Forum » Programiranje » C# in postgresql
C# in postgresql
urkrajnc ::
Zdravo. Imam narejeni dve formi. Eno glavno formo in log in formo. Zdaj me zanimam kako naj jaz preverjam pravilnost podatkov (beri upor. ime in geslo) če je v bazi pravilno? Uporabljam Npgsql, vendar na njihovi strani nisem zasledil nič "aktualnega". Zanima pa še me tudi kako naj izpišem v neko labelo ali pa textbox napako, ki jo vrne baza (če vpišeš narobne podatke).
http://npgsql.projects.postgresql.org/d...
Hvala že v naprej za pomoč!
Lp
http://npgsql.projects.postgresql.org/d...
Hvala že v naprej za pomoč!
Lp
robotek87 ::
Na povezavi, ki si jo dal ti lepo piše s primeri kako dobivaš podatke iz baze ter kako pišeš v njo.
Za prijavo pač sestaviš SQL stavek (string) - "select * from Uporabniki where userName = " + tbUserName.Text +" and password = " +tbPassword.Text
Če je v bazi tak uporabnik, ti ga bo vrnilo, drugače pa ne (izpiseš napako v Label ali kam drugam... lblNapaka.Text = "ni uporabnika.. ")
Za prijavo pač sestaviš SQL stavek (string) - "select * from Uporabniki where userName = " + tbUserName.Text +" and password = " +tbPassword.Text
Če je v bazi tak uporabnik, ti ga bo vrnilo, drugače pa ne (izpiseš napako v Label ali kam drugam... lblNapaka.Text = "ni uporabnika.. ")
urkrajnc ::
Najbolj se nebi strinjal s tabo. Uporabniško ime in geslo nista zapisana v nobeni tabeli (v tisti bazi s katero jaz delam), če pa naredim tabelo uporabniki in jih tam not dodam, pa nima smisla, saj ko ti izvajaš select stavek moreš bit v bazo že prijavljen.
robotek87 ::
S čim bos primerjal pravilnost podatkov (uporabnisko ime ter geslo) če jih nimaš zapisanih v nobeni tabeli?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# težavaOddelek: Programiranje | 3722 (2568) | mladec |
» | [ASP.NET] problemOddelek: Izdelava spletišč | 2169 (1819) | Microsoft |
» | HTML forma in datumOddelek: Izdelava spletišč | 1795 (1531) | Muzo |
» | sessionsOddelek: Izdelava spletišč | 1486 (1348) | multiplayer |
» | oop+php+sessionsOddelek: Izdelava spletišč | 2588 (55) | cahahopie |