» »

Knjige

Knjige

eomer ::

No v času počitnic je veliko časa za branje in trenutno berem knjigo ki jo bi moral prerati vsak saj v njej je opisano kako naj v življenju iščemo pot(življenjsko).
Torej če se vam da preberite Alkimista

pin29 ::

JA! Se strinjam, zelo dobra knjiga, mogoč jo bom še enkrat prebral...:D

DoloresJane ::

Alkimist je sicer precej dobra knjiga, vendar pa mislim, da bos moral svojo življenjsko pot najti sam in ti pri tem tudi petkratno branje Coelha ne bo pomagalo. Na splošno se mi Coelho (Kako se njegov priimek sploh prebere? [ko'eljo]?) sicer zdi zgleden avtor, ki pa je preširoko cenjen zaradi vsesplošne manije na magični realizem in s tem povezane južnoameriške avtorje. :D

Če ti je magični realizem všeč, preberi raje M. Garcio Marqueza (v knjiznici moras iskati pod G, Garcia). Meni je bil ljubši. Ljubezen v času kolere ali Sto let samote sta privlačno branje. :)

perci ::

Sicer ni M. (Miguel or sth), ampak G. - Gabriel Garcia Marquez, še ena od njegovih znanih je pa Kronika napovedane smrti - IMHO tudi dobra knjiga.

Ziga Dolhar ::

Predlagam Zofijin Svet, sem si pa ravno sposodil Fantoma iz Opere (Gaston Leroux) (sem pač mahjnjen na ta mjuzikl :]).

perci ::

Ziggga: Ma ne ;), Fantom iz opere? Kaj je ze to?>:D

eomer ::

OK Zofijin svet no sej je v redu ampak je napisana zelo poslošeno in natrpano z vsemi tipi in načini filozofije je že bolje kej od Sv. Avguština, Nitscheja al pa Decarta.

DoloresJane ::

Whooops...
moja napaka, seveda. Hvala za popravek, Perci. :)

Ziga Dolhar ::

eomer: točno tako, knjiga zelo (po)splošeno predstavi velik del filozofov. Saj je tak tudi njen naslov, ane? :]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobre knjige

Oddelek: Loža
214542 (1594) SonjaP
»

Pametna, dobra knjige za izobraževanje

Oddelek: Loža
244484 (3364) globalna80
»