Forum » Programiranje » [C# Visual Studio] Dodajanje custom controla na formo
[C# Visual Studio] Dodajanje custom controla na formo
c0dehunter ::
Da na kratko razložim:
delam aplikacijo, podobno Notepadu, le da z možnostjo tabov. Težava so gumbi za zapiranje tabov, saj za to potrebujem custum TabControl. Našel sem tale custom control vendar ne vem kako sedaj to dodati na formo?
V toolboxu tega gradnika namreč ne najdem.
BTW, iz sourcecode.com sem downloadal celoten projekt, tako da načeloma naj bi bilo vse pripravljeno za delovanje.
delam aplikacijo, podobno Notepadu, le da z možnostjo tabov. Težava so gumbi za zapiranje tabov, saj za to potrebujem custum TabControl. Našel sem tale custom control vendar ne vem kako sedaj to dodati na formo?
V toolboxu tega gradnika namreč ne najdem.
BTW, iz sourcecode.com sem downloadal celoten projekt, tako da načeloma naj bi bilo vse pripravljeno za delovanje.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.
Tisti TabControl, ki je v toolboxu je standardni. Zanima me, kje dodam tega spremenjenega (TabControlEx), ki ima poleg še gumb za zaprtje?
bigbada ::
mislim, da kaj takega ne obstaja.. ta gumb za zapri moraš sam narisati pa ga pol implementirati v tabpage, drugače ne gre.
jaz sem naredil enostavno da preko menuja zaprem oz. da desno z miško kliknem pa zapri.
jaz sem naredil enostavno da preko menuja zaprem oz. da desno z miško kliknem pa zapri.
Ja, saj sem v prvem postu napisal da gre za custom TabControl, ki ima implementiran tak gumb.
Sem pa sedaj pogruntal, če bo še kdo na kaj podobnega naletel, da je vidna rešitev:
gradnik je treba dodati ročno v designer kodi.
Sem pa sedaj pogruntal, če bo še kdo na kaj podobnega naletel, da je vidna rešitev:
gradnik je treba dodati ročno v designer kodi.
this.tabControl1 = new Primoz.CustomGradniki.TabControlX(); itd...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] picturebox, slika na slikoOddelek: Programiranje | 1085 (895) | japol |
» | vb.net: zapri vse tabcontroleOddelek: Programiranje | 752 (645) | klemenSLO |
» | C# ProgramOddelek: Programiranje | 3097 (2020) | Spura |
» | [VB] graf, merilnik hitrosti, termometerOddelek: Programiranje | 2302 (2167) | darkolord |
» | vb.net barchartOddelek: Programiranje | 1029 (951) | rode |