Forum » Programiranje » Java - NetBeans - Čas
Java - NetBeans - Čas
darkknight ::
Pozdravljeni!
Trenutno delam neko aplikacijo v NetBeans in ker s svojim srednješolskim znanjem Jave nisem sposoben rešiti sledečega problema, se obračam na vas.
Problem:
Ko bi zagnal nek program (bi se odprl JFrame) in na njem bi bila poleg drugih stvari tudi Labela, ki bi prikazovala pretečen čas v sekundah. Torej me zanima, kako bi lahko naredil da bi se vrednost te Labele za vsako sekundo povečala za 1 ? Sicer sem nekaj razmišljal, da bi to naredil z nitjo, vendar ne vem, kako bi potem vrednost spremenljivke spravil do tiste Labele.
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem in lep pozdrav!
Trenutno delam neko aplikacijo v NetBeans in ker s svojim srednješolskim znanjem Jave nisem sposoben rešiti sledečega problema, se obračam na vas.
Problem:
Ko bi zagnal nek program (bi se odprl JFrame) in na njem bi bila poleg drugih stvari tudi Labela, ki bi prikazovala pretečen čas v sekundah. Torej me zanima, kako bi lahko naredil da bi se vrednost te Labele za vsako sekundo povečala za 1 ? Sicer sem nekaj razmišljal, da bi to naredil z nitjo, vendar ne vem, kako bi potem vrednost spremenljivke spravil do tiste Labele.
Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem in lep pozdrav!
- spremenil: darkknight ()
Spura ::
final JLabel label = new JLabel(); jframe.getContentPane().add(label); new Thread(new Runnable() { public void run() { long startTime = System.nanoTime(); while(true) { label.setText("TIme elapsed: " + (System.nanoTime() - startTime) / 1000000000 + " sec"); try { Thread.sleep(1000); } catch (InterruptedException e) { } } } }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Backup in VirtualcOddelek: Operacijski sistemi | 7207 (6698) | Invictus |
» | java / mysql / počasne poizvedbeOddelek: Programiranje | 758 (687) | BRBR |
» | [JAVA] branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 2413 (2048) | Bela01 |
» | [NALOGA][Java] Težave pri pisanju slikarjaOddelek: Programiranje | 2298 (1940) | l0g1t3ch |
» | [C] cas, time_tOddelek: Programiranje | 1582 (1420) | Imortales |