» »

Battlefield 3

Battlefield 3

Temo vidijo: vsi
««
9 / 149
»»

Bor H ::

Se strinjam, ampak bomo vidl kako bo v beti laufal, če sem prav razumel celo ne rabiš gledat loading screena ampak potem ko pritisneš join lahko mirno brskaš po netu dokler igra ni pripravljena, itak pa kot rečeno, pri BFju se joinaš na server enkrat na uro ne pa vsakih 5 minut. Več informacij mislim da je v tem thredu na RPS: http://www.rockpapershotgun.com/2011/08...

st0jko ::

EA's Origin watches everything you do on your computer.

If you read the End User License Agreement for Origin it states that by installing Origin you're giving EA the right to monitor your PC and to make a profile of you, including what programs you have installed (and whether you have any illegally downloaded material), what websites you use, etc., and that EA reserves the right to share or sell this information to third parties.

Why have I heard NOTHING about this yet? Where is the outrage? Is it just that no one actually reads the EULA, or is it that in the age of facebook no one cares about people monitoring everything they do?

A je kaj takega sploh možno? 8-O

Vir
keks?

ShinseiYama ::

UUUUU za bat se je ... lol

PARTyZAN ::

To bodo moral v EULA spremenit. Jaz nimam nobenega namena zavedno nameščat spyware na svoj računalnik.

DrDeath: Če ti je za kanček zasebnosti, ki jo danes na internetu še imamo vseeno ... si idiot. Takih pogojev uporabe noben pri zdravi pameti nebi sprejel.

Jerry000 ::

st0jko je izjavil:

EA's Origin watches everything you do on your computer.

If you read the End User License Agreement for Origin it states that by installing Origin you're giving EA the right to monitor your PC and to make a profile of you, including what programs you have installed (and whether you have any illegally downloaded material), what websites you use, etc., and that EA reserves the right to share or sell this information to third parties.

Why have I heard NOTHING about this yet? Where is the outrage? Is it just that no one actually reads the EULA, or is it that in the age of facebook no one cares about people monitoring everything they do?

A je kaj takega sploh možno? 8-O

Vir

Čak mal pa sej ne morjo ti kr gledat kaj počneš, to je veliko kršenje zasebnosti uporabnikov. Al sm narobe razumeu?

Guzzy ::

Preverjajo tvoje programe če so legalni/nelegalni... tako se men zdi, sam nevem kaj majo od tega kr je ogromno ljudi ki majo vsaj 1 nelegalen program na kompu

nič ne preverja kaj počneš in kaj imaš na računalniku, tisti ki vemo mal več o vsem tem vemo da folk spet pretirava.

arjan_t ::

You agree that EA may collect, use, store and transmit technical and
related information that identifies your computer (including the Internet Protocol
Address), operating system, Application usage (including but not limited to
successful installation and/or removal), software, software usage and peripheral
hardware, that may be gathered periodically to facilitate the provision of software
updates, dynamically served content, product support and other services to you,
including online services. EA may also use this information combined with
personal information for marketing purposes and to improve our products and
services. We may also share that data with our third party service providers in a
form that does not personally identify you. IF YOU DO NOT WANT EA TO
COLLECT, USE, STORE, TRANSMIT OR DISPLAY THE DATA DESCRIBED IN
THIS SECTION, PLEASE DO NOT INSTALL OR USE THE APPLICATION.
This and all other data provided to EA and/or collected by EA in connection with
your installation and use of this Application is collected, used, stored and
transmitted in accordance with EA’s Privacy Policy located at www.ea.com. To
the extent that anything in this section conflicts with the terms of EA’s Privacy
Policy, the terms of the Privacy Policy shall control.

Tole zna bit razlog, da bom prekinil prednaročilo.

69charger ::

MW3 je pravkar pridobil 10k+ kupcev.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

ahac ::

Kaj točno je pa problem tukaj? Da lahko statistične podatke dajo še komu drugemu?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

Brskajo po kompu,najdejo zalogo tvojih piratskih špilov,filmov itd. in te prijavijo...

Statistične podatke, ki so povezani z osebnimi podatki vključno z tvojim IP naslovom. Zakaj točno rabi EA in third partyi vedeti kaj imam nameščeno na svojem računalniku?

Obstaja beseda za ta tip programske opreme. Spyware.

To delata tudi Valve in Blizzard.
Za Origin ni pa še nihče potrdil, da bi dejansko že sploh kaj poslal (so pa odvetniki to možnost dal v EULA).

kot je ahac rekel, oni to vedno vklučijo v svojho EULA kar pa ne pomeni da origin to počne.

Bananovec ::

PARTyZAN je izjavil:

Tole zna bit razlog, da bom prekinil prednaročilo.

Upam, da se hecaš.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

ahac: urlpls. Steam dela anonimno statistiko. Tudi "hardware survey" je opt-in in je anonimen.

DrDeath: torej je tebi vseeno, če podpišeš pogodbo, ki pravi da je vsebina tvoje hiše, ki si jo ravnokar kupil last prodajalca in da ima prodajalec pravico stvari kadarkoli prodati komurkoli naprej. Ti si pa "ah, saj tega ne mislijo narediti, samo v pogodbo so dali za vsak slučaj".

Bananovec: Nekateri nekaj damo na pravičen odnos med prodajalcem in kupcem. EA nebi smela zanimat kolekcija mojih nameščenih aplikacij. Sploh, če te podatke zbirajo tako, da so povezani z mojimi osebnimi podatki.

Upam, da ta svinjarija dobi več medijske pozornosti.

Sem prepričan, da si že kdaj kupil igro oz. nasnel program s podobni pogoji tako da nebi smelo biti panike. Sicer je meni vseeno, kar delajo z mojimi podatki (ker jim jih itak premalo dam oz. lažne), dokler nimam škode.
You agree that EA may collect ...

Jaz si to prevajam kot EA lahko zbira in ne kot EA bo zbiral. To pomeni, da ni nujno, da bodo delali vse našteto.

69charger je izjavil:

Brskajo po kompu,najdejo zalogo tvojih piratskih špilov,filmov itd. in te prijavijo...

Nišče ti ne bo brskal, vse bo verjetno narejeno avtomatično in verjetno v precej MANJŠI meri kot si nekateri predstavljate. Which is actually good > ni to TeamViewer.
Regards, Apple

Ja, Steam dela anonimno statistiko in jo javno objavi.
Origin si pa (očitno zaenkrat samo) pridržuje pravico, da naredi neanonimno statistiko (za lastne potrebe) ali pa anonimno statistiko za predajo tretjim osebam.

EA nebi smela zanimat kolekcija mojih nameščenih aplikacij.

Valve očitno to zanima. Zakaj EA ne bi smel?
Recimo Steam ti ponudi driverje za tvojo grafično (kar se očitno vse zgodi samo v clientu, čeprav dvomim, da ne bi mogl ugotovit katere si downloadal). Origin bi ti lahko recimo zaznal katere igre imaš inštalirane in ti ponudil podobne. Torej... tko kot delajo Google, Facebook, itd. z drugimi podatki.

Men se ne zdi tole tolk hujše kot marsikaj drugega s čemer smo se "strinjal".

ps.
Že v Windows EULA je nekaj podobnega. ;)

Zgodovina sprememb…

Skrbi to ponavad une ki imajo celga fuka nelegalnih stvari...

Simple je, al boš spoštoval njihova pravila al pa ne.

Oni lahko določajo svoja pravila za svoje storitve po mili volji kar je edino pošteno.

Trenutno ne zbirajo ničesar za kar bi me moralo skrbeti.
Takrat ko bo pa origin začel zbirati informacije, ki jih jaz nočem potem bom pa tudi jaz ali prenehal uporabljati, ali pa omejil pošiljanje podatkov na njihove serverje,kar je zelo lahko narediti.

Še vedno čakam linke. Steam tudi ne ve kaj imam nameščeno izven njega. Valve mi zna oglaševat igre na podlagi podatkov, ki so v njihovem ekosistemu, ne na mojem celotnem OSu.

Bananovec: To "may" foro sem obdelal v prejšnjem postu. Ko stvar sprejmeš samo še čakaš, da te nategnejo brez vazelina. Legalno.

DrDeath: Zasebnost je hecna stvar. Zakaj imaš zidove stanovanja/hiše iz neprosojnega materiala? Se strinjaš z tem, da ti cel kup kamer namestim po stanovanju? Imaš mogoče kaj za skrivat? Si kriminalec?

faking kaj?? čak kaj pa EA briga kaj mam js na kompu by the way? Naprimer mam BF3 original pol mam pa piratske filme, adobe programe...tle nima nč EA za prste vtikvat, to ni nič njegovega. In kaj bo zdej EA kao gledal pirate in jih "tožil"? Mal nejasno in zelo neumno mi je tole -.-

ShinseiYama je izjavil:

Skrbi to ponavad une ki imajo celga fuka nelegalnih stvari...

Simple je, al boš spoštoval njihova pravila al pa ne.

Oni lahko določajo svoja pravila za svoje storitve po mili volji kar je edino pošteno.

Trenutno ne zbirajo ničesar za kar bi me moralo skrbeti.
Takrat ko bo pa origin začel zbirati informacije, ki jih jaz nočem potem bom pa tudi jaz ali prenehal uporabljati, ali pa omejil pošiljanje podatkov na njihove serverje,kar je zelo lahko narediti.

Še dobr da nism dal še prednaročilo za BF3, kr vidm da ga nebom nič kupoval. Da bo pa men EA vohu kere stvari mam nelegalne in kere ne to pa ni šans, se jih ne tiče

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Ne bodo vohljali za datotekami na disku, samo bazo nameščenih aplikacij bodo imeli.

no saj...se pravi bodo meli vse kar imam piratskega na kompu (nameščenega)

globoko grlo ::

sej je že to dost, koji K jih briga kaj vse mam nainštaliran gor!!!

Delat profile uporabnikov in nas tako še bolj učinkovito ožemat bi pa morali itak prepovedat, pa ne samo v računalniški/igričarski industriji.

Torej če imaš na kompu bančni certifikat,kakšne informacije od bančnega računa itd. ti oni brez problema poiščejo fajl skozi špil in te lahko kompletno legalno okrade ena največjih firm za špile.

Ne. Še enkrat, ne bodo vohljali za tvojimi datotekami, samo spisek nameščenih aplikacij bodo imeli.

PARTyZAN:
Sej si sam dal link na Steam statistiko. Tukaj je cel seznam najbolj pogosto inštaliranega software pri Steam userjih. Sicer je pošiljanje podatkov opt-in, ampak zaenkrat ne izgleda, da bi Origin sploh že kaj pošiljal. Jih pa težje tožiš, če bi to naredil... če vas to skrbi...

Še dobr da nism dal še prednaročilo za BF3, kr vidm da ga nebom nič kupoval. Da bo pa men EA vohu kere stvari mam nelegalne in kere ne to pa ni šans, se jih ne tiče

Še dobr, da govoriš bedarije. A misliš, da bodo šli kar tožit, če bodo zaznal, da ima nekdo nekaj nelegalno? Sploh pa... kako bodo to ugotavljal? Kje to sploh piše v EULA?

Torej če imaš na kompu bančni certifikat,kakšne informacije od bančnega računa itd. ti oni brez problema poiščejo fajl skozi špil in te lahko kompletno legalno okrade ena največjih firm za špile.

Ne. Oz. če lahko oni, potem lahko tudi Microsoft.

ps.
Vse skupaj je že mal smešno.
"OMG Preorder now for extra weapon!"
"OMG ripoff, don't preorder!"
"Ok, izkaže se, da ni ripoff, preorder again"
"OMG, EULA don't preorder"
"ok, izkaže se, da ni tolk hudo, preorder again..."
Čudno, da se ne organizirajo bojkoti... :))

Zgodovina sprememb…

ha ha ha dobra ahac XD

Ni se še izkazalo, da ni tolk hudo.

a ve kdo za kako slovensko stran ki pošilja na dom/pošto ki ma manjšo ceno od 50 eur?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Guzzy ()

PARTyZAN je izjavil:

Ni se še izkazalo, da ni tolk hudo.

Origin je že out nekaj časa, pa še nisem vidu, da bi kdo pokazal, da je dejansko že kaj poslal (za razliko od Steama).

Podobna fora je bla pred par tedni, ko je nekdo v EULA našel tekst, ki pravi, da si EA pridržuje pravico, da zbriše neaktivne accounte. Folk je valda naredu paniko, da bodo brisal igre. Reakcija je bila podobna kot zdaj:
"cancel preorder now!!!"
"dobro, da ne kupujem EA iger."
"bom zarad tega rajš piratiziral, pa bodo vidl!"
EA je pa reku, da nimajo nobenga načrta, da bi res kaj brisal.

Isto je blo pred leti z Blizzardovim anticheat Wardenom (spyware!!!), isto je s Facebookom, Googlom, itd, itd...

Dua'L ::

Guzzy je izjavil:

a ve kdo za kako slovensko stran ki pošilja na dom/pošto ki ma manjšo ceno od 50 eur?

http://www.3dsvet.com/trgovina/index.ph...
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

Povej mi kako točno ti veš kaj imajo oni v svoji bazi podatkov o vsakem posamezniku?

Tako Blizzard kot Valve imajo te zadeve porihtane ne-intruzivno. Anonimno IN opt-in. Zakaj more bit EA izjema?

In ja, zaradi takih kot si ti se anonimnost na spletu krči. Ker se vam jebe. (Eh, saj nimam nič za skrivat!)

Guzzy: Če imaš kakšnega prijatelja z kreditno kartico rajši skupaj naročita iz anglije. Boš dobil igro vsaj 15€ ceneje kot je povprečna cena pri nas.

Povej mi kako točno ti veš kaj imajo oni v svoji bazi podatkov o vsakem posamezniku?

Ne veš, kot tudi ne veš kaj imata Valve ali Blizzard.
Če Origin res pošilja podatke se sigurno to da ugotovit... ampak niti tisti, ki delajo največjo paniko glede tega EULA niso niti namignil na to, da bi se dejansko kaj poslalo.

Verjamem pa, da se bo, ko bo več userjev (torej, ko izzidejo BF3, SW:TOR, ME3, ...). Kako pa veš, da ne bo tudi Origin vprašal za opt-in?

In ne... ne gre zato, da se mi jebe. Ampak ne razumem zakaj je taka panika glede Origin EULA, medtem, ko ostalim z veseljem dajete svoje podatke. Oz. vem zakaj... ker je EA big, bad company... in bo sigurno delal grde stvari...

Zgodovina sprememb…

Še vedno nisi linkal odsekov EULA od Steama z podobno svinjarijo.

Zanimivo, da vas bolj moti kaj piše v EULA, kot pa to kar se dejansko dogaja.

Steam: te vpraša, če sme vzet podatke in tudi jih. OK.
Origin: piše, da sme vzet podatke, ampak jih ne. EVIL!

PARTyZAN je izjavil:

Tako Blizzard kot Valve imajo te zadeve porihtane ne-intruzivno. Anonimno IN opt-in. Zakaj more bit EA izjema?

In ja, zaradi takih kot si ti se anonimnost na spletu krči. Ker se vam jebe. (Eh, saj nimam nič za skrivat!)

Guzzy: Če imaš kakšnega prijatelja z kreditno kartico rajši skupaj naročita iz anglije. Boš dobil igro vsaj 15€ ceneje kot je povprečna cena pri nas.

Pol boš pa za poštnino več plačal in boš na koncu na istem kot da bi naročil tu pa še škatla bo zlomljena :)
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dua'L ()

Dua'L je izjavil:

PARTyZAN je izjavil:

Pol boš pa za poštnino več plačal in boš na koncu na istem kot da bi naročil tu pa še škatlja bo zlomljena :)

Sooo not true:), poštnina je 1 funt (na izdelek) kar je veliko manj kot je v sami sloveniji, polomljena škatla? Jaz je nisem nikoli imel polomljeno, jo lepo zapakirajo. Poleg tega pa prišparaš po 20€. če te moti polomljena škatla pa kupi prazno za par centov in jo zamenjaj...good as new:)

http://www.zavvi.com/games/platforms/pc...

37€ (Cena vključuje poštnino). Naročil sem že precej iger, vse so prišle k meni nepoškodovane. Prišparal sem pa verjetno kar precej čez 100€ v malce več kot pol leta. Jaz imam prednaročilo pri game.co.uk, ker dobiš še digital warfare pack za isto ceno.

ahac: Steam te VPRAŠA, če sme podatke poslat v njihovo statistiko. ANONIMNO. Origin ima pravico vzet tvoje podatke KO SE JIM SPRDNE. Podatki so POVEZANI Z TVOJO IDENTITETO.

PARTyZAN je izjavil:

Regards, Apple

Pa gre z NLB (enka) Maestro naročit pri zavvi?

GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

Zgodovina sprememb…

Nimam pojma. Maestro logotip sicer je spodaj, ampak dvomim, ker to pač ni kreditna kartica. Lahko probaš.

Bananovec: me zanima kako točno se da igrat igro brez, da bi sprejel Origin EULA. Pa naslov je napačen. Spremeni v "Zavedam se pomena zasebnosti in fair-playa med kupcem in prodajalcem."

Tudi zanima me s katerimi "zasčitnimi" orodji misliš skrivat svoje nameščene aplikacije pred Originom.

Bom pol kupil iz slovenije, sam lol, tam igra stane 45 eur poštnina pa 5 :D

Zakaj bi pa skrival nameščene aplikacije? Glede iger je tako, da je nemogoče prepoznati razliko med piratom in backupom (ker je lahko to eno in isto) razen po serialu. Glede drugih aplikacij ala Photoshop pa tudi nima kaj iskati na kompu, če se ne ukvarjaš recimo profesionalno s fotografijo. Če pa se, pa upam da je dovolj človeka v tebi, da tako stvar kupiš. Za amaterje pa je polno drugih alternativ. Razna gesla pa ti Origin po kompu štoral ne bo. Sicer pa je to dovolj iz moje strani. Ko bom igro kupil, bom spet nakladal o Originu.
Regards, Apple

Še vedno ne razumeš. EA nebi smelo zanimati, kaj imam jaz nameščeno na računalniku. Sploh pa ne na način, ki je opisan v EULA.

kaj torej, je varno za pirate to al ne? Ker mam kar dosti piratskih vsebin na kompu (igre, programi,...)

eden je napisal na drugem foromu da nič bat:

That's pretty much what Steam, Punkbuster, Windows OS, you name it has in its EULA.

Most likely nothing to worry about.
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

Zgodovina sprememb…

TOP ::

DAhj nehajte stemi otročarijami,sej je blo tud napovedano da bodo novi proci od Intela gledali če imaš kej piratskega in kaj je blo stega na koncu.Pa recimo še bolj bolana fora,napovedali so leta 2000 konc sveta eni so se celo žrtvovali in kaj se je zgodilo nič.Če bi res to bilo kot govorite potle ne bi prodali nobene igre.

arjan_t ::

Jerry000 je izjavil:

kaj torej, je varno za pirate to al ne? Ker mam kar dosti piratskih vsebin na kompu (igre, programi,...)

imaš napisano (sem prilepil zgoraj) za kaj se te podatki lahko uporabljajo

provision of software updates, dynamically served content, product support and other services to you,
including online services

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arjan_t ()
««
9 / 149
»»