Forum » Programska oprema » Iéem pomoé: gvim, Windows 7, meniji in cp1250
Iéem pomoé: gvim, Windows 7, meniji in cp1250
mojca ::
Zivijo,
na Windows 7 mi meniji v gvim-u ne delujejo pravilno. Sumim, da se nalozijo pod kodno tabelo cp1250 in da jim Windows 7 ne ugodi, pac pa uporabi Latin 1. Namesto "c-ja je ecaron, "s in "z pa manjkata (oproscam se za pomanjkanje sumnikov - nisem si se vzela casa, da bi ugotovila, kako na oknih modificiram tipkovnico, da bom na alt-gr+c dobila "c itd.).
Na XP-jih ni bilo tezav, za Linux ne vem, ker najbrz nikoli nisem uporabljala gvima s slovenskim prevodom menija, vendar tam najbrz deluje, ker linux ze od vekomaj uporablja UTF-8. Kaj pa Windows 7?
Prevodi se nahajajo na
C:\Program Files (x86)\Vim\vim72\lang\menu_sl_si.cp1250|utf-8|latin2.vim
(pri standardni instalaciji).
Hvala
na Windows 7 mi meniji v gvim-u ne delujejo pravilno. Sumim, da se nalozijo pod kodno tabelo cp1250 in da jim Windows 7 ne ugodi, pac pa uporabi Latin 1. Namesto "c-ja je ecaron, "s in "z pa manjkata (oproscam se za pomanjkanje sumnikov - nisem si se vzela casa, da bi ugotovila, kako na oknih modificiram tipkovnico, da bom na alt-gr+c dobila "c itd.).
Na XP-jih ni bilo tezav, za Linux ne vem, ker najbrz nikoli nisem uporabljala gvima s slovenskim prevodom menija, vendar tam najbrz deluje, ker linux ze od vekomaj uporablja UTF-8. Kaj pa Windows 7?
Prevodi se nahajajo na
C:\Program Files (x86)\Vim\vim72\lang\menu_sl_si.cp1250|utf-8|latin2.vim
(pri standardni instalaciji).
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] encoding nizaOddelek: Izdelava spletišč | 3794 (1709) | BivšiUser2 |
» | težava z jezikom v LAtexOddelek: Programska oprema | 1338 (1281) | Taubi19 |
» | ubuntu LaTeX sumnikiOddelek: Programska oprema | 4295 (4098) | atasmrk |
» | [PHP] charter set windows-1250Oddelek: Programiranje | 2821 (2821) | Blisk |
» | MySQL in šumnikiOddelek: Programiranje | 3050 (2821) | darkolord |