» »

Kabelski ali adsl internet

Kabelski ali adsl internet

pzagar ::

Ali mi zna gdo pamagati pri odločitvi....kabeski internet ali siolov adsl?

BadB0y ::

ma isti ti je k**** edina prednost pri cablu je da mas vedno isti ip.Pa se investicija ti je vecja ce se za adsl odlocis ce nimas isdnja:)

ahac ::

Čist odvisno od ISPjev v tvojem kabelskem sistemu...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

mafijc ::

jst bi se na tvojem mestu odloču za kabl, ker mi tist ....... siol nekako ne diši, pa še kabl ti je pomoje cenejš in se ti bl splača pa tut investicja je manša.:\

Maximus ::

Kaj pa je tista neka nova tehnologija k naj bi jo pr telemahu vgradil ?????
LP!

ender ::

"tista nova tehnologija" se imenuje docsis (in sploh ni tako nova), obnese se pa odlično (če nisi omejen, so prenosi do 270 kb/s, pingi po sloveniji pa okoli 10 ms)
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Kok pa plačaš naročnine na mesec ampak da nisi omejen??
LP!

LunKi ::

Jo jo jo cak cak cak!!! Da si naute kej nardil!!! Mam telemachov kabl pa se tistih usivih 30kb/s ne doseže v tujini kaj šele 60kb/s(moja omejitev) ki je samo po sloveniji in 99,9% ki ostanejo dela pa vsaj pol manj. Lahko da kabl od telemacha sucka zato tko ker jst živim mal izven centra (rudnik), pa smo po mojem na spisku za fužinami pa rakovo:)

Moj sosed ma pa ADSL, ki je pa cist druga zgodba. Mi na rudniku smo 4je s kablom k se poznamo pa radi med sabo spilamo špile. Ko sva šla s frendo 1na1 sof je bil ping 100-300 nihanje z vsemi programi ugasnjenimi, pa da nau kdo reku da mamo švoh mašine ker to sploh ni res, morm rečt da je igralnost suckala ker je velik laga blo oz. skos je bil. Pol se nas je pa 5 modelov prklopl na 1 in game server od soseda k ma adsl 64kb/s pa smo VSI MEL 60pinga!!! Rula ass tale adsl. Pol grem pa lodat en file iz fileplaneta iz amerike pa mi vleče od 7-15kb/s pa sosed uleti na isti server, da zloda isti file pa mu vleče 40-60kb/s. Pa veš da sm si mislu kolk me nategujejo na telemachu pa nas majo vse na rudniku (ne vem kako pri vas dela) za idiote pa se nam režijo k plačujemo položnice. Res pa je da siol nateguje s tem da rabš isdn, sam to pri men ne bo problem ker ga že imam in takoj ko pride novi 128 adsl bom f**** ta kabl daleč v barje pa čao bella. Jst bi iz lastnih izkušenj vzel adsl ker lahko bolj računaš na siol kolkr pa na večje lenuhe od siola, to so pa telemachovci.

Upam da ti je tole kej pomagal:)

lp

Maximus: ne vem, jaz plačujem običnega oranžnega dirkača
LunKi: vprašaj, kako je z nadgradnjo na tvojem koncu, nekaj se govori, da naj bi vse modeme zamenjali za DocSys (prenosi kot sem rekel, do 270 kb/s - tudi iz tujine, pingi po slovenskih strežnikih okoli 10 ms...)

js@gateway:~$ ping www.arnes.si
PING kanin.arnes.si (193.2.1.66): 56 data bytes
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=0 ttl=249 time=8.1 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=1 ttl=249 time=8.7 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=2 ttl=249 time=8.2 ms
64 bytes from 193.2.1.66: icmp_seq=3 ttl=249 time=7.6 ms

--- kanin.arnes.si ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 7.6/8.1/8.7 ms

royt ::

nekdo se je oglasil, da mu ne diši isdn... človek... razmisli kaj govoriš...

Vprasam samo informativno. Sm iz novih jarš in v našem bloku so pred kake pol leta posodobili kabelsko napeljavo (zvezda sistem in novo kablovje). Sam če je res da je kabl tok počasn bom počaku na adsl k bo cenejši.

LP!

pozanimaj se, kateri sistem ima tvoj kabelski operater - če je DocSys, je isto/bolje kot ADSL

grex ::

Da se jaz nadaljujem opis od LunKI-ja.

Jaz imam kabel v Bežigradu (Ježica no) in me predvsem zadnje čase ima vse bolj, da bi šel na adsl.
Pinge je dovolj dobro opisal že Lunki, jaz lahko le povem, da sem s prijateljem iz Bratovševe (isto omrežje)
imel povprečen ping 500-700 pri Serious Sam 2 (to je bilo 2 meseca nazaj, od takrat nisem niti poizkušal več).
Surfanje po tujih straneh in po email.si mi gre SLABŠE kot 33K modem (od moje matere).

Največ pa zadeva potegne do 30Kbyte/s, takrat smo vsi zelo srečni, in to z gamers.at serverja. (ne vem točno kakšne ma telemach povezave).

Pri drugem prijatlju, ki ima ADSL je zadeva precej drugačna (boljša).

Hočem samo rečt, .... ni samo v rudniku.
Aja plačujem pa malo manj kot 12K SIT (paket + najem modema). + 2.5K SIT za TV.

Za tako hitrost premisli preden izbereš kabel (vsaj za telemach).

LP, Grex

Binji ::

Jst mam kabel (okolica Postojne) in mi vlece skorej zmerej 80kb/s ce je kolickej fajn server, zdej pa dobim 120kb/s za 9900sit/mesc. Kar fajn deal>:D
Edino ma neke cudne fore da ne morm posiljat fajlov preko messengerja ce ni tudi drugi tip na tem ponudniku
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odzivni čas v nanosekundah

Oddelek: Omrežja in internet
51389 (1115) Spc
»

Linux in internet

Oddelek: Operacijski sistemi
121692 (1528) zee
»

Visoki pingi Siol ADSL 1024/256 (strani: 1 2 3 )

10211505 (8084) Alexius Heristalski
»

ADSL ping?

443306 (2320) zile
»

ADSL vs kabel

372801 (2020) Jinxy

Več podobnih tem