Forum » Izdelava spletišč » PHPbb Forum & HTML
PHPbb Forum & HTML
miha13 ::
Odločil sem se izdelati spletno stran s programom Dreamweaver, kar mi ni problem, potem bi si odprl PHP forum in bi ga rad gor na statični strani.
Prosil bi za kakšno mnenje nekoga ki je to že počel, tako da mi bodo stvari bolj gladko stekle..
O teh forumih in njihovih nastavitvah ne vem veliko, vendar bi ga moral ''po moje'' zožati na določeno širino pixlov (600,700,...) ter mu nekako odbiti header (logotip na vrhu foruma,)nato pa ga vpeti v statično stran preko Iframe-a (okvirja) kateri bi bil natančno toliko širok kot bi predhodno bil forum nastavljen (zato da se znebim drsnikov kateri grdo zgledajo)
Uglavnem, če je kdo to že počel, ga prosim za kakšen grobi opis in kakšen nasvet na kaj je treba paziti.
Če se kdo razume v nastavitve forumov, mi tudi lahko svetuje kako naj ga zožam in odstranim glavo.
Hvala!
Prosil bi za kakšno mnenje nekoga ki je to že počel, tako da mi bodo stvari bolj gladko stekle..
O teh forumih in njihovih nastavitvah ne vem veliko, vendar bi ga moral ''po moje'' zožati na določeno širino pixlov (600,700,...) ter mu nekako odbiti header (logotip na vrhu foruma,)nato pa ga vpeti v statično stran preko Iframe-a (okvirja) kateri bi bil natančno toliko širok kot bi predhodno bil forum nastavljen (zato da se znebim drsnikov kateri grdo zgledajo)
Uglavnem, če je kdo to že počel, ga prosim za kakšen grobi opis in kakšen nasvet na kaj je treba paziti.
Če se kdo razume v nastavitve forumov, mi tudi lahko svetuje kako naj ga zožam in odstranim glavo.
Hvala!
Gost ::
Ne vem, če ti bo kdo pomagal v take razsežnosti, ki si jih želiš.
Preberi najprej uradna navodila in se seznani z vsem potrebnim, kaj potrebuješ in kako nastaviti.
http://www.phpbb.com/
Nato pa preoblikovanje template-a.
Preberi najprej uradna navodila in se seznani z vsem potrebnim, kaj potrebuješ in kako nastaviti.
http://www.phpbb.com/
Nato pa preoblikovanje template-a.
Tody ::
Če bi hotel pa tko na easy narest tko kot si si ti predstavljal, pa pač daš opcijio scroll=No in template spremeniš tako da nimaš glave. Rezultat bo precej slab, saj pol foruma vrjetno ne bo vidno.
Predlagam da opustiš svojo statično stran in si naložiš CMS, ki že ima podporo za forum, boš imel veliko več od tega.
Lahko pa vprašaš strica googla in dobiš kak rezultat ven http://www.phpbb.com/community/viewtopi...
Predlagam da opustiš svojo statično stran in si naložiš CMS, ki že ima podporo za forum, boš imel veliko več od tega.
Lahko pa vprašaš strica googla in dobiš kak rezultat ven http://www.phpbb.com/community/viewtopi...
No, sej vem da moja ideja ni edina, pa tudi to da ni najboljša oz. najlažja, zgleda sem si samo v napačno smer predstavljal stvari.
Drugače vem da se da igrati s širino foruma po volji, tudi header se da odstranit, vendar če ravno ne poznaš stvari gre lahko hitro kaj po zlu...
Hvala na odgovorih, bom probal varianto ki si mi jo predlagal Tody, če mi bo odgovarjala seveda.
Drugače vem da se da igrati s širino foruma po volji, tudi header se da odstranit, vendar če ravno ne poznaš stvari gre lahko hitro kaj po zlu...
Hvala na odgovorih, bom probal varianto ki si mi jo predlagal Tody, če mi bo odgovarjala seveda.
Hair ::
narediš spletno stran, potem jo pa "kopiraš" v template foruma - narediš svoj template.
tko da ubistvu ne vstavljaš foruma v stran, ampak stran na forum. ni tok zakomplicirana zadeva, pa še phpbb ma vredu template. moreš pa poznat vsaj neke osnove htmlja.
lp
tko da ubistvu ne vstavljaš foruma v stran, ampak stran na forum. ni tok zakomplicirana zadeva, pa še phpbb ma vredu template. moreš pa poznat vsaj neke osnove htmlja.
lp
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.
Uspelo mi je vpeti forum preko iframe-ja, tako kot sem si zamislil, vendar nastopa eden mali problemček.
Višina iframe-a na strani je statična, katero sem sicer določil, rad bi pa da se višina okvirja spreminja glede vsebine ki jo prikazuje (če je to seveda mogoče), torej me zanima ali je lahko višina okvirja automatska, tako da se sama prilagodi strani ki jo vpneš noter. S tem problemom se ubadam ker nebi rad imel v okvirju drsnikov.
Prosim za pomoč.
Višina iframe-a na strani je statična, katero sem sicer določil, rad bi pa da se višina okvirja spreminja glede vsebine ki jo prikazuje (če je to seveda mogoče), torej me zanima ali je lahko višina okvirja automatska, tako da se sama prilagodi strani ki jo vpneš noter. S tem problemom se ubadam ker nebi rad imel v okvirju drsnikov.
Prosim za pomoč.
Gost ::
V osnovi ne. Rešiš lahko edino z javascriptom, vendar lahko, da ne bo povsod vedno delovalo:
function adjustIframe(id) { var heightVar = document.getElementById(id).contentWindow.document.body.scrollHeight; document.getElementById(id).style.height = (heightVar + 20) + "px"; } <iframe src="http://www.google.com" onLoad="adjustIframe('forum')" id="forum" width="100%" frameborder="0"></iframe>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JavaScript offsetTop in brskalnikiOddelek: Izdelava spletišč | 991 (923) | shorvat |
» | Prilagoditev frameov resolucijiOddelek: Izdelava spletišč | 1365 (1203) | c0dehunter |
» | JavaScript zunaj HTMLOddelek: Izdelava spletišč | 1268 (1166) | *wolf* |
» | Internet strani kot slideshowOddelek: Izdelava spletišč | 2109 (1860) | sverde21 |
» | Iframe in OnClickOddelek: Izdelava spletišč | 1307 (1251) | Road Runner |