» »

Programiranje, psevdokodi, digrami poteka, liki z zvezdicami itd

Programiranje, psevdokodi, digrami poteka, liki z zvezdicami itd

frutabela ::

Pozdravljeni!
Sem več ali majn nova v programiranju oz programiranje smo meli že lani ko sem bila vpisana na tk, letos pa sem se prepisala na itk in glej ga zlomka... Spet programiranje. Sem misla da mi bo programiranje šlo nekoliko lažje, ker že imam nekaj osnov, vendar sem hitro opazila, da bo za to potrebno vložiti s5 ogromno časa. Zato me zanima če bi mi lahko pomagali rešiti naslednjo nalogo. :

Nariši diagram poteka in napiši ustrezen psevdokod algoritma za tekstovni izris praznega enakokrakega trapeza. Algoritem naj prebere uporabniški vnos krajše (zgornje) osnovnice in višine trapeza. Slika prikazuje primer izrisa za krajšo osnovnico dolžine 9 enot in višino 4 enote.

*         *
 *           *

Niam pojma kak bi se je sploh lotila. :s. Vem da je neka finta z višino. Bi bil kdo tak prijazen pa bi mi pomagal napisati psevdokod in diagram poteka?... Bi bila zelo vesela... :)
  • spremenil: Mavrik ()

Spura ::

For zanka v kateri izpises v vsaki ponovitvi eno vrstico. Ker spodnja stranica ni podana predpostavljam, da preprosto razsiris vsako naslednjo vrstico za 2 znaka. Ce je visina -> n ter sirina osnovnice -> m potem prva vrstica vsebuje n-1 presledkov, ki jim sledi m zvezdic. Vsaka naslednja vrstica vsebuje en presledek manj ter 2 zvezdici vec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Geometrija

Oddelek: Šola
194358 (3431) invisable
»

Algoritmi - diagrami poteka

Oddelek: Šola