» »

Kako relativno linkati v JavaScript?

Kako relativno linkati v JavaScript?

MrStein ::

Stran http://foo/bar/baz.bam bi rada iz JavaScripte preskočila na http://foo/bar/sub/page z relativnim linkom "sub/page".

V HTML bi naredil A HREF="sub/page" v JavaScript pa nekak ne deluje.

Sem probal document.location='sub/page' ampak ne dela prav. Pa še različno dela v FF 3.5.3 in IE8.
V IE8 mislim da naredi kot pričakujem, v FF pa gre na http://foo/sub/page.
(zdaj nimam pri sebi, tako da ne vem točno)
Če uporabim window.location, je isto.

Stran pa je v IFRAME. Torej glavna stran vsebuje IFRAME, JS koda v IFRAME pa bi naj šla na omenjeni link, še vedno v IFRAME (vsebujoča stran pa ostane kot je).

Sicer to z IFRAME ne dela probleme, le končni naslov ne štima.

V skripto pred spremembo sem dal izpis trenutne vrednosti document.location in je po pričakovanju http://foo/bar/baz.bam

Torej vprašanje je, kak se v JavaScript-i naredi ekvivalent A HREF="sub/page" ?
(mora biti v skripti)

JavaScript sicer ni moje območje (ste že ugotovili).

LP,
David
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Vice ::

Določit moraš ime iframe-a in target ti je to ime.

Sem skoraj 100% prepričan da je tako, bi moral v kakšen priročnik iz leta 1993 pogledat sem že malo pozabil.

Tody ::

Poglej če je kle kaj pametnega

http://reference.sitepoint.com/javascri...

680x0 ::

var loc=location.toString();
var absolutePath = loc.substring(0, loc.lastIndexOf("/")+1);

tvojZeljeniLink = absolutePath + 'sub/page';

techfreak :) ::

Iframe-i so malo out ... sploh glede na to, da zdaj že VSAK hosting podpira PHP.

MrStein ::

Dejan, sprememba frameworka sredi projekta? Dober vic ;)

C=64 , ja, sem mu podturil absolutni URL. Sicer malo drugače sestavljen kot v tvojem primeru.

Hvala.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporaba spremenjivke iz JavaScript v PHP

Oddelek: Programiranje
171374 (1013) direstrait
»

link in avtomatski login

Oddelek: Izdelava spletišč
5824 (755) techfreak :)
»

Kako prebrati izvorno kodo za: target="iframe"

Oddelek: Izdelava spletišč
51114 (997) R33D3M33R
»

Iframe in OnClick

Oddelek: Izdelava spletišč
51251 (1195) Road Runner
»

Event na linku, zelo tricky!

Oddelek: Izdelava spletišč
61237 (1064) Phoebus

Več podobnih tem