» »

H kateri banki naj grem?

H kateri banki naj grem?

1 2
3
»

cortez ::

karafeka ::

Tole so mi napisali:
 dkb

dkb



Postopek je bil pa:
1. izpolnil formular na dkb.de
2. ga podpisal (zahtevo za odprtje, izjavo da sem davčni rezident v Sloveniji (priložil zadnjo dohodninsko napved in davčno številko z mojim naslovom). Zraven nisem poslal zahteve za včlanitev v DKB klub, ker trenutno tega ne rabim. Vsemu skupaj sem priložil še bančni izpisek iz NLB za februar 2011, kjer se je lepo videl priliv iz plače in stanje v dobro v višini dveh novih avtov srednjega razreda. Napisal sem še dopis v nemščini, kaj vse prilagam zraven in da me lahko kontaktirajo preko telefona ali emaila.
3. Šel v München in poslal iz pošte s POSTIdentom (drugače hodim tja vsak mesec zaradi dela, tako da sem to uredil spotoma).
4. Čez 10 dni sem dobil zavrnitev.

Nikoli nisem imel kredita, nikoli nisem šel v limit, račun imam še iz dijaški časov (še iz prejšnjega tisočletja).
Včeraj sem malo prebiral nemške forume oz. komentarje, kjer omenjajo da ni neke logike pri odobritvah ali zavrnitvah. Recimo odobreno dobijo študentje, ki nimajo stalnega prihodka oz. niso zaposleni, medtem ko so nekateri zaposleni dobili zavrnitev. Mhja, sem se že veselil črne vise, pa zgleda ne bo nič iz tega.

fosil ::

Pri abanki si daš lahko narest tud roza viso če hočeš :D
Tako je!

McHusch ::

To je pa res čudno, da so ti zavrnili. Berem tudi tele linke od corteza in očitno je v zadnjih mesecih to pogosta praksa. Kdove, mogoče imajo preveč strank.

cortez ::

Jst sem dobil isti odgovor že decembra.
1 2
3
»