Forum » Programska oprema » Napredno spajanje polj
Napredno spajanje polj
lopov ::
Zdravo!
Imam problem s spenjanjem dokumentov oz. z neke vrste "mail merge".
Iz baze dobim podatke v obliki:
To moram spraviti v obliko in sicer vsakega na svoj list, pri tem pa jih na tem listu razporedim levo ali desno glede na spol (se pravi upokojenec je svoj list, zaposleni svoj, študent svoj; teh listov je več, naštel sem 3 le kot primer).
Podatke lahko dobim iz baze v excelu, le da se mi nato ne sanja, kako bi se lotil zadeve. Na voljo imam word in excel oz. openoffice. Rešitev je lahko tudi python ali perl skripta, le da rabim tu (bistveno!) več pomoči.
Imam problem s spenjanjem dokumentov oz. z neke vrste "mail merge".
Iz baze dobim podatke v obliki:
upokojenec starost1 spol1 upokojenec starost2 spol2 upokojenec starost4 spol1 zaposleni starost5 spol2 zaposleni starost7 spol2 študent starost8 spol1 študent starost9 spol2 študent starost0 spol1
To moram spraviti v obliko in sicer vsakega na svoj list, pri tem pa jih na tem listu razporedim levo ali desno glede na spol (se pravi upokojenec je svoj list, zaposleni svoj, študent svoj; teh listov je več, naštel sem 3 le kot primer).
upokojenec spol1 spol2 --------------------------------------- starost1 starost2 starost4 zaposleni spol1 spol2 --------------------------------------- starost5 starost7 študent spol1 spol2 --------------------------------------- starost8 starost9 starost0
Podatke lahko dobim iz baze v excelu, le da se mi nato ne sanja, kako bi se lotil zadeve. Na voljo imam word in excel oz. openoffice. Rešitev je lahko tudi python ali perl skripta, le da rabim tu (bistveno!) več pomoči.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ma lahko kdo pomaga napisat program v C++ nujno potrebujem.Oddelek: Programiranje | 1119 (211) | FTad |
» | Objektno programiranje JavaOddelek: Programiranje | 1398 (1256) | Spartacus |
» | C++ programOddelek: Programiranje | 1339 (1271) | BigWhale |
» | Poziv mladim glasbenikom - kitaristom!Oddelek: Loža | 1487 (1347) | the_unborn |
» | Anketa: Žuranje!!!Oddelek: Loža | 1150 (1016) | Jebiveter |