Forum » Programiranje » PHP + include's + globals registers
PHP + include's + globals registers
neonX ::
pozdravljeni, imam en problem in sicer z globalnimi spremenljivkami (register globals=off), saj jih ne zelim uporabljati. in moj problem je include's! primer:
include("login.php");
swicth($_GET['do']) {
case "":
echo"stran1";
break;
case "test":
echo"stran2";
break;
?>
ja moj problem je da ne prikaze v obeh primerih includes-a - torej strani login.php? kaj naj naredim? prosim za en primer!
include("login.php");
swicth($_GET['do']) {
case "":
echo"stran1";
break;
case "test":
echo"stran2";
break;
?>
ja moj problem je da ne prikaze v obeh primerih includes-a - torej strani login.php? kaj naj naredim? prosim za en primer!
- spremenil: neonX ()
neonX ::
hm... nevem kaj naj ti recem!? ne norcuj se-saj pri hitrem pisanju se lahko vsak zmoti!! no zdaj mi povej kaj naj naredim-ce si ze tako pameten!!!
Zzzzzzz ::
Mhm... meni se zdi tvoja koda v redu.
Čeprav nočem bit sarkastičen, imaš noter par pravopisnih napak, ki jih je TrOn spregledal:
- swicth se piše SWITCH
- manjka ti zavit zaklepaj za switch
Malce čudno se mi zdi, ker ne javi nič - preglej, kako imaš v php.ini nastavljeno sporočanje o napakah. Za "development" sistem priporočam, E_ALL, da ti vrne vse napake, warninge in notice - da vidiš, če je slučajno kej skritega. Jst tega ne uporabljam, ker mi npr. za vsako neinicializirano spremenljivko ali nezaprto bazo vrne warning in mi gre na živce!
Spodaj sem malce prepisal tvojo kodo - upam, da ni bil problem v tipkarskih napakah.
include "login.php";
switch ($_GET['do']) {
case "":
echo "stran1";
break;
case "test":
echo "stran2";
break;
}
Čeprav nočem bit sarkastičen, imaš noter par pravopisnih napak, ki jih je TrOn spregledal:
- swicth se piše SWITCH
- manjka ti zavit zaklepaj za switch
Malce čudno se mi zdi, ker ne javi nič - preglej, kako imaš v php.ini nastavljeno sporočanje o napakah. Za "development" sistem priporočam, E_ALL, da ti vrne vse napake, warninge in notice - da vidiš, če je slučajno kej skritega. Jst tega ne uporabljam, ker mi npr. za vsako neinicializirano spremenljivko ali nezaprto bazo vrne warning in mi gre na živce!
Spodaj sem malce prepisal tvojo kodo - upam, da ni bil problem v tipkarskih napakah.
include "login.php";
switch ($_GET['do']) {
case "":
echo "stran1";
break;
case "test":
echo "stran2";
break;
}
CWIZO ::
Kaj ma pa register_globals s tem veze da tep ne icluda enga pejđa ?
pa glede na to da je tist include() pred SWITCH-om nevem zakjaj ti ga nebi includal...
pa glede na to da je tist include() pred SWITCH-om nevem zakjaj ti ga nebi includal...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Zzzzzzz ::
Hehehe, tudi ti si pozabu en n pri iclude...
Ok, samo šala, ne resno jemat.
Sej tudi meni se je zdelo malo čudno - lahko da fajla sploh ni in php nima kej includat.
Vendar, konec koncev, računalnik je neumna kišta.
Ok, samo šala, ne resno jemat.
Sej tudi meni se je zdelo malo čudno - lahko da fajla sploh ni in php nima kej includat.
Vendar, konec koncev, računalnik je neumna kišta.
Highlag ::
Če imaš vklopljeno snemanje napak pri serverju preglej error.log
Če login.php ni v istem direktoriju, kot datoteka, ki ga kliče moraš popraviti pot do nje
Če login.php ni v istem direktoriju, kot datoteka, ki ga kliče moraš popraviti pot do nje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Highlag ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AJAX neznana težavaOddelek: Programiranje | 1193 (987) | luksorzi |
» | Php register/login problemOddelek: Izdelava spletišč | 2743 (2154) | keworkian |
» | PHP cookie problemOddelek: Izdelava spletišč | 1323 (1018) | Ziga Dolhar |
» | [php] Problem z dinamično stranjoOddelek: Izdelava spletišč | 1545 (1390) | Iskraman |
» | Login scriptOddelek: Izdelava spletišč | 1577 (1448) | tec |