» »

Freehost386

Freehost386

KBoris ::

Pred tremi leti sem na freehos386 naložil spletno stran smučišče. Do pred enega meseca je bilo vse v redu, sedaj pa stran kjer se prijaviš enostavno ne deluje več, iskalniki jo pa še vedno uvrščajo med zadetke. Tudi posodabljati je ne morem, ker se ne morem povezati z njihovim serverjem in ker so na strani podatki o višini snežne oddeje in obratovanju, zdaj to povzroča probleme saj ljudje pridejo, smučišče pa ne obratuje več. Na freehost386 sem poslal mail, pa sploh ne dobim odgovora. Kaj zdaj storiti? Se da ta stran kako zbrisati ali blokirati dostop v iskalnikih do nje?

KBoris ::

Ali nihče ne pozna odgovora?

HardFu ::

Ne mores nic, lahko probas se poklicat na freehost386 ce imajo telefonsko, to pa je vec ali manj to. In seveda naj bo to v poduk ostalim, ki na vsak nacin zelijo brezplacno gostovanje, ko pa placljivo stane le nekaj eur na mesec.
http://codeable.io

KBoris ::

Freehost je bila želja naročnika, takrat je ogromno vložil v smučišče, poleg tega je imel dve zeleni zimi. Stran je uspešn delovala, večino časa je bila na prvi strani googla pod ključno besedo smučišče in nam je bilo škoda da jo naložimo na drug server z drugo domeno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KBoris ()

Vice ::

Potem je šlo pa res slabo temu lastniku, da se ni mogel odpovedati 2 picam, 4 pirom in eni škatlici čikov na leto - toliko bi ga namreč stalo gostovanje...
A ima kakšen žiro račun preko RK odprt da mu kaj nakažemo?

rddezh9 ::

Tudi jaz sem naložil tja svojo spletno stran pa naenkrat nic vec ne dela. Sem tudi poslal mejl pa sploh ni prisel do njih. Zacenjam uporabljati weebly!

Tarzan ::

Jaz rečem, prav je tako. Kot je rekel Vice nad mano, gostovanje stane večinoma kakih 20 EUR na leto za potrebo zgoraj omenjenega sajta. Če je to preveč, se naj pa smučišče raje kar zapre, namreč, večina nas za najbolj postranski hobi vloži nekajkrat več.

Kliči jih, piši jim, ljubi se z njihovo mamo, več ne moreš narediti. Če imaš podatke kje pri sebi pa jih postavi na nov strežnik, kjer se to ne bo zgodilo. Če je statična stran si na konju, potem jo lahko enostavno potegneš dol s kakim wgetom. :)

KBoris ::

Saj že nekaj časa denar ni problem, tudi naložil jo bom na plačljiv server, samo domene ne morem imeti iste. Potrebna bo zopet optimizacija za iskalnike, tam pa je stran bila na prvi strani Googla, zato jo tudi nismo selili.

Tody ::

Model če je bila na frehosta386 prva na iskalniku bo takoj spet z normalno domeno in porihtano vsebino. Očitno maš zlo nepopularno ključno besedo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

LapD ::

Smučišče pomojem niti ni tako nepopularna ključna beseda :) ma pa dobro domeno, smucisce.primorska.com :D
web&motion designer

rontajzel ::

Jaz imam podoben problem, saj sem spletno stran preselil na plačljiv strežnik že pred leti, na freehostovem strežniku pa pustil obvestilo in link o preusmeritvi, sedaj sem stran zopet selil na novo domeno in nov strežnik in ko želim spremeniti obvestilo, je dostop do freehost386 strežnika onemoočen. Problema sploh ne bi bilo, če se ne bi v googlu pojavljali zadetki do ravno tega obvestila. Zadetek do nove strani pa le redko pokaže, oz. je nekje spodaj.
Problem, ki se je pri freehostu386 pojavil je ta, da imajo strežnik še vedno aktiven, le dostop do njega (FTP in WEB client) je problematičen.

Mislim, da je domena www.freehost386.com potekla.
A pozna kdo IP naslov do strežnika, kamor je prej ciljala omenjena domena?
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

rontajzel, če si domeno od tam prelinkal že pred leti, potem bi moralo že vse linke v googlu popraviti samodejno. Oziroma vidim zdaj, da nisi samo naredil preusmeritve, temveč napisal tekst z linkom. Druga zgodba...

Google pravi da je bil njihov IP naslov 216.17.110.91. V vsakem primeru, čeudi je gostovanje bilo zastonj, bi se morali lastniki oglasiti in ti omogočiti prenos. Eh ja, bolje je dati evro in pol na mesec in imaš mir. :)

Vso srečo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali pozna gdo kakšen ftp free strežnik za joomlo instalirat?

Oddelek: Izdelava spletišč
121695 (1330) _veyron
»

php spletno stran na internet

Oddelek: Izdelava spletišč
161266 (1047) HardFu
»

Problem pri objavi spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
7941 (869) Highlag
»

[CMS] open source, java, brez baze

Oddelek: Izdelava spletišč
131160 (904) Ice-Heki
»

Spletna stran!

Oddelek: Izdelava spletišč
191730 (1273) Jinx

Več podobnih tem