Forum » Kaj kupiti » Katera grafična kartica in osnovna plošča?
Katera grafična kartica in osnovna plošča?
Rudolf ::
Sem pred nakupom novega PCja po komponentah. Ker sem v časovni stiski, vas prosim za pomoč.
Nazadnje sem se s podobnim nakupom ukvarjal svojih 6 let nazaj in mi je to danes popolna nočna mora. Hvala za odgovore.
Iščem namreč grafično kartico, ki bi bila uporabna pretežno za CAD, montažo HD videa in občasno kak špil. ATI kartice me absolutno ne zanimajo, torej je v igri le Nvidia. Quadro seriji se zaradi cen raje izognem. Proračun do 400 Evrov. Kaj torej svetujete?
Zanima me še vaš nasvet glede osnovne plošče v katero naj bi taka kartica pasala. Sam razmišljam o taki s podporo RAMu DDR3 (do 1600MHz), Q9400, Ostali priključki in reže lahko variirajo. Proračun do 300 Evrov.
Nazadnje sem se s podobnim nakupom ukvarjal svojih 6 let nazaj in mi je to danes popolna nočna mora. Hvala za odgovore.
Rudolf ::
Sem bil prepričan, da se softmodat ne da več. Nekje do serije GF3 se je to počelo, potem sem bral, da naj ne bi bilo več možno. Super, me veseli, da se to še da. Hvala za tip.
Kar se tiče osnovne plate pa sem prav to (deluxe) tudi sam že gledal. Samo sem potem našel en forum post nekoga, ki je imel nekaj problemov z inštalacijo DDR3 RAMa, ker slednji ni bil na QVL. Tisti RAMi s QVL pa so precej dražji od npr. tegale.
Če me ne bi preganjal čas, bi si zagotovo vzel čas in malo bolje preštudiral nakup. V vsakem primeru hvala. Dobrodošla so vsa mnenja.
Kar se tiče osnovne plate pa sem prav to (deluxe) tudi sam že gledal. Samo sem potem našel en forum post nekoga, ki je imel nekaj problemov z inštalacijo DDR3 RAMa, ker slednji ni bil na QVL. Tisti RAMi s QVL pa so precej dražji od npr. tegale.
Če me ne bi preganjal čas, bi si zagotovo vzel čas in malo bolje preštudiral nakup. V vsakem primeru hvala. Dobrodošla so vsa mnenja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri ram DDR3 glede na matično ploščo?Oddelek: Kaj kupiti | 1006 (711) | Skyman |
» | Kupujem novo plato, procesor in ram. kaj priporocateOddelek: Kaj kupiti | 1676 (1340) | aco111 |
» | Preglejte moje Pc komponente (nasvet) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8398 (6593) | Pdove05 |
» | Nakup komponent postopomaOddelek: Kaj kupiti | 1498 (896) | RokyR |
» | Računalnik do 550 € (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5704 (4466) | mera |