Forum » Pomoč in nasveti » Skeniran dokument v tekstovni zapis
Skeniran dokument v tekstovni zapis
tiskmaher ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če je tehologija že tako napredovala, da bi s skenerjem zajel sliko knjige, ter potem s kakšnim ukazom ali posebnim programom skenirano knjigo pretvoril v wordov dokument oz. zapis z znaki, ki bi ga lahko potem še urejal.
Če kdo pozna kakšen tak program bi lepo prosil da objavi ime le-tega da si ga priskrbim. V kolikor pa kdo ponuja takšne prepise/poslikavo knjig po ugodni ceni, sem pripravljen sprejeti tako ponudbo.
Lep pozdrav in hvala lepa!
Zanima me, če je tehologija že tako napredovala, da bi s skenerjem zajel sliko knjige, ter potem s kakšnim ukazom ali posebnim programom skenirano knjigo pretvoril v wordov dokument oz. zapis z znaki, ki bi ga lahko potem še urejal.
Če kdo pozna kakšen tak program bi lepo prosil da objavi ime le-tega da si ga priskrbim. V kolikor pa kdo ponuja takšne prepise/poslikavo knjig po ugodni ceni, sem pripravljen sprejeti tako ponudbo.
Lep pozdrav in hvala lepa!
Rotaidal ::
Mislim, da misliš tole ABBYY FineReader 8 0 Professional Multi-Language vendar ni free...
OmegaBlue ::
Takšna stvar obstaja že kar dolgo ;)
Rabiš kak OCR program npr. ABBYY FineReader ali Readiris. (Za ostale še malo pogooglaj)
Rabiš kak OCR program npr. ABBYY FineReader ali Readiris. (Za ostale še malo pogooglaj)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
jamiroq ::
imho se dobro obnese tudi omnipage. z njim sem poskeniral in ocrjal nekaj knjig (~1000 strani skupaj) in mu slovenscina ne dela problemov, ko ga pac enkrat navadis na posebnosti knjige, ki jo ocrjas.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PDF v wordOddelek: Pomoč in nasveti | 752 (599) | petrusko |
» | SkenerOddelek: Kaj kupiti | 2027 (1885) | opeter |
» | Skener -> pretvorba v textOddelek: Pomoč in nasveti | 3297 (2677) | Aston_11 |
» | pdf file copy paste ne greOddelek: Pomoč in nasveti | 1974 (1728) | ZLOky |
» | kateri program za prepoznavanje teksta?Oddelek: Programska oprema | 2831 (2636) | ferjan |