Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

fireX88 ::
sj amazon ima pa tudi poštinono od 5~10€ iz nemčije tk da si na istem...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Runnagain ::
Kaj pa OCZ Agility 3 SSD 120GB 2.5" SATA III, na hoh.de je ugodnih 87€?
Je samsung 830 zanesljiva varianta, ima še kaj porodnih krčev?
Kaj pa OCS agility 3, 4, sta seriji zanesljivi?
Lp, Runnagain!!
Lp, Runnagain!!

kuglvinkl ::
Ma jebeš, če ti bo 2015 odletel npr. 128 GB, je čist vseeno. Eetaq boš tarkat dobil pol tera za 100 evor. Npr. :)

Evo, samsung 830 128Gb 114,98 na pixmanii, če kdo kupuje...poštnina vključena!
Lp, Runnagain!!
Lp, Runnagain!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()

fireX88 ::
Kaj pa OCZ Agility 3 SSD 120GB 2.5" SATA III, na hoh.de je ugodnih 87€?
Lp, Runnagain!!
samsunga si lastim že od februarja..nobenih porodnih krčev(razen v moji denarnici :D), le probleme sem mel z ahci na plati, vendar po ponovni naloživi winsov deluje bp...
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*

Hm, sam bi na SSD premaknil sistemsko particijo, ki se trenutno nahaja na običajnemu disku.
Lahko pričakujem kakšne probleme? Ima kdo priporočilo za kakšen dober program za premik particij oz. duplikacijo, da bi bila stvar čimmanj boleča?
Hvala in Lp, Runnagain!!
Lahko pričakujem kakšne probleme? Ima kdo priporočilo za kakšen dober program za premik particij oz. duplikacijo, da bi bila stvar čimmanj boleča?
Hvala in Lp, Runnagain!!

kmetek ::

iloveboobz ::
Ma kir podatek kire flash čipe uporablja tale samsung. Verjetno so njihovi (obv.) sam točn model..

Bramac ^^ ::

Evo, samsung 830 128Gb 114,98 na pixmanii, če kdo kupuje...poštnina vključena!
Lp, Runnagain!!
Heh, mal smešno da oni ponujajo sam 2 let garancijo medtem ko vsi ostali 3. Potem že rajši naročim na hoh.de![]()
Če je pa temu tako, pa tudi sam rajši naročim pri njih. Kaj pa pri nas, kakšna je najugodnejša cena tega SSD-ja? Ima kdo kakšno ugodno varianto?
LP, Runnagain!!
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: kuglvinkl ()

d0rK ::
Jaz prodajam novo 830ko za 125, še celo v neodprti poštni embalaži. Brez problema dostavim kamorkoli v Lj.
Dej med oglase.
Dej med oglase.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()

rzidar1 ::
da si sposodim kar to temo. doma imam 2 ssd diska (kot spodaj na sliki). na kakšen način jih lahko priključim v navadni računalnik?
Lp
Rosvita Zidar - RoZi
Rosvita Zidar - RoZi

Mare3 ::
Samsung 830 je mislim da pri hoh.de še vedno najcenejši: http://www.hoh.de/hardware/ssd-laufwerk...

Veron ::
Mislim da je tu ceneje:
http://www.sestavi.si/index.php/item/di...
tud mlacom ma že lepo ceno -> http://www.mlacom.si/samsung-830-series...

MooM ::
Živjo,
kter program uporabit za backup diska (HDD in SSD) ter za pregledat HDD. Zastojnski seveda. Hvala
kter program uporabit za backup diska (HDD in SSD) ter za pregledat HDD. Zastojnski seveda. Hvala

Skyman ::
Jz sm dans stranki v komp namestil od Kingston-a HyperX. Nisem gledal gor če je že kdo dal kake teste za ta SSD gor ...
Mogoče če koga zanimajo kaki benchmarki, mi nej pove kir SW naj dol skinem, da ga stestiram.
Dela pa stvar u nulo ... Za1x so fresh Win7 gor. Stvar zgleda tak, da ko se winsi zaganjajo niti ne pride do konca animacije. Po tem se dejansko preskoči pozdravno okno in gre direkt na namizje (ni nobenga nalaganja).
Lahk rečem sam ... ko prvič to vidiš, SI impresioniran.
3 strani nazaj imas od uporabnika korenje3 test kingston hyperx samo da je 240gb verzija.
Je zadeva hyperx ali 3k hyperx?
3k hyperX 120GB
Si ze kaj probal testirat zadevo?

Živjo,
Sam sem posegel kar po DriveImage_XML, je zastonjski in omogoča bolj ali manj vse kar potrebuješ.
http://www.runtime.org/driveimage-xml.h...
Lp, Runnagain!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()

Dr_M ::
Obstaja kaksen clone program, ki lahko spravi podatke iz vecje na manjso particijo, podatkov je pa manj, kot je ta manjsa particija velika?

AgiZ ::
Tole bo verjetno kar uporaben link za vse ki klonirate sistemski disk na ssd
How To Migrate Windows 7 to a Solid State Drive
How To Migrate Windows 7 to a Solid State Drive

OldSkul ::
Amazon je ceno še dodatno znižal: http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listin...
256GB tako zdaj s poštnino pride 180EUR, kar je verjetno najceneje v EU. Sicer izdelka ni na zalogi, vendar pri amazonu to ni problem. Kr hitro dobijo zalogo + če se cena izdelka v tem obdobju še zniža, to povrnejo razliko ;)
A čm nabavt al ne, kaj pravte? Trenutno mam 55,8GB efektivnega prostora na OCZ Vertex 2 in mi je premalo.
256GB tako zdaj s poštnino pride 180EUR, kar je verjetno najceneje v EU. Sicer izdelka ni na zalogi, vendar pri amazonu to ni problem. Kr hitro dobijo zalogo + če se cena izdelka v tem obdobju še zniža, to povrnejo razliko ;)
A čm nabavt al ne, kaj pravte? Trenutno mam 55,8GB efektivnega prostora na OCZ Vertex 2 in mi je premalo.

gruntfürmich ::
Obstaja kaksen clone program, ki lahko spravi podatke iz vecje na manjso particijo, podatkov je pa manj, kot je ta manjsa particija velika?
jst sem z migracijo sistema; iz večjega diska na manjšo ssd particijo imel nemalo problemov. samo eden program je bil temu kos. če kaj takega rabiš sporočim popoldan.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

5er--> ::
@OldSkul: verjetno si mislil na
OCZ AGT3-25SAT3-240G Agility 3 240GB SATA III 2.5 inch SSD

Dr_M ::
Jedt sm hotu prenest iz 2x 80GB SSD raid0 na en 128GB SSD, pa mi ni ratal. Sm zmanjsu particijo, naredu backup, potem restore, ampak se ni hotl bootat.
Tko da bom mogu pocakat na nov sistem.
Tko da bom mogu pocakat na nov sistem.

OldSkul ::
@OldSkul: verjetno si mislil na
mislil sem prav, vendar je cena že druga...

MooM ::
A mi lahko kdo svetuje program s katerim se da "popraviti" disk do zadocoljive mere. Ima ful bas sectorjev, niti se ne da narditi backupa, ker zašteka.
Lp
Lp

Po 1 mesecu ali vec jutri po vsej verjetnosti dobim svoj prvi ssd disk,zato me zanima kaj moram vedeti.O nastavitvah o biosih ahci itd vem,ter potem nastavitve v samem operacijskem sistemu tudi vem gledal nekaj postov nazaj 2 videota.Vrjetno je nabolje predno karkoli začnem delati s ssd diskom pregledati kateri firmware ima gor ter ga ustrezno posodobiti dokler imam na voljo navadni disk z delujočimi windowsi
Nekje sm prebral da ni pametno ali nekaj o tem smislu delati 2 particij,na samem SSD disku bi imel instalirane win 7 64bit verzija ter nekaj osnovnih programov brez kakršnih koli programov za video obedelavo(samo windovsi + osnovni programi)uporabljal bi ga tudi za igranje novejsih iger zato sm mislil narediti 2 particije,(vsaj tako sm imel do sedaj narejeno)eno bi uporabljal samo windowse druga particija pa max 3 igre ker vec jih ne igram.Imel bi pa poleg SSD diska tudi 1tb za storage katerega je vrjetno najboljše izklopiti medtem ko bi nalagal windovse na ssd disk.
Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem.Hvala
Nekje sm prebral da ni pametno ali nekaj o tem smislu delati 2 particij,na samem SSD disku bi imel instalirane win 7 64bit verzija ter nekaj osnovnih programov brez kakršnih koli programov za video obedelavo(samo windovsi + osnovni programi)uporabljal bi ga tudi za igranje novejsih iger zato sm mislil narediti 2 particije,(vsaj tako sm imel do sedaj narejeno)eno bi uporabljal samo windowse druga particija pa max 3 igre ker vec jih ne igram.Imel bi pa poleg SSD diska tudi 1tb za storage katerega je vrjetno najboljše izklopiti medtem ko bi nalagal windovse na ssd disk.
Za odgovore se vam v naprej zahvaljujem.Hvala

ST-777 ::
@Skyman, dve ali več particij je dobro imeti zato, ker si lahko narediš zrcalno kopijo cele določene particije za rezervo, če gre kaj narobe. Disk si predstavljam kot omaro s policami (particijami). Na teh policah so fascikli (glavne mape), v fasciklih pa listi (male mape). Vse skupaj je tako bolj pregledno in lažje najdem tisto, kar iščem.

Ja sej jaz imam sedaj tako narejen ko uporabljam 1tb navadni disk pac 3 particje(1 particija windovsi,2 particija igre,3 pa kaksne koli kopije filmi slike itd..)sam nekje sm zasledil(mislim da sm bral na tomsharware pod rubriko storage) da naj nebi bilo dobro za SSD kar sm se zelo začudu zato sm pa tukaj prasam gre pa seveda za 120gb verzijo ssd diska bi pa razdelil 40-70 gb 2 particiji tako sm imel v mislih,ter zravn 1Tb diska ki bi prevzel filme filme slike čez
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()

Tilen ::
Jaz sploh ne razmišljam kaj je dobro za SSD in kaj ni. Od njega hočem MAX performance in redno delam backup kritičnih vsebin. Da bi izklapljal featurje zaradi katerih sem SSD sploh kupil, da mi bo deloval 15 let namesto 10 let, je vsaj zame neumnost. Če se okvari v garancijskem roku ga bom zamenjal in to je to. Po desetih letih bo 120GB prostora za normalno delo tako ali tako neuporabno in bom mesec dni pred pretekom garancijskega roka le tega prodal in kupil drugega za enako ceno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

WOW lepa odzivnost odkar imam notri SSD sicer je seveda nalozen novi windovs7 ampak ko sm zadevu ugasnil sm komaj iz stola sel dol ze ugasnen komp sm res je to hitrost.
Sedaj imam pa en mali problem pri navadnem disku sm imel 3 particije v windovsih sm 2 particije formatiru 3 pač ne ker imam gor podatke vredu,ugasnem zadevo dam not dvd od windowsov zalavfam istalacijo da sm tiste 2 particje zbrisal grem ven sedaj imam v mojem racunalniku samo 418gb od 1tb(512gb skritih) velko particijo probal sm ze exstend narest tam ko instaliras windovse,a ne pusti.Kako bi zadevo najlazje resil,mogoce kak program za izdelavo particij.Hvala
Sedaj imam pa en mali problem pri navadnem disku sm imel 3 particije v windovsih sm 2 particije formatiru 3 pač ne ker imam gor podatke vredu,ugasnem zadevo dam not dvd od windowsov zalavfam istalacijo da sm tiste 2 particje zbrisal grem ven sedaj imam v mojem racunalniku samo 418gb od 1tb(512gb skritih) velko particijo probal sm ze exstend narest tam ko instaliras windovse,a ne pusti.Kako bi zadevo najlazje resil,mogoce kak program za izdelavo particij.Hvala

gruntfürmich ::
jst sem imel težave z dovoljenji pri prehodu.
pod lastnosti in varnost. če varnosti nimaš, potem se to nekako omogoči, ampak ne vem kako.
naštimaj da lahko vsakdo (ali pa samo tvoj račun) vse dela z datotekami.
pod lastnosti in varnost. če varnosti nimaš, potem se to nekako omogoči, ampak ne vem kako.
naštimaj da lahko vsakdo (ali pa samo tvoj račun) vse dela z datotekami.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,

iloveboobz ::
O MOJ BOG
Plextor M2S 256GB SATA 6Gb/s Solid State Hard Drive (PX-256M2S) [PX-256M2S]
o fak 136€ za 256GB disk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In da je stvar še tolk bolša, noter je MARVELL controler.
Bo treba nardit en skupinski buy ;)

medenko ::
kot dodaten in ne primarni je bomba.
Plextor M2S 256GB SATA 6Gb/s Solid State Hard Drive (PX-256M2S) @ £109.99 inc VAT
Plextor M2S 256GB SATA 6Gb/s Solid State Hard Drive (PX-256M2S) @ £109.99 inc VAT
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: medenko ()