Forum » Izdelava spletišč » Radio Buttons, svetovanje
Radio Buttons, svetovanje
DeeCoy ::
Lep pozdrav!
Imam spletno stran, na kateri imam opcijo doniranje. Rad bi pa naredil takole:
2 načina doniranja (paypal in onebip). Se pravi, če izbereš paypal, se ti pokažejo novi gumbi z zneski. Ob kliku na znesek more bit link. Če pa izbereš onebip se ti pokažejo drugi zneski.
Primer je na igg-jevi strani.
Sem še začetnik in se mi niti ne sanja kako naj tole naredim, če pa ima kdo kakšen vodič, ga bom z veseljem prebral ;)
Imam spletno stran, na kateri imam opcijo doniranje. Rad bi pa naredil takole:
2 načina doniranja (paypal in onebip). Se pravi, če izbereš paypal, se ti pokažejo novi gumbi z zneski. Ob kliku na znesek more bit link. Če pa izbereš onebip se ti pokažejo drugi zneski.
Primer je na igg-jevi strani.
Sem še začetnik in se mi niti ne sanja kako naj tole naredim, če pa ima kdo kakšen vodič, ga bom z veseljem prebral ;)
Infinity ::
Maš zadej PHP ali ASP.NET? Zadevo lahko rešiš tudi z JS, to pa tako, da loviš evente in ob eventu prikažeš div za paypal ali pa onebip.
maurelius ::
Uporabi jquery onclick event in ob kliku na določen checkbox uporabi jquery slideToggle() funkcijo na ustreznem div-u, da prikažeš oz. skriješ elemente..
DeeCoy ::
Hmm.. vse skupaj je ne phpju. maurelius, lahko prosim en konkreten primer? Vem, da lahko grem na w3 schools, ampak bi moral skozi vsa poglavja in bi sigurno porabil kakšna 2 dni. Ko vidim primer, bom vse takoj razumel ;)
maurelius ::
To nima veze s PHP-jem, ki je server-side jezik. To narediš s client-side javascript in sicer z uporabo knjižice jquery..
Primer imaš tukaj: http://www.sohtanaka.com/web-design/eas...
Tole ti da osnovno funkcionalnost, če ti tole ni jasno, ti predlagam da na google-u pobrskaš za jquery-jem in se ga naučiš, ker je zelo enostaven in ti z raznimi plug-ini omogoča, da narediš marsikaj z malo dela..
Primer imaš tukaj: http://www.sohtanaka.com/web-design/eas...
Tole ti da osnovno funkcionalnost, če ti tole ni jasno, ti predlagam da na google-u pobrskaš za jquery-jem in se ga naučiš, ker je zelo enostaven in ti z raznimi plug-ini omogoča, da narediš marsikaj z malo dela..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | jquery in div-i (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 11202 (9940) | lisjak |
» | FrameOddelek: Izdelava spletišč | 1753 (1481) | Mesar |
» | Kako se lotit? (php MySql)Oddelek: Izdelava spletišč | 1359 (839) | technolog |
» | Javascript pomočOddelek: Izdelava spletišč | 2042 (1598) | Lion29 |
» | Javascript:sprememba/naložitev nove slike v DIVOddelek: Izdelava spletišč | 2643 (2478) | JayKay |