» »

Battlefield 3

Battlefield 3

Temo vidijo: vsi
««
116 / 149
»»

BigWhale ::

Kenpachi je izjavil:

o Removed flares from gunner position in helicopters. With the right combination of unlocks, an attack helicopter could be effectively invulnerable to lock on missiles. Removing the flares from the gunner balances the attack helicopter against ground fire.

Tole je dejansko dobr, ja. :) Zdaj se je zgodilo da je bilo kak helikopter res pain sestreliti in si ga moral cakat za kaksnim vogalom z RPGjem. Ali pa unguided shellom.

T-h-o-r ::

uf, danes sem se bolj poglobil v C4

fun fun fun, najboljše ga je na džipa lepit in bam v tank :D precej efektivno, a tudi smrtno nevarno :))
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

sennheiser ::

C4 je izjemno uporaben jap. Kar se tiče patcha... se mi zdi da bi znal zanimivo ratat kar se tank/heli tiče.

Ziga Dolhar ::

T-h-o-r je izjavil:

uf, danes sem se bolj poglobil v C4

fun fun fun, najboljše ga je na džipa lepit in bam v tank :D precej efektivno, a tudi smrtno nevarno :))

Protokol za člane Ovca platoona, ki so hkrati na TeamSpeaku, je takle.

Ko laufaš proti tanku s C4 v rokah, se obvezno dereš ...

(Idejo sem pobral iz epizode, kjer Homer šverca zdravila iz Kanade, nakar se Apu na mejnem prehodu popeče s kofetom in pred policajem začne dret ... :P)
https://dolhar.si/

dronyx ::

FIM92 and IGLA now lock on to air vehicles at both lower altitudes and longer distances + removed flares from gunner position in helicopters.

To dvoje skupaj bo na nekaterih mapah po moje naredilo helikopterje preveč ranljive. Do sedaj skoraj nihče ni uporabljal (solo) stingerjev in igel, ker se pač ni dalo s tem ničesar sestreliti. Če bodo ta orožja postala učinkovita in predvsem, če helikopterji ne bodo več tako učinkovito odbili te napade, jih bodo uporabljali vsi, ker je streljanje na leteče predmete zabavno in manj nevarno, kot na kakšne tanke.

Kar se pa tiče samomorilcev s C4 pa bi morali zadevo po moje nekako spraviti v razumne okvire. Morda za začetek, da eksplozija tanka ne uniči do konca in se ga da še popraviti. S tem bi potencialni samomorilci razmislili, ali ima tako početje smisel.

Sem se pa še malo vrgel v statistike in opazil, da zelo veliko igralcev z 200 in več igralnimi urami praktično ne uporablja letal. To me niti ne čudi, ker velika skupina igra samo mape, ki so podobne COD (bazar, metro) in ni letal, veliko ostalih pa se s tem niti noče ukvarjati, ker pač proti asom z 1000 in več killi z letali nimajo nobenih možnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

tinlad3n ::

Ja fucking awsome. Zdej bo dejansko tko, da ko boš vzletel z helijem in se premknu 10m proti fronti bo začelo piskat in ne bo nehalo. Nate bojo lockal tanki, soflami, razni stingerji in igle pa še letala in drugi heliji. Heli just became useless! Dejansko ne boš mel kam spizdit, ko se bo usulo nate! Bedarija! Samo še TVrocket iz baze bomo lahko nabijal.

OmegaBlue ::

Sej maš below the radar, use it ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

54j0 ::

hehe, dobre majo :>

OmegaBlue je izjavil:

Sej maš below the radar, use it ;)

Ko bo ta zadeva že default na chopperju bom pa uporabljal ja.

miraldi ::

Sej a to oni zdej ta patch nalagajo gor, ali ga moraš sam?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Patch lahko naložiš ročno v origin, ali pustiš, da se avtomatsko, ko se zaženeš igro.

Jaz sem pa ravno hotel malo več časa posvetiti helikopterjem, da odklenem še preostale kite (nimam odklenjenega še niti ECM, kar sucks). Me pa zanima sledeče:

- Ko ti v helikopterju piska ali se da ugotovit, kakšne vrste je grožnja (laser painter, infrared...)? Poznam piskanje, ko že leti proti helikopterju raketa in moraš odvreči IR vabe.
- Če je helikopter lasersko locked (soflami, laser painterji, CTIV...) in nimaš ECM, obstaja kakšna rešitev, ko izstrelijo vodeno raketo? Predvidevam da se da rešiti, če se spustiš dovolj nizko in za kakšno oviro.
- Če imaš kot pilot ECM zadeva deluje tako, da sprožiš v fazi, ko piska alarm, da ti nekdo sledi oziroma poskuša lock? Ali to potem deluje tudi pri IR orožjih (tipa stinger)? Ko je stinger že lansiran, domnevam da je za ECM prepozno (če temu ne bi bilo tako, potem IR flares dejansko nimajo smisla - če imaš seveda ECM unlocked)?
- Kot gunner sem videl da obstaja opcija stealth namesto autoloaderja. Stealth deluje verjetno za obe vrste orožja (IR in lasersko vodene), ne vem pa kakšen je dejansko učinek. Povsem onemogoči teh orožji očitno ne, verejtno samo oteži lock, ali kaj drugega?

Zgodovina sprememb…

Na battlelogu in v igri, kjer dolocas opremo, ti piše kako deluje posamezen kos.

Ko proti tebi leti karkoli, je sicerključno manevriranje. Nizko nad tlemi in med/okoli stavb, da izstrelek zadane kaj drugega.

tinlad3n je izjavil:

Ja fucking awsome. Zdej bo dejansko tko, da ko boš vzletel z helijem in se premknu 10m proti fronti bo začelo piskat in ne bo nehalo. Nate bojo lockal tanki, soflami, razni stingerji in igle pa še letala in drugi heliji. Heli just became useless! Dejansko ne boš mel kam spizdit, ko se bo usulo nate! Bedarija! Samo še TVrocket iz baze bomo lahko nabijal.

Trenutno je range vodenih raket premajhen in so dejansko neuporabne. Ce jih naredis malo bolj uporabne, bo stvar ok. Helikopter se pri locku zlahka skrije za eno bajto.

Nekatere zadeve po moje niso najblje razložene, oziroma dovolj podrobno. Recimo ECM naj ne bi deloval v primeru IR, ker za to letala odmetavajo IR vabe, da preslepijo toplotne senzorje v glavi rakete tipa stinger ali igla (odmetavajo pa "chaff" da ustvarijo lažno sliko na radarskih zaslonih in za vodene rakete, ki imajo v glavi rakete vgrajen lasten radar za sledenje cilja - recimo AIM 120 amraam). V primeru, da ECM dejansko tako deluje tudi v igri in se odvzame gunnerju IR flares, potem pilot v primeru, da ima ECM kit, praktično nima obrambe proti stingerjem, razen seveda manevra izogibanja raketi.

Zgodovina sprememb…

BigWhale je izjavil:

tinlad3n je izjavil:

Trenutno je range vodenih raket premajhen in so dejansko neuporabne. Ce jih naredis malo bolj uporabne, bo stvar ok. Helikopter se pri locku zlahka skrije za eno bajto.

Ok lej predvidevam da, ko govoriš o vodenih raketah govoriš dejansko o stingerju in igli. Spet je pa odvisno kako igraš špil, al ga igraš zato, da nabijaš pike al da igraš timsko. Ker kakor si jaz predstavljam te zadeve niti niso namenjene temu da boš sesuval helije preko pol mape ampak za težit in odganjat helije iz nekega sajta, ki ga braniš ali pa napadaš in če dejansko ubiješ heli z tem je pač dodaten +. In za to opravilo sta stinger in igla več kot odlična. Dejansko sem včeraj igral z stingerjem in sem sesul kar nekaj helijev, ko smo branili in napadali nek sajt.
Meni se zdi da je v špilu čist dovolj oz. še preveč AAja. Če zna nekdo dobr vodit in streljat z tangusko al pa LAVjem nimaš faking šans da sploh karkoli koristnega nardiš. Sploh pa na serverjih, kjer maš v teamu 15 retardiranih snajperejev, pa noben se ne bo spomnu it razsut tangusko, ki klati dol vsa naša letala in helije.

Kenpachi ::

Mene skrbi to, kako bo M416 novi push button to win gun...

SG553 pa je moja najljubša engi puška, tako da yay for the buffs :)
Zaraki Kenpachi.

Meh for the buffs, ravno na mojo bogo AS Val in še na .44 so se spravili... kako je lahko tisti ogabni rex v kateri koli situaciji boljši od velikega brata? :>

TOP ::

Meni sedaj updejta in piše Armad kill ma kaj je že zunaj.

fireX88 ::

jst ga imam že na battlelogu!
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

sj špilat pa še nemoreš na tistih srverjih ki imajo AK

11.9. prej ne bo možno

da sj sem šel čeknit takoj ko sem probal..

Kako velik je ta update in ali ti prenese armored kill tudi če nisi premium oziroma nisi kupil tega dodatka?

2.2 Gb in prenese v vsakem primeru celoten paket.

Berserker ::

tinlad3n je izjavil:

Čisto prav helikopterji in letala so tako tečna da že 2 meseca ne igram te igre. Sicer me znaima, kej se da najceneje dobit premium, se bo cena kaj znižala če prvo počakam na vse dodatke ?

z helijem nesmeš bit prevč napadalen, počasi greš naprej pa se vračaš, izkoristiš šipko točko sovraga in to je to...kar mi je bl cool ker bodo uni ki brezglavo letajo naprej pustili helije tisitm ki znajo z njimi igrat!

Jao ne mene učit kako se igra z helijem :)

Sam pravim, da učasih ne morš nič naredit, ker se tanguska parkira tko, da samo da vzletiš in te sesuje z parimi rafali, tvoj team pa sanja kako drkajo kurac :D

tinlad3n je izjavil:

Jao ne mene učit kako se igra z helijem :)

Sam pravim, da učasih ne morš nič naredit, ker se tanguska parkira tko, da samo da vzletiš in te sesuje z parimi rafali, tvoj team pa sanja kako drkajo kurac :D

Zakaj pa tebe ne bi smel ucit? A si tko k un, k je najboljsi v sloveniji v sestavljanju racunalnikov? ;>

Ne, jaz sem najboljši v sloveniji v čiščenju zob z zobotrebcem. Mam certifikat!

dronyx je izjavil:

Kar se pa tiče samomorilcev s C4 pa bi morali zadevo po moje nekako spraviti v razumne okvire. Morda za začetek, da eksplozija tanka ne uniči do konca in se ga da še popraviti. S tem bi potencialni samomorilci razmislili, ali ima tako početje smisel.

no ja, v RL nič ne preživi 5 paketov c4 :D

in tudi ni samomorilsko, če je tankist tolk nepozoren na dogajanje okrog sebe, da lahko prideš na lepo razdaljo; z džipom je še laže, saj prej skočiš ven

ampak, če sta v tanku 2, te kak C4 guy ali pa c4 džip zelo težko presenetita

Sedaj ko gunner v helikopterju ne more imeti več IR flares bo kot kaže prišla bolj v poštev tale taktika, oziroma si bodo vsi gunnerji montirali zoom. :)

T-h-o-r je izjavil:

in tudi ni samomorilsko, če je tankist tolk nepozoren na dogajanje okrog sebe, da lahko prideš na lepo razdaljo...

Najbolj hecno je, ko si recimo sam v tanku in vidiš samomorilca s C4, kako teče proti tebi, ti skočiš ven, da bi ga ustrelil, on pa zasede tvoj položaj in ti v bistvu ukrade tank.

Zgodovina sprememb…

jp, fun times :D :D

also, jaz sem že sedaj kot gunner imel vedno zoom, ker drugače bogo zadanem kaj

Pro_moted ::

Ma to je spet en svetoven patch od EA.Tako super da sploh nič več ne dela. Upam da bo po Repair Instal kaj bolše. Svašta. Z Steamom nisem imel do sedaj niti enega problema v par letih, tukaj pa sem že izgubil polovico las, ker je vsaki dan neka nova fora.

Haha, je pa smešno. Po updateu ti na veliko napiše kako imaš prijatelje iz battleloga sedaj tudi v Origin. Lepo in prav, prideš v battlelog, pa ne dela nič :D in takoj opozorilo "DELAMO NA TEM".
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Zgodovina sprememb…

Pro_moted je izjavil:

Ma to je spet en svetoven patch od EA.Tako super da sploh nič več ne dela. Upam da bo po Repair Instal kaj bolše. Svašta. Z Steamom nisem imel do sedaj niti enega problema v par letih, tukaj pa sem že izgubil polovico las, ker je vsaki dan neka nova fora.

Haha, je pa smešno. Po updateu ti na veliko napiše kako imaš prijatelje iz battleloga sedaj tudi v Origin. Lepo in prav, prideš v battlelog, pa ne dela nič :D in takoj opozorilo "DELAMO NA TEM".

EDIT: Po ogromnem 2.2 Gb patch-u, sedaj še 150 Mb manjkajočih in poškodovanih datotek. Po na novo naloženem Originu in Battlogu, me je vse skupaj prepričalo v to da nikol več ne kupim nič kar je povezano z Origin. Ker je sr*** na kvadrat.Napizdil sem se že z NFS , sedaj pa še z BF3.
V igro seveda ne morem :D

Je pa mi res škoda vse skup, ker mi je BF3 res dobra igra, sem bil pripravljen še premium kupat, ampak ne hvala.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

dronyx je izjavil:

Sedaj ko gunner v helikopterju ne more imeti več IR flares bo kot kaže prišla bolj v poštev tale taktika, oziroma si bodo vsi gunnerji montirali zoom. :)

T-h-o-r je izjavil:

in tudi ni samomorilsko, če je tankist tolk nepozoren na dogajanje okrog sebe, da lahko prideš na lepo razdaljo...

Najbolj hecno je, ko si recimo sam v tanku in vidiš samomorilca s C4, kako teče proti tebi, ti skočiš ven, da bi ga ustrelil, on pa zasede tvoj položaj in ti v bistvu ukrade tank.

Jaz to včasih naredim kot medicinec, z defibrilatorjem. Great fun! :)

fireX88 je izjavil:

z helijem nesmeš bit prevč napadalen, počasi greš naprej pa se vračaš, izkoristiš šipko točko sovraga in to je to...kar mi je bl cool ker bodo uni ki brezglavo letajo naprej pustili helije tisitm ki znajo z njimi igrat!

Ja, to je ena izmed boljših taktik po moje. Nikakor ne smeš s helijem nad sovražnikovo bazo, ker te bo tam zelo hitro pokončal AA, ki je izjemno učinkovit kar se tega tiče. Izkoriščaš pa prednost svoje baze in po možnosti AA-ja, da se umakneš, ko si zadet.

Samo problem je tudi pri helikopterju dejstvo, da na začetku nimaš ključnih reči odklenjenih (ECM, rakete...) in si prvič že zaradi tega zelo lahka tarča, drugič pa seveda imaš nasprotnike, ki imajo odklenjeno vse in še obvladajo zadevo po par 100 urah.

Po moje bi bilo celo nekako bolj logično, če bi rookiji imeli vse odklenjeno, potem pa z napredovanjem izgubljaš dodatke. :))

vem kako ti je, po 270h igranja še vedno nimam odklenjenega malega heliča!

Kero bedno mi je zdej uvedl. Igram conqest skor že do konca pridemo(nabral 5000točk+promoted v naslednji čin= in kar naenkrat rata sred igre tema cka in se kr nov conqest začne nalagt. In valda vse točke vključno z napredovanjem mi je požrl nisem dobu nič. Hvala lepa EA.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Pri attack helikopterju je v redu vsaj to, da na začetku lahko igraš kot gunner in tako odkleneš nujno potrebne dodatke (ECM se mi zdi obvezen, je pa pot do njega očitno kar dolga). Pri scout helikopterju in letalih tega nimaš in lahko napreduješ samo z letenjem, zato pa veliko igralcev to enostavno ignorira. Pri letalih se mi zdi sploh zadeva kritična, saj tam imaš predvsem ase z 1000+ killi z letalom in pa začetnike, ki po parih poskusih ponavadi obupajo, ker dejansko nimajo šanse. Tako lahko računaš samo na to, da boš v zraku naletel na začetnika (po možnosti priletel direktno od zadaj, da je easy kill) in hkrati ne bo v zraku asa, ki te bo sklatil praktično takoj z zlobnim nasmeškom na obrazu.

Zgodovina sprememb…

miraldi je izjavil:

Kero bedno mi je zdej uvedl. Igram conqest skor že do konca pridemo(nabral 5000točk+promoted v naslednji čin= in kar naenkrat rata sred igre tema cka in se kr nov conqest začne nalagt. In valda vse točke vključno z napredovanjem mi je požrl nisem dobu nič. Hvala lepa EA.

Take fore jaz doživljam cel čas :D
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Pro_moted je izjavil:

miraldi je izjavil:

Aja??? Meni je to prvič naredil do zdej da mi je vse kar sem naredu v igri pobralo. Pa še sam 6 prijatlov mam nevem kam je zginl ostalih 15. Sm mislu da mi bo vse na enkrat dodal nazaj. Nevem kaj sploh EA sodeluje z tem jadnim Originom pfuj.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Evo prejle mi je 10 minut delalo, sedaj pa vedno ko se hočem povezat na server, tik preden bi že vstopil v igro napiše " You were disconected by EA online " :D Ma smešno mi je vse skup že.Zdaj je kak teden mi špilalo kolkotolko brez problema, no od patcha naprej pa tema :D Od origina res več nič....
Lahko si predstavljaš kako dobro mi dela, če sem v 4eh mesecih lastništva BF3 odigral 25 ur, pa mi je igra res dobra :D
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3

Zgodovina sprememb…

Pro_moted je izjavil:

Evo prejle mi je 10 minut delalo, sedaj pa vedno ko se hočem povezat na server, tik preden bi že vstopil v igro napiše " You were disconected by EA online " :D Ma smešno mi je vse skup že.Zdaj je kak teden mi špilalo kolkotolko brez problema, no od patcha naprej pa tema :D Od origina res več nič....

Ja men je isto delal kokr-tok lepo. Dostrkar mi je med igro nekak kar naenkrat zaštekal n sem vidu celo mapo od spodaj in pol me je vrglo ven, neke težave z povezavo..
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Kenpachi ::

miraldi je izjavil:

Pro_moted je izjavil:

miraldi je izjavil:

Aja??? Meni je to prvič naredil do zdej da mi je vse kar sem naredu v igri pobralo. Pa še sam 6 prijatlov mam nevem kam je zginl ostalih 15. Sm mislu da mi bo vse na enkrat dodal nazaj. Nevem kaj sploh EA sodeluje z tem jadnim Originom pfuj.

Da ni slučajno kak butthurt admin, ki restartava mape, če zgublja?
Zaraki Kenpachi.

O ja... tole z admini :D to so fuke da ni večih. Zadne čase mam tako srečo da ko se mi sprdne mal v jet/heli it prvo stvar k sklatm je attack heli v kerm je admin. In potem sam napiše kicked by admin :D brez razloga. Tist k je admin bi mu na velko moglo pisat, v primeru da špila. :D da folk beži od njega in ga ne strela, kr je vrjetnost če boš ga sesipu 99% da boš kik dubu. Pač dejstvo da ne morš bit bolši kt je admin.

A pol te užaljeni admini to delajo kok so jadni. A se v igri da vidt kdo je admin? Še neki me zanima kaj majo barve imena veze, naprimer k igram pa so moji soigralci eni majo ime napisan z zeleno drugi pa z modro barvo. Kaj to pomeni?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

ampak so pa prasice k dajo konzolam prej kot pc-ju!

Istočasno bi lahko dal. Zelena barva so igralci s katerimi si v squadu, modra pa soigralci v isti ekipi.

Kljub več kot 2 GB velikem popravku pa še vedno ne dela to, kar je po spominu v BC2 delalo od začetka, da lahko na mapi kliknem na zelenega igralca iz ekipe in se tam spawnam. Tu moraš pa še vedno klikat da vidiš sploh kje je kdo.
««
116 / 149
»»