Forum » Programiranje » 3 NALOGE v c++
3 NALOGE v c++
zaporka ::
Prosim da mi pomagate pri teh nalogah saj sem bil odsoten dalj časa pri pouku v srednji šoli in ne zna mrešiti pri zaključevanju ocene:
1.Napiši program, ki bo prebral eno celo število n in potem deklariral matriko dimenzije n*n. za vrednosti matrike pa naj vstavi vrednosti kot je podano na primeru. Matriko nato tudi izpiši. Primer ko je za n podan vrednost 5:
0 1 2 3 4
1 2 3 4 3
2 3 4 3 2
3 4 3 2 1
4 3 2 1 0
2.
Imaš matriko 8*8, ki predstavlja šahovsko polje. Tvoj program naj naključno izbere polje na šahovnici in za to polje v matriki vnese vrednost 1. Nato pa naj program za vsa polja, na katera lahko iz izbranega polja skoči šahovska figura skakač vnese vrednost 2. za vsa ostala polja pa naj program vnese vrednost 0. Matriko nato še izpiši.
3.
Napiši program, ki prebere vrstico znakov s tipkovnice. nato pa napiši funkcijo, ki bo prejelo to vrstico in izpisala palindrom iz dane vrstice.
Hvala in lp
1.Napiši program, ki bo prebral eno celo število n in potem deklariral matriko dimenzije n*n. za vrednosti matrike pa naj vstavi vrednosti kot je podano na primeru. Matriko nato tudi izpiši. Primer ko je za n podan vrednost 5:
0 1 2 3 4
1 2 3 4 3
2 3 4 3 2
3 4 3 2 1
4 3 2 1 0
2.
Imaš matriko 8*8, ki predstavlja šahovsko polje. Tvoj program naj naključno izbere polje na šahovnici in za to polje v matriki vnese vrednost 1. Nato pa naj program za vsa polja, na katera lahko iz izbranega polja skoči šahovska figura skakač vnese vrednost 2. za vsa ostala polja pa naj program vnese vrednost 0. Matriko nato še izpiši.
3.
Napiši program, ki prebere vrstico znakov s tipkovnice. nato pa napiši funkcijo, ki bo prejelo to vrstico in izpisala palindrom iz dane vrstice.
Hvala in lp
Tutankhamun ::
naloga 1: void PrintMatrix (const int *matrika, const int n) { for (int i = 0; i < n*n; i++) { if ((i % n) == 0) cout << endl; cout << matrika[i]; } cout << endl; } int main(int argc, char *argv[]) { int n; cin >> n; int *matrika = new int[n*n]; for (int v = 0; v < (n-1); v++) { for (int i = v; i < n; i++) { matrika[(v*n) + (i-v)] = i; matrika[(n*n-1) - ((v*n) + (i-v))] = i; } } PrintMatrix (matrika, n); return 0; } naloga 2: (funkcija za izpis je enaka kot pri 1. nalogi) int main(int argc, char *argv[]) { const int tx[] = {2, 2, 1, -1, -2, -2, -1, 1}; const int ty[] = {-1, 1, 2, 2, 1, -1, -2, -2}; int matrika[8][8] = {0}; srand(time(NULL)); int x = rand() % 8; int y = rand() % 8; matrika[y][x] = 1; for (int i = 0; i < 8; i++) { int nx, ny; nx = x+tx[i]; ny = y+ty[i]; if (nx < 8 && ny < 8 && nx >= 0 && ny >= 0) matrika[ny][nx] = 2; } PrintMatrix (&matrika[0][0], 8); return 0; } naloga 3: Sana se mi ne kaj je to palindrom. Niti se mi ne da poiskat.
keworkian ::
Palindrom je beseda, ki ima v obe smeri isti pomen :*.
Bi ti jaz napisal to samo ne bom ker sem sebicen. In ni tako bistevno tezko, glede na to da ti je tutan vse naredu. GET BECK TO VAERK!
Bi ti jaz napisal to samo ne bom ker sem sebicen. In ni tako bistevno tezko, glede na to da ti je tutan vse naredu. GET BECK TO VAERK!
Obscenities in B-Flat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vsota določenih elementov matrike [C]Oddelek: Programiranje | 1008 (696) | RatedR |
» | programiranje v c++Oddelek: Programiranje | 1909 (1675) | Tutankhamun |
» | mnozenje matrikOddelek: Programiranje | 4749 (4411) | Vesoljc |
» | [C++][Naloga_polja]MIN in MAX polja, izpis za x.100 stevilOddelek: Programiranje | 2950 (2761) | snow |
» | Išče se hiter algoritem za izračun ene čudne matrične operacije.Oddelek: Znanost in tehnologija | 2213 (1704) | Thomas |