Forum » Programiranje » Funkcija free() v C-ju!
Funkcija free() v C-ju!
Williams ::
Prosil bi za pomoč. Narediti moram program v C-ju ki ustvari tabelo velikosti N in jo nafila z naključnimi števila 0-100. Očitno moja koda deluje, se pa iz meni neznanega razloga sesuje pri ukazu free(buffer)!?? Ima kdo kakšno idejo?
#include<stdio.h> #include<stdlib.h> #include<time.h> void napolni(int N, int *tab){ int i; srand(time(NULL)); for(i=0;i<=N;i++){ tab[i]=rand()%100; } } int main(){ int N=0; int *buffer; int i; printf("Vnesi velikost polja: "); scanf("%d", &N); buffer=(int*)malloc(N*sizeof(int)); napolni(N, buffer); free(buffer); return 0; }
Williams ::
Če sedaj skušam poiskat še največje število v tabeli
Zakaj mi v vrstici kjer je glava metode "max" vrne syntax error: "type"??
#include<stdio.h> #include<stdlib.h> #include<time.h> void napolni(int N, int *tab){ int i; srand(time(NULL)); for(i=0;i<N;i++){ tab[i]=rand(); } } int max(int N, int *tab) { int i; int max=0; for(i=0;i<N;i++){ if(tab[i]>max) max=tab[i]; } return max; } int main(){ int N=0; int *buffer; int i; int m; int maximum; printf("Vnesi velikost polja: "); scanf("%d", &N); buffer=(int*)malloc(N*sizeof(int)); napolni(N, buffer); for(i=0;i<N;i++) printf("%d\n", buffer[i]); maximum=max(N, buffer); printf("Maksimum je: %d\n", maximum); free(buffer); scanf("%d", &m); return 0; }
Zakaj mi v vrstici kjer je glava metode "max" vrne syntax error: "type"??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Qt/QML zajem podatkov iz podatkovne baze, dobim samo opise fieldov ter prazne vrednosOddelek: Programiranje | 1714 (1457) | windigo |
» | [Qt/C++]problem z Undefined reference na konstanti znotraj razredaOddelek: Programiranje | 2328 (1998) | phantom |
» | [C] Sinhronizacija procesovOddelek: Programiranje | 1133 (1006) | Cvenemir |
» | [C] ProcesiOddelek: Programiranje | 967 (876) | Cvenemir |
» | [NALOGA][C] - Sortiranje učencevOddelek: Programiranje | 1316 (1169) | m4r3 |