkcionalna pismenost.

Poleg tega, pa se tistile tvoj post pred mojim kar krepko obregne ob razliko med knjigo in serijo. Preberi ga še enkrat no.
OM, F, G!

oo7 ::

imagodei je izjavil:

Lion29 je izjavil:

meni je serija tudi v drugi sezoni MEGA, razen zadnjega dela seveda...kot gledalec serije mi nic ne manjka, ne opazam, da bi producenti posegli v prevelik zalogaj... vse spletke in vsi dogodki in vsi liki so mi jasni, ne pogresam nicesar

Jasno, ko pa ne veš, za kaj se zares gre v knjigi. Jaz nočem dajat nobenih spoilerjev, ampak recimo, da vsaj glede Brana Starka gledalci serije malce zamujate :). Res pa je, da imajo ustvarjalci še "cela dva dela", da to popravijo.


Mislim,da je samo še en del če se ne motim.

Lion29 ::

imagodei je izjavil:

Lion29 je izjavil:

meni je serija tudi v drugi sezoni MEGA, razen zadnjega dela seveda...kot gledalec serije mi nic ne manjka, ne opazam, da bi producenti posegli v prevelik zalogaj... vse spletke in vsi dogodki in vsi liki so mi jasni, ne pogresam nicesar

Jasno, ko pa ne veš, za kaj se zares gre v knjigi. Jaz nočem dajat nobenih spoilerjev, ampak recimo, da vsaj glede Brana Starka gledalci serije malce zamujate :). Res pa je, da imajo ustvarjalci še "cela dva dela", da to popravijo.


in me niti ne briga... mene zanima zakaj se gre v seriji in ne knjigi
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

imagodei ::

Keyser> "Nisi edini, ki piše o knjižni predlogi in seriji. Tudi tebe zgleda malce je** funkcionalna pismenost."

Smeh :D Tvoja izjava je bila:
In zato, ker ne sledi knjižni predlogi je slaba?

na kar sem pripomnil, da funkcionalna pismenost pada. Ne zato, ker se jaz ne bi obregal ob knjižno predlogo vs serijo, ampak zato, ker že ves čas trdim, da je bistvo problema v tem: v prvi sezoni so mi obljubljali pomarančo in mi tudi prodali pomarančo. V drugi sezoni zato pričakujem vsaj mandarino ali grenivko, prodajajo pa mi ribano zelje!

Ali, če hočeš podnapise še enkrat: prva sezona je postavila standard, ko so ustvarjalci direktno po knjigi povzeli praktično vse, brez ene resne alternacije. Druga sezona je v tem pogledu razočaranje.

Ne moti me, da se serija(e) ne drži(jo) literarne predloge. Moti me, če nekje v sredini skrenejo iz začrtane poti.


Lion29> "in me niti ne briga... mene zanima zakaj se gre v seriji in ne knjigi "

Žalostno, seveda pa ne nepričakovano. Mene pri Dexterju prav tako ne moti, da je serija precej drugačna od knjig, ampak to je bilo jasno od samega štarta serije. Hudo bi me pa motilo, če bi posneli novega Petra Pana, ki bi bil prvih 75% filma verna ekranizacija literarne predloge, potem pa bi iznenada z USS Enterprise pristal Jean-Luc Picard in s Phaserjem postrelil vse pirate, kapitana Kljuko pa poslal na prisilno delo v Mining colony na nek oddaljen asteroid.

With that - nimam več kaj dodati k 9. epizodi in čakam na deseto. Razen morda tega, da je moj splošen vtis (povsem izključujoč primerjavo s knjigo), da je zgodba po nepotrebnem dolgočasna in razvlečena. Glede na obseg knjige je jasno, da je nemogoče prikazati celotno dogajanje, se pa serija IMO fokusira na napačne dogodke, zaradi česar je brez prave substance.
- Hoc est qui sumus -

Keyser Soze ::

imagodei je izjavil:

Ne moti me, da se serija(e) ne drži(jo) literarne predloge. Moti me, če nekje v sredini skrenejo iz začrtane poti.

Zanimiva izjava. In potem se meni smejiš. ČLovek mora bit v dilemi al te to moti al te ne moti.

Tebe ne moti če ne sledi, ampak po drugi strani te pa to moti, ampak samo če začnejo to početi na sredini. Človek bi rekel, da si ko ena fina pi***, ki ji nekaj ne paše zato, ker se je tako odločila.

P.S.: Sicer pa, od kje tebi info, da so skrenili iz začrtane poti. To da so v začetku bolj striktno sledili knjigi še ne pomeni, da je pot v celoti tako začrtana. Žizs, eat some Snickers!
OM, F, G!

Lion29 ::

imagodei: za dexa seveda ne drži...prvih nekaj epizod je skoraj identičnih kot knjiga

mene kot gledalca serije niti malo (zdaj) ne zanima kaka je knjiga...
prav tako me ni zanimalo ob glednaju LOTRa, James Bonda, Sherlocka Holmesa in Harry Potterja in ostalih filmov po knjižnih ali stripovskih predlogah...
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

cebelar123 ::

Očitno nisi bil pravi fen nobenih od teh naštetih stvari. Tu je jabolko spora. Jaz te čisto razumem, ampak kakorkoli obrneš serija je podpovprečna postala pa knjiga gor al dol. Premalo delov za takšno kompleksno zgodbo, kar pa niso krvi scenaristi , saj ne določajo oni koliko denarja bodo dobili za serijo.

Lion29 ::

res je, od nastetih sem fan le dexa in GOTa, ampak serije, ne knjig.

ko sem bom lotu kjig bom mogoce tut knjig
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

cebelar123 ::

Iz mojih osebnih izkušenj se boš bolj težko lotil knjig v bližnji prihodnoti. Jaz se že dolgo časa recimo trudim da bi LOTR začel brati. Rajši sem izbral vse druge zgodbe iz LOTR sveta, ampak 1x bom sigurno prebral.
Zato sem jaz sredi prve sezone začel brati knjigo in hotel prehiteti serijo. Tako sem nekaj časa sočasno bral knjigo in gledal serijo.
Hvala bogu da sem to naredil bom samo napisal.

Lion29 ::

sem se lotu brat dexa... pred 1 letom, prebral ene 40 strani in konc... ni blo vec casa... imam pa 3 knjige...

tudi GPT bi rad kupil vse knjige v izvirniku in jih bom def. prebral... vse ob svojem casu...

zdaj uzivma v seriji
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

imagodei ::

@Keyser,

če zmanjka argumentov, ni treba biti žaljiv :) Drugi so očitno razumeli, ti pa iščeš dlako v jajcu, da bi dokazal svoj prav.

Nič ne de, jaz bom že preživel, da serijo nekje vmes spreminjajo in si izmišljajo dogodke in osebe, ki jih v originalu ni. Mene osebno to moti, verjetno pa še koga, ki je pred serijo bral knjigo. Priredbe, "based on" in razne alternacije me nikakor ne motijo. Kot rečeno, moti me Peter Pan, ki bi po 80 minutah klasike v zgodbo privlekel dogodke, ki jih tam ni. Filmi, ki zgolj temeljijo na literarni predlogi, pa je že od začetka jasno, da so priredbe, me ne motijo. Apocalypse now me ne moti. Hook me ne moti. Je pač jasno, da gre za priredbe, ki so "loosely based on original story".

Seveda me pa moti, ko filmska adaptacija pretenciozno obljublja original zgodbo, potem pa dobiš kisle kumare. In GoT je brez dvoma takšna - obljubljali so (prva sezona) mokre sanje za ljubitelje knjig, kot kaže, pa bo nadaljevanje popolno razočaranje.

Dejte se vi, nebralci knjig vseen zavedat, da je HBO odkupil pravice zato, ker je bila knjižna serija že velika uspešnica in da TV serijo v bistvu dolgujete fanom knjig. ;) IMO so se zato ustvarjalci TV serije sami sebi posrali v skledo, ko so s prvo sezono presegli vsa pričakovanja pri ljubiteljih originala, sedaj pa odstopajo od lastnih standardov. In ja, pod "ustvarjalci serije" mislim tudi tiste, ki so odobrili toliko manjši budget, da ekipa ni mogla narest npr. 15 epizod, pa mogoče še 5x pokazat CGI zmajčke in/ali direwolfe.


Lion29> "za dexa seveda ne drži...prvih nekaj epizod je skoraj identičnih kot knjiga"

Morda slabo bereš, ali pa je bilo 40 strani malo premalo, da bi si ustvaril pravo mnenje. Mogoče je problem tudi v tem, kaj ti definiraš, kot "drugače". Že prva sezona je precej drugačna, kot prva knjiga:
Darkly Dreaming Dexter
Dexter: The Books vs the series
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Lonsarg ::

Ne vse metat v isti koš. Nekaj je drugače, nekaj popolnoma drugega je pa "drugače" v tem smislu, da filozofije samega umetniškega dela ne preneseš dobro na platno. Filozofije, vzdušja, filinga. Za to gre, nima veze, če so Aryjo z Tywinom dodali pa kaj drugega vzeli. Če bi odnos Aryja-Tywin nadomestil vzdušje in filing, ki bi ga tisti izpuščene stvari dale, pa ga ni.

Sory ampak fakt je, da Aryja-Tywin je FILLER, nabijali so dodatne minute. En za silo FILLER je. Ja, veliko nanizank ima filler episode. Ne pričakuješ pa fillerjev v nadaljevanki, ki ima že tako zadosti za povedat.

In ne, GoT je še vedno super nanizanka. Ni pa več tako super kot 1. sezona, thats it.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

imagodei ::

Azgard,

very well put. Točno o tem govorim. Kljub temu, da sem parkrat morda uporabil besede razočaranja nad drugo sezono, ki dajejo vtis, da je serija popolna katastrofa, moram to malo omilit. Zdaleč od tega, da bi bila serija popolnoma pod vsakim nivojem. Res pa je, da sem nemalo razočaran, da je serija od prve sezone do druge tako degradirala.

Ker - poslabšala se pač je in Azgard je to precej lepo ubesedil.
- Hoc est qui sumus -

@nny ::

Jap, standardi in posledično kvaliteta so padli, a gledamo pa še vedno vsi. :) Za primerjavo si poglejte 1. del prve sezone. V eno uro jim je uspelo stlačiti skoraj nemogoče, a tako, da vsi vemo, kdo je kaj in kakšna so razmerja med akterji. Vseeno upam, da ata Martin najprej pripelje knjige do konca, ustvarjalci pa serijo. To bi bil eden največjih podvigov v zgodovini literature IN filma.

Gregor P ::

Eden največjih? V celotni zgodovini?!?8-O
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Jst ::

>"za dexa seveda ne drži...prvih nekaj epizod je skoraj identičnih kot knjiga"

Pri Dexterju so v knjigah popolnoma druge zgodbe. Dexter v knjigah je popolnoma drug Dexter, kot v seriji. Recimo by the way, kako se celo razlikujejo: Dex v knjigah ne mara krvi, v seriji je pa čisto hipnotiziran, ko jo vidi. Že ta sam koncept toliko spremeni serijsko predelavo, da so mi odlične in knjige in serija. Vsaka izkorišča svoj medij in to je super.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

How Fresh Blood Will Invigorate Game of Thrones
http://m.wired.com/underwire/2012/06/ne...


All this goes to show that creating great epic fantasy is really hard. What Martin had going for him when writing A Clash of Kings was a lifelong passion for medieval history and a decade or so spent living and breathing these characters. You can't fake that. If Season 2 of Game of Thrones demonstrated anything, it's that the show should stick as closely as possible to the source material, since every time the show deviates, the illusion that these characters and places are real begins to unravel.


To sem napisal na telefonu, zato ni urejeno, niti svojega mnenja nisem pisal...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

avani ::

drugo sezono si bom najbolj zapomnil po tem

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: avani ()

martincek1 ::



2:05 Zdej pa loh kritizirate režiserja, hahah :))

Zgodovina sprememb…

««
22 / 213
»»