» »

FTP v Windows (7) explorerju

FTP v Windows (7) explorerju

axee ::

Torej malce se igram z uporabo FTP-ja v explorerju, pa me ena stvar moti:

Recimo da imam doma postavljen FTP server (filezilla) in dovolj hitro linijo (10mbit+). Sem nekje drugje, kjer imam tudi dovolj hitro linijo in imam FTP mapco mountano v explorerju kot network drive. Notri imam video datoteke. Kako naj jih odprem, ne da bi jih moral prenašati na lokalni disk? Dvoklik mi datoteke sicer odpre, tako slike kot video, a v primarnem internetnem brskalniku

Obstajajo še kakšne rešitve, ki bi bile relativno enostavne za uporabo in namestitev in zastonj? Želim imeti mountan oddaljen disk ki bi se obnašal tudi tako (nekako cloud computing at home). Sem poskusil že VPN ampak stvar ni delovala gledko (štek).

Res hvala za odgovore!

vorantz ::

Take rešitve ponavadi zmeraj delajo počasi.
Drugačna rešitev je recimo, da imaš na domačem računalniku web strežnik in mape z video stvarmi dodane.
Potem pa samo rabiš url do datoteke (mojastran.com/video.avi) in lahko gledaš v browserju/predvajalniku.

Sem ravno probal in je z 1mbit uploada skoraj gledljiv navaden avi file (vsake 20s se za sekundo ustavi).

noraguta ::

ftp je načeloma file transfer protocol in kot tako ni namenjen streamingu.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

noraguta je izjavil:

ftp je načeloma file transfer protocol in kot tako ni namenjen streamingu.

Absolutno, ampak streaming deluje brez težav (1080p), samo da ne morem odpret v programih ampak se v browserju :)

Obstaja kakšnalahkarešitev za tak web strežnik?

vorantz ::

Si probal pot vpisat direktno kak predvajalnik? Vidim, da ima vlc opcijo tudi prek ftp.

Res je, VLC zna, hvala. Drag-drop ne deluje, če pa dam open file in preprosto navigiram explorer do datoteke deluje! Hvala!

Zdej je treba samo še sprobat kako deluje na daljavo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FTP dostop prek raziskovalca

Oddelek: Izdelava spletišč
51023 (944) ncop1
»

E-mail limiti

Oddelek: Omrežja in internet
225803 (5552) Senitel
»