» »

Nenavadna upočasnitev prenosov

Nenavadna upočasnitev prenosov

psychoshorty ::

Lep pozdrav,

torej, da opisem situacijo: prijatelj ima spodoben racunalnik (X2 3800+, 2gb rama, Nforce 430 chipset ... + Win 7 32bit). Pred parimi dnevi so mu zaceli prenosi v lokalni mrezi zelo upadati. Danes sem sam preizkusil iz njegovega lokalnega streznika po 100Mbit mrezi prenos. Ta je bil okoli 1,2 Mb na sekundo. Ce pingam router je ping 2ms, ponavadi je manj kot 1ms. Poizkusil sem menjati mrezno ... mrezni kabel ... switch sem dal vmes, da bi videl, ce je z routerjem kaj ... posodobil driverje chipseta ... skratka cisto nic ne pomaga. Prenos ne gre nad 1,2 Mb na sekundo. Nastavitve mreze so pravilne, preizkuseno je bilo tudi preko dhcp nastavitev, a nic kaj boljsi rezultati. Pojma nimam, kaj bi lahko bilo se narobe. Ima kdo od vas kaksno idejo? Hvala za kaksen nasvet.

Lp,

x.sci ::

Lahko poskusis s kakim iperfom, da se znebis vpliva diska. Sicer se pa vcasih auto-sensu zmesa in pomaga, da forcas 100mbit+full duplex na obeh koncih.

Bakunin ::

x.sci - nic forccat - http://etherealmind.com/ethernet-autone...
ce ti ne dela autonegotiation, potem je nekaj narobe z mrezno, kabli ali stikalom

psychoshorty ::

Hvala za linke in ideje. Dejansko sem poizkusil vse. Autonegotiation deluje. Poizkusil sem tudi z fixno nastavitvijo (100Mbit full duplex). Zadeva se ne spremeni. Disk dvomim, da je kaj kriv. Na racunalu je namrec preko usb -ja priklopljen 1TB Wd externi disk. Prenosi na ta disk so bili cca. 40 - 48Mb/s pri kopiranju 4Gb fajla konstantni. HD Tach da tudi normalne rezultate za disk. Pregledal sem se surface diska z Hirensom ... vse ok (long test). Res nimam pojma, kaj bi lahko bilo. Prvic se srecujem s taksno situacijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys router wrt54gl wifi odličen, lan katastrofa

Oddelek: Omrežja in internet
10789 (595) Hayabusa
»

Izdelava domačega Ruterja

Oddelek: Omrežja in internet
81230 (965) an0nimen
»