» »

2000+ XP pri 60 stopinj

2000+ XP pri 60 stopinj

Blup ::

Imam athlona 2000+ in mi v WIN XP dela pri konstantnih 60 stopinjah, sistem pa pri 40 stopinjah...
Ohišje imam kr dobro prevetreno (en vent spodaj - notr, en vent zgoraj - vn), na procesorju imam pa Zalmana CNPS - 6000 AlCu...

Ali so temperature previsoke?
Plošča je GA-7VRXP

Hvala!

Blup
:\

Jure2k ::

Z istim ventilatorjem imam pri navitem procesorju 1400MHz (1600+) navitem na 1750MHz (2100+) konstantno temperaturo 52°C pri dvodnevnem laufanju setija, špilanju, ... v glavnem CPU load je skos 100%
Amapk se mi že ta temperatura zdi nekoliko previsoka. Pomoje je to interni procesorski senzor, ki kaže višjo temperaturo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jure2k ()

Buggy ::

Jure: NA kaksni voltazi pa ti laufa tvoj XP1600+ in kaksno ohisje imas (prevetreno ali ne)? Se pravi da si z hlajenjem zadovoljen. Kako pa kaj glede prenasanja racunala, se ne bojis da bi se ti hladilnik snel (teza)?
Ali si uporabil termalno pasto in katero (predvidevam da AS3)?
Ali ti hladilnik in ventilator motita kaksno funkcionalno stvar (PCI slot, AGP, RAM)?

Jure2k ::

na voltaži 1,85V, ko bom naredil vodno hlajenje bom dal lahko do 2,3V, ker plata to podpira. Da bi hladilnik odpadel se ne bojim, ker sploh ni tako težak in je fino fiksiran (namontiral sem ga sam)
Pasta, ki sem jo uporabil je navadna Zalmanova pasta, ki se je dobila zraven hladilnika. Ničesar mi ne moti. Sem pa imel nekaj problemov, ko sem montiral hladilna rebra na svojega Radeona, ampak to je pa že druga zgodba ;)
Za pretok zraka pa ne vem, kako je kaj dober sicer imam kišto odprto, ampak je ob nogi mize, tako, da je prostor skoraj čisto zaprt.
Povej, kakšno temperaturo imaš ti, ker me zanima, če je moja vsaj približno nizka.
Aja imam Big tower ohišje brez ferme :)

eee ::

kakšna pa je normalna temperatura athlona...če ni navit?

36 stopinj? no tolk sm jest do slej mu na PIII in C2

Quickbeam ::

Hehe normalna temperatura z enim normalnim hladilnikom je 50 stopinj.

krneki ::

Jest bi rekel, da je to normalna temperatura za GA-7VRX plato. Mam podobno zadevo namreč. Palomino 1800+ s 6000AlCu sem mel na GA-7VRX pa je blo 52 C idle 55 C full load. Zadevo, za foro, prestavm v ECS Elite K7S5A pol je blo pa 44 C idle in 48 full load.

Trenutno imam na isti plati 2200+ Zalman 6000Cu pri 53 C idle in 57 C full load.

V vseh primerih podmazano z AS3

eee ::

jest mam nastiman alarm na 40 stopinj in še nikol ni piskal...sam mam celerona 600hz in pomojm je to normaln da je samo 36...

mah čudno se mij zdel, nikol nisem videl več kot 40

Blup ::

Ja... hvala za te odgovore... se prav je kr ok temperatura... čeprou je mal visoka...
Sam se mi pa zdi zlo čudn, k prej sm meu pa WIN ME gor in je bla temperatura idle okol 47, pr full load pa tut čez 60 C...
Zdej pr WIN XP je pa skos 60, pr full load se pa čist mal dvigne?!?

A to WIN XP kej tko urihtajo da je procesor podvržen čim manšim temperaturnim stresom?

Kje ma pa GA-7VRXP senzor? Kok realno kaže temperaturo?

Blup
:(

Quickbeam ::

Ja ti novi windowsi ti šparajo procesor ko nič ne dela, prej si pa moral uporabljat programe kot je Rain in podobno...

perci ::

Blup: ti men ne verjameš, a :D

rap3r ::

Ej jure kaj pa maš za eno plato? Jz mam xp 1700+ pa se mi zbudi pr 2100+ pri voltaži 1,85 sam se mi pol sistem skoz sesuva in mi ni jasn zakaj noče it viši, ram ni problem ker mam ddr333 notr čipset je pa kt266a!:\
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura cpu

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
383041 (1813) rejven
»

Hladilnik za Bartona

Oddelek: Kaj kupiti
171587 (1347) Jan987
»

koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?

222237 (1551) xenon74
»

ThermalRight SLK 900A in kateri vent priporocate?

131469 (1276) delfinus
»

Temperatura Athlona XP 1800+

191729 (1377) tiborrr

Več podobnih tem