» »

[Film] Social Network - premiera v SLO 28. oktobra

[Film] Social Network - premiera v SLO 28. oktobra

r0ks0n ::

Pozdravljeni Slo-Techovci!

28. oktobra k nam prihaja film Social Network (Socialno omrežje), ampak na forumu nisem zasledil nobene teme posvečene temu filmu, ki naj bi bil "super oh in sploh"... Da je nekaj na tem res priča tudi dokaj visoka ocena na imdb-ju, saj ga američano že veselo gledajo. Ga je gledal že kdo od vas? Vsekakor bo zanimivo pokukati (pa čeprav skozi film in ne dokumentarec) v ozadje nastanka največjega socialnega omrežja, ki je roko na srce, danes lahko prostor za druženje, lahko pa tudi brezplačni medij za oglaševanje, česar se na veliko poslužujejo številna podjetja :)

http://www.imdb.com/title/tt1285016/

T-h-o-r ::

it's from holivud


what do you think i feel?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

dronyx ::

About Stupid social network you can't make good movie.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

ahac ::

dronyx je izjavil:

About Stupid social network you can't make good movie.


A si prepričan?

IMDb 8.4/10
Metacritic 95 out of 100
Rottentomatoes 97%
Daleč najbolje ocenjen film od tega, kar je zdaj v kinu... :))
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Izi ::

Ponavadi sem jaz tisti, ki poskušam najti tudi kaj dobrega v filmih, ki jih večina sesuva, ampak tukaj bo pa kot kaže obratno.
Tale film ne samo, da ni nič posebnega, je dejansko precej pod povprečjem. Najbolj enostavno se ga opiše kot dolgočasen. Redko se mi zgodi, da se mi po koncu filma zdi škoda časa, ki sem ga porabil za gledanje, ampak tale film je en takih. 2 stran vrženi uri.
Zakaj so morali film raztegovati na 2 uri, ko gre za popolnoma enostavno, dokaj nezanimivo, zgodbico, ki jo vsi poznamo, o nastanku Facebooka? Vsaka povprečna odvetniška epizoda na FOX Crimeu je bolj zanimiva kot ta film.

Dejansko gre za dokumentarno oddaja o nastanku Facebooka, ki sodi na televizijo, seveda bi jo morali skrajšati na normalnih 45 minut. Potem bi lahko rekel, da gre za dobro oddajo.
Igranje je dobro, tukaj ni kaj reči, režiser se vidi, da se spozna na zadeve, ampak kar je zgoraj omenil onyx še kako drži. Iz te zgodbe se ne da narediti dobrega filma.

Glede dobrih ocen pa je edina razlaga, da gre za enak fenomen kot pri samem Facebooku. Popolna in nepotrebna neumnost, ki jo ljudje iz neznanega razloga obožujejo in na njej preživijo ogromno časa. Ista čudaška večina je verjetno filmu podelila te visoke nezaslužene ocene. Tipično za facebook, le kdo bi razumel povprečne ljudi.

Če pa se film ocenjuje za nekoga, ki ga Facebook ne zanima ali pa ga sploh ne pozna, pa gre enostavno za nezanimiv in dolgočasen film, za katerega ogled je škoda časa. Zgodbo o tem kako je Facebook nastal pa tako ali tako vsi ki precej časa preživimo za računalniki dobro poznamo.

Dvomim, da je kaj narobe z mojim filmskem okusom, kajti o različnih okusih tukaj sploh ne moremo govoriti saj razen dokumentarne predstavitve zgodbe ni v filmu ničesar o čemer bi sploh lahko imeli različna mnenja, nobenega humorja, da bi lahko rekli dober ali slab, nobene akcije, da bi lahko rekli to so pa dobro ali slabo izpeljali, ni niti erotike, s katero bi lahko malo začinili dolgočasje, nobene divje ljubezenske zgodbe, skratka nič razen dokaj povprečnega študentskega vsakdana.
Kako nekdo na hitro obogati, postane pizda, izgubi vse prijatelje in se nato vlači po sodiščih pa smo videli že neštetokrat na bolj zanimive načine.

Sicer pa je to samo moje skromno mnenje. Upam, da nisem koga odvrnil od gledanja :D

Ziga Dolhar ::

Zgolj mimogrede. Na IMDBju so ocene ob izidu filma praviloma zelo visoke, nakar (po parih mesecih) fejst padejo, bi rekel da na "realnejšo" raven.
https://dolhar.si/

ahac ::

Izi je izjavil:

Ista čudaška večina je verjetno filmu podelila te visoke nezaslužene ocene. Tipično za facebook, le kdo bi razumel povprečne ljudi.

Ziga Dolhar je izjavil:

Zgolj mimogrede. Na IMDBju so ocene ob izidu filma praviloma zelo visoke, nakar (po parih mesecih) fejst padejo, bi rekel da na "realnejšo" raven.


OK, ignorirajmo IMDB in čudaško večino.
Kako bosta pa razložila Metacritic in Rottentomatoes ocene, ki predstavljata povprečje ocen filmskih kritikov? :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Ziga Dolhar ::

Razložiti ne moreva ničesar :).

Sem si pa ravno včeraj (peer pressure, majkemi!) film ogledal v Koloseju. Razen občasnega "občutka večvrednosti", ker sem geekovske vložke za razliko od večine gledajočih dejansko "razunel" (omenjanje pehapejev, pythonov pa apaći indeks fajlov), me je pustil hladnega. Na splošno v redu film, občasno sem bil celo "na trnih", kaj se bo zgodilo, a žal ne nekaj, kar bi si še kdaj ogledal.

A pravi "zadržek" pri meni je, da ima film z resničnostjo nekje toliko veze kot Antitrust. In ker javnost pričakuje "Film o zgodovini fejsbuka", se v stilu Davinčijeve Šifre bojim vseh nenadnih razsvetljencev, ki bodo širili "resnico" naprej.

Pa še najboljšega dela trailerja - Scala & Kolacny Brothers - nisem slišal! :-)
https://dolhar.si/

Nikec3 ::

Še ena odlična kritika iz slovenskih vrst:

http://www.rtvslo.si/kultura/na-platnu/...

Kritiki so nad filmom vsekakor navdušeni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Shazam (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
6413080 (7188) WallSreet
»

Mortal Engines (2018) (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
9814702 (9436) bambam20
»

10 Cloverfield Lane

Oddelek: Sedem umetnosti
475014 (2325) oo7
»

Guardians of the Galaxy

Oddelek: Sedem umetnosti
383930 (2229) PromeuZ

Več podobnih tem