» »

C# in postgresql

C# in postgresql

urkrajnc ::

Zdravo. Imam narejeni dve formi. Eno glavno formo in log in formo. Zdaj me zanimam kako naj jaz preverjam pravilnost podatkov (beri upor. ime in geslo) če je v bazi pravilno? Uporabljam Npgsql, vendar na njihovi strani nisem zasledil nič "aktualnega". Zanima pa še me tudi kako naj izpišem v neko labelo ali pa textbox napako, ki jo vrne baza (če vpišeš narobne podatke).

http://npgsql.projects.postgresql.org/d...

Hvala že v naprej za pomoč!

Lp

robotek87 ::

Na povezavi, ki si jo dal ti lepo piše s primeri kako dobivaš podatke iz baze ter kako pišeš v njo.

Za prijavo pač sestaviš SQL stavek (string) - "select * from Uporabniki where userName = " + tbUserName.Text +" and password = " +tbPassword.Text

Če je v bazi tak uporabnik, ti ga bo vrnilo, drugače pa ne (izpiseš napako v Label ali kam drugam... lblNapaka.Text = "ni uporabnika.. ")

urkrajnc ::

Najbolj se nebi strinjal s tabo. Uporabniško ime in geslo nista zapisana v nobeni tabeli (v tisti bazi s katero jaz delam), če pa naredim tabelo uporabniki in jih tam not dodam, pa nima smisla, saj ko ti izvajaš select stavek moreš bit v bazo že prijavljen.

robotek87 ::

S čim bos primerjal pravilnost podatkov (uporabnisko ime ter geslo) če jih nimaš zapisanih v nobeni tabeli?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C# težava

Oddelek: Programiranje
233722 (2568) mladec
»

[ASP.NET] problem

Oddelek: Izdelava spletišč
382169 (1819) Microsoft
»