Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi
TOP ::
Je treba še počakat ne pa nekaj predvidevat.Nekaj je pa jasno,da bo AMD izdal tri revizje procov,kar spet lahko domnevamo,da so očitno sami spoznali,da te prve revizje ne bodo premagale Intelove proce,morda bodo vsaj konkurenčni.Jim želim,da bi lahko končno konkurirali po zmogljivosti ne sam po ceni kot AMD X6.
Mitja358 ::
195eur in 280eur so cene v sloveniji. 6 core inteli pa 800+. Ni realno za pricakovati da bi FX lahko konkuriral 6core SBju razen morda v multithreaded performansi zato kaksnih hudih znizanj tu ni za pricakovati. Bi pa v primeru dobrih preformans pricakoval da Intel izda 2700K in 2800k in na ta nacin konkurira AMDju.
Zakaj bi kupil 6-jedrnega Intela, če pa lahko kupiš 2600K za 3x manj in ima podobno zmogljivost?
PrimozR ::
Ker je tisti šestjedrni na popolnoma drugačni platformi, ker lahko da ti pride prav dodaten par fizičnih jeder, itd. LGA-1366 je že precej stara platforma (~2 leti, pravzaprav fenomen za Intelove post-LGA-775 sockete), ampak še vedno ponuja nekaj fičrjev, ki jih 1155 in 1156 ne - trokanalni krmilnik pomnilnika (6 rež, torej enostavno požre 24 GB RAMa če ga potrebuješ toliko, nekateri ga), triple in quadSLI/Fire setupi so nekoliko boljši tam, ker je v NB-ju na voljo več PCIe stez (mislim da 32 v primerjavi s 16 v krmilniku 1155/6) in nekaj podobnih for.
Zaradi starosti pa pravzaprav prihaja Sandy Bridge E.
EDIT: ne me narobe razumet, z nule kupovat zdaj celoten sistem z 990X je imo precej bedarija. Ampak LGA-1366 sistemov je zunaj kar nekaj, je pa to 'poceni' upgrejd (ravno zdaj so izdali 980 6-core, ki ni odklenjen, stane pa ~500 EUR)
EDIT: ne me narobe razumet, z nule kupovat zdaj celoten sistem z 990X je imo precej bedarija. Ampak LGA-1366 sistemov je zunaj kar nekaj, je pa to 'poceni' upgrejd (ravno zdaj so izdali 980 6-core, ki ni odklenjen, stane pa ~500 EUR)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
eieieie1 ::
Eh res škoda, da AMD ne zmore preveč konkurirat Intelu, saj bi ta ziher že letos izdal sandy bridge E serijo, če bi Buldozer bil bolj konkurenčen... Pa Ivy bridge bi tudi prej prišel
filip007 ::
Sistemi so že zdaj zadosti hitri samo nobenemu se ne da uporabljati čistilna orodja, ane
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
x45 ::
Ker je tisti šestjedrni na popolnoma drugačni platformi, ker lahko da ti pride prav dodaten par fizičnih jeder, itd. LGA-1366 je že precej stara platforma (~2 leti, pravzaprav fenomen za Intelove post-LGA-775 sockete), ampak še vedno ponuja nekaj fičrjev, ki jih 1155 in 1156 ne - trokanalni krmilnik pomnilnika (6 rež, torej enostavno požre 24 GB RAMa če ga potrebuješ toliko, nekateri ga), triple in quadSLI/Fire setupi so nekoliko boljši tam, ker je v NB-ju na voljo več PCIe stez (mislim da 32 v primerjavi s 16 v krmilniku 1155/6) in nekaj podobnih for.
torej bedarija je kupit FX 8 core buldija ki bo stal 320 eur in top plata zanj 990 FX za 148 eur ( GA )..
raje daš 600 eur za zastarela zaklenjena intelova 1366 jajca....
daj mal seštej cene poglej kaj vse ima am3+ platforma in buldi in potem govori
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
vinkl25 ::
Uf ste eni zagriženi, sam si lastim pc v podpisu vendar je tudi mene zamikal Intel(predvsen zaradi OC potencijala) samo sem dobil AMD-ja za smešno malo ceno in se mi trenutno ne splača menjavat celotne konfiguracije. Vendar poglejmo resnici v oči Intel trenutno dominira,tudi AMD ima dobre procesorje da nebo kdo užaljen.
Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vinkl25 ()
Machiavelli ::
PEPE je obseden z Sandy Bridge -E hahahah
To bo pač Sandy 32nm 4-6 jeder :D
Ivy Bridge bo šele 22nm 3d ampak še vedno je to pomanjšan sandy z malce močnejšo grafo in ker je več jeder posledično boljši cpu power :D...
FX8 bo definitivno boljši nakup kot Sandy Bridge in Sandy Bridge -E :D
Ivy je pa itak šele marec-april 2012
FX8 čez mesec dva :D
Ivy Bridge bo šele 22nm 3d ampak še vedno je to pomanjšan sandy z malce močnejšo grafo in ker je več jeder posledično boljši cpu power :D...
Nigaaazz
bluefish ::
FX8 bo definitivno boljši nakup kot Sandy Bridge in Sandy Bridge -E :DKaj ko bi se vsi skupaj vzdržali tovrstnih komentarjev in počakali na prve primerke ter teste (pa ne tiste s kitajskih in podobnih strani, kjer je objavljen le en test velikosti 200px).
Delujoči Turbo fx8 8130P
c6 oz. cool n tiho + turbo
v mirovanju cool n tiho 1.4Ghz 0.936V-1.032V
ob turbo obremenitvi 4.2Ghz 1.380V-1.392V
Vmesna stock frkvenca je pa 3.2Ghz 1.404V.
Po izračunu testa videa ko zažene in ko konča dvig in spust frkvence rabi za izračun cca 23Sec v videu.Super PI 2M test
FX8 stock+turbo 4-5 loopov tolikokrat je blicnil tekst v okvirju ?23Sec 2M
i7-930 stock+turbo 32Sec 2M
2500K stock+turbo 25Sec 2M
Opa Opa Nekomu se pa brki slinijo :D
Sam fora je da model prekine test xD
Po izračunu testa videa ko zažene in ko konča dvig in spust frkvence rabi za izračun cca 23Sec v videu.Super PI 2M test
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
Machiavelli je izjavil:
PEPE je obseden z Sandy Bridge -E hahahah
Kdo je obseden?
Pa definitivno? Resno že spet daješ zagotove napovedi? Isti si kot x45, en kup praznega zagotavljanja brez neke osnove, razen če bi delal pri podjetju, pa še to v marketingu. Če bi delal v podjetju (pri AMD-ju) pa takšnih stvari itak ne bi smel govoriti zaradi NDA-ja.
Zgodovina sprememb…
PIPI evo ti tvojga sandi-E ja q1 2012 ;) čeprav je rumor ampak mislim da bo točen :D
http://www.legitreviews.com/news/11012/...
http://www.legitreviews.com/news/11012/...
Nigaaazz
Xserces ::
FX8 bo definitivno boljši nakup kot Sandy Bridge in Sandy Bridge -E :DKaj ko bi se vsi skupaj vzdržali tovrstnih komentarjev in počakali na prve primerke ter teste (pa ne tiste s kitajskih in podobnih strani, kjer je objavljen le en test velikosti 200px).
Bluefish ti jst kr direkt povem Tega se folku neda dopuvedat... ucer sm brau tle mau pa sm vidu da nekateri sanjajo ze o BD2,3... pol ves kwa to pomen...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
x45 ::
Machiavelli je izjavil:
Delujoči Turbo fx8 8130P
kje se vidi 23 s ?
Ko zagoni računaj v video clipu sekunde ko se clock dvigne in ko pade fora je da nardi 4-5 loopov v 23sec samo ga potlej tip prekine...
loopov je pa 20 za končni izid...
loopov je pa 20 za končni izid...
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
Saj ni noben rekel, da je AMD slab samo programi pač pogledajo za Intel komande da ali ne in AMDja postavijo na stranski tir, potem še AMD postavi konkurenčne cene in to ga vse skupaj ni prikaže v najlepši luči. Ja pa tud res, da nima Ferrari proračuna za razvoj novitet kot ga imajo pri Intelu.
Koliko ima Intel six shooter proti AMD 8 wheeler v tem Pi?
Koliko ima Intel six shooter proti AMD 8 wheeler v tem Pi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
Dr_M ::
Super Pi utilizes the x87 instruction set. These instructions date all the way back to the 8087 math coprocessor. While they were important for 80386, 80486, and Pentium they became obsolete when 3DNow! and Streaming SIMD Extensions were released.ž
Intelasi so veseli, da imajo hiter procesor pri ukazih, ki se ze dolgo ne uporabljajo vec. Cestitke.
Intelasi so veseli, da imajo hiter procesor pri ukazih, ki se ze dolgo ne uporabljajo vec. Cestitke.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
D3m ::
Ampak se jih je pa prijel, kot nekako največje merilo pri procesorju.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Jst ::
Brane: Po napol prebrani knjigi, ki si jo linkal, sem malo razočaran nad arhitekturo. A load of shit, za katerega sem mislil, da so rešili hardwaresko, boš moral paziti pri programiranju, da izkoristiš razne malenkosti, kot so npr. integer jedra. Prvo sem si mislil WTF, potem sem bil pa razočaran. Glej stran 163.
Ni čudno, da so rezultati SuperPi tako slabi...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Ja trenutni razultati so SuperPi na 5.1Ghz 1x kar lahko znese 10-19sec lol
Na stock z turbotom 4.2Ghz pa je kar preko 20sec....
Na stock z turbotom 4.2Ghz pa je kar preko 20sec....
Nigaaazz
Brane2 ::
Brane: Po napol prebrani knjigi, ki si jo linkal, sem malo razočaran nad arhitekturo. A load of shit, za katerega sem mislil, da so rešili hardwaresko, boš moral paziti pri programiranju, da izkoristiš razne malenkosti, kot so npr. integer jedra. Prvo sem si mislil WTF, potem sem bil pa razočaran. Glej stran 163.
Misliš to,da deli bit po bit ? Ja, to me že dolgo moti. Kao, deljenje ni pogosta operacija in treba je stvari upenalit,d a množiš namesto da bi delil ( za množenje majo barrel shifter ) a to se ne da vedno.
Tudi ni jasno, zakaj uporabljajo rešitve, ki jih je imela prastara MC68000, kjer so morali šparati z vsakim tranzistorjem. Pa pravzaprav MC68000 ima pametnejšo rešitev in to znotraj tistih 70k tranzistorjev...
Če pogledaš timinge za deljenje pri ubogem MC68000, ima poleg skromnega ovodnega časa par taktov podan na ŠTEVILO "1" bitov v deljencu in ne v POLOŽAJU vodilnega bita.
Iz tega izhaja, da se deljenje pri AMD mnogokrat ne splača, sploh če je delitelj simpl in se da do tega pridet s serijo šiftanj in seštevanj/odštevanj.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Timingi so druga stvar, ki sem jo hotel izpostaviti, ker se tudi veliko pojavlja. Zgradili so novo arhitekturo from grounds up, delajo takšen suspenz, da bi moral procesor imeti raketni pogon, a obenem delajo napake tam, kjer se bo to res poznalo in to so programi, ki niso skompajlani z -AMD15.
Ali pa to priporočilo: Scheduling Single and Multithreaded Applications: "... in such a way to maintain balanced load ..." Ma ne?! :)
Ali pa to priporočilo: Scheduling Single and Multithreaded Applications: "... in such a way to maintain balanced load ..." Ma ne?! :)
Jaz imam občutek, kot da se je AMD par let, na začetku razvoja malo zakalkuliral in niso računali na takšen uspeh Sandyja. Po tisti knjigi, ko jo bereš, se ti vseskozi zdi, kot da je vse oskubljeno, zato me hitrosti 4 ali 5 GHz sploh ne presenečajo. Upam le, da bo za low powered devices naredil dovolj zaslužka in se premaknil naprej. Ker če so sedaj pred izdajo Bulldozerja, je BD2 že globoko v razvoju in imajo še čas, da kritične dele porihtajo.
Lani, ob predstavitvi, sem bil optimist, sedaj, ko imam tisto knjigo, mi je pa z vsakim listom spreminjala mnenje.
Lani, ob predstavitvi, sem bil optimist, sedaj, ko imam tisto knjigo, mi je pa z vsakim listom spreminjala mnenje.
fr4nc ::
Kdaj je trenutno uraden izid Bulldozer-ja?
Lp
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
Brane: sedaj, ko mi klima hladi mansardno stanovanje, sem spet prijel tsto prekleto knjigo o arhitekturnih optimizacijah Bulldozer-ja. Pa ko knjigo obračaš, gledaš kako so ti jo speli s tistimi plastičnimi trakovi (kako se to imenuje se mi niti ne da razmisliti, ker sem v "lenuh mode") in se odpre na strani 71, kjer opišejo "General 64-Bit Optimizations."
Sedaj imam poln ku**c vsega, in po pravici povedano sem jezen nate, da si sploh našel to knjigo. :)
Kaj se gredo pri AMDju? Čeprav po mojih inforamcijah Win Kernel že vsebuje -bully mode, ne vem več kako taktiko ima v planu AMD. Da so na novo compilani programi res toliko hitrejši je tudi meni, ki sem mislil, da bo dosti optimizacij bolj ali manj na strani hardware-a, že jasno.
In mislim, da smo programerji upravičeni do jasnega odgovora s strani AMD inženirjev. Sedaj imam več vprašanj, kot da sem mislil, da imam prej odgovorov. Upravičeni do odgovora, koliko dela nas dejansko čaka, da se približamo pohitritvam, ki nam jih ponujajo. Oziroma bolje povedano Penale, če jim ne sledimo.
Imam feeling da je v koderski skupnosti čutiti neko napetost v ozračju in to upravičeno. Pa še močno sonce, ki ga sovražim iz razlogov iz otroštva, me dela čisto melanholičnega.
Res neprijetno.
Kaj si pa ti nazadnje študiral?
4.1 64-Bit Registers and Integer Arithmetic Optimization Use 64-bit registers for 64-bit integer arithmetic. Rationale Using 64-bit registers instead of their 32-bit equivalents can dramatically reduce the amount of code necessary to perform 64-bit integer arithmetic. Example 1 This code performs 64-bit addition using 32-bit registers: ; Add ECX:EBX to EDX:EAX, and place sum in EDX:EAX. 00000000 03 C3 add eax, ebx 00000002 13 D1 adc edx, ecx Using 64-bit registers, the previous code can be replaced by one simple instruction (assuming that RAX and RBX contain the 64-bit integer values to add): 00000000 48 03 C3 add rax, rbx Although the preceding instruction requires one additional byte for the REX prefix, it is still one byte shorter than the original code. More importantly, this instruction still has a latency of only one cycle, uses two fewer registers, and occupies only one decode slot. Example 2 To perform the low-order half of the product of two 64-bit integers using 32-bit registers, a procedure such as the following is necessary: ; In: [ESP+8]:[ESP+4] = multiplicand ; [ESP+16]:[ESP+12] = multiplier ; Out: EDX:EAX = (multiplicand * multiplier) % 2^64 ; Modifies: EAX, ECX, EDX, EFlags llmul PROC mov edx, [esp+8] ; multiplicand_hi mov ecx, [esp+16] ; multiplier_hi or edx, ecx ; One operand >= 2^32? mov edx, [esp+12] ; multiplier_lo mov eax, [esp+4] ; multiplicand_lo jnz twomul ; Yes, need two multiplies. mul edx ; multiplicand_lo * multiplier_lo ret ; Done, return to caller. twomul: imul edx, [esp+8] ; p3_lo = multiplicand_hi * multiplier_lo imul ecx, eax ; p2_lo = multiplier_hi * multiplicand_lo add ecx, edx ; p2_lo + p3_lo mul dword ptr [esp+12] ; p1 = multiplicand_lo * multiplier_lo add edx, ecx ; p1 + p2_lo + p3_lo = result in EDX:EAX ret ; Done, return to caller. llmul ENDP Using 64-bit registers, the entire product can be produced with only one instruction: ; Multiply RAX by RBX. The 128-bit product is stored in RDX:RAX. 00000000 48 F7 EB imul rbx
Related Information
For more examples of 64-bit arithmetic using only 32-bit registers, see the example on page 75 and
"Efficient 64-Bit Integer Arithmetic in 32-Bit Mode" on page 150.
Sedaj imam poln ku**c vsega, in po pravici povedano sem jezen nate, da si sploh našel to knjigo. :)
Kaj se gredo pri AMDju? Čeprav po mojih inforamcijah Win Kernel že vsebuje -bully mode, ne vem več kako taktiko ima v planu AMD. Da so na novo compilani programi res toliko hitrejši je tudi meni, ki sem mislil, da bo dosti optimizacij bolj ali manj na strani hardware-a, že jasno.
In mislim, da smo programerji upravičeni do jasnega odgovora s strani AMD inženirjev. Sedaj imam več vprašanj, kot da sem mislil, da imam prej odgovorov. Upravičeni do odgovora, koliko dela nas dejansko čaka, da se približamo pohitritvam, ki nam jih ponujajo. Oziroma bolje povedano Penale, če jim ne sledimo.
Imam feeling da je v koderski skupnosti čutiti neko napetost v ozračju in to upravičeno. Pa še močno sonce, ki ga sovražim iz razlogov iz otroštva, me dela čisto melanholičnega.
Res neprijetno.
Kaj si pa ti nazadnje študiral?
Jst a ti mogoče tole jemlješ rahlo preresno? :D
Mislm sej je fino da se vsaj nekdo poglobi v arhitekturo samo in lahko nekaj pove s podporo dobrega argumenta, ne pa da samo špekuliramo. Ampak res se mi zdi, da se mičken preveč sekiraš. Ni to dobro za zdravje ;)
Mislm sej je fino da se vsaj nekdo poglobi v arhitekturo samo in lahko nekaj pove s podporo dobrega argumenta, ne pa da samo špekuliramo. Ampak res se mi zdi, da se mičken preveč sekiraš. Ni to dobro za zdravje ;)
Zgodovina sprememb…
Kar se x86_64 tiče, se mi zdi,d a se bo uresničilo to, kar sem že dolgo napovedoval.
ARM ali nekaj podobnega jih bo te dni povozilo na celi črti. Pa ne samo zaradi bolje zasnovane arhitekture.
Preprosto zato, ker ko se enkrat odločiš za preskok, postaneš prost na mnogo drugih ravneh.
Ni razloga, da recimo ne bi imel namesto Fusiona velike polja majhnih in enostavnih ARMov, ki bi lahko bili po potrebi processing corei ali pa pixel shaderji.
Iz tega in podobnih razlogov ne vidim nekega težkega navdušenja nad Bullyji in istoležnimi Intli.
So pač "same old, same old".
Tudi glede instrukcijskih setov bise dalo marsikaj reči, vendar ne vidim, na kaj ciljaš.
Podana je rutina v 32-bitih za 64-bitno množenje, ki preverja, če sta oba operaterja v bistvu 32-bitna in potem po potrebi izpelje 32-bitno množenje.
Po drugi strani imaš novo, 64-bitno mul instrukcijo, s katero lahko zadevščino nadomestiš, če si ravno v 64-bitnem modu.
Kaj je tu narobe ?
Glede drugega:
- trenutno se kregam romantiočno nostalgičnimi Srbi o madžarskem nacionalizmu in "ubogih" Romih
- ker smo se odločili,d a gremo v razvoj elektronike, sem se lotil projekta Peach Keen Dimm II. Enka je neslavno potihnila, ker je na žalost upravičila ime. Sedaj besno iščem ohišja, tipke, mikrokrmilnike in FPGAje...
ARM ali nekaj podobnega jih bo te dni povozilo na celi črti. Pa ne samo zaradi bolje zasnovane arhitekture.
Preprosto zato, ker ko se enkrat odločiš za preskok, postaneš prost na mnogo drugih ravneh.
Ni razloga, da recimo ne bi imel namesto Fusiona velike polja majhnih in enostavnih ARMov, ki bi lahko bili po potrebi processing corei ali pa pixel shaderji.
Iz tega in podobnih razlogov ne vidim nekega težkega navdušenja nad Bullyji in istoležnimi Intli.
So pač "same old, same old".
Tudi glede instrukcijskih setov bise dalo marsikaj reči, vendar ne vidim, na kaj ciljaš.
Podana je rutina v 32-bitih za 64-bitno množenje, ki preverja, če sta oba operaterja v bistvu 32-bitna in potem po potrebi izpelje 32-bitno množenje.
Po drugi strani imaš novo, 64-bitno mul instrukcijo, s katero lahko zadevščino nadomestiš, če si ravno v 64-bitnem modu.
Kaj je tu narobe ?
Glede drugega:
- trenutno se kregam romantiočno nostalgičnimi Srbi o madžarskem nacionalizmu in "ubogih" Romih
- ker smo se odločili,d a gremo v razvoj elektronike, sem se lotil projekta Peach Keen Dimm II. Enka je neslavno potihnila, ker je na žalost upravičila ime. Sedaj besno iščem ohišja, tipke, mikrokrmilnike in FPGAje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
>Jst a ti mogoče tole jemlješ rahlo preresno? :D
Mogoče. Ampak ljudje z dotičnim znanjem naredimo nekaj projektov letno ker imamo nekje tisti edge, ki ga normalen programer, zaposlen v kakšni večji firmi nima. Obenem se pa sprehajam s psom po cele dneve kot klošar brez službe. Nice lifestyle. Priporočam. :)
---
Pred leti sem dejansko mislil, da bo APU od AMDja ravno to. Potem so se stvari izjasnile. Na žalost.
Mogoče. Ampak ljudje z dotičnim znanjem naredimo nekaj projektov letno ker imamo nekje tisti edge, ki ga normalen programer, zaposlen v kakšni večji firmi nima. Obenem se pa sprehajam s psom po cele dneve kot klošar brez službe. Nice lifestyle. Priporočam. :)
---
Pred leti sem dejansko mislil, da bo APU od AMDja ravno to. Potem so se stvari izjasnile. Na žalost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Samo LIano je pa uber poceni....plošča+4jedra z gpujem za 130-140eur LoL
Seveda pa kak phenom II x4+ plošča + posebej grafa pride nekje v enakem cenovnem razredu 140-150eur....
Kaj bi izbrali Vi ?
Seveda pa kak phenom II x4+ plošča + posebej grafa pride nekje v enakem cenovnem razredu 140-150eur....
Kaj bi izbrali Vi ?
Nigaaazz
jest10 ::
Machiavelli je izjavil:
Samo LIano je pa uber poceni....plošča+4jedra z gpujem za 130-140eur LoL
Kaj bi izbrali Vi ?
Najhitrejši Liano je bolj kot ne identičen po zmogljivostih Athlonu 640. Torej ga primerjaj z njim, ne pa Phenomi.
Vprašal sem ker je za enak znesek phenom II boljša izbira....večji clocki l3 celo boljšo grafično si lahko ubodeš itd...pa še rama ti nežre za grafo lol
Nigaaazz
Phenom II X4 je sam s plato 150 €, če vzameš res cheap plato. Seveda če hočeš L3, sicer so procesorji cenejši, ampak še vedno tja do 80-90 €. Torej ti v vsakem primeru za grafo ostane ~30 €. Končni rezultat je pa da imaš v kompu dva porabnika energije in vsaj en ventilator več. Za profil uporabnika, ki bo kupoval Llano (ne Liano, kje si to staknil??), je seveda Llano bolj smiselen nakup kot Phenom II in grafična kartica. Pri uporabi integrirane se vse skupaj rahlo spremeni, ker spet temu profilu integrirana večinoma zadošča. Lepota Llana se skriva v prenosnikih.
fr4nc ::
Torej Vi pravite, da se splača počakat AMD Bulldozer-ja (no vsaj na prve teste), če je vsaj malo resnice o tem, da bo za 50% hitrejši od AMD PHENOM II X6, ter nekje 20%-30% hitrejši od i7...??
Kakšna bo pa cena AMD Bulldozer-ja?
Od kod najprej se bodo gibale cene za plate?
Kdaj bo prva plata na tem podnožju z vodilom PCI Express 3.0?
Lp
Kakšna bo pa cena AMD Bulldozer-ja?
Od kod najprej se bodo gibale cene za plate?
Kdaj bo prva plata na tem podnožju z vodilom PCI Express 3.0?
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
Trenutno se splača počakati, da vidimo kaj bo sploh AMD spacal.
Nobody knows.
http://geizhals.at/?cat=mbam3p
Nobody knows. Itak se nekaj govori o direktenm AMD-jevem prehodu na PCIe 4.0. Pa itak verzija PCIe vodila nima praktično nobene veze, nf200 čip recimo razparcelira 2 2. x16 reži v 4 x16 1.0 reže pa zadeva lepo funkcionira s štirimi grafami.
Nobody knows.
http://geizhals.at/?cat=mbam3p
Nobody knows. Itak se nekaj govori o direktenm AMD-jevem prehodu na PCIe 4.0. Pa itak verzija PCIe vodila nima praktično nobene veze, nf200 čip recimo razparcelira 2 2. x16 reži v 4 x16 1.0 reže pa zadeva lepo funkcionira s štirimi grafami.
Holly Smoke, kolk lepe tabelce.
Luštna črna obroba pa neki cifer not. Plava barva prav paše...
Le zakaj so sposobni stock takšnih frekvenc? AMD je "module" namreč preveč oskubil; bi pričakoval stock proti 5GHz.
>Tudi glede instrukcijskih setov bise dalo marsikaj reči, vendar ne vidim, na kaj ciljaš.
Brane: na to, da je 64bit mode oziroma 64bitna aritmetika "na konju," 32bit registri in aritmetika, ki je po logiki svinčnika in papirja lažja (krajša), v BD dejansko zgleda podrejena.
Verjetno se bo iz BD CPUjev dalo sestaviti super HPCje za specifične naloge, za desktop use, bodo pa fail. Tako kot so SPEji pri Cellu v PS3, dokler niso ugotovili, da je z šibo po hrbtu mogoče delati takšne akrobacije, da je enakovreden PPCju z šestimi niti iz XBoxa.
---
Če je una slikca kakorkoli resnična, potem imam prav, da so skubili ptico do golega in da jo sedaj zebe. Namesto odeje jo pa ganjajo pri 4 do 5 GHz, da se segreje. :)
>Tudi glede instrukcijskih setov bise dalo marsikaj reči, vendar ne vidim, na kaj ciljaš.
Brane: na to, da je 64bit mode oziroma 64bitna aritmetika "na konju," 32bit registri in aritmetika, ki je po logiki svinčnika in papirja lažja (krajša), v BD dejansko zgleda podrejena.
Verjetno se bo iz BD CPUjev dalo sestaviti super HPCje za specifične naloge, za desktop use, bodo pa fail. Tako kot so SPEji pri Cellu v PS3, dokler niso ugotovili, da je z šibo po hrbtu mogoče delati takšne akrobacije, da je enakovreden PPCju z šestimi niti iz XBoxa.
---
Če je una slikca kakorkoli resnična, potem imam prav, da so skubili ptico do golega in da jo sedaj zebe. Namesto odeje jo pa ganjajo pri 4 do 5 GHz, da se segreje. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Holly Smoke, kolk lepe tabelce.
Zadeva je uradna Link:
List of AMD FX microprocessors @ Wikipedia
Nigaaazz
Kje pa pise, da je uradno, od AMDja pozegnano?
Kje pa pise, da je uradno, od AMDja pozegnano?
Požegaj si sam ;)
Marsikaj piše tudi en zaposleni v amd firmi na koncu pa vedno opozorilo da je to le njegovo mnenje in ne mnenje firme. lol
Nigaaazz
Lepo bi bilo, ce bi se vzdrzal trolanja.
Ne pomaga, ves.
Ne pomaga, ves.
Če kdo razume to novo logiko od AMDja naj jo primerja z Intelom, če je boljša? AMD ima novitete samo potem jih noben ne uporablja, ker nimajo cajta za dvojno podporo.
ARM pripravlja hard FPU in bo to raketa za mobitele, netbooke itd..."do zdaj je bil soft FPU". http://www.fineoils.blogspot.com/2011/0...
ARM pripravlja hard FPU in bo to raketa za mobitele, netbooke itd..."do zdaj je bil soft FPU". http://www.fineoils.blogspot.com/2011/0...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()