» »

Menjava Procesorja - nujno!

Menjava Procesorja - nujno!

cugiii ::

imam eno vprasanje:
imam maticno plosco ASRock(N68PV-GS) (na skatli pise AM3 CPU READY, amd athlon X2 ,X4)..
Tukaj pa so podatki o plosci ki sem jih nasel na Internetu: http://www.pless.co.uk/product.php?prod...
jaz imam vgrajen procesor: AMD x2 4400+ 2,29ghz... odlocil sem se da bom menjal procesor ker opocasnjuje moj racunalnik, zato me pa zanima ali bi ga lahko zamenjal z: Procesor AMD Athlon II X3 435 2,9GHz, AM3?

hvala za odgovor!

ncc2000 ::

cpu support list N68PV-GS

bios vsaj 2.0, pa naj bi šlo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ncc2000 ()

se pravi nebi imel probleme z vstavljanjem le tega? oziroma kaksne druge probleme..
Prvic mislim to sam naredit, zato me zanima da ne bi prislo da kaksne napake..

Problemov je lahko miljon, ampak glede na podatke proizvajalca jih naj ne bi bilo. Zamenjaš procesor in če imaš odgovarjajoči bios, ma da zalaufa u prvo ali najkasneje po resetu biosa.

Odgovornost in odločitev je pa seveda samo tvoja. Papirji pravijo, da gre, drugače pa poguglaj po forumih, sigurno najdeš folk z izkušnjami za točno tako konfiguracijo.

Pa vseeno malo razmisli, če že menjaš CPU, ali ne bi raje X4 620 za kakih dobrih 10EUR več. Na dolgi rok to verjetno boljša izbira.

Lonsarg ::

Jaz imam čisto enak procesor kot ti, pa žal celo na 939 slotu, grafo imam pa 8800GT. Za moj primer je menjanje samo grafe ali samo procesorja bedarija v upoštev pride samo v celoti zamenjanja stvar, če bi že hotel več FPSjev bi kupil hitrejšo grafično 8800GT je večji problem kot 4400+ X2. Kaj maš ti kako 5770 grafično, da rabiš proc nov?

ncc2000 mislim da imas prav ja, nekdo mi je svetoval da je najbolje ce nabavim kr amd phenom x4 800, res da je cena 140EUR amapk bo vsaj za neki casa konkurencno novejsim igram...
Drugace pa imam Geforce 9800GT 1gb, 4gb rama in milslim da se mi splaca menjat samo procesor in imam ubistvu komplet nov comp, kajti vse ostalo sem menjal pred kratkim...

Če si pa pripravljen ~140€ izpljunit, potem pa vsekakor vzemi X4 945, le pazi, da vzameš takega z TPD 95W (preveri part number procesorja s tistim na CPU support list).

X4 945 (95W TPD) je zaenkrat max za tvojo ploščo, cena pa je tudi tam nekje.
Le ustrezen bios naloži pred menjavo procesorja, v kolikor že nimaš najnovejšega.

In tudi grafa bo s tem CPU-jem čisto drugače zašvicala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja računalnika za 150€

Oddelek: Kaj kupiti
183843 (3254) m0LN4r
»

Ugašanje računalnika in nakup novih komponent

Oddelek: Pomoč in nasveti
426180 (5516) Seljak
»

Problem AMD Phenom II X4 945 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
643999 (3335) Pšenični
»

AMD procesor (strani: 1 2 3 )

11717170 (15169) klinker
»

nadgraditev/menjava sistema

303013 (2453) snopc

Več podobnih tem