» »

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče .....

««
89 / 102
»»

M-XXXX ::

kaj pa je z inteli narobe če ima pri zelo niskih resolucijah višje score potem pa poklekne, ko je bolj obremenjen

Hmmm, let me think: mogoče zato ker imajo za pol ghz nižjo frekvenco? (in JA frekvenca JE pomembna).

Edit: zdajle sem dejansko pogledal test in kaj drugega kot smejat se pa ne morem :D V 5 od 20 testih prehiti 940 model za 1 !!! FPS, ko pa Intel šiša AMD-ja za 54 FPS je pa vse OK :D?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

jest10 ::

x45 je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Heh, imas Phenoma? Si ga sprobal? Jaz ga imam. Mislis, da ga nisem stestiral po dolgem in pocez?
Ze zaradi tega ti lahko recem, da nimas pojma.
In jaz sem zadnji, kateremu lahko reces fanboy. Zate sem lahko kvecjemu gospod.

+ 1 podpis pod tole
moj phenom tud dela na precej nižjem v Coru stabilno, poraba in gretje pa minimalno

Aha, Intelom se pa res ne da nižati voltaže ane?

PrimozR ::

x45 je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Heh, imas Phenoma? Si ga sprobal? Jaz ga imam. Mislis, da ga nisem stestiral po dolgem in pocez?
Ze zaradi tega ti lahko recem, da nimas pojma.
In jaz sem zadnji, kateremu lahko reces fanboy. Zate sem lahko kvecjemu gospod.

+ 1 podpis pod tole
moj phenom tud dela na precej nižjem v Coru stabilno, poraba in gretje pa minimalno

ROTFL, taprave dva na kupu :D Znalca z 1 vzorcem. Fanta pejta skozi kako spodobno šolo, ki vaju bo naučila, kako se testira stvari in se jih posploši na celotno serijo.

D3m ::

Hahahha največji poznavalci na temu forumu. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

Dr_M ::

ROTFL, taprave dva na kupu :D Znalca z 1 vzorcem. Fanta pejta skozi kako spodobno šolo, ki vaju bo naučila, kako se testira stvari in se jih posploši na celotno serijo.

Med drugim sem ze prilimal link, ki dokazuje, kar jaz govorim. Ampak ja, lazje se je pametnega delat, kot dejstva sprejet.
Ce bi ti imel pol toliko pojma, kot mislis da imas, bi se dalo imel kaksno solidno debato...Tako pa ni nic od nic.

Aha, Intelom se pa res ne da nižati voltaže ane?

Se eden, ki nic ne bere..
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Link? Kje? Glede pojma pa ne bi, vsaj dokler posplošuješ z enega stabilnega primerka.

Obljubim, da se ne bom vec pregovarjal s froci o temah, o katerih nimajo pojma.0:)

x45 ::

Dr_M je izjavil:

Obljubim, da se ne bom vec pregovarjal s froci o temah, o katerih nimajo pojma.0:)

dobra ja res. Sem že sam večkrat to rekel.. ampak...
its easier said then done...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

Meizu ::

Oooo, x45 :) Kje hodiš?? Te pogrešamo malce :)

Dr_M je izjavil:

Torej tukaj nasrka recimo x45? :P

On je auto-replay na naše komentarje. Laufa na Intel procesorju, v CPU-Z mu pa kaže AMD :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

PrimozR je izjavil:

Link? Kje? Glede pojma pa ne bi, vsaj dokler posplošuješ z enega stabilnega primerka.

Eh, recimo na mojem primerku že padejo njegove sanje.
Moj X4 9650 na privzeti voltaži in frekvenci komaj pride skozi, kaj šele, da bi kaj nižal voltažo. Za bogih 240MHz več, pa moram dvigniti napetost za 0,135V.
Na X3 8650 pa lahko brez težav na privzeti frekvenci spustim voltažo za 0,2V.

Pač kot kaže kvaliteta AMDjevih procesorjev zelo niha, zato "višje" voltaže, da imajo dovolj uporabnih procesorjev.

BALAST ::

Jest10 kaj ko bi enkrat pokazal še prst na napajalnik!!! Ta je ZELO pomemben pri stabilnosti navitega procesorja na nizki napetosti.

Recimo jaz sem zadnjič navil Phenom2 940 na Asus M2N32SLI-DLX na 3800Mhz@1,5V drugače pa ga imam 24/7 na 3600Mhz@1.375V

Res odbito da stara plošča iz leta 2006 sploh podpira Phenom2, poleg tega se pa še odlično navija! :D

BALAST je izjavil:

Jest10 kaj ko bi enkrat pokazal še prst na napajalnik!!! Ta je ZELO pomemben pri stabilnosti navitega procesorja na nizki napetosti.

Na istem sistemu gre en procesor 0,2V nižje, drugi pa komaj 0,025V. In to pri nenavitem procesorju. Ja, ziher bo napajalnik kriv. In to kljub temu, da so napetosti zelo stabilne.

Vse drugo je krivo, le to ne, da AMDjem konkretno niha kvaliteta ane?
Že vedo zakaj imajo njihovi procesorji privzete voltaže razmeroma visoke...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

No ti jaz povem.
Zato, da imajo lahko dva segmenta procesorjev. Obicajnih in tistih low power (e oznaka), ki se prodajajo po bistveno visjih cenah.

Dr_M je izjavil:

No ti jaz povem.
Zato, da imajo lahko dva segmenta procesorjev. Obicajnih in tistih low power (e oznaka), ki se prodajajo po bistveno visjih cenah.

No kar poizkusi nahecati mojega 9650, da bo delal na voltažah low power serije:P

Koliko pa sploh ima privzeto? 1.25V?

e serije, ki je prodajo na tone, kajne? Ali pa pač poiščejo procesorje, ki bodo delovali na nižjih voltažah, vse ostale pa zavoljo stabilnosti dajo na default napetost, ki je pač visoka. Ker nekateri procesorji nižje napetosti ne prenesejo...

Dr_M ni vse okrog tebe zarota in še vedno trdim, da ne veš več od AMD-jevih inženirjev. Razen če si od zadnjega pogovora že poslal CV in si zdaj v službi pri AMDju?

Mimogrede...
Test MSI 890GXM G65 na Guru3d.

Dr_M ni vse okrog tebe zarota in še vedno trdim, da ne veš več od AMD-jevih inženirjev.

Seveda to drzi, trdim pa lahko tudi jaz, da vem vec od tebe. :)

TDP pa tudi ni za okras in nekako morajo dosezt vsaj pribljizne vrednosti, npr. 65W za Athlon II x2 in 95W za Athlon II x3 in x4, ce izpostavim samo nekatere.

Ti ne pomaga. Ti bo še vedno naprej odgovoril, da pošlji CV. ^^
|HP EliteBook|R5 6650U|

Dr_M je izjavil:

Koliko pa sploh ima privzeto? 1.25V?

Ja. 1,25V

Ti bo še vedno naprej odgovoril, da pošlji CV.

Seveda. Najlazje se je nardit neumnega. To mu gre pa zelo dobro. >:D

Ja. 1,25V

Na 1.125V pa ne dela na stock frekvenci?

Dr_M je izjavil:

Ti bo še vedno naprej odgovoril, da pošlji CV.

Seveda. Najlazje se je nardit neumnega. To mu gre pa zelo dobro. >:D

Ja. 1,25V

Na 1.125V pa ne dela na stock frekvenci?

Niti pod razno. Pri 1,2V je prime95 že z napakami, 1,225V pa že stabilno. Pač slab primerek procesorja.
Medtem ko 8650 dela na stock stabilno od okoli 1,05V dalje.

Glede na to, da se gre za prvega Phenoma, nisem presenecen.
Si probal 9650 tudi na drugi plati?

Dr_M je izjavil:

Dr_M ni vse okrog tebe zarota in še vedno trdim, da ne veš več od AMD-jevih inženirjev.

Seveda to drzi, trdim pa lahko tudi jaz, da vem vec od tebe. :)

TDP pa tudi ni za okras in nekako morajo dosezt vsaj pribljizne vrednosti, npr. 65W za Athlon II x2 in 95W za Athlon II x3 in x4, ce izpostavim samo nekatere.

Trditve se repogosto izkažejo za napačne.

In kaj točno misliš z doseganjem TDPjev? Da namenoma dvigajo napetost?

Dr_M je izjavil:

Glede na to, da se gre za prvega Phenoma, nisem presenecen.
Si probal 9650 tudi na drugi plati?

Ne morem. Le na M2N SLI-Deluxe lahko spreminjam voltažo kakor mi paše. Na M2N68-AM PLUS jo lahko le dvignem v dveh stopnjah, nižati se je ne da.

Na M2N68-AM PLUS jo lahko le dvignem v dveh stopnjah, nižati se je ne da.

Hm ja, Asus pac. Si probal PhenomMsrTweaker

In kaj točno misliš z doseganjem TDPjev? Da namenoma dvigajo napetost?

plosk plosk. Dolgo je trajalo :)

Ja, namenoma dvigajo napetost, pa ne zaradi TDPjev, temveč zaradi stabilnosti.

Misliš da se sliši fino, da AMD-jev Quad porabi 125 W, primerljiv Intelov pa 95W? Včasih je AMD imel prednost pred Intelom zaradi integriranega mem. kontrolerja, zdej je pa v minusu, ker ima Intel integriran še PCIe kontroler. Pa pustimo ob strani še dual core proce, ki imajo integriran tudi grafični čip.

Ti bi dal 0.3V rezerve za stabilnost? Bravo. To dela AMD, Intel pa ne. Intel ima nekje 0.15V, oz mogoce kaksna malenkost vec, odviso kako dober oz slab primerek je (napetosti lahko variirajo ze pri istih modelih).

Pač očitno pri AMDju bolj variira kakovost izdelave. AMpak to pa seveda ne, ker AMD je the greatest of them all...

PrimozR je izjavil:

Pač očitno pri AMDju bolj variira kakovost izdelave. AMpak to pa seveda ne, ker AMD je the greatest of them all...

Ni trdil, da je AMD greatest of them all, ampak to trdiš ti ^^
|HP EliteBook|R5 6650U|

Jaz to seveda trdim v sakrazmu, on pa trdi, da višjih napetosti ne furajo zaradi nihanja kvalitete, temveč zaradi 'filinga' in doseganja višjih TDP-jev. Kar je popolnoma enako, kot da bi proizvajalci avtomobilov namenoma v avto zlivali več bencina pri enakih konjih in imeli večjo porabo. Kdo točno to hoče?

Dr_M je izjavil:

Ti bi dal 0.3V rezerve za stabilnost? Bravo. To dela AMD, Intel pa ne. Intel ima nekje 0.15V, oz mogoce kaksna malenkost vec, odviso kako dober oz slab primerek je (napetosti lahko variirajo ze pri istih modelih).

Are you serious:D? Nekako malo boljši i7 920 gre 4ghz (50% OC!!!) pri NIŽJI VOLTAŽI KOT JE STOCK!

energetik ::

Mislim ne vem zakaj se zdej s temi milivolti obmetavate in prepucavate, kaj je bolje.
Imaš nek proračun za kišto in pač nabaviš glede na svoje prioritete tisto, kar je best buy, neglede na to, al je AMD al Intel.
Recimo pravkar sem imel dobrih 200EUR proračuna za plato+proc+ram. Ker me 30% manjša poraba ne briga (kišta dela samo par ur na dan) sem na primer izbral Athlona X3 435, AM2+ plato in 4GB DDRII.
Če bi imel proračun 400EUR, bi pač izbral I5 in DDRIII.
Pač za dobrih 70EUR sem dobil 3-jedrnika na skoraj 3GHz, tega da je v tem rangu bil to best buy. V nekem drugem bi bil to Intel.

Ales320 ::

Mislm da je tole edini pametni post na tej strani. Fajn bi blo, če bi moderator malo počistil te smeti (vključno z mojim postom).

clix ::

Nevem, če se je o tem že pisalo tukaj, a M2N-e je dobila uradno podporo za PII procesorje. :) Dolgo je trajalo... 8-O
Podpira pa Phenome do 945, in athlone do 640.
http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=NF...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: clix ()

clix je izjavil:

Nevem, če se je o tem že pisalo tukaj, a M2N-e je dobila uradno podporo za PII procesorje. :) Dolgo je trajalo... 8-O
Podpira pa Phenome do 945, in athlone do 640.
http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=NF...

Se pravi, deluje z malo telovadbe pred inštalacijo procesorja:P
Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree2

Je že kaj testov zadovoljnih/nezadovoljnih uporabnikov? Me zanima, če so odstranili problem hladnega zagona in nedelovanja SATA1 priključka.

Cepci pa še vedno niso naredili BIOS za M2N-SLI Deluxe, čeprav je plata praktično identična(so že na M2N-E tlačili BIOS od M2N-SLI Deluxe zaradi nekaj boljšega navijanja)

Zgodovina sprememb…

clix ::

Tuki je nakaj izkušenj:
http://vip.asus.com/forum/topic.aspx?bo...
Ja, za Deluxe ga ni. :| Nevem, mogoče bi blo treba bios še bolj skrčiti, saj ima nekaj več funkcij?

Zorro ::

pikoli, to je pa res fajn novica. Upam, da kmalu vidimo še podporo za M2N-SLI Deluxe, ker sedaj moram furati ram na 667 MHZ zaradi cold boot težave.

No kakor berem, je sam BIOS tudi malo oskubljen, še posebno pri nastavitvah za rame. Samo ok, glavno da podpira novejše procesorje. Bi pa lahko namesto skubljenja nastavitev raje odstranili podporo za starejše procesorje, saj kdor misli gor zabasati novega Phenoma/Athlona nekako ne potrebuje podpore za celo vojsko enojedernikov. Plata pa itak ni več v prodaji, da bi se lahko kdo zafrknil in mu ne bi deloval kakšen od prvih Athlonov na AM2

Ma bi se veš, ravno tisti lastniki. Videli bi nek super duper nov BIOS in ga namestili. Morda če bi pošiljali per-request prek maila ali kaj podobnega. Oz. šerali BIOS na XtremeSystems brez garancije ali kaj podobnega.

No pa saj niti ni tak problem, če bi si z A64ko flashnil Phenom II support. Samo nov proc bi rabil :D

Svaka čast, res :)) neki zame če bom kdaj menjal proc.
|HP EliteBook|R5 6650U|

huelz ::

Ma, men je to pozrlo zivce, ker so mal cudni biosi. Na M3A32-MVP Deluxe ni delal najprej 7750, potem 9950 (ceprav je bil zadnji, uradni bios gor). Preden sem pogruntal, kje je tezava (ker kar naenkrat ni delal ne 4000+ ne 5050e, ki ga v startu itak ni prav prepoznal), sem dobil kar nekaj sivih las. Jebes pa tak support za novejse proce. Kriv je bil pa valda SB600 oz corruptan bios z asusove strani.
Da pa bi fural PhII gor je pa tud nesmisel, plate z novejsim cipsetom so itak poceni, vsekakor vredne tega, da se ne jajcas z ostalimi stvarmi, ki ne/delajo napol.

x45 ::

M-XXXX je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Are you serious:D? Nekako malo boljši i7 920 gre 4ghz (50% OC!!!) pri NIŽJI VOLTAŽI KOT JE STOCK!

sami otroci in same pravljice, vključno z moderatorji ki so intel funi in ščitijo te otroke....

če 12 jdrne AMD je - KI JIH INTEL ŠE NIMA !! ne smemo omenjat tule bi vsake primerjave in nakladanje amd vs intel moralo it ven iz teme, da ne govorim o provokacijah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

Saj jih tudi AMD še nima(če trdiš da ima, potem prosim povej, kje ga lahko kupim in kje dobim matično zanj). Hej, po drugi strani pa ima potem Intel 80-jederni procesor. Saj pokazal nam ga je že, torej to velja ane?

Zgodovina sprememb…

Ne se tok sekirat x45. ^^ Bomo pač počakali, da splovijo vso zadevo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Hehe x45 če se nisi ravno ti name pizdil, ko sem enkrat ene ES procesorje omenjal :) Sprijazni se... AMD trenutno iz preformance pogleda ne more pokazat čisto nič pametnega. V price segmentu se zgodba malo izboljša, pa še to nekako pri samo 2-3 modelih.

Odvisno od potrebe posameznika.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Potrebe posameznika so itak osnoven dvojedrnik (j**i ga, single core pač ni več dovolj, sem pogruntal to the hard way :D)
««
89 / 102
»»