Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi

M-XXXX ::
vsekakor. AM3+ plata ima kr nekja prednosti, buldi pa tud boljši P/P ( IDE, hitrejši USB 3,0 na sb 950 pa vodilo ni zaklenjeno za navijat kot pri 1155)
Tolk bullshita da od Triglava do morja smrdi.... Pokaži mi test, ki kaže da ima buldi boljši P/P? Oziroma kakšen koli (ne izmišljen) test ki kaže resnično zmogljivost? Hitrejši USB 3.0? Pokaži mi test. Bolje se navija kot 2500k? Pokaži mi link s podatki, screenshoti, ter nekaj ur primer stabilnosti!

JC Denton ::
Zanima me če bi bil nakup 2500k zgrešen, ravno zato ker jeseni prihaja "bulldozer", naj raje posežem po dobri am3+ plati in nekemu poceni procesorju in ga takrat zamenjam?
vsekakor. AM3+ plata ima kr nekja prednosti, buldi pa tud boljši P/P ( IDE, hitrejši USB 3,0 na sb 950 pa vodilo ni zaklenjeno za navijat kot pri 1155)
Buldi ima boljši p/p? Dokler ni uradnih testov na zaupanja vrednih spletnih straneh jaz nebi bil prepričav v tem. V jasnovidnost pa tut ne verjamem.

Dr_M ::
Tolk bullshita da od Triglava do morja smrdi.... Pokaži mi test, ki kaže da ima buldi boljši P/P? Oziroma kakšen koli (ne izmišljen) test ki kaže resnično zmogljivost? Hitrejši USB 3.0? Pokaži mi test. Bolje se navija kot 2500k? Pokaži mi link s podatki, screenshoti, ter nekaj ur primer stabilnosti!
Lej, pusti pri miru.. Brez veze se kregas.
Bomo pa dorekli, ko pridejo malo bolj "uradni" testi.
Je pa USB3 prednost pri AMDju oz SB950, ker je integriran v sam chipset (kolikor sem nasel podatkov).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

st0jko ::
hehe x45 se je zbudil in spet naredil to temo "the place to go" ko se hočeš sprostit in nasmejat.
keks?

Machiavelli ::
Be patient ...
Ive promised BD results this weekend, i know ...
Things are more complicated, i has been contacted by AMD and few peoples which i respect ... they asked me to no publish results before NDA ... and i am thinking about it ...
BUT, i dont want to dissapoint my readers, i am finding way how to publish at least something .... we will see today.
I will show you something interesting, for sure ... :)
http://obrovsky.blogspot.com/
Ive promised BD results this weekend, i know ...
Things are more complicated, i has been contacted by AMD and few peoples which i respect ... they asked me to no publish results before NDA ... and i am thinking about it ...
BUT, i dont want to dissapoint my readers, i am finding way how to publish at least something .... we will see today.
I will show you something interesting, for sure ... :)
http://obrovsky.blogspot.com/
Nigaaazz

fr4nc ::
Zanima me če bi bil nakup 2500k zgrešen, ravno zato ker jeseni prihaja "bulldozer", naj raje posežem po dobri am3+ plati in nekemu poceni procesorju in ga takrat zamenjam?
Mah...ce se ti z nakupom kar mudi raje 2500K vzames, sploh pa osebno ne bi nikoli kupu cisto novo arhitekturo takoj ko izide ampak bi vsaj se kako revizijo pocakal da dozori proizvodni proces..pa ne glede na to al je Intel al pa AMD.
A jaz nimam pravih podatkov? Ali ni slučajno 1155 tudi nova arhitektura, ali ima že slučajno 2. generacijo procesorjev??
Torej dejansko si mu rekel naj NE vzame AM3+ in 1155, saj sta novi arhitekturi, priporačaš pa mu naj nabavi 1155

Moj predlog je takšen: vzami dobro AM3+ plato in x4 955 BE, kar dobiš za cca. 220€ pa pol drugo leto nabavi, letošnjega Bulldozerja, ki ga boš tedaj dobil za cca. 150€...seveda pa boš prodal x4 955 za cca. 40€... tako jaz predvidevam in priporočam.
Lp

Moj nasvet počakaj cca mesec dva v tem času kupiš kišto napajalc monitor itd...kajti ko pride konkurenca bo cena padla in bo lepša izbira....
Nigaaazz

trnvpeti ::
Tole je butast nasvet.
Z amdjem nic ne dobis trenutno.
Se ne ves kako bos lahko prisel na novejsi cpu.
Z ivyjem pac ves oz je ze sandy tolk dober v vseh segmentih, da se glede na cene nic drugega ne splaca.
Z amdjem nic ne dobis trenutno.
Se ne ves kako bos lahko prisel na novejsi cpu.
Z ivyjem pac ves oz je ze sandy tolk dober v vseh segmentih, da se glede na cene nic drugega ne splaca.

st0jko ::
Moj predlog je takšen: vzami dobro AM3+ plato in x4 955 BE, kar dobiš za cca. 220€ pa pol drugo leto nabavi, letošnjega Bulldozerja, ki ga boš tedaj dobil za cca. 150€...seveda pa boš prodal x4 955 za cca. 40€... tako jaz predvidevam in priporočam.
Moj predlog pa je da naj vzame i5 in plato za 70-80€, kar znese 260€, pa mu najmanj 3 leta ni treba menjat nič.
keks?

klinker ::
Mah...ce se ti z nakupom kar mudi raje 2500K vzames, sploh pa osebno ne bi nikoli kupu cisto novo arhitekturo takoj ko izide ampak bi vsaj se kako revizijo pocakal da dozori proizvodni proces..pa ne glede na to al je Intel al pa AMD.
A jaz nimam pravih podatkov? Ali ni slučajno 1155 tudi nova arhitektura, ali ima že slučajno 2. generacijo procesorjev??
Torej dejansko si mu rekel naj NE vzame AM3+ in 1155, saj sta novi arhitekturi, priporačaš pa mu naj nabavi 1155??
Lp
Kaj ti razlikujes med besedami revizija in generacija

klinker ::
Z novo revizijo imas nov bolj dodelan stepping ker se proizvodnja s casom bolj optimizira, z novo generacijo pa se dodela/upgradea celotna arhitektura. Sandy je recimo na zacetku imel tezave z navijanjem pod konkretnim mrazom, kar so z novimi steppingi popravli. Celo s chipseti so ble tezave in tisti ki je to nabavu takoj po izidu je moral kasneje se plato menjat.
Kar sem v bistvu hotel povedat pa je da je Sandybridge ze dovolj casa na trgu da se tocno ve na cemu si, za Buldozerja pa se tu samo ugiba na podlagi nekih specifikacij in nekih testih ki se sploh ne ve ce so realni. Poleg tega bojo BDji na zacetku imeli tudi neko ceno, katera se s casom spusti prav zaradi bolj dodelane proizvodnje in posledicno vec delujocih jeder oz. manj skarta.
Ene 3-6 mesecev po izidu bi jst vsekakor pocakal preden bi nabavu BDja, tako zaradi cen kot zaradi novejsih steppingov.
Kar sem v bistvu hotel povedat pa je da je Sandybridge ze dovolj casa na trgu da se tocno ve na cemu si, za Buldozerja pa se tu samo ugiba na podlagi nekih specifikacij in nekih testih ki se sploh ne ve ce so realni. Poleg tega bojo BDji na zacetku imeli tudi neko ceno, katera se s casom spusti prav zaradi bolj dodelane proizvodnje in posledicno vec delujocih jeder oz. manj skarta.
Ene 3-6 mesecev po izidu bi jst vsekakor pocakal preden bi nabavu BDja, tako zaradi cen kot zaradi novejsih steppingov.

Pšenični ::
"Plata am3+ in 1100 x6 super nakup:"
Poglej porabo, ni normalna. Tole sploh ni dober nakup. Buldožer bo imel razmerje med porabo in zmogljivostjo dosti boljšo.
Poglej porabo, ni normalna. Tole sploh ni dober nakup. Buldožer bo imel razmerje med porabo in zmogljivostjo dosti boljšo.

x45 ::

"poraba je malo višja 45 nm ampak razlika je mala. z 32 nm bo bolje tud to."
Seveda bo. Doma mam zdejle ene 6 AMD jevih procesorjev, da ne boš mislil da sem kakšen intelov pristaš. Ampak trenutno je intel vsaj 50% boljši. To je treba priznat.
Buldožer obeta, ampak če ne bo v kratkem zunaj, in če ne bo vsaj ene 15% procentov boljši v špilih od teh zadnjih intelovih, potem tud z njim ne bo ne vem kaj.
Upajmo da bo Buldožer to, kar napovedujejo, navsezadnje dobra konkurenca zniža cene, tle se pa najdemo skupaj vsi, tako tisti ki so bolj naklonjeni intelu, kot pristaši AMD ja.
Nisem skozi spremljal temo, pa me res zanima če je znan točen izid Buldožerja.
Seveda bo. Doma mam zdejle ene 6 AMD jevih procesorjev, da ne boš mislil da sem kakšen intelov pristaš. Ampak trenutno je intel vsaj 50% boljši. To je treba priznat.
Buldožer obeta, ampak če ne bo v kratkem zunaj, in če ne bo vsaj ene 15% procentov boljši v špilih od teh zadnjih intelovih, potem tud z njim ne bo ne vem kaj.
Upajmo da bo Buldožer to, kar napovedujejo, navsezadnje dobra konkurenca zniža cene, tle se pa najdemo skupaj vsi, tako tisti ki so bolj naklonjeni intelu, kot pristaši AMD ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

D3m ::
50%?
Kje si bil prej, ko sem kupoval AMD. Lahko bi imel 50% boljši PC.
Kje si bil prej, ko sem kupoval AMD. Lahko bi imel 50% boljši PC.
|HP EliteBook|R7 8840U|

CPU != PC.

"Kje si bil prej, ko sem kupoval AMD. Lahko bi imel 50% boljši PC."
Zdejle smo blizu tega, je pa res, da se bo zadeva izravnala v kratkem. Hitrejši procesor ne pomeni tud 50% boljšega računalnika-no je že en omenil.
Zdejle smo blizu tega, je pa res, da se bo zadeva izravnala v kratkem. Hitrejši procesor ne pomeni tud 50% boljšega računalnika-no je že en omenil.

x45 ::
"poraba je malo višja 45 nm ampak razlika je mala. z 32 nm bo bolje tud to."
po tvojih izjavah si pač intel ker jklatiš take nemunosti. Intel je tolk dražji da dobiš elektrike za 25 let naprej plačano će vzsameš amd ja - daj zresni se....

"po tvojih izjavah si pač intel ker jklatiš take nemunosti. Intel je tolk dražji da dobiš elektrike za 25 let naprej plačano će vzsameš amd ja - daj zresni se...."
Jaz hočem za svoj denar največ, in tega mi AMD ne omogoča več, enostavno ni več konkurenčen, počasi zaostaja tud že v špilih.... To se bo verjetno spremenilo, ampak sedaj je tako kot je.
Torej počakajmo še teh 14 dni in bomo videli.
Jaz mislim da bo Buldožer v vsakem primeru presenečenje.
Jaz hočem za svoj denar največ, in tega mi AMD ne omogoča več, enostavno ni več konkurenčen, počasi zaostaja tud že v špilih.... To se bo verjetno spremenilo, ampak sedaj je tako kot je.
Torej počakajmo še teh 14 dni in bomo videli.
Jaz mislim da bo Buldožer v vsakem primeru presenečenje.

Jp to je kao Avgust sample,tako je realno.
Cinebench bo fx8 boljši
Puper PI bo fx8 slabši
V igrah bo fx8 kanček slabši v povprečju recimo 30ih iger
Winzip bo fx8 boljši
3dmark 11 bo fx8 kanček boljši
Sicer pri 3,6Ghz in turbo 4,2Ghz je to porazno da je v povprečju overall score zadej za 2600k in celo za 2500k jom....
Cinebench bo fx8 boljši
Puper PI bo fx8 slabši
V igrah bo fx8 kanček slabši v povprečju recimo 30ih iger
Winzip bo fx8 boljši
3dmark 11 bo fx8 kanček boljši
Sicer pri 3,6Ghz in turbo 4,2Ghz je to porazno da je v povprečju overall score zadej za 2600k in celo za 2500k jom....
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()

Samo vseeno to ni niti blizu z 2600k....nekaj neštima lol
1100t +50% je 109,5 Performanc kar več kot 990x.....očitno to drži samo v določenih testih in ne kot overall...
1100t +50% je 109,5 Performanc kar več kot 990x.....očitno to drži samo v določenih testih in ne kot overall...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…

Sej tiste velike vijolcne crke nic ne povedo, ane?

Xserces ::
tist se ne gleda pa mer dej!

Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Tip je zapisal na blogu da je dobil piksno iz nemčije in gor je natis Avgust ES in če gledaš tale graf je to že kr tko na oko final produkt...zato mu pa tudi niso dal da objavlja številk in razultatov...
http://wccftech.com/amd-bulldozer-launc...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…

Dobil je pa vceraj cisto svez, se topel primerek in ne enega od npr marca?

Dobil je pa vceraj cisto svez, se topel primerek in ne enega od npr marca?
glede na to da laufa na 3,600Mhz stock in 125-126w je to že pomojem kar B2
My traditional pre-launch hardware source, sent me really great box. Directly from Germany, final silicon in "August" FX Sample chip. Is it retail FX-8150? You will see soon!
PS. August ES samples are Retail stepping, i suppose :)
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…

Samurai ::
Mislite da bi bil 4 jedrni Buldozer v igrah vsaj približno primerljiv z i7 920 na enaki frekvenci?

kaj ti bo i7 920 ko ap 2500k za manj denarja šišne vse :D
oz. 2600k za enak znesek šišne kar orng :D
oz. 2600k za enak znesek šišne kar orng :D
Nigaaazz

TechBeats ::
jst pravm da ga bo tole mogl mal potrgat gate lol, če je nvidia neki vidla in podprla SLi z AMD potem vemo kje smo hehe 
In recimo v 1 jederni aplikaciji bo Bulldozer mel prednost, ker im vsaj 2 "pravi" jedri (vsaka po 128bit na jedro) proti SB i7 2xxx z operacijo, ki razoplovi na 2x128bit, kot so SSE FPU operacije..
oz konkretno: X3 Terran Conflict, pri 1280x1024 4xaa, high, 16xaf
prvi benchmark Scene "Trade", minimalni fps
moj Q9450@3.6ghz = 22fps (250gts prej oz zdej 570gtx in je isti k**** lol)
i7 2600k @ 4.6ghz = 35fps (580gtx)
in 8150@ 4.6ghz = vsaj 50fps rajš 60fps, če jim res to rata potem intel nima za burek..
8170 naj bi bil 3.9ghz z trubo 4.5ghz, pride pa Q1 2012, 8150 ipd., pa 19.9.2011

In recimo v 1 jederni aplikaciji bo Bulldozer mel prednost, ker im vsaj 2 "pravi" jedri (vsaka po 128bit na jedro) proti SB i7 2xxx z operacijo, ki razoplovi na 2x128bit, kot so SSE FPU operacije..
oz konkretno: X3 Terran Conflict, pri 1280x1024 4xaa, high, 16xaf
prvi benchmark Scene "Trade", minimalni fps
moj Q9450@3.6ghz = 22fps (250gts prej oz zdej 570gtx in je isti k**** lol)
i7 2600k @ 4.6ghz = 35fps (580gtx)
in 8150@ 4.6ghz = vsaj 50fps rajš 60fps, če jim res to rata potem intel nima za burek..
8170 naj bi bil 3.9ghz z trubo 4.5ghz, pride pa Q1 2012, 8150 ipd., pa 19.9.2011
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechBeats ()

Samo lej kako ima AMD zdaj navite Mhz LoL pa kljub temu po telih Leakih ne zgleda prav dobro...
Nigaaazz

TechBeats ::
Machiavelli je izjavil:
Samo lej kako ima AMD zdaj navite Mhz LoL pa kljub temu po telih Leakih ne zgleda prav dobro...
a ni zakon da ima visoke frekvence?

jst pravm, Čim več tem boljš!!

AciD TriP

PrimozR ::
Machiavelli je izjavil:
Na grobo
Naparom 1100t je FX8 12% boljši ??!!
Math fail.
Machiavelli je izjavil:
Kaj pol bo kak ivy 1155 6 core?? da si ubodem eno z68 pci ex 3.0 :D
Naj ga ne bi bilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Zakaj math fail? če gledamo na graf ? Sicer newem graf naj bi bil podan v procentih če se meri overall...
to je bilo na grobo podano glede na graf brez računov...8-10% glede na graf
to je bilo na grobo podano glede na graf brez računov...8-10% glede na graf
Nigaaazz

Ah drek 2011 LGA bo q4 2011-q1 2012 samo bojo chipseti čist usrani....sata 3gb/s pa brez pci ex 3.0,sicer ene firme bodo podpirale overclock 2.0 da se vede kot 3.0 samo ni offical...proci bodo dragi... intel ma probleme z silikončki za testirat pci ex 3.0 zato so zamaknil zadevo..
torej Še vedno bo boj med fx8 in 2500/2600
torej Še vedno bo boj med fx8 in 2500/2600
Nigaaazz

PrimozR ::
Če imaš tri izdelke, kjer ima en zmogljivost 1 oz. 100%, druga dva pa v primerjavi s tem prvim 50 in 25%, koliko je drugi zmogljivejši od tretjega? Torej koliko je tisti z indeksom 50% zmogljivejši od tistega z indeksom 25%? Zdaj je samo vprašanje če boš tole povedal pravilno (še vedno bo fail pri prejšnji trditvi) ali pa boš failal tudi tukaj.

100%
50%
25%
je drugi kaj 25% boljši od tretjega? Oz po računu 12,5% od 100....? Or im i just sleepy :D
50%
25%
je drugi kaj 25% boljši od tretjega? Oz po računu 12,5% od 100....? Or im i just sleepy :D
Nigaaazz

49106 ::
Nevem kako lahko kdo USPEŠNO KONČA OŠ in tega ne ve, ampak ODSTOTKOV SE NE SEŠTEVA IN ODŠTEVA.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()

Samuel ::
Machiavelli je izjavil:
100%
50%
25%
đizus krajst, kdo je tebe pustu naprej??
Če en dosega 25%, drug pa 50%, je ta drugi še enkrat hitrejši (100%) od prvega.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.
noticably not worth noticing.

fr4nc ::
Torej koliko je tisti z indeksom 50% zmogljivejši od tistega z indeksom 25%? Zdaj je samo vprašanje če boš tole povedal pravilno (še vedno bo fail pri prejšnji trditvi) ali pa boš failal tudi tukaj.
Ja tisti z indeksom 50% je za 100% zmogljivejši od tistega z ideksom 25%, saj je indeks 25% + (100% od 25%) = 50%... vsaj po moji matematiki

Drugače me je pa tisti graf res zelo razočaral, saj naj bi bil skupno BD za cca. 15% slabši od i7 2600K, cena pa naj bi bila nekaj takega, kot jo ima zdaj 2600K...

Lp

hahahha sploh nevem al je uno Score al % anyway zgleda slabo...
Da zadevo poslabšamo pa 2012 izide FM2 socket.....
Da zadevo poslabšamo pa 2012 izide FM2 socket.....
Nigaaazz