Forum » Programiranje » čuden if stavek
čuden if stavek
Lualah ::
query.CityName = city == null ? string.Empty : query.CityName;
jasno mi je kaj je ? in kaj je : ampak query.CityName = city == null pa mi ni jasno (= in nato ==) kaj pomeni. Lahko kdo ki to razume prevede ta stavek v navaden if(...)else(...)
jasno mi je kaj je ? in kaj je : ampak query.CityName = city == null pa mi ni jasno (= in nato ==) kaj pomeni. Lahko kdo ki to razume prevede ta stavek v navaden if(...)else(...)
ERGY ::
Pogojni operator je to. Za lažje razumevanje ...
Sicer mal čudno je tole klicano, verjetno je Empty() kot metoda ... no popravi sam.
query.CityName = (city == null) ? string.Empty : query.CityName;
Ker pa se tu nic ne spremeni bi se dalo okrajsat malo vse skupaj.
Lp
p.s. preberi si pravila pisanja teme v tem oddelku
Sicer mal čudno je tole klicano, verjetno je Empty() kot metoda ... no popravi sam.
query.CityName = (city == null) ? string.Empty : query.CityName;
if ( city == NULL ) query.CityName = string.Empty; else query.CityName = query.CityName;
Ker pa se tu nic ne spremeni bi se dalo okrajsat malo vse skupaj.
if ( city == NULL ) query.CityName = string.Empty;
Lp
p.s. preberi si pravila pisanja teme v tem oddelku
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ERGY ()
hendriks ::
Takole na hitro: query.CityName-u priredimo vrednost city. Če je city slučajno enak null, dobi
city vrednost string.Empty, če pa ne, pa dobi vrednost query.CityName. Možno da sem falil ;)
city vrednost string.Empty, če pa ne, pa dobi vrednost query.CityName. Možno da sem falil ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri kontakt formiOddelek: Izdelava spletišč | 18497 (18395) | Vzdevek |
» | [c#] shrani text, tabele, slikeOddelek: Programiranje | 1510 (1116) | klemen93 |
» | [C#] Xml Serializacija Attribut pred NamespaceOddelek: Programiranje | 957 (843) | Looooooka |
» | [C#] Pravice za spreminjanje in restore bazeOddelek: Programiranje | 1057 (877) | nuclear |
» | C# tabelaOddelek: Programiranje | 1011 (863) | Mitja Bonča |