Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi
Machiavelli ::
Fascinantno kako so nekateri navdušeni, da bo procesor izdan 8 mesecev kasneje kot 2600K, le za 25% odstotkov hitrejši, če sploh bo (per core bi bil tole kar dosežek). Če mislijo 8 core Buldozerja zraven 2600K tiščat in lajat kako je skupno s štirimi jedri več le 25% hitrejši, se pa naj grejo solit.
Neglej na to zadevo tako,ampak thread vs thread ;) Cena vs Cena,Moč vs Moč ;)
Ivy naj bi bil 25-30% boljši od SB torej če je bulldo 20-25% boljši od sandija je to zmaga :D
Nigaaazz
Lonsarg ::
Za igre je dosti AMD Phenom X2... GRAFIKA je za igre loleki.
Nimaš pojma.
Glej in se uči dečko:
http://www.tomshardware.com/reviews/bal...
poglej še druge teste, POVSOD ista zgodba.
Phenom x2 550 zmore 50FPS v Crysis. Core i7 920 zmore sicer še več FPSja. Ampak večina grafik itak ne pride do 50FPS in tam Phenom NE OMEJUJE, samo od grafične je FPS odvisen, poglej linearne grafe. CPU je kot RAM, mora ga biti zadost, kar ga imaš dodatno NE POMAGA GRAFIČNI.
Kjer omejuje pa zmanša iz 70 na 50 FPS, kar pomeni točno nič. Oziroma tisti, ki je pač dal 500EUR za grafiko pa naj kup vseeno malo več kot Phenom X2.
Prov bookmarkan imam ta test, ker je na vsake toliko časa treba pokazati marsikomu, da CPU NE VPLIVA na FPS. Lahko je edino preslab za določeno igro, potem bo vseeno, če daš notri 1000EUR grafiko pa ne bo delal, čez določeno mejo.
Nimaš pojma.
Glej in se uči dečko:
Phenom x2 550 zmore 50FPS v Crysis. Core i7 920 zmore sicer še več FPSja. Ampak večina grafik itak ne pride do 50FPS in tam Phenom NE OMEJUJE, samo od grafične je FPS odvisen, poglej linearne grafe. CPU je kot RAM, mora ga biti zadost, kar ga imaš dodatno NE POMAGA GRAFIČNI.
Kjer omejuje pa zmanša iz 70 na 50 FPS, kar pomeni točno nič. Oziroma tisti, ki je pač dal 500EUR za grafiko pa naj kup vseeno malo več kot Phenom X2.
Prov bookmarkan imam ta test, ker je na vsake toliko časa treba pokazati marsikomu, da CPU NE VPLIVA na FPS. Lahko je edino preslab za določeno igro, potem bo vseeno, če daš notri 1000EUR grafiko pa ne bo delal, čez določeno mejo.
Vzemi stock gtx580,pa vzemi amd x6 in postopoma zaklepaj jedra in boš videl koliko zadeva začne trokirat ;)
Pa kako si drzneš trdit da cpu nevpliva na frejme ? arhitektura in vse v procu vpliva,zakaj je potem pri intelu kanček več frejmov z enako grafiko ?
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
Lonsarg ::
Machiavelli je izjavil:
Vzemi stock gtx580,pa vzemi amd x6 in postopoma zaklepaj jedra in boš videl koliko zadeva začne trokirat ;)
Pa kako si drzneš trdit da cpu nevpliva na frejme ? arhitektura in vse v procu vpliva,zakaj je potem pri intelu kanček več frejmov z enako grafiko ?
Ah ne štekaš, sej vem da je težko, ko pa je 10 let nazaj bil CPU alfa in omega.
Tisti testi, kjer ima en CPU 150FPS en pa 160FPS ti povedo samo kater procesor je bolši in ne povedo, kater procesor bo pri tej igri imel več FPSjev. Namreč oni dajo ultra hudo grafiko in znižajo nastavitve na minimum(česar noben ne bo nikoli naredu) ko boš pa ti dejansko doma igral igro z eno grafiko. Bosta pa tako CPU z 160FPSjev na testu in tisti za 150FPSjev imela recimo OBA 50FPSjev. ENAKO.
Ker bo grafika omejitev, oni umetno naredijo teste, da je CPU omejitev, v real life je v 95% gamerskih kišt(ker vsi mulci en hud CPU nabavjo) GPU omejitev.
Nekako tkole gre no, na uč in to drži ZELO, se lahko kot guide uporabla.
3krat dražja grafika kot procesor ima isti FPS limit. To je balanced računalnik.
Ps, seveda osebno vseeno svetujem, da se CPU kupi bolši, ker bolj stagnira od grafične, in ti je tako treba samo grafiko menat, če pa sestaviš balanced moraš pa oboje. Torej balanced za uni, ki ne mislijo nadgrajevat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
JC Denton ::
Moje monenje je tako grafična kartica ti da približno 70% performansov v igranju 25% procesor ostalo je pa lahk ram + plata in ostalo.
Ampak to je tema o Bulldozerju, tak da vrnimo se nazaj.
Ampak to je tema o Bulldozerju, tak da vrnimo se nazaj.
krispe ::
Azgard ima po eni strani prav.
Če igraš na FULL HD (1920x1080) je največ odvisno od grafične in procesor res ne vpliva veliko na performance.
Če pa igraš na 1024x768 pa ima procesor kar precejšnjo vlogo pri FPS-jih.
Je pa tudi od same igre odvisno. Crysis lahko poganjaš na HIGH tudi z navitim enojedrnim procom in kako novejšo grafično. GTA IV pa enojedrnik ne more poganjat tekoče pa če imaš 4x HD 6990 ali GTX 590.
LP
Če igraš na FULL HD (1920x1080) je največ odvisno od grafične in procesor res ne vpliva veliko na performance.
Če pa igraš na 1024x768 pa ima procesor kar precejšnjo vlogo pri FPS-jih.
Je pa tudi od same igre odvisno. Crysis lahko poganjaš na HIGH tudi z navitim enojedrnim procom in kako novejšo grafično. GTA IV pa enojedrnik ne more poganjat tekoče pa če imaš 4x HD 6990 ali GTX 590.
LP
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
PrimozR ::
Nimaš pojma.
Glej in se uči dečko:
Ja, ne vpliva tako, ampak dual core je zgodovina. V testu poženejo samo eno igro na čisti inštalaciji. Po enem letu ali več ima pa povprečen uporabnik na desktopu v ozadju en kup delujočih programov. Dve jedri nista več dovolj še za browsanje po netu (granted, dva browserja s skupno nekje do 100 tabi, ampak itak je največji problem Flash). A zdej nej pa za vsako igro zaprem vse browserje?
Quad core je realnost.
mihec87 ::
Govora je o tem da zmore..če v ozadju laufam 4xprime95 ali pa cel kup šare mi igrca tudi na quad ne bo delala tekoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
D3m ::
Istočasno lih ne. Alt + Tab na polno.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Xserces ::
Govora je o tem da zmore..če v ozadju laufam 4xprime95 ali pa cel kup šare mi igrca tudi na quad ne bo delala tekoče.
tut ce na 1000 core cpu zazenes 1000 Primov ti nebo delal tekoce... ampak ce naprimer primerjas na dual 2 prima in na quadu 2 prima je pa ze obcutno...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
PrimozR ::
. A zdej nej pa za vsako igro zaprem vse browserje?
Quad core je realnost.
Se pravi da kaj, istočasno brskaš po netu in igraš COD?
Povej mi kak je to možno, ker mene multitasking mal jebe... :p
Resno, kolk folka pa ima odprtih 100 strani na enkrat? eden na milijon mogoč
Ne vem, jest praktično vsakič (pa ne 100, 50 pa), ko pregledujem Google reader. Tudi 5+ GB porabe RAMa na 6 GB inštaliranega se je že zgodilo. Od dveh browserjev.
Malo smo zavozli to temo o Bulldozerjih zdej.
Pa dobr, Kot je Azgard želel povedati in podati v linku, če igra lavfa (podpira) na dveh nitih in če ne poganjaš nobenega programa poleg igre potem ne bo noro velike razlike med 2 jedrnim procesorjem in 20 jedrnim prodesorjem.
Pa dobr, Kot je Azgard želel povedati in podati v linku, če igra lavfa (podpira) na dveh nitih in če ne poganjaš nobenega programa poleg igre potem ne bo noro velike razlike med 2 jedrnim procesorjem in 20 jedrnim prodesorjem.
Xserces ::
to itak ampak v poštev pridejo seveda druge aplikacije in procesi ki po malem trgajo % procesorja in se pozna ampak da tut jst se strinjam da 2 core proc zna vse igre prebavt...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
filip007 ::
Najdel sem tole, samo pomoje bo "fake", ker CPUz sploh nima podpore vnosa za AMD buldožer, na uradni strani.
http://www.hardware.fr/articles/833-6/c...
http://www.hardware.fr/articles/833-6/c...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Baje je tole prava stvar ....
Prvotni stepping E0....
Prvotni stepping E0....
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
Dr_M ::
SuperPi pocasnejsi, kot na Phenom II??
A se hecajo?
Ok sej vem, res ni neki pomemben test, ampak vseeno..
A se hecajo?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
bluefish ::
to itak ampak v poštev pridejo seveda druge aplikacije in procesi ki po malem trgajo % procesorja in se pozna ampak da tut jst se strinjam da 2 core proc zna vse igre prebavt...Tudi meni so pri tovrstnih procesorjih debate okoli iger nesmiselne. Zaenkrat igre komajda pričenjajo izkoriščati večjedrnike, njihova prava moč pa se pokaže v aplikacijah.
SuperPi pocasnejsi, kot na Phenom II??
A se hecajo?
Zaradi slabega steppinga je baje threading clock nizek 1.6-2.5ghz,ni pa čist točno če vse jedra laufajo na 3.2ghz ob obremenitvi....tudi turbo nedela čist kul zarad steppinga...
Nigaaazz
vinkl25 ::
Machiavelli je izjavil:
Baje je tole prava stvar ....
Prvotni stepping E0....
Če bi dali te procesorje na police lahko firmo kar zaperejo.Me res zanima kakšna bo kaj zmogljivost teh
FX čipov.
Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
mr1two ::
Ne bodo dali tega na poličke. Majkemi, da še moj Phenom 1 prej zmelje superpi
Še vedno čakam prave teste, ne nekih testnih prototipov, ker itak nimajo realnega okusa...
Še vedno čakam prave teste, ne nekih testnih prototipov, ker itak nimajo realnega okusa...
x45 ::
memory scori so super, navitje lepo 4,1 ghz, super pi ni vreden klika miške za test.. sam ne vem zakaj ni ta ko je delal pognal še druge teste na Aidi ?
Tilen ::
Kaj je tako super pri memory score? Imam 1333 Mhz ram in dobim :
READ : 16613 MB/s
WRITE : 20413 MB/s
COPY : 18495 MB/s
READ : 16613 MB/s
WRITE : 20413 MB/s
COPY : 18495 MB/s
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Imas AMD procesor? Nimas? Adijo.
Brane2 ::
Kar se mene tiče, super.
Selling point BDja itak ni bila revolucija v memcontrollerju itd ampak evolucijske izboljšave, predvsem pa nova zasnva, po kateri imaš lahko za določene aplikacije 2x več coreov in pa AVX enoto pa izboljšan nabor ukazov.
Če stvar ne bo gate trgala v WIn svetu, toliko bolje- bo pač cenejša.
Selling point BDja itak ni bila revolucija v memcontrollerju itd ampak evolucijske izboljšave, predvsem pa nova zasnva, po kateri imaš lahko za določene aplikacije 2x več coreov in pa AVX enoto pa izboljšan nabor ukazov.
Če stvar ne bo gate trgala v WIn svetu, toliko bolje- bo pač cenejša.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Evo test FX8 VS 2500K
OBA NA 4.0GHZ....
Prvotni stepping je vsaj neck to neck z 2500-2600 inteli...not bad..
OBA NA 4.0GHZ....
Prvotni stepping je vsaj neck to neck z 2500-2600 inteli...not bad..
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
8 jeder počasnejših od 4 v sintetičnih testih. Očitno bo AMD res moral dati novotarijo na pol zastonj. 2500K je 163 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Ka pa vem....write L2 je zaklenen....
iz steppinga E0 na B2 bi bila izboljšava v performancu cca 5-10%...ČE..
E0 so Thubani x6.....torej ni tako slab stepping...
2600k je pa 240eur......
iz steppinga E0 na B2 bi bila izboljšava v performancu cca 5-10%...ČE..
E0 so Thubani x6.....torej ni tako slab stepping...
2600k je pa 240eur......
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
filip007 ::
In to bo 125W CPU ?
Ma če že ne drugega lahko k'mot še en OS laufa pod Vbox z lahkoto, kakšen MAC Lev.
Ma če bo vsaj enako hiter kot 6-core Intel in za polovično ceno, pol nekaj jih bodo prodali.
Bolj ena žalost, AMD se šverca z več jeder naprej, Intel pa je z manj jeder enakovreden, kaj pol gnil software ali slab CPU?
Ma če že ne drugega lahko k'mot še en OS laufa pod Vbox z lahkoto, kakšen MAC Lev.
Ma če bo vsaj enako hiter kot 6-core Intel in za polovično ceno, pol nekaj jih bodo prodali.
Bolj ena žalost, AMD se šverca z več jeder naprej, Intel pa je z manj jeder enakovreden, kaj pol gnil software ali slab CPU?
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
In to bo 125W CPU ?
Kaj nevidiš da je 8/8 amd komaj z 4/4-4/8 intelom?
fx8 280-320eur nebo lih best buy...
Nigaaazz
mihec87 ::
Tega se amd zaveda za to pa pomoje odlaganje roka saj skušajo zadevo izboljšati, če bi zadeva trgala bi že bli zunaj..
kihc ::
Z glave bi reku da je SuperPi tipičen predstavnik float MT aplikacije. Potemtakem je to precej dober rezultat, saj je ravno to njegovo ozko grlo. Niso naredil revolucije, so pa dohitel Intel, kar je že velik.
x
Dohiteli so nekaj, kar je konkurenca splavila do končnih uporabnikov pred več kot pol leta. Čak a 100% počasnejši superPI pomeni, da jih imajo že skoraj v pesti? Jaz si želim le poceni Ivy, AMD pa ne sodeluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Počakajmo še 70dni in kar bo bo...
z novim steppingom dvomim da bo kaj bolje,manj voltov pa večji stock pa turbo clock....
Intel prehitro šiba,AMD pa probava naredit namesto koraka skok xD
z novim steppingom dvomim da bo kaj bolje,manj voltov pa večji stock pa turbo clock....
Intel prehitro šiba,AMD pa probava naredit namesto koraka skok xD
Nigaaazz
Izi ::
Niso naredil revolucije, so pa dohitel Intel, kar je že velik.
Dohiteli? Za 1M Super Pi je FX-8130p rabil 21,5 sekunde, 2500K pa 9,3 sekunde. Se pravi pri najbolj osnovni funkciji računanja je kar 150% počasnejši.
Sem pognal isti Super Pi na mojem starem Q6600 in za 1M rabi 16 sekund.
Kolikokrat pa bom pri običajnem delu gnal vsa jedra do konca? Po moje je Super Pi še vedno boljši pokazatelj uporabne hitrosti procesorja kot pa Cinebench.
Res je, da gre za steping B0, ven pa bo prišel steping B2, vseeno bi pričakoval 1M izračunov pri Super Pi nekje na 12 sekundah o čemer pa lahko samo sanjamo če steping B0 rabi dobrih 21 sekund za ubogih milijon izračunov.
Pri običajnem delu bo kot kaže najhitrejši Buldožer počasnejši od mojega Intela, ki sem ga nabavil nekje na začetku leta 2007. In moj Q6600 je 105 watten, FX-8130p pa je 125 watten.
Zaenkrat sem razočaran.
kihc ::
Dohiteli? Za 1M Super Pi je FX-8130p rabil 21,5 sekunde, 2500K pa 9,3 sekunde. Se pravi pri najbolj osnovni funkciji računanja je kar 150% počasnejši.
errm, po pravici povedano nisem še uhitel pogledat primerjav. Sem samo komentiral Machiavellijevo izjavo da naj bi bil z 2500k tam-tam. Sem pozabil da je pristranski. Če je res kar trdiš, potem je to seveda precejšen fail.
x
Ocitno je za intelase edino merilo superpi.
Me pa res zanima, ce je 23 sekund res pri 3.2ghz. Skoda,da cpuz kaze hizrost najhitrejsega jedra. Verjetno je bila frekvecna prej okoli 2-2.5ghz.
Me pa res zanima, ce je 23 sekund res pri 3.2ghz. Skoda,da cpuz kaze hizrost najhitrejsega jedra. Verjetno je bila frekvecna prej okoli 2-2.5ghz.
krispe ::
Še moj Phenom II 955@4.0GHz dokonča v 17 sekundah!
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
Pri frekvenci 3,2 GHz rabi 27,5 sekund pri frekvenci 4 GHz pa 21,5 sekund. V videu, ki ga je poslal Machiavelli sta bila oba procesorja navita na 4 GHz in sta ves čas delala na isti frekvenci.
Buldožer je je bil navit iz 200 x 16 na 250 x 16, 2500K pa je delal na 102,6 x 39.
Šlo je za ročno navitje in ne za turbo. Po vseh pravilih bi morala tako vsa jedra ves čas delovati na 4 GHz. Vsaj morala bi.
Super Pi uporablja eno samo nit za računanje, ni pa nujno, da se ta ves čas izvaja na istem jedru. Kolkor vidim pri meni tista ena nit stalno skače med jedri in se vsak "loop" izvaja na drugem jedru.
Ampak tudi če pustimo eno nitno računaje ob strani, se pri Cinebench ni Buldožer izkazal nič hitreje. res, da sta bila rezultata skoraj enaka, kar lahko marsikoga zavede, da gre za podobno hitra procesorja. Še zdaleč ne.
Lepo se vidi, da je Budožer izvajal program preko 8 niti, 2500K pa preko 4 niti, kar pomeni, da je tudi tukaj Buldožer za 100% počasnejši od 2500K.
Tisti kvadratki, ki se polnijo v Cinebenchu predstavljajo eno nit. Vsak kvadratek je ena nit. Kjub dvojnemu številu hkrati izvajanih niti je Buldožer dosegel samo podoben rezultat kot 2500K. To je 100% počasneje od pričakovanega.
Če bi bil počasnejši nekje za 20 do 30 % bi pač pričakoval, da bodo razliko popravili s stepingom B2, ampak 100% pa ne moremo pričakovati, da se bo zadeva popravila, razen, če ni bil steping B0 popolnoma pokvarjen. Ampak glede na frekvence 4 GHz ni mogel imeti kakšnih hudih napak, drugače bi vse skupaj odpovedalo, pa je vseeno deloval popolnoma stabilno skozi kar zahtevne teste.
Jaz bi rad videl, da bi AMD prehitel Intel. Ampak na žalost se to ne bo zgodilo in čaka nas precej črna prihodnost vsaj kar se cen bodočih procesorjev tiče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
vinkl25 ::
Moj X6 1090T rabi 20.235s za SuperPi 1M vse na stock, FX čip pa rabi 21.465 na 4Ghz.Zelo velika izboljšava samo v napačno smer. Me res zanima kakšne izbolšave bo novi stepping prinesel.
Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
Tle gre za to, da so tista poljedra pri Bulldozerju precej pofavlana in da brez optimizacij compilerja od njih NE MOREŠ pričakovat pospeškov.
Kar je super. Glupi marketing pri AMDju bo še enkrat poskrbel za nizko ceno čipov, sploh po začetnem razočaranju.
Kar je super. Glupi marketing pri AMDju bo še enkrat poskrbel za nizko ceno čipov, sploh po začetnem razočaranju.
Sem pa že pozabil na eno stvar, ki si jo očitno moram nekam zapisat.
AMD marketing ima dostikrat tako nesramne fore, da obveljajo tisti pomisleki, ki so mi padli na pamet 5 sekund po predstavitvi, pa sem jih odpravil s tem,d a stvar ziher ne more biti tako simpl, ker to bi bil pa že balkanski nateg.
V tem primeru je bil pomislek "Čaki mal, kolk jeder pa ima ta zadeva- 4 ali 8 ?" Če se spmnite, so PR pe*dri spinali zadevo, kot v6 ultraturbo 8-jedrnika, pri katerem so pa neki malga ušparali na FPU enoti.
Stvar je bila psihološko tako postavljena, da so se interesenti ujeli. Vsi so rekli "pa kaj, če si poljedri delita FPU enoto, ki pa je po novem vsaj 2x hitrejša".
Postavil sem vprašanje ali dva, ampak po vsem tem potoku "strokovnih analiz" nisem mislil vztrajat. Če vi pravite, da gre za skoraj prava jedra, prav. Meni 1-way L1-I po jedru totalka smrdi...
AMD marketing ima dostikrat tako nesramne fore, da obveljajo tisti pomisleki, ki so mi padli na pamet 5 sekund po predstavitvi, pa sem jih odpravil s tem,d a stvar ziher ne more biti tako simpl, ker to bi bil pa že balkanski nateg.
V tem primeru je bil pomislek "Čaki mal, kolk jeder pa ima ta zadeva- 4 ali 8 ?" Če se spmnite, so PR pe*dri spinali zadevo, kot v6 ultraturbo 8-jedrnika, pri katerem so pa neki malga ušparali na FPU enoti.
Stvar je bila psihološko tako postavljena, da so se interesenti ujeli. Vsi so rekli "pa kaj, če si poljedri delita FPU enoto, ki pa je po novem vsaj 2x hitrejša".
Postavil sem vprašanje ali dva, ampak po vsem tem potoku "strokovnih analiz" nisem mislil vztrajat. Če vi pravite, da gre za skoraj prava jedra, prav. Meni 1-way L1-I po jedru totalka smrdi...
Brane2 ima point, vse tako kaže, da so to dejansko omejena jedra.
Nekdo bi lahko rekel, saj bodo ti procesorji primerno cenejši in bodo konkurenčni. Ampak ta nekdo je pozabil, da je danes eno samo hitro in polno zmogljivo jedro še vedno zelo pomembno za večino osnovnih programov in računalniških orodij in manjših programčkov, ki tečejo v ozadju.
Ker sedaj ni več nobenega polno zmogljivega jedra, bodo prav vsi 1 nitni programi hitrostno okrnjeni za toliko kolikor je okrnjeno posamezno jedro Buldožerja.
Super Pi že kaže v to smer. Buldožer bo kot kaže primeren izključno SAMO za večnitne programe. Programi, ki bodo podpirali 8 niti bodo hitrostno primerljivi s tistimi na Intelu, vse ostalo bo opazno počasnejše.
Nekdo bi lahko rekel, saj bodo ti procesorji primerno cenejši in bodo konkurenčni. Ampak ta nekdo je pozabil, da je danes eno samo hitro in polno zmogljivo jedro še vedno zelo pomembno za večino osnovnih programov in računalniških orodij in manjših programčkov, ki tečejo v ozadju.
Ker sedaj ni več nobenega polno zmogljivega jedra, bodo prav vsi 1 nitni programi hitrostno okrnjeni za toliko kolikor je okrnjeno posamezno jedro Buldožerja.
Super Pi že kaže v to smer. Buldožer bo kot kaže primeren izključno SAMO za večnitne programe. Programi, ki bodo podpirali 8 niti bodo hitrostno primerljivi s tistimi na Intelu, vse ostalo bo opazno počasnejše.
Pa saj stvar ima 4 dobra jedra. Ki lahko delajo tudi kot 8 pol-jeder.
Zadeva sploh ni tako slaba. Le marketing predstavlja performanse, ki bi jih lahko razvila z optimiziroano kodo kot realne učinke, ki bi naj jih dosegel kadarkoli.
Kar je, kot je videti, daleč od tega, kot bodo to videle končne stranke ali vsaj večina njih.
Zadeva sploh ni tako slaba. Le marketing predstavlja performanse, ki bi jih lahko razvila z optimiziroano kodo kot realne učinke, ki bi naj jih dosegel kadarkoli.
Kar je, kot je videti, daleč od tega, kot bodo to videle končne stranke ali vsaj večina njih.
Tarzan ::
Že od začetka sem mnenja, da so pač ta nova Bulldozer jedra alternativa Intelovim jedrom s HT jedrcem. Je razlika, da so pri AMD zadevo spimpali popolnoma s strojne plati in osebno pričakujem, da bodo v primerjavi s HT enabled številom jeder (se pravi Intel 4+4 in amd 8=4+4) dosegali primerljive rezultate. Bolj ali manj, to bomo pa videli, ko bodo procesorji zunaj, ko bodo dejansko začeli v programsko opremo dodajat optimizacije za nove procesorje in ko prva generacija procesorjev dozori.
Jaz sem še vedno optimist, kar se cene tiče gre pa, kot je Brane rekel, voda na naš mlin.
Jaz sem še vedno optimist, kar se cene tiče gre pa, kot je Brane rekel, voda na naš mlin.