» »

Ubuntu video

Ubuntu video

Robocop1 ::

Pozdravljeni!

Imam problem s predvanjanjem videa na računalniku. Uporabljam Ubuntu 8.10 z nameščenimi gonilniki.
Problem se pojavi, ko predvanjam film - začne slika utripati, isti problem je tudi s spletno kamero:
slika kar naprej utripa.
Občutek imam, da se je ta napaka pojavila šele pred kratkim in je bilo na začetku vse v redu.

A morda kdo ve kaj bi bilo to narobe in kako to popravim?

G-man ::

Če imaš vklopljene 3D učinke namizja, verjetno gonilnik grafične kartice ne pravilno podpira prikaza. Poizkusi brez vklopljenih učinkov. Sicer pa, kakšen računalnik imaš?

Robocop1 ::

Verjetno je krivo to. Na začetku sem imel nastavljeno brez vizualnih učinkov in je delalo vse OK, potem sem namestil gonilnik in učinke, pa se je začelo pojavljati tole.

Imam pa še eno vprašanje. Da ne bom odpiral nove teme, ga bom napisal kar tukaj:
V ununtu sem namestil program DosBox, s katerim igram starejše igre, ki tečejo v DOSu. Problem je v tem, da tipke levo, desno, gor, dol ne delajo, tako da je zadeva praktično neuporabna. Delajo pa vse ostale tipke, razen navedenih.
Zanima me, ali bi se dalo kako naštimat, da bi delale tudi tiste 4 tipke. Vesel bom tudi, če bo kdo napisal vsaj kaj je narobe.

G-man ::

Sicer za DosBox ne vem, ampak video s 3D učinki bi moral delovat brez problemov. Tu imaš en popravek, kako to narest.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: G-man ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ms-DOS igre na Windows 98 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
555922 (4688) Enron x86
»

Arsenal

Oddelek: Igre
161332 (829) opeter
»

Starejši dos računovodski programi v Win 7 ne delujejo šumniki ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61541 (1314) enjst
»

Pinball vprašanje

Oddelek: Igre
81155 (1025) firbec
»

FreeDOS in DOSovske igre?

Oddelek: Operacijski sistemi
152119 (1791) Azrael

Več podobnih tem