» »

čuden zvok pri vklopu računalnika

čuden zvok pri vklopu računalnika

Magix84 ::

Hey. Imam eno težavo, in sicer se mi ob vsakičnem vklopu računalnika pojavlja utripajoč zvok (nekakšen pisk vsako caa. 1 sek.), ki traja približno 10 sek. ali več in potem se včasih spet ponovi, ko pa računalnik nekaj časa deluje tega zvoka ni. Zanima me kaj bi lahko bila težava? Upam da sem prav uvrstil temo, ker prvič pišem na tem forumu ;) hvala za odgovor.

miranpozar ::

Zelo verjetno imaš v BIOSu nastavljen alarm, da te opozori, če se ventilator procesorja ne vrti, oziroma se ustavi.
Ko računalnik prižgeš, je procesor tako hladen, da se ventilatorjem sploh ni treba zavrteti. Senzor na osnovni plošči pa zažene vik in krik. Ko pa se čez par dest sekund procesor segreje, se ventilatorji prižgejo in alarm umolkne.
Pojdi toreje v BIOS in izklopi "CPU fan alarm" ali nekaj podobnega.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

sandmat ::

če zvok "prihaja iz računalnika"(onboard speaker), imaš verjetno zelo dobro dokumentiran bios - poglej, katero matično ploščo imaš in kateri bios je na njej. Nato lahko zgooglaš kaj pomenijo zvoki, ki jih računalnik oddaja pri zagonu. Morda je CPU fan, morda je inicializacija kake druge komponente. Se ti računalnik mogoče parkrat zresetira preden se požene, ko ga prižgeš?

sem imel eno matično ploščo, ki je piskala zaradi priklopljenih diskov preko usb portov. Never figured that out though ... če niso bili priklopljeni, je delal normalno(brez piskanja in resetiranja).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925297 (8054) hojnikb
»

Računalnik se sploh ne naloži- niti biosa ni.

Oddelek: Pomoč in nasveti
162004 (1357) Arto
»

ASUS FAN Xpert 2 P8Z77-V PRO

Oddelek: Strojna oprema
202742 (2235) s51as
»

Zračno hlajenje za AM3 procesor

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
242163 (1378) TOP
»

COMMANDO + C2D E6600