Forum » Strojna oprema » Problem pri priklopu dodatnih ventilatorjev v ohišje
Problem pri priklopu dodatnih ventilatorjev v ohišje
bastadu ::
Imam en problem, in sicer sem se spravil v ohišje namontirati dva dodatna 80mm ventilatorja. Priklopljene imam na konektorje na osnovni plošči. Problem pa je ta, da sta ventilatorja dokag glasna. Sicer me ob normalnem delu to ne moti toliko, ampak ker moja mašina lafda 24/7 jo ponoči dam v StandBy mode. V ohišju se ugasnejo vsi ventilatorji razen ta dva (in seveda na napajalcu, ki pa je zelo tih) in to povzroča velik hrup. Zanima me, kam bi lahko priklopil obadva ventolatorja, da bi se tudi ob standbyu tudi ugasnila? 10x
- premaknil: Gandalfar ()
McHusch ::
a mas priklopljena na molex?
v BIOSu mam jst drugac moznost Fans in Suspend = Off in to je to. a ventilator od procesorja se ustav? ce se, vez pa se ta dva vzporedno zraun pa je.
v BIOSu mam jst drugac moznost Fans in Suspend = Off in to je to. a ventilator od procesorja se ustav? ce se, vez pa se ta dva vzporedno zraun pa je.
bastadu ::
Saj sem napisal, da sta priklopljena na osnovno ploščo, tako kot ventilator procesorja. V BIOSu pa tudi nisem našel kaj takšnega, da bi ugasnilo ventilatorje. Zgleda da bom res moral privezati k onim ventilatorjem na procu...
Borci ::
Ne bi ti priporočal, da vežeš k procesorskemu ventilatorju še dva dodatna ventilatorja, saj tisti izhod ni namenjen za take moči.
Verjetno pa imaš na plošči več takih konektorjev, pa ju tam daj gor in v BIOS-u poglej možnost, kot ji je že zgoraj eden napisal.
Verjetno pa imaš na plošči več takih konektorjev, pa ju tam daj gor in v BIOS-u poglej možnost, kot ji je že zgoraj eden napisal.
Borci ::
Aha, če si jih že vezal na ploščo, pa v BIOS nisi nič pametnega našel, potem pa uporabi rele, ki pa ga zaradi majhne moči lahko vežeš zraven procesorskega ventilatorja. Ventilatorja pa napajaj preko Molex-a.
LordKnedl ::
Nabavi Zalman fan mate1. Nastavljiv potenciometer ki ga priklopoš med mamoplato in ventilatorček. Cena cca. 1k sit.
LP
LP
lost1 ::
Al pa ce bi si lepo kupil en ali dva stikala,jih vgradil v ohisje (npr. tja kjer je ponavadi CD enota,sam da je tist plastika cez,nevem zdele kako se rece tistmu tocn) pa bos lepo prizgal pa ugasnil.Sej to ni tok tezko kajne?Drgac pa mas v biosu Fans off in suspend skor 100% , sam zdele ne morm reseterat da bi ti povedu kje tocno je.
lost1 : Tolar na tolar palača,poloznica na poloznica pa gre plača
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tišanje napajalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12260 (8333) | Heavy |
» | Regulator obratovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4321 (3961) | stock |
» | Iz +12v na +7v modifikacija ventilatorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3015 (2519) | Pyr0Beast |
» | Danes sestavljam novi computer...Oddelek: Strojna oprema | 1734 (1048) | antonija |