» »

Novi zahodnobalkanski (ex-jugo) rockerji

Novi zahodnobalkanski (ex-jugo) rockerji

Okapi ::

Radia ne poslušam, raznih MTV Adria ne gledam, guglati se mi pa ne ljubi, ker je sigurno tu vsaj nekaj takšnih, ki bodo iz rokava stresli, kar me zanima.

Namreč, kateri so zadnjih recimo pet let najboljši / najbolj priljubljeni hrvaški, srbski, bosanski in makedonski rock izvajalci. Iščem torej naslednike Azre, Riblje čorbe, Električnega orgazma, Prljavog kazališta ...

O.

donfilipo ::

Rock spada med precej splošno kritične subkulture.

Biče mesa, za dom spremni in slovenska mašinerija do vardara:)) klima, ne sodi v rock.
Glavni in hvaležna motivika, je v bistvu postlana s seksualno revolucijo, ki razen na papirju, nikjer ne gre, brez resnih žrtev in meja tabujev.

Rock cveti v cvetočem kapitalizmu, ki si po rešeni eksistenčni problemetiki hedonistični izlet in revolucijo lahko tudi privošči. Če tega ni, je to kurac moj rock:))

Ok malce je treba meje le razširiti, tudi naš socijaludizam, je nudil zatošišče za nekaj seksualne revolucije, pridodana je bila celo prikrita družbena, pa tudi čisto nič prikrita protitotalitaristična lirika, ampak sem mi pa zdi, da imena, ki si jih naštel in še par Dugmetov, Buldožerjev, Parnih Valjkov...potem časi za pravi udarni rok minejo.

Bodo pa upajmo tudi spet prišli, ko udarni kitarist benda, razmišlja kako bo tako zadet stal na odru:)) in zvečer obdelal 2 groopies, s katerima je vse dogovorjeno....
....in ne, ali bo pokril stroške in imel 2,45EUR pro capita benda dobička:)

Ampak ja pri nas eni so pa le: Bigfoot mama!
In Siddharta...in........

Ma klinc, seksualna revolucija gre vseeno potihem počasi naprej:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Nikec3 ::

Pri nas so še dokaj visoko Elvis Jackson, vendar pa oni izvajajo bolj punk/rock.

PromeuZ ::

Od makedonskih mi padejo na pamet Bernays Propaganda, vendar niso klasičen jugo-rock ampak precej bolj indie / alt-rock.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

Okapi ::

Vse različice rocka pridejo v poštev, tudi kakšna bolj pop varianta. Samo da ni turbofolk ali kaj v tem slogu.

Tile Makedonci, ki jih omenjaš, so dober primer tega, kar iščem, hvala.

O.

gzibret ::

Evo ti, eni bosanci (Kultur Shock) iz Sarajeva. So bili lani v Lj na Trnfestu...

edit - video neki šteka, evo link:

http ://www. youtube. com/watch?v=C_g5fKr8L8w

Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gzibret ()

SaXsIm ::

Van Gogh.
SaXsIm

radiokills ::

Meni so všeč 'A zar je to važno'. Hrvatje. So pa rockerji bolj po 'state of mind', muzika ni lih žešča.

Bodite pozorni na besedilo :)

bosto ::

Iz beograda Repetitor. Mladi upi srbskega rocka.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trenutno poslušam (strani: 1 2 3 4108 109 110 111 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5504560153 (240) yansek
»

Najboljši SLO komadi (strani: 1 2 3 )

10035499 (16216) VaeVictis
»

Hard rock / metal / heavy metal bendi (strani: 1 2 3 )

10241367 (34850) Nissan_GTR
»

Simfonični orkester + metal

475066 (3365) GrimReaper
»

Rock glasba (strani: 1 2 )

538577 (7429) Pebkac

Več podobnih tem