» »

Battlefield 3

Battlefield 3

Temo vidijo: vsi
««
120 / 149
»»

mihec87 ::

dronyx hecno je da jamraš ravno nad tem da ni timske ige pa noobi jemljejo zadeve ki ne vejo kaj bi z njo po drugi strani pa zavračaš povabilo v tim...

BigWhale ::

mihec87 je izjavil:

dronyx hecno je da jamraš ravno nad tem da ni timske ige pa noobi jemljejo zadeve ki ne vejo kaj bi z njo po drugi strani pa zavračaš povabilo v tim...

Ja, mora zavracat povabila. Drgac bi mogu nehat jamrat. To pa res ne gre. ;)

sennheiser ::

Ja je res da želi... sam je tut povedal svojo stran, da ma mobilni net. In pr pingu 100+ je tut težko uporabn. Nažalost kar se hardwara tiče je in iz vidika hitre linije in dobrga pc bf3 pač požrešn. Men je muka na strežniku ki ima več kot 100 pinga špilat, ker res tako kot pravijo eni padaš skos za šalo. Sam tukaj je pa nažalost težko kaj več debaterat... je pa lažje če se v ekipi igra... sam spet če padaš za šalo je uprašanje koliko si uporaben.

T-h-o-r ::

men je pa hecno, da tam z 80 pinga igram bolje kot s 40-50
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Pro_moted ::

T-h-o-r je izjavil:

men je pa hecno, da tam z 80 pinga igram bolje kot s 40-50

Ja valda če te lagira, pa te je težko zadet :D
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Truga ::

Ma cist odvisno je kako si navajen. In ne, ping ni isto kot lagiranje.

Truga je izjavil:

Ma cist odvisno je kako si navajen. In ne, ping ni isto kot lagiranje.

? Ne ping ni lagiranje. Je pa lag posledica velikega pinga.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Ne, to ni res. Ping je latenca. Ce imas ti 2 sekundi pinga (ogromno) pomeni samo da tvoj model na serverju dela reci tocno 1 sekundo za tem ko ti to naredis pri sebi.

Lag je pa da se zatikas, ustavljas, warpas, skaces, ker imas nestabilno povezavo.

Dve popolnoma nepovezane reci.

x4en0n ::

Pozdravljeni!

Med zadnjim updatom mi je vmes javilo nek error. Vendar je šlo vseeno skozi. Sedaj pa ko preko origina zaženem igro se ne odpre, če grem ročno na battlelog pa tudi noče connectat in napiše "Could not communicate with running game. Please make sure it was not launched outside of the web.". Sem že probal tam repair install in še vedno ne dela. Pravtako ko enkrat v originu zaženem igro, procesa ne morem ustaviti. Torej tudi, če grem v task manangerja in dam end proces ga ne ustavi. Pravtako nemorem ugasniti računalnika. Preostane mi le ročni reset na gumb.

Zanima me ali so se komu kdaj pojavile iste težave, ter kako jih rešiti.

Hvala!

Če meni ne verjameš, potem pa vsaj Wikipediji daj:

Citat:

Lag is a common word meaning to fail to keep up or to fall behind.[1] In real-time applications, the term is used when the application fails to respond in a timely fashion to inputs.[2][3] The most common use regards online gaming when the game doesn't respond in sync with the player's controls, usually due to a slow internet connection, server latency or overworked hardware.
Lag is also often used in reference to video games to describe the delay (or latency) between an action by a player and the reaction of the game.[4]
In distributed applications (such as MMORPGs), lag is often caused by communication latency, which is the time taken for a sent packet of data to be received at the other end.

In če se tebi ne zatika pri visokem pingu, to ne pomeni da nasprotnik vidi isto.Ker če ping nebi imel vpliva na druge igralce, potem te nebi banači z serverjev ker imaš visok ping.

P.S. Upam da je to pogovor in ne kreganje ;)
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

ShowDown ::

A kdo ve kaj je HE round za tank destroyer?

Moje mnenje o AK je trenutno takšno, da je edina dobro uravnotežena mapa Death Valley in mogoče Armored Shield. Ostalo se slej ko prej konča v base rape-u. Tank superiority mi je neverjetno dolgočasen, ampak vidim zakaj je nekaterim zanimiv. Meni tak počasen gameplay pač ne ustreza.

Verjetno bom še vedno največ igral caspian border ali operation firestorm. :P

Pro_moted je izjavil:

In če se tebi ne zatika pri visokem pingu, to ne pomeni da nasprotnik vidi isto.Ker če ping nebi imel vpliva na druge igralce, potem te nebi banači z serverjev ker imaš visok ping.

To je posledica slabe netkode. Jaz ne razumem zakaj enostavno ne copy pastajo netkode iz quake iger v te FPSje, ker je tista dalec najboljsa, ker tam ce si mel visok ping to nikakor ni vplivalo na nobenega razen nate. V "modernih" igrah je obratno. Z visokim pingom igras normalno, in ubijas ljudi ki so drugace ze za tremi vogali (ja, tud take smo vidl), ob enem pa te tip 20x zadane da umres, ker je taka latenca da tist prvi headshot ki te je ubil prime.

To se meni zdi nazaj logika, je pa res da so v tem primeru priviligirani tisti s slabso povezavo namesto tisti z boljso. No, pol se sicer une s slabso povezavo bena, kar je seveda najslabsa resitev.

Lag pa se primarno zgodi zaradi nestabilne ali slabe (prepocasne, preobremenjene, prekinjajoce (packetloss), itd) povezave, in nima dosti veze z latenco.
Lag is also often used in reference to video games to describe the delay (or latency) between an action by a player and the reaction of the game
je recimo popolnoma narobe, ker to je definicija pinga in/ali input delaya, ne pa laga. To da igralci kar za vse vrste zatikanja, stekanja, input delaya in vsega mogocega insider zanra uporabljajo besedo "lag" pa je seveda ker so laiki in ne poznajo pravilnih izrazov, in so enkrat slisali besedo "lag" ko jim je v wowu vse steknilo ko je switch v server roomu dozivljal krce. In tistle wikipedia article je ocitno pisal laik.

In ne, ni to kreganje. Samo osvescam ljudi, da bojo uporabljal taprave izraze, ker mi gre vedno bolj na jetra ko neki igram pa mi clovek jamra da "mu laga", ceprav dela vsem ostalim ok, pol ga pa vprasam kako to zgleda, pa rece da ma 5 slik na sekundo. To pac ni lag, ampak stutter (zatikanje/stekanje), in mora kupit nov PC, in jaz kot host ne morem pomagat...

Mafionzo ::

ShowDown HE pomeni High Explosive. Tanki uporabljajo AP (Armor Piercing) in HE granate. AP prebije oklep in naredi znotraj škodo, lahko pa se odbije in ne povzroči škode. HE pa explodira zunaj na oklepu in sunek eksplozije poškoduje module in posadko, če pa prileti v posebno ranljiv del (zgoraj ali pa oduzadaj) pa prebije in eksplodira znotraj, kar pa povzroči še več škode.
Sicer pa kolko je najcenejša verzija Premium trenutno, CD Key seveda :)

ShowDown ::

Malo me zanimajo številke glede tega HE shella. Nekako sem imel občutek, da s tem shellom nisem naredil toliko škode. Lahko pa da se motim glede na to, da na damage vpliva kot pod katerim zadeneš tarčo in kam zadeneš tarčo.

HE shells so najbolj ucinkoviti proti lazjim oklepnikom, ki nimajo keramicnega oklepa in nimajo rekacijskega oklepa (ali pa zgradbam). Za moderne tanke se praviloma bolj splaca uporabljati APFSDS izstrelke.

Kako se pa to v igri obnese/obnasa, pa nimam pojma.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

SlimDeluxe ::

x4en0n je izjavil:

Pozdravljeni!

Med zadnjim updatom mi je vmes javilo nek error. Vendar je šlo vseeno skozi. Sedaj pa ko preko origina zaženem igro se ne odpre, če grem ročno na battlelog pa tudi noče connectat in napiše "Could not communicate with running game. Please make sure it was not launched outside of the web.". Sem že probal tam repair install in še vedno ne dela. Pravtako ko enkrat v originu zaženem igro, procesa ne morem ustaviti. Torej tudi, če grem v task manangerja in dam end proces ga ne ustavi. Pravtako nemorem ugasniti računalnika. Preostane mi le ročni reset na gumb.

Hvala!

Kaj za en brskalnik pa uporabljaš. Drugače "End process tree" je bolj učinkovit za to.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

Ziga Dolhar ::

dronxy, škoda da te ni. Mi se mamo fajn.
https://dolhar.si/

Kenpachi ::

Ma ni mi glih neki ta Tank Superiority mode... Conquest je pa kul.
Zaraki Kenpachi.

miraldi ::

x4en0n je izjavil:

Pozdravljeni!

Hvala!

Podobno je se je men zgodil. Meni je pisalo: cannot start the game because is already runing in the backgroun. In ko sem hotel v task managerju ubit proces ni in ni šlo tu_ jaz sem lahko pc restartal le na gumb. Nakoncu je bila edina rešitev pobrisat komplet igro in vse kar je znjo povezano in na novo inštalirat. Pa posodobi vse gonilnike od matične in grafične.

Kje lahko najceneje dobim BF3 Premium? Povsod je 45€ :-S
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

miraldi ::

x4en0n: Jaz sem takole naredil pa mi zdej ne zajebava več upam da ti bo pomagalo:

-Pobrisal sem kompletno igro BF3+vse kar je povezanega z njo
-Naložil sem najnovejše driverje za vse komponente iz proizvajalčeve strani
-Potem sem downloadu tazadnji origin z njihove strani ga naložil in se prijavil
-Ko sem odpru origin sem sel pod My games in tam dal Battlefiel 3---> Download
-Predno sem zagnal igro sem šel na pbsetup in updatetav punkbusterja oz. BF3, potem je končalo update
-Nato sem restartav pc
-Zagnal igro iz Battlelog.com še prej pa namestil Game maneger
-Izbral server se povel in lahko sem igral :)
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Berserker ::

dronyx je izjavil:

Ko te enkrat začnejo zadevati krogle, ko si že skrit za zidom ali kakšno drugo oviro je to jasen znak, da bo potrebno počasi nadgradit paket na optiko 100 Mbs simetrično. Tu ni kaj za odlašat!

Ah daj no, jaz lepo z 2mb povezavo shajam.

Jaz pa 1 Mb.

r3dkv1c4 ::

OmegaBlue je izjavil:

Jah lej no, eni rabimo samo še 3 headshote z L96 za jack of all trades ;) Poj pa začnem nazaj inženirja matrat, resno, se ne hecam... :P

ti si pa res otrok....totalen noob.

Preberi svoj komentar in se skrij pod deko!!!

zakaj je l96 tolk popularna, men pa ni nekaj ...

m98b al kako je že mi je precej boljš

OmegaBlue ::

L96 je popularna samo zaradi assigmentov. Če rabiš botlaction in kul sniper mi je JNG-90 bolj všeč. Če že moram igrat recon resno potem raje vzamem sks in RDS, streljanje na daleč mi ne potegne preveč, je pa zabavno na čase :D

@redkvica79 ugh.. a je malo letelo čez glavo?

poglej zgornji battle report ;) že resno igram nazaj dobil dogtag in zdej sem vesel za nekaj časa :P
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Ja, zdej mamo od Omege vsaj nekaj koristi! :>

Jup. Medtem ko mi tejkamo alfo, se on že z echom matra! :))

Margecan ::

Zanima me če kdo menja call of duty mw3 za battlefiel 3?

dronyx ::

Zadnjič sem se popraskal, v čem je štos igre tipa conquest? Namreč obe ekipi imata neke tickete (življenja), ki se ob vsakem poginu odštevajo, če te medic reši pa se ne odšteje nič. Igro izgubi ekipa, ki prva pride na nič. Samo za kaj za vraga bi se potem matral z zastavicami? Nekje sem sicer prebral, da naj bi nasprotnik hitreje izgubljal življenja, če imaš v posesti večino zastavic, samo te matematike potem ne razumem najbolje (če imaš v posesti 2 od 3 zastavic se verjetno ne odšteje 1,5 življenja).

Moje trenutno razumevanje conquesta pravi, da zastavice sploh niso tako pomembne, pomembno je, da pospraviš čim več nasprotnikov in da pihneš čim prej vsakega, ki ga medic oživi. Na svoji strani pa moraš seveda imeti tudi čim več medicov (ki vedo, čemu služi defibrilator).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Če imaš v kontroli eno več ali več kot eno čez polovico zastavic, se počasneje ali hitreje odšteva število ticketov nasprotne ekipe, ne glede na to, koliko jih pobiješ.

Če držiš 3 od 5 zastav in se ne zgodi več noben kill v rundi, sčasoma izgubi tista ekipa, ki ima samo 2 zastavi v posesti.

Tako da ja, so pomembne zastave.

In ja, revive da refund enega ticketa.
Zaraki Kenpachi.

Kako pa deluje to odštevanje oziroma s kakšno hitrostjo izgubljaš tickete?

Mavrik ::

dronyx je izjavil:

Moje trenutno razumevanje conquesta pravi, da zastavice sploh niso tako pomembne, pomembno je, da pospraviš čim več nasprotnikov in da pihneš čim prej vsakega, ki ga medic oživi. Na svoji strani pa moraš seveda imeti tudi čim več medicov (ki vedo, čemu služi defibrilator).

Tvoje razumevanje je napačno.

1.) Če držiš vse točke je ticket bleed približno 1 na ~3 sekunde, kar je precej hitrejši rate kot pa se ljudje pobijajo na večjih mapah. Tako da razlika definitivno je.
2.) Več spawn pointov pomeni več priložnosti da se spawnaš in ne crkneš prvo sekundo.
3.) Zavzemanje točk zna dati precej več scorea kot streljanje ljudi

Medici so sicer zelo uporabni, sam če nimaš ljudi, ki bi postrelali nasprotnike, ki so tvoje pobili, so popolnoma neuporabni.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

kera vam je najljubša mapa (zdaj, ko imate že več kot 200 ur)

meni kharg island pa gulf of oman

OK, sedaj mi je malo bolj jasno in ima nek smisel. Čeprav kar se tiče točk je pa tako, da komur je to pomembno, potem naj gre na mapo Metro ali Baazar in na mestu, ko se vsi pobijajo in oživljajo samo meče strelivo kot support. Za to točke letijo kot na kakšnem fliperju.

Pa dobro, točke so bonus, ma kar je res važno, so zastave.
Zaraki Kenpachi.

Kenpachi je izjavil:

Pa dobro, točke so bonus, ma kar je res važno, so zastave.

Če dobro prebereš zgornjo razlago od Maverika to ne drži povsem. Jaz sem že večkrat opazil in nisem čisto razumel, kako je lahko zmagala ekipa, ki je imela večino igralnega časa v posesti manj zastavic. Ampak kot kaže so postrelili toliko več nasprotnikov.

Igra bi lahko delovala tudi tako, da recimo conquest traja točno določen čas, zmaga pa tisti, ki je imel med igro več zastavic v posesti. Samo ljudje igrajo predvsem zato, da se lahko streljajo in so zato verjetno iznašli tak igralni način.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Da, ravno v skladu z Mavrikovim odgovorom drži povsem. :)

1.) ticket bleed
2.) spawn pointi
3.) točke so bonus trepljaj po rami

Drugače pa, ja, jbg, it's a shooter game, learn to shoot :D
Zaraki Kenpachi.

Kenpachi je izjavil:

Drugače pa, ja, jbg, it's a shooter game, learn to shoot :D

No ja, verjetno ne sodim topogledno med popolne noobe?

Me ne brigajo statsi, niti to ali si noob (nisem konkretno niti nate mislil), ampak splošno gledano na mehaniko igre.

Sem pa verjetno malo nerodno napisal post, sorry če si tako doumel.
Zaraki Kenpachi.

Ne, nisem tako doumel, samo tukaj sem že večkrat prebral, da ne znam streljat in zato se pritožujem čez igro.

Ma ti se pritožuješ iz čudnih razlogov čez igro, medtem ko je problem drugje (namely ne igraš redno z dobro klapo in maš fun zajebancija time in zato hejtaš igro) :)
Zaraki Kenpachi.

Berserker ::

dronyx je izjavil:

Zadnjič sem se popraskal, v čem je štos igre tipa conquest? Namreč obe ekipi imata neke tickete (življenja), ki se ob vsakem poginu odštevajo, če te medic reši pa se ne odšteje nič. Igro izgubi ekipa, ki prva pride na nič. Samo za kaj za vraga bi se potem matral z zastavicami? Nekje sem sicer prebral, da naj bi nasprotnik hitreje izgubljal življenja, če imaš v posesti večino zastavic, samo te matematike potem ne razumem najbolje (če imaš v posesti 2 od 3 zastavic se verjetno ne odšteje 1,5 življenja).

Na nekaj si popolnoma pozabil: strateški pomen točk. Si verjetno že okusil kako je če ti vse štiri točke drži sovražnik ti pa moraš v napad, ni ravno v prid tvojim točkam.

Ziga Dolhar je izjavil:

Jup. Medtem ko mi tejkamo alfo, se on že z echom matra! :))

heehee

medtem ko mi pecemo čevapčiče na beta on leži nekje na hribu in nabira uši ker čez scope nikogar ne najde:))

Zdaj pa jaz vas vprašam:

kakšen se vam zdi armored kill pack?

snel sem ga probal pa še ne ker nisem imel časa....
...čisto tako iz fore me zanima vaše mnenje?

lp

Conquest gut,
Tank superiority not gut.

Drugega nisem še probal. Pa tudi ravno domač nisem še na mapah, tako da jih ne bom hvalil/grajal.

Na gunship je ramfest jetov, skoraj neuporaben zgornji minigun za klatenje letečih agresorjev.

Tank Destroyer mi je kar všečna pokalica, dober mix moči in ranljivosti. Artilerija je tako-tako, švoh znam uporabljat.

Definitivno je plus, ker so sveže mape, ker stare že mal skoz uha lezejo :)
Zaraki Kenpachi.

dronyx je izjavil:

Ne, nisem tako doumel, samo tukaj sem že večkrat prebral, da ne znam streljat in zato se pritožujem čez igro.

ne bit tok pesimističen....vsi znamo strelat, eni v tarčo drugi mimo....

pa kaj, se boš ze naučil.

droniks ne razlikuje med team deathmatchom in conquestom

Tank superiority je super, ce si sam. :))
Zemljevidi so ok. Na zivce mi gre mal Alborz Mountains, ker tak teren ni tankovski teren. Drugace so pa super. Pogresam Heavy Metal. :))

sennheiser ::

A ma kdo kj težav z driverji od nvidije? Pač mam gtx580 in mi občasno zarad gonilnika vrže vn iz igre na namizje, ampak igra še laufa. V njo pa ne gre. In sam kill task deluje pol. Pač do tega sem prišel, da je to krivo, ker imam na testu novo mašino z 7970 pa takih težav ni.

sennheiser je izjavil:

A ma kdo kj težav z driverji od nvidije? Pač mam gtx580 in mi občasno zarad gonilnika vrže vn iz igre na namizje, ampak igra še laufa. V njo pa ne gre. In sam kill task deluje pol. Pač do tega sem prišel, da je to krivo, ker imam na testu novo mašino z 7970 pa takih težav ni.

zadnjič sem imel enak problem 1x vendar od takrat naprej ni težav....sem pa zasledil da so problemi z zadnjimi gonilniki in da bodo z novo verzijo to popravli....samo bf3 je problem...tudi problem z nizkim fps-jem v bf3 bodo popravli....no pustimo se presenetit
««
120 / 149
»»