» »

Kateri vsaj 500W napajalec?

Kateri vsaj 500W napajalec?

Mitja358 ::

Pozdravljeni,
zdaj mam napajalnik LC Power 550W v2.0 in bi ga rad zamenjal za kaj močnejšega (več W, Močnejše 12V linije, več priključkov, v2.2 ali 2.3 ...). Rad bi da bi se kabli dali čimolj uredit (poskrit) v ohišju. Zato je lahko tudi z modelirnim al kak se že reče priklopom kablov. Budget je nekje 50-60€. Lahko tudi malo več če je vreden svojega denarja sam ne dosti, raje pa bo da bo manj. Nakup je lahko v vseh trgovinah pri nas, v avstriji pa v Conradu, DiTechu ali mylemonu.

Gledal sem nekaj takega:
http://www.nakupi.net/izdelek_Napajalni...
http://www.nakupi.net/izdelek_Napajalni...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php... (Tale mi je zelo zanimiv, saj na sliki se vidi da se kabli daj olepo uredit saj so v mreži, pa še v2.3 je)

Še nekaj enakih napajalcov vendar v avstriji:
http://geizhals.at/a429979.html (tukaj mi je čudno ko kliknem na mylemon in tam ni nič opisa, ni slike .... Ga sploh imajo?)
http://geizhals.at/a347533.html
http://geizhals.at/a347522.html
http://geizhals.at/a377377.html
http://geizhals.at/a377377.html

TOP ::

Za kaj pa sploh rabiš močnejši napajalec.Dokler ti ta dela.Ker za ta denar nimaš kaj zbirat je vse isto sranje.Za kaj bolšega je treba pljunit 80e in več.

Mitja358 ::

Tisti Techsolo je veliko boljši, kolikor jaz vidim. Moj ma v2.0 tisti ma v2.3, ima močnejše 12V linije, več priključkov. Zad pa bi ga prej kupil kot grafično kartico, ker moj nima zadosti priklopov za napajanje le-te. Adapterji pa mi niso pri srcu.... Aja pa še kable bi rad bolj uredil. Tale ima kable tako trde da se komaj dajo malo redit.

Katerega pa pol priporočaš?

deadbeef ::

Ena beseda: Corsair

Meizu ::

Ena beseda: Corsair


Se strinjam, delajo super tile PSUji. Sam ni mi pa jasno sledeče... Ko se spravim kak špil obračat ali kakorkoli obremenim sistem malce bolj močno, se mi PSU začne kar močno gret... Sem pa prepričan, da je poraba mojega sistema gotovo precej manjša od polne obremenitve, kot jo zmore PSU... Se tile Corsairi normalno tako grejejo, ali je kaj drugega pri meni problem?

Steinkauz ::

Pr men je v idle in load izjemno tih in hladen...

Meizu ::

Hmm... Pretok skozi kišto imam idealno naštiman (spredaj in zadaj po dva venta na kišti), GPU ima okoli 50c v igri, proc okoli 50-60c (@3.6ghz), tko da ne bi smelo to bit problem... Zdaj ko je v idle je mlačen (no, malce topline je že čutit), ko si pa v full load, je pa kr že fajn vroč...

Mitja358 ::

Če bi vzel korsarja bi vzel 650W za 80€. Zdaj pa me zanima če ma corsair modularen priklop kablov in če se dajo lepo uredit po ohišju?

Calligula ::

Me kdaj zmede, ko so ljudje nezadovoljni, ce napajalec greje kisto. V koncni fazi je to dober prenos odvecne toplote na vecjo povrsino. Te isti ljudje so ponavadi pripravljeni veliko placat za velike heatsinke, za draga pasivna ohisja ipd... Zgleda, da je dober ucinek dober samo, ce se ga drago placa :D

Steinkauz ::

Mitja 650w nima modularnega priklopa, 620w pa ima(sam je tut dražji).
Kako se da uredit kable je pa precej od ohišja odvisno.

Steinkauz ::

In Calligula, če se greje, pomeni, da ima slabši izkoristek in gre več energije v toploto.
Zdej že trdiš, da je super fajn, če ti napajalnik greje kišto lol.

Calligula ::

Nima bistveno slabsega izkoristka. Ce majo precej drazji 80 ga ma ta pac 70. Ampak ne vidim, da ni vas potrosnja skrbela pri tlacenju dodatnih kartic notri, benchanju, nekateri majo sisteme navite 24/7 tako, da je malo pointless. Vse bistvene komponente PCja so navadni grelci.

Mitja358 ::

Sam zakaj je Techsolo 730W npr. slab? Ima ATX V 2.3, lep način urejanja kablov, Amperaža je dobra (dobro ne more se primerjat s Corsarjem ampak je zadovoljiva), ima več kablov ....

Kaj pa CoolerMaster če Techsolo ne?
http://geizhals.at/a271154.html
http://geizhals.at/a271143.html


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
466575 (5450) rkajtn
»

Kaj kupiti RAM??

Oddelek: Kaj kupiti
11695 (594) igorigy
»

Asus P7P55D-E matična/ kateri RAM najboljši?

Oddelek: Strojna oprema
181872 (1728) Xserces
»

Grafična, napajalnik?

Oddelek: Strojna oprema
91514 (1206) bluefish
»

Končno kupujem malo bolj mašino =) Nasveti dobrodošli

Oddelek: Kaj kupiti
81705 (1352) Glodko

Več podobnih tem