Forum » Strojna oprema » ATX napajalnik
ATX napajalnik
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Robocop1 ::
Glede napajalnikov imam 1 vprašanje: obstajata 2 vrsti atx napajalnikov - z 20 in z 24 pini. 24pinski napajalniki se delijo še naprej na prave 24pinske in 20+4pinske.
In zdaj me zanima kako je s priključitvijo na starejše matične plošče, ki imajo 20pinsko vtičnico? Lahko 20+4 (seveda če manjši priključek odstranim) priključim na 20pinsko plato (tako da bo delala) ali bi se lahko kaj scvrlo? Sem glih pred nakupom in ne bi rad kupil napačnega.
In zdaj me zanima kako je s priključitvijo na starejše matične plošče, ki imajo 20pinsko vtičnico? Lahko 20+4 (seveda če manjši priključek odstranim) priključim na 20pinsko plato (tako da bo delala) ali bi se lahko kaj scvrlo? Sem glih pred nakupom in ne bi rad kupil napačnega.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Robocop1 ::
No, kot sm pričakoval. Še ena stvar pa mi je sumljiva: Če vzameš 20pinski napajalnik v roke in pogledaš vtikač za plato, ima točno na sredini "jeziček". Sedaj pa gledam po netu 24pinske napajalnike - ki imajo prav tako tisti "jeziček" na sredini. Vendar če odstranim tiste 4 pine (manjši priključek), potem jeziček ni več na sredini. Potemtakem to ne sede v vtičnico?
Pa 20/24pin adapterje sem nekje zasledil. To je v primeru da se priključek ne da razdelit na 20+4, tako da pretvorim v 20pinov?
Pa 20/24pin adapterje sem nekje zasledil. To je v primeru da se priključek ne da razdelit na 20+4, tako da pretvorim v 20pinov?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalnikuOddelek: Strojna oprema | 7191 (5240) | Win8NonGrata |
» | [ATX] 20 pin napajalnik na 24 pin ploščiOddelek: Strojna oprema | 2281 (2105) | dela |
» | Napajalnik 24 pin, plata 20- povezat???Oddelek: Strojna oprema | 1341 (1260) | Izi |
» | napajalnik in osnovna.. ne pase skupaj?Oddelek: Strojna oprema | 1686 (1584) | Dr_M |
» | 20pin ATX(1.0) na 24pin ATX(2.0) konektor...Oddelek: Strojna oprema | 1829 (1433) | Good Guy |